Jump to content

boble

Members
 • Content Count

  618
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

101 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tuning av ladninger, ja... Det snodige er at matchammo, for matchvåpen, sjelden trenger så mye tuning. Matchrifler, enten de har et slik eller sånn tysk navn, er sjelden fyrrige og tempramentsfulle som en brunstig italienerinne med roser i kinn. Og med årene blir man nødt til å innse at det er flere poeng å vinne på trening enn på lading. Sukk. 😉
 2. Det er ikke helt uvanlig at seniorer sponses for å få opp aktiviteten, men det er helst i lag med sterk økonomi, feks LS-arrangører som BØS. Og tro du meg, medlemmene betaler for det i form av dugnad.
 3. @Olesøn, minn meg på hva vi gjør med folk som skrur demper på en Mannlicher helstokk? Er det tjære og fjær eller superlim i trusene? @Chiefen.v-2 er alt for fornuftig, jeg støtter forslaget om Vixen og ladesett. S&B fabrikkammo i 222 er uansett rimelig.
 4. Slik jeg husker det var problemet på det verste i Raufoss Sierra rekruttammo med en svært kort flatbase-kule og svært raskt krutt. De åt friflukt så man kunne se forskjell på noen uker. Problemet ble nærmest borte da jeg byttet til Norma sin første hpbt rekruttkule, som nærmest var homogen - lang, hul og med en bitteliten blykladd i bunnen.
 5. Skiva registrerer kulesenter, evt tolk for kulediameter legges på senere. Mulig du kan skalere tolken med 2/3, det ville vært en mer elegant løsning. Send en epost til Kongsberg, så får du sikkert hjelp.
 6. Jeg husker ikke hvem her på forumet som skrev at er det fransk og ikke kan spises, drikkes eller beises så bør det kastes. Men den beste - og mest franske - måten å tilberede gås på er confit. Salt og krydre lår og bryst over natten, kok på svak varme i en blanding av andefett og smør. Legg på glass, hell på fett til det dekker, sett på tett lokk. Server med grønnsaker og stekt potet, evt godt brød og schnapps.
 7. Ja, og det sier ganske mye om banetilgangen i forhold til antall skyttere i Oslo.
 8. 7 mm rem mag er et artig kaliber, lett å skyte med men greit å lade. Jeg har aldri eid en selv; hvordan er de mhp løpsbrenning?
 9. Jeg er ikke spesielt paranoid jeg heller, men jeg liker ikke tanken på et privat våpenregister som det XXL i praksis har. Politiets våpenregister er det kun de som har tilgang til. Hvem får lese i XXLs register?
 10. Jovisst går det an å prate, men det er nå greit å ha litt praksis også. 😉 Jeg snakker heller ikke om utskutte løp. Mine Sauer-løp har jevnt holdt fra fire til ni tusen skudd. Alle har hatt synlig forandring foran kammeret etter 1000 skudd, som er omtrent det jeg skyter fra påske til sankthans, uten at det har påvirket presisjonen merkbart. Hvor mange skudd mener du med 'forholdsvis nytt?'
 11. Spørsmålet er om man bruker børsa til å prate og skrive eller skyte. 😉 Kuleskråningen og friflukten er ikke akkurat konstant gjennom løpets levetid.
 12. 75 mm er faktisk ikke SÅ kort. Om man først må lade selv - og det må man om Creedmoor er et alternativ - og man vil ha kort kasse - som er eneste fordelen med Creedmoor - så kan man like greit sette kulene sine litt dypere og gå for 6,5x55. Hylsevolumet er uansett så mye større i x55 at litt mer settedybde er greit, og lader man selv er ikke trykkøkning noe problem så lenge man bruker mikrometer og følger med.
 13. Nå er jeg fæl til å stille dumme spørsmål, så bær over med meg. Men hvor langt unna å passe i kort låsekasse er 6,5x55? Fritt etter hukommelsen er max col i 308 71-72 mm. Og sist jeg ladet baneammo til 6,5x55 ble den vel slapp, så jeg måtte sette kulene litt dypt og endte med col på 72 mm. Nå er ikke 123 grs kuler som jeg brukte veldig lange, og man er avhengig av å lade selv, men likevel, det kan ikke være mye om å gjøre for å få plass i en kort låskasse...? 😉
 14. Ja, men de (TØI) brukes som kilde til fagrapporter, på samme måte som NINA, NIVA, NIBIO og andre. På mottagersiden sitter noen med omtrent samme bakgrunn og det blir en konstellasjon som er veldig vanskelig å si imot. Politikere kan vi skifte ut ved valg, eksperter som sier at "denne minken har det dårlig, denne runesteinen er unik eller dette asketreet er rødlistet" skifter vi ikke, og vi har ingen reel motmakt mot dem.
 15. Dette er et problem som har vokst og kommer til å bli verre i fremtiden. Flere og flere områder i samfunnet skal styres av fagetater - og bra er det, for det hindrer ministeren i å gi storkontrakter til svogeren sin. Men hvor rekrutterer fagetatene fra? De tiltrekker seg folk med som er opptatt av nettopp fag, og dermed får Fylkesmannens miljøvernavdeling miljøvernere på kontorene, Mattilsynet får dyrevernere og TØI får mennesker med et noe spesielt syn på logistikk. Som oftest går det bra, men av og til får man slike feilskjær som dette. Jeg vet om minst ett annet tilfelle der det holdt på å gå galt, men ledelsen var på ballen og lot vedkommende stille dingle fra rånokken, til skrekk og advarsel. Forhåpentligvis har saken fra Rogaland samme virkning, også utenfor Mattilsynet.
×
×
 • Create New...