Jump to content

boble

Members
 • Content Count

  854
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

boble last won the day on April 20

boble had the most liked content!

Community Reputation

231 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jo, jeg forstår poenget ditt og skal ikke stå så alt for hardt på mitt. Egentlig er det bare en slags gammelmannsgruff fra min side over at folk (ikke nødvendigvis TS i denne tråden) prøver å blinge riggen for å treffe bedre når de egentlig skulle brukt pengene på SK Standard. 😉
 2. Høhø, tja. Jeg tror du forstår poenget mitt med at muskelminne og trening gjør at 500 eller 1500 gram ikke har *så* mye å si. 😉 Avtrekksfeilene mine er oftest avtrekksvegring på stå, altså at jeg presser og presser og vil ha det så perfekt at jeg timer ut - og så blir det napp. Det er mulig skuddet hadde gått kortere ut i skiva med lett avtrekk, men hovedproblemet er jo at jeg ikke er tøff nok til å presse hardt.
 3. Godt gjennomført avtrekk med vekt på 500 g: Gå på trykkpunkt, øk til 490 g, fullfør finsikting, press til 500 g, ettertrekk. Godt gjennomført avtrekk med vekt på 1500 g: Gå på trykkpunkt, øk til 1490 g, fullfør finsikting, press til 1500 g, ettertrekk. Det er mer tilgivende med lett avtrekk i høye stillinger, men har man nok (tørr-) trening så er det ikke betydelig forskjell om avtrekket er 150, 500 eller 1500 gram. Man vet hvor det knekker og kan gå rett på. Jeg forsøker å justere rifleavtrekkene mine likest mulig så jeg slipper å omstille meg, og det funker ganske bra.
 4. boble

  J D Dougall

  Myndighetene kan da ikke være så urimelige at de krever to plasser for et matching pair? Nydelig hagle, gratulerer!
 5. boble

  Avtrekk Sauer 200str

  Såvidt meg bekjent er ikke avtrekket på 200 STR beregnet på å kunne justeres til direkteavtrekk. Så om det føles som direkteavtrekk vil jeg si det er feiljustert, om enn med overlegg, og da overrasker det meg ikke at sikringen fusker. Mitt beste råd er å justere det tilbake til trykkpunkt på feks 1200 g, avtrekk på 1500 g. Det har to fordeler; den ene er at følt avtrekksvekt blir 300 g. Den andre er at om avtrekket må gå fort synes jeg det er bedre med trykkpunkt enn direkte; når jeg 'trekker opp' til trykkpunkt gir det meg en referanse for hvor hardt jeg må dra før det smeller. Med direkte sier det bare bang. 😉
 6. Er ikke lang friflukt i brytvåpen et triks for å flate ut trykkurven litt?
 7. Jepp. Årstall for når en gitt type stempel ble innført i Ferlach kan være litt flytende; det virker som om noe av merkingen innført etter 1945 var i bruk alt på 30-tallet, sannsynligvis frivillig.
 8. Oi, den var pen! Gratulerer! De angir måned og år (men ikke tiår) for Beschuss. <A> er desember, (M) er 5. https://de.m.wikipedia.org/wiki/Beschussamt_(Österreich)
 9. Ferlacher Beschuss i desember *5. Sannsynligvis 1955. Jeg blir skuffet om vi ikke får se resten av herligheten. 😉
 10. Jo, men dét er på full vei til å bli strammet betydelig inn, sannsynligvis med krav om alarm i ny forskrift.
 11. Swedish Mauser er for gamle våpen, SE for moderne som 200STR. Står det Skan kan du lade som for SE. Ladeboken har nok mindre idiot-margin enn Vihtavuori sine data på nett. Jeg har holdt meg mest på Norma 202 og 203b i 9,3x62, men både N140 og N150 er gode valg. 🙂
 12. Generelt er tennhetter et dårlig mål på om en ladning er heit eller ikke. Jeg har aldri hørt noe galt om de du bruker. Tabellmax hos Vihtavuori er hhv 37 og 39 grs for Swedish Mauser og SE, så ladningen din er sprek nok, og N140 er ikke mitt førstevalg til kuler tyngre enn 100 grs i 6,5x55. Jeg ville bakket til 37 grs (som er baneladningen min, bare med N150) og tatt det derfra. Fettete hylser kan gi flate hetter, så jeg ville også ha sjekket at kammeret er tørrpusset og at alt hylsefett er tørket av etter pressing.
 13. Har du necksiza 308-hylser og skutt i et 30-06 kammer? Ofte går det fint å halspresse uten ekspander.
×
×
 • Create New...