Jump to content

boble

Members
 • Content count

  471
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

33 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har en gang fått streng korreks av en østerrisk børsemakermester for å antyde at rød kolbekappe kunne være pent på en av hans hagler. På engelske våpen, ja, utvilsomt, refset han meg, men kombinert med tysk/østerrisk stil var det å regne som en styggedom på linje med drilling i kaliber tolv eller å jakte gemsbock uten hatt. Her må @Rino Hals velge mellom to verdener; ompa, pølse og Sauerkraut eller lunkent øl og nyrepai. Hver for seg har begge sine fordeler, men tuba har ingenting på pub å gjøre. Sort eller brun kappe for svinerygg, rød for en engelsk stalking rifle.
 2. Det var vel bare et spørsmål om tid før et slikt produkt kom. For å være brutalt ærlig synes jeg ikke det er særlig interessant fra et teknisk perspektiv, hverken optisk eller mhp elektronikk. Det er en cost-down for å nå bredere marked. @nhd: Jeg tror rådet om DFS-felt for jegere er veldig godt. De aller fleste av oss har vært fersk og overmodig jeger med overdreven tro på egne ferdigheter. Skyting med ørlittegrann stress og poengsum med rangering til slutt lærer man av. Både som trening og for å se hva man kan og ikke, og det kan helle kaldt vann i blodet på enhver, meg selv inkludert.
 3. boble

  16/70 Bock m enkeltryck

  Ny eller brukt? Jeg blir mo i knærne og øm om hjertet hver gang jeg ser en Merkel 201E... Leter du litt kan du kanskje finne en med single trigger.
 4. boble

  Arvingen trenger 6,5 ammo....

  Slettet, jeg tok skammelig feil!
 5. boble

  Blyammo, nok en gang...

  Jeg har dessverre ikke måledata for hånden. En av forumets organiske kjemikere (@M67?) kan svare bedre enn meg på i hvilken grad det er et problem med bly løses i dyrkamark.
 6. boble

  Blyammo, nok en gang...

  Hva slags jordsmonn er det i kulefanget ditt? Grunnen skal være temmelig sur før bly løses opp og går inn i kretsløpet. De målingene jeg har sett på avrenning fra skytebaner har hatt forbausende lite bly og messing i seg. Det er prisverdig at du er føre var og det er bra at du rydder, men jeg tror ikke hele kuler i torva er så mye å miste nattesøvnen over.
 7. boble

  Hagle- Får man det man betaler for?

  Jeg er ingen stor hagleskytter, men jeg gikk fra 7-8 av 25 til stabilt over 20 på jegertrap ved å tørrtrene montering og å terpe siktebilde - i den grad man har det med hagle. Jeg har lånt hagler jeg ikke fikk til (til og med en på B, med feil skjeftemål), så det spiller sikkert en rolle, men nøkkelen for meg lå i å få en god nok grunnleggende teknikk.
 8. boble

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Der hvor dette har vært gjennomført har det, såvidt meg bekjent, fungert godt. Men det forutsetter at grunneierne klarer å samarbeide og å se lengre enn til egen fryseboks.
 9. boble

  Dagens annonse på finn.no

  Jakke str 46, bukse str 54?!?
 10. boble

  Ladedata sierra matcking 53 gr 222 rem

  Sierra 1400 er flatbase, 1410 har boat tail. Ellers er de nokså like. 1400 går usedvanlig bra i min Vixen, det gjør dessverre ikke 1410. Ladningene med de to kulene går om hverandre med normal forsiktighet.
 11. boble

  Elektronisk skive

  Hvis du ikke har grunn til å tro at det var helbom ville jeg ha sjekket gummiduken om jeg var deg. Du ser ut til å treffe der skiva vanligvis slites mest. Er duken fillete nok kan det skje at du får en 0.0 ned. Hvis gummien ser fin ut kan du også sjekke feilraten for mikrofonene på skiva for å se hva som svikter, men det er debug for viderekomne.
 12. boble

  Elektronisk skive

  Det kan være på tide å sjekke gummiduken på den skiva der, ja. Skyter du med 22?
 13. You just failed to pass the Turing test. Slå det opp.
 14. I så fall gleder jeg meg enda mer til reportasjen i morgen. Har man vært litt på Balkan forstår man fort hvorfor det er ufred der; med så dårlig brennevin som de har må det bli slåsting.
 15. Til nå vet vi at det er en ombygd M1895 med ventilert kolbekappe og en drøm om kkc... Kommet til verden under Franz Josef, ombygd første gang i ruinene av det ottomanske riket og senere av en formodentlig norsk bakgårdssmed. Det bringer tankene hen på Frankensteins monster, apfelstrudel og dårlig brennevin. Jeg gleder meg til å se fortsettelsen.
×