Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

boble

Members
 • Content Count

  541
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

66 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. boble

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  #1 fra venstre ser ut som en 6,5x68 med RWS KS.
 2. boble

  Privat import av rifle fra UK

  @nhd: Jeg ville spurt Steyr eller forhandler direkte. Østerrikerne har blitt en del strengere etter en skandale for tre-fire år siden, hvor skarpskytterrifler fra Steyr tok en kjapp tur innom Tyskland før de ble sendt til tredjeland som man hadde eksportforbud til.
 3. boble

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Nr fire fra venstre ser ut som en 30 us carbine.
 4. Jeg tipper at @høggern melder treffpunkt så godt at han knapt trenger å se på monitoren for å vite hvor skuddet gikk. Og det er greit å trene litt rekylopptak og rytme med grovkaliber ved siden av tørrtrening og 22.
 5. boble

  Dagens annonse på finn.no

  Bildet med gold cup'en er åpenbart arrangert. Det er første uken i desember og det er to tente lys i adventsstaken. Og når man snakker om bling: Denne var litt utenom det vanlige for en CZ75B. Jeg spør meg, er den mest sannsynlige kjøperen samler eller hallik?
 6. Nettbutikken vet jeg ikke noe om, jeg handler det i butikk. Jeg har inntrykk av at XXLs nettsider dessverre er i beste fall mangelfulle hva angår jakt og våpen.
 7. @høggern, nå måtte jeg faktisk sjekke fakturaen min i nettbanken. Den sjuende november i år kjøpte jeg tre kilo Norma 15 til 259 kroner boksen før rabatt. Etter Mastercard-rabatt blir det 388,50 kroner per kilo.
 8. Hvis dét ikke lønner seg skyter du ikke sære nok kalibre. Slightly related, man kan kutte prisen på krutt og hetter med 25 % ved å handle på vennefest eller DNB Mastercard-dag hos XXL. Da er besparelsen 1,30 pr skudd.
 9. boble

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  En fin tanke og hyggelig initiativ med denne tråden. Er nr to fra venstre 38 s&w?
 10. boble

  Promotere europeiske kalibere?

  I deler av Sveits er det, såvidt meg bekjent, minstekrav til kulediameter på 10,2 mm for en del jakt. For øvrig, den eldre herren i YouTube-klippet snakker ikke tysk, han snakker avslepen sveitsertysk. Det er et helt annet språk. 😀
 11. boble

  Necksizedie - hvilken er best?

  Norma 15 for god fart og nesten full hylse. Nærmest idiotsikkert, men det kan lugge i kruttmålet. Norma 19 (evt R-19) for slappe baneladninger. Lugger mindre, litt mindre feilmargin med 9,3 g kule. Jeg liker ikke raske krutt som NC96M når jeg lader stort volum på kort tid; jeg vet at det før eller siden kommer en feilladning og da vil jeg ha margin så potensialet for havari blir lite.
 12. boble

  Går det til helvete..??

  Det kan godt hende at du har rett. Jeg mener admiralens 'nei' kan tolkes enten som 'nei, jeg aner ikke hva som skjer på skipene våre' eller 'nei, våre retningslinjer sier at det skal ha vært fem, men jeg har ikke fått klarhet i hvor mange som faktisk var der.'
 13. boble

  Går det til helvete..??

  Det siste avsnittet ditt er urimelig. Én person kan ikke ha oversikt over rutinene på alle skipene i en stor flåte, selv om h*n tituleres admiral, CEO eller styreleder. Endringene i teksten du viser til er åpenbart for å hindre at én blir gjort til syndebukk for systemfeil, og bra er det. Men når ulykker skjer nytter det ikke nødvendigvis å økse topplederen for at han ikke kjenner rutinene på broen på hver enkelt båt.
 14. boble

  Går det til helvete..??

  Skrog av tre, mann av stål - det ble tungt å svømme! Det slår meg at verden blir bare flottere og bedre, helt til man er omtrent 25 år gammel - så stuper alt sammen. Ungdommen blir dovne og mister sin moral, mennene sin styrke og sin manndomskraft, kvinnene blir snerpete eller løsaktige eller begge deler, sproget forfaller om kapp med den offentlige bluferdighet og alle blir pysete mammadalter, unntagen barna som blir uoppdragne lømler. Viltet blir mindre tallrikt, jegerne usportslige og brunsten når aldri mer fordums høyder. Og den samme regla hører man, fra far til sønn, på pergamentruller og i nettfora. Du slette tid for noen mannfolk vikingene må ha vært, så mange ganger som det har gått nedenom siden Ormen Lange jaget ungmøene!
 15. boble

  Hvem skrev dette? (Visdomsord!)

  Var ikke det Hambro? Man var mer slagferdige før i tiden - eller så var det lettere å være sleivkjefta og slippe unna med det.
×