Jump to content

boble

Members
 • Content Count

  585
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

85 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fint at du fikk fikset det! Fordelen er ihvertfall at det er lettere å file i bløtt stål... Og @Chiefen.v-2, kebaben er bedre i Tyskland og Østerrike. 🤣
 2. Hvis det er meg du mener vil jeg snu på det, hvorfor ikke? Klippavtrekk er bare handicap. Såklart, om storoksen står på sju meter trenges det ikke, men hvor skulle jeg dra grensen? På tolv meter? Femogtredve? Femti? Det er bare en måte å automatisere vekk en usikkerhetsfaktor på. Mye av det å bli en brukandes skytter handler om å automatisere og trene ting til refleks, så man kan ha fokus på det viktige.
 3. Jeg skal greit klare å ta et pressavtrekk på et kvart sekund. Det smeller på 1,5 kg, jeg går på med ~1480 gram og presser hardt derfra. Krever trening, ja, men det er derfor noen av oss er så opptatt av å ha alle avtrekkene justert likest mulig, ikke lettest mulig. 😉
 4. Datteren til @M67 er et litt ekstremt eksempel, hun har sannsynligvis fått best tenkelig instruksjon fra hun var lang nok i armene til å nå en avtrekker og har hatt jevn oppfølging. Det er heller ingen bakdel å være tynn og lett, man klarer ikke å 'holde imot' all rekyl uansett. Når det er sagt, de aller fleste ordentlig instruerte juniorer klarer å skyte bra med udempet 6,5 og hard feltammo. Til sammenligning er det mange godt voksne 30+5-skyttere som napper. Dette sier jeg helt uten ironi eller agg og ikke nødvendigvis rettet mot TS eller for å virke smart: Å ta imot instruksjon er ingen ting å skamme seg over, ikke umandig eller tegn på at man er en dårlig skytter. Det er lurt, og gode skyttere retter på hverandre hele tiden.
 5. 308 med demper har da rekyl som en 223 uten? For å komplisere og unngå å svare på spørsmålet: Jeg tror instruksjon og trening med 22 hadde vært det beste. Litt hjelp med stilling og avtrekk gjør mye.
 6. Mitt problem når jeg skal klekke ut navn på produkter eller prosjekter er at de som regel sklir rett ut i underbuksehumor. Slik sett mener jeg fremsynt politisk brodd er imponerende.
 7. Jeg pleier å si at å kjøpe en Grüner Veltliner fra Wachau eller Kamptal er som å kjøpe en IBM, du kan ikke gjøre feil. Det går hjem hos de aller fleste, og de som vil ha tysk, søt Riesling kan heller ta seg en drink.
 8. boble

  Faktasjekk

  Er du sikker på at ikke børsa kaster førsteskuddet? Jeg vet knapt noen 22 som ikke gjør det hvis den har vært ubrukt i en uke.
 9. Ja, det eller et nytt fjærsett. 😉
 10. @fleskebacon har nå bra mange ganger hittil i tråden vært vel så nærme å gå imot egen etat som klokt er, så jeg vil på ingen måte si at han forsvarer praksisen, selv om han forklarer den. Og når jeg klarer å se forbi min egen moralske indignasjon så er det litt interessant å få høre hvor langt politiet kan gå i å fotfølge og overvåke en og enda ha retten på sin side.
 11. Her bør det komme mange og detaljerte bilder, eller så kommer du plutselig til å våkne opp med gammelost i klimaanlegget på bilen.
 12. Jeg tror jeg har vært venstredominant men har trent det bort. Hvis jeg slapper helt av overtar venstreøyet, mens det høyre overtar når jeg 'ser hardt' som over sikter. Hvis jeg var deg ville jeg ikke lagt om til links.
 13. En M67 har sannsynligvis Krag kammer, de samme brotsjene ble brukt til både krag- og mauserløp.
 14. boble

  Se i mørket.

  Spis heller vitaminene dine! https://experiment.com/projects/can-we-biologically-extend-the-range-of-human-vision-into-the-near-infrared Forhøyet inntak av vitamin A1 gav syn helt ned til 950 nm lys. 😎
 15. For meg er fordelen med 2x27" er å kunne kroke den ene på Linux arbeidsstasjonen og den andre på en KVM-switch mellom windows-boksen og arbeidsstasjonen. Og kan man gjøre det med et Apple-produkt er det som regel ikke verdt å gjøre.
×
×
 • Create New...