Jump to content

boble

Members
 • Content Count

  569
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

78 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var da voldsomt så langt bak varsleren gikk... Er det vanlig at menn som kjøper Coonan i 357 mag har svært små hender?
 2. 2 cm kan være slark i framskiva ift ramma, så det er helt vanlig. Og man hører jo redselshistorier om skiver som er så fulle av isopor-møl på bunnen at de viser mer feil, men de blir lengre og lengre imellom. 😉
 3. Har prøvd med mitt langpipa, sjukilos beist med fire skiver mellomlegg og bly. No dice. Har gode klokker og gode propper. Diopteret er godt unna. 22 går som en drøm. Takk for gode råd, jeg tror vi bare må ta tiden til hjelp, bruke klikkpatroner og svake ladninger og så løsner det etterhvert. Slike ting har tror jeg har med selvtillit å gjøre, omtrent som noen er redde for å kjøre bil eller svømme på djupa. Presser man dem for mye går de i lås, og da blir det desto vanskeligere å tø opp senere.
 4. Jeg tenker å gå for gradvis tilvenning og har ingen mål om å la h*n skyte mye med dette. Det er bare en barriere som må brytes. Forsiktig. Disse tingene er ikke så lett å forstå; i dette tilfellet tror jeg det handler mer om irrasjonell rekylskrekk enn å ha en svært lav toleranse.
 5. For tregt eller for lite, ja. Som sagt må jeg touch base for å ha et utgangspunkt, det fikk jeg og er glad for det. 22 LR er ikke så bra på 300 m.
 6. Skal man spørre på FB bør man være dreven nok til å skille skitt og kanel i svarene man får, og er man dét har man kanskje ikke så stort behov for å spørre. Takk for svar, jeg er glad i å ha bøker i hylla, så ryker jeg nok på en bestilling.
 7. Vær så snill, ikke piss dette her til med enda en DFS/6,5x55/det-organisasjonen-jeg-ikke-er-aktiv-i-skulle-ha-gjort-diskusjon... Takk for gode svar til de som hadde det, jeg skal sette sammen noen skudd og prøve.
 8. Takk for svar. Jeg er ute etter en svært rekylsvak ladning som ikke setter kula fast i løpet. Vi har en skytter som sliter veldig med overgangen fra 22 og selv rekruttammo er for mye. Trailboss er sikkert flott, men jeg tenkte å slippe å kjøpe enda en kruttsort, så da blir det 20 grs Norma 200. Så til de grader reduserte ladninger er en hvit flekk på kartet for meg; er det en fordel med magnumhetter for å få god tenning med så lite i hylsa?
 9. Dette blir en slags all time high i necroposting, men jeg trenger hjelp med en slappest mulig 6,5x55-ladning. Dvs under rekruttammo, jeg tenker å lade 100 grs kule til <700 m/s. Ettersom jeg ikke er mye til revolvermann er de raskeste kruttene jeg har i hus Norma 200 og Hodgdon H322. Er det ok å starte med 20 grs Norma 200?
 10. Har du lest i DEVA #6? Hvis ja, er den verdt 40€?
 11. Minst én av de norske brukte Husqvarna. Mot slutten gikk det i 223. Finnene brukte Sako i 243.
 12. Jeg har lurt litt på det der med heite ladninger i de gamle bøkene, for det er flere eksempler med Norma-krutt i utgave 2 og 3 som er blitt betydelig svakere i #7. Er det fordi kruttet har blitt raskere eller fordi han som tester ladninger er mindre modig?
 13. Om du får tak i Lee Auto-prime II eller tilsvarende er de gull. Ram primer med magasin.
 14. Nå husker jeg ikke skytterboka fra perm til perm, men jeg tror ikke det er noe eksplisitt forbud mot svartkrutt i jegerklassen, så lenge kulediameter er under åtte millimeter... Sauer har overtatt helt innendørs i DFS, og enda mer etter at rekrutt-utgaven med kort, flutet løp og barnevennlig skjefte kom. De gamle Anschütz 64'ene våre er kjempefine rifler men gir i praksis ingen fordel lengre.
 15. Mye av det du skriver er jeg uforbeholdent enig i. Poenget mitt er at når vi får unger (og andre nye skyttere) inn så er det noen av dem som er ganske så sensitive for pris, ihvertfall frem til vi har fått dem 'fast' i miljøet. Mao, det betyr noe om ammoen koster 40 eller 60 eller 100 kroner per trening. Samtidig er de i den verste alderen med å se på de beste og si 'det må jeg også ha.' Jeg mener at på 15 meter inne, for skyttere som er i startfasen og med foreldre som ikke er 'med' i miljøet, så er det en fordel å se på pris-ytelse for det man anbefaler. Så får vi heller bytte ammo til sommeren eller når de er fast på kroken.
×
×
 • Create New...