Jump to content

boble

Members
 • Content Count

  658
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

114 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har også venstre mesterøye men har trent det vekk. Treffer fint med hagle også.
 2. Hva baserer du antagelsen på? Før du har testet med to kronografer vet du ikke. 1% er noe produsenten oppgir for å slippe å ta retur og dekker typ +/- seks sigma. Instrumenter kommer med feilmargin, men det fritar deg ikke fra å kontrollmåle og kalibrere oppsettet ditt. Spesielt ikke når det er så enkelt som i dette tilfellet. Det er ikke spesielt vanskelig å lage en billig kronograf som er svært nøyaktig fra skudd til skudd i et stabilt oppsett. Variasjon som oppgitt dekker mekanisk feilstilling og trimming av elektronikk og vil gi systematiske feil.
 3. boble

  Nye jaktstøvler

  Man må bytte papir mange nok ganger, ja. Har ikke strøm til støvletørker i jaktterrenget, så man lærer å klare seg.
 4. boble

  Nye jaktstøvler

  Vet ikke hva @Forfjording gjør, men jeg stapper mine fulle av avispapir over natten.
 5. @Cadtek, jeg tror du trenger å forbedre måleteknikk, ikke regnemetoder. Dersom du mener at høy målt ES kommer fra kronografen bør du teste om det stemmer, ikke utvikle esoteriske måle- og regnemetoder som ikke gir noen mening. Skyt over din og en annen kronograf samtidig, så har du dette avgjort på ti skudd.
 6. Det er poenget mitt. En kronograf som måler +/-1% per skudd er verdiløs. En variasjon på det samme over 100.000 kronografer, inkl oppstilling på øyemål, temperatur fra -30 til +70C og batteri fra nytt til tomt, er helt ok.
 7. Jo, men er nøyaktighet gitt fra skudd til skudd eller i skift av hele distribusjonen? Altså, ble skudd #1 målt litt for høyt og #2 litt for lavt, eller ble hele serien målt for høyt? Eller måler kanskje akkurat den kronografen alltid 2 m/s for lavt fordi den klokker på 24,01 MHz istedenfor 24 MHz? Uten å vite svaret på det gir det ingen mening å snakke om avvik i måling.
 8. Er det avvik fra skudd til skudd eller over alle lysforhold, temperaturer, batterispenning kulehastighet og avvik i oppstilt vinkel mellom kronograf og skyteretning?
 9. Ring Landrø, de har til og med kaliber 16 leirdueskudd på lager.
 10. boble

  Brno zp149

  Er ikke zp149 en high end sidelås? I så fall ville jeg ihvertfall doblet prisantydning. Men du er avhengig av å finne en kjøper som vet hva det er snakk om.
 11. boble

  Ammotesting - DFS

  Skal jeg være ærlig har mesteparten av testingen av ladninger for DFS i mitt tilfelle gått på 'hvor slapt kan jeg lade før det soter'. Presisjonen er nærmest alltid god nok. Om jeg rotsummerer egenspredning fra skytter og våpen+ammunisjon blir det ganske fort klart hvor problemet ligger. 😅
 12. Ikke på de gamle skivetypene fra Kongsberg. Vi må flytte manuelt når det er slitt, og slitasjen av RN/FN er som sagt stor. Hvis man forklarer folk hvordan skiveelektronikken fungerer og hvorfor 45-70 i kvitpappen gir knyttnevestore høl på baksida og ubrukelig skive for 22, så forstår folk. Tross alt, jegere og skyttere er stort sett ordentlige mennesker som ikke vil ødelegge. En løsning som fungerer for oss er å forbeholde noen skiver for 22 og noen andre for jegerkveldene.
 13. Det koster omtrent 1100 kroner +mva per skive hver gang man må bytte gummi. I tillegg er det arbeidet, vedlikehold bruker å falle på de samme folkene hver gang og er en skikkelig GGG-generator. Slitasjen på gummibåndene er, som @M67 sier, avhengig av kuleform og *mye* større med FN/RN enn matchkuler. De verste jeg har prøvd er 19 grams RWS TUG/UNI for 9,3 mm, den har en rille for å klippe hår på innskuddet som gjør at den klipper skive som en wadcutter. Med overlydskule trenger man strengt tatt ikke magebånd, men med underlyds 22 er det et må-krav. Hvis det blir for mange store høl gjør lydlekkasjen at man i verste fall får anvist alle 22-skudd på samme sted, uavhengig av faktisk treffpunkt.
 14. Og av og til søker man i flere land etterhvert. Om det første patentet er svakt pga dårlige formuleringer (noe som er overraskende vanlig, siden patentadvokater ikke alltid forstår hva de skriver om) er det vanlig å ta ut i én eller flere regioner ekstra etter at det første har gått gjennom, feks først USA, så Kina.
 15. Men om du skal slite den til, hvorfor i himmelens navn skal du da ha en tilpasning på mikrometer?
×
×
 • Create New...