Jump to content

boble

Members
 • Content Count

  908
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

boble last won the day on April 20

boble had the most liked content!

Community Reputation

264 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Tjukkas, det var et litt flåkjefta sagt av meg, men sånne uforklarlige kast den veien skyldes ofte dårlig avtrekk. Det skulle jeg vite, jeg har gjort det mange nok ganger selv. Hvorfor kastene ikke kom med annen ammo er ikke godt å si, kanskje du ikke skjøt nok eller hadde bedre flyt? Det er ikke enkelt å teste ammo, man skal være konsentrert og konsekvent i det man gjør og ha mange skudd før man kan si noe bastant. Selv gjør jeg det enkelt og tester ingen ting, jeg bare kjøper SK Std+ og Rifle Match og skyter uten å tenke så mye. 😉
 2. Næh, det er bare dårlig skyting. Du trekker av med hele hånda samtidig som du møter med skuldra. Skutt grovkaliber i det siste? 😉
 3. ...og én til ting. Når jeg skal lade et nytt kaliber eller en kule jeg ikke har data for starter jeg alltid med et relativt tregt krutt. Man har mer fomlemargin og rom for feilbedømmelse med N-150 enn N-140. Vv har max rundt 46 grs N-150 for 155 grs matchkuler, rundt 44 for veldig lange som Berger. Med mindre kula di er homogen ville jeg ladet opp fem patroner med 42 grs, fem med 43 grs og fem med 44 grs N-150 og tatt det derfra. Skyt de med 42 grs først. Sørg for at du har minst én mm friflukt i første omgang, så slipper du å tenke på dét.
 4. Jeg leter som regel etter data for en kule med samme vekt og fasong og starter to grains under maks. Kruttype lar jeg stort sett følge kulevekt. Du gjør ingenting galt med å bruke N-150.
 5. Såeee... Jeg kan skaffe deg en pent brukt lær-og-canvas-dress om du er interessert? Kan til og med slenge med en klaffecaps på handelen! Gratulerer med ordentlig børse! 😉
 6. Jeg er klar over dette, mitt våpenkontor løste det ved å stemple GJELDER IMPORT på søknaden. Waffenamt godtok det uten å mukke. Selvfølgelig kan andre land være mer vrange, men det er nå ikke de landene TS spør om...? 😉
 7. Er dette noe nytt? Da jeg importerte kunne private ta inn på godkjent våpensøknad. Ingen importsøknad eller -gebyrer.
 8. boble

  Kjøp av hagle - dame

  Gratulerer med ny hagle! Måtte den bringe deg hel, lykke og mange gode kjøttmiddager! 😀 Dette er muligens den mest utspekulerte, innfule fornærmelsen jeg har lest på år og dag! "De har en smak i våpen som er en revisor verdig!" Der har du en virkelig subtil bredside! Det er langt over med "De er like ydmyk som en hjernekirurg!" eller "Min herre, en konversasjon like lettbent som med Dem har jeg ikke hatt siden jeg satt til bords med en begravelsesagent og en dataprogrammerer!" Mine hjerteligste gratulasjoner!
 9. @Sakoen75 Trenings- og plinkeladningen min med 220 grs Gameking går med 870-875 m/s. 65 cm pipe.
 10. Hos meg stemmer knepptabellen for 220 grs Sierra Gameking i den ene med 130 grs DL i den andre. 😉 Det kan du ha helt rett i. For å strekke det videre kan man kanskje si at fordi 6,5x55 har så lette kuler må de ha mye fart for å holde kravet til anslagsenergi - og i sin tur krever det mer av kula.
 11. Jeg har alt for lite empiri til å være bombastisk, men: De fire-fem gangene jeg har slaktet elg som var skutt med 6,5x55 og tenkt at "dette hadde gått bedre med 30-06" har vært på okser, skutt i spiss vinkel og treff i bein. Felles er myk kule som totalhavarerte eller skrenset og vinklet på bein, skutt på kort hold. Jeg mener ikke ille om å jakte elg med 6,5x55, men jeg tror det er litt mindre margin om man bruker den med rimeligste ammo og har skrå treff.
 12. Jeg har ingen erfaring med 260 rem, men jeg har prøvd ut 222-ladninger i 6,5x55. 20 grs Norma 200 bak 100 grs Lapua kule gav et ørlite plopp og fin samling. Tror jeg måtte 20 knepp opp for å komme i tier på 200 m sammenlignet med vanlig ammo.
 13. Ja, jeg sier ikke at det ikke er mulig å ha en 22 som ikke kaster første skudd, jeg sier at mange kaster og det er ikke godt å bli klok på hvordan og hvorfor. De fleste sauere jeg har plukket på kaster en X,3-4-5. Min ble ille da jeg pusset den for første gang på 20 år og satte den i en ny kasse med trangere passing. Etter tre prøveskudd er jeg inne. Bruker SK Std og SK Rifle. Har dere erfaring med ammo som kaster mindre?
 14. Prøv å ta ut pipa og sette i en annen kasse, eller bare dra skruene litt annerledes. Jeg gikk fra å kaste første skudd X,4 klokken ni til 8,6 klokken 11 da jeg byttet fra én kasse til en annen.
 15. Jeg bar/dro/rodde ut en elg sist uke, partiene i skogsterreng med Biltema-pulk og håndmakt. Den fungerte greit med lår på 38 kg, men jeg ville ikke hatt et helt slakt oppi, til det er den rett og slett for kort. Før har vi dratt i sekker sydd av kraftig presenning. Fordelen med pulk er at den glir over hull og dumper, ihvertfall om man surrer lasten litt så den ikke ruller ut.
×
×
 • Create New...