Jump to content

boble

Members
 • Content Count

  688
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

134 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Skytterens vekt bruker ikke å gjøre stor forskjell, av og til synes jeg det virker det som om tynne mennesker 'svinger med' og tar rekyl bedre enn de som er kraftige eller tunge. Aller mest er det å hente på god teknikk og mengdetrening. Jeg tror ikke jeg hadde kjent forskjell på rekylen i 308 og 30-06 med samme kulevekt.
 2. Jo, bare hyggelig. Det var en for åpenbar dobbeltfornærmelse til å kunne la gå ifra seg på en søndags kveld. Men hey, vi fikk ihvertfall fastslått at alenemødre har lært av menns teknikk med å jakte på den tjukke venninna. Og det er ikke verst, bare dét. Er det flere mysterier jeg skal løse? 😁
 3. De barnløse sikter høyere. Og de skilte med unger har åpenbart en track record for dårlig dømmekraft.
 4. Jeg har ikke sagt et ord om nytt og eksklusivt, single trigger eller treverk, men typisk choke i gamle tyske hagler er 3/4 og full, og leirdueskudd med stålhagl skal ikke skytes trangere enn 1/2. De er heller ikke godkjent for stål eller tungsten. Jeg mener at en fersk jeger bør trene en del på leirduebanen med hagla si, og da er det greit om den kan brukes til dét. 🙂
 5. De tåler ikke stålhagl, har typisk veldig trang choke, er ofte skjeftet for krumt og sideligger er kanskje mer kos og stil enn for å banke leirduer - men ellers er jeg enig. En mod 8 kan være veldig mye for pengene. Merkel, Simson, Sauer og andre lagde 'samme hagle,' variasjon over et tema.
 6. Ja ikke vet jeg men på en grei rypejakt-tur på nordlandskysten er det ikke uvanlig å telle mer havørn enn rype.
 7. Han gikk en tur på stien Og følte skogens ro Så sklei han i ei steinur Og stokken brakk i to Fikk du inn én eller to skruer i kryss? Hvis jeg var deg ville jeg også forsøkt å sette på tvinger for å presse limfugen ihop. Ikke farlig om du må ut med låskassen, du må uansett prøveskyte for å være sikker på at ikke kikkerten er gåen.
 8. Du glemte innstikkløpet i 5,6x50r. 😆 Sannsynligvis veier den mindre enn en helt grei o/u. Av og til tror jeg østerrikerne lager sånt bare for å se om de får det til. Noe som forsåvidt gir begrepet "Sportwaffe" en ny betydning.
 9. boble

  Krutt i 7.92

  Hva rent krutt vil si er jeg ikke sikker på, men jeg har skutt noen RA 7,92 med hylse fra 40-tallet og papp-eske merket 1964. Korrosive hetter og flak-krutt som luktet underlig, men ellers god ammo.
 10. Misforståelsen er ofte at folk tror de kommer til en offentlig skytebane - men det finnes vel knapt noe sted i landet. Selvfølgelig må folk kunne komme og skyte på terminfestet jegertrening uten å ha jobbet dugnad, men da mener jeg det er legitimt å ta seg godt betalt.
 11. Ta bilder av stemplene under løpene og på baskylen, så får du nok hjelp. 😉
 12. Jojo, men det er nå nærmest et én-over-null-uttrykk av menn med skjegg i de gyldne tredveåra... 😉
 13. Jeg forstår at det er bekvemt å gjøre felten om til fem åttendels baneskyting, men det sitter langt inne. Hva LS-arrangører gjør og hva resten av oss gjør er en annen historie... Innendørsskyting, ja. Det er så fordømt lettvint! Man rekker tre stevner på en formiddag, og vafler og kaffe er en større utgift enn ammo. Det avlyses aldri pga tåke eller frost og kan skytes til langt på natt eller på søndag mens gamlefar står på preikstolen, i blandede lag med alle klasser. Selv vi gamle grinebitere må bare innse at det er et helt klart taktskifte, spesielt i sentrale strøk, og det går dessverre ikke imot mer feltskyting. Og akkurat dét tror jeg er en mye større revolusjon enn alt gnålet om kikkertklassen eller kaliber eller våpentyper.
 14. @hovdeknuten, om det så var snakk om bankran eller å vokte slavearbeidere tror jeg du ville ha anbefalt å bruke en Browning. 🤣
 15. boble

  NY elgbørse.

  De har oversatt direkte fra boarysch uten å forstå hva de skrev. Französischer Stecher (Einzelstecher) und Flintenabzug = snellert med enkel avtrekker og direkteavtrekk.
×
×
 • Create New...