Jump to content

boble

Members
 • Content Count

  804
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

208 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, det er greit oppsummert. Om du googler "nyxel pixel qe curve" får du et bilde av noe av det beste du kan håpe på av fargerespons for en detektor under en hvit lyskilde. Det er en topp for blå, grønn og rød, pluss at alle topper i IR og så faller av mot 1000 nm bølgelengde. Så kan du legge fargekarakteristikken til lyskilden din over, og da har du respons for systemet.
 2. Hvis lyskilden har en kjip LED vil den ha et nokså bredspektret lys, og fordelingen rundt senter stikker både opp mot synlig lys og ned mot der bildesensoren ikke er sensitiv. En lykt med senter på 940 nm har en større del av lyset i ubrukelig spekter enn en på 850 nm, derfor virker det som om effekten er så mye bedre på den siste. Om lyskilden er smalbåndet (feks laser) er forskjellen mindre.
 3. Generelt blir fotodetektorer mindre og mindre effektive etterhvert som bølgelengden nærmer seg båndgapet i silisium. Derfor må man dra på med mer effekt i lyskilden for 940 nm enn 850 nm. State of the art per i dag er Sony som går fra 60 til 40 % kvantevirkningsgrad når lyset går fra 850 til 940 nm. For eldre systemer enn typ 2018-19 er sensitiviteten betydelig dårligere. Du kan altså godt bruke en 940 nm kilde men vil få et mørkere bilde med mer blur.
 4. Har brakkesjuka endelig blitt så forjævlig at vi diskuterer 6,5 på elg? 🤣 Jeg synes N555 ser ut som et interessant krutt, hvis det endatil er litt mer finkornet enn N560 så det glir i kruttmålet kan det bli populært. Det er ikke noe galt med Norma 19, men det er veldig greit å ha to leverandører som konkurrerer.
 5. Egentrening i stua: https://www.landro.no/accurize/105125/accurize-shooting-system
 6. boble

  LS 2020 avlyst

  Er ikke det i full gang for over en uke siden? Triste greier, men jeg forstår at ikke arrangøren vil ha en slik usikkerhet hengende over seg.
 7. boble

  NC96M til 308?

  Fungerer og fungerer, med litt forsiktighet får man det meste til å fungere. Jeg har ladet 6,5x55 med Norma 200, det fungerte som planlagt men med *en del* mindre rom for feil enn jeg ville hatt med Norma 4/19/15. NC96M er et sted imellom 203B og N150, pluss lot-variasjon. Ta det derfra. 😉
 8. Brekkvåpen er litt som automatiske ur. Begge deler er teknologisk akterutseilt, dyrt, mer ømtålig og mindre nøyaktig enn mer moderne konstruksjoner, samtidig som de er utrolig fascinerende og avhengighetsskapende. Hold deg unna begge deler for familieøkonomiens skyld. 😉
 9. Jeg er til dels enig. Vi jakter en blanding av smyg og forsiktig drev; støkker vi dyrene for mye renner de alle veier utenom til postene. Ofte blir det å finne dyr med sporing og kikkert, så sniker vi så nært det går. Får man skuddsjans, flott, stikker dyret får postene sjans. Med god kikkert og gode sko så får du mange fine opplevelser. 😉
 10. Når jeg hører om slike mirakler ved å finjustere en ladning blir jeg litt stuss. Jeg tilstår glatt at jeg lader 6,5 i volum etter metoden 'hylsa full med Norma 15' og 'så lite Norma 19 jeg kan før det soter,' så bær over med meg. Det kan godt være tilfelle at man kan super-tune en kule/krutt/løpskombinasjon, men jeg tenker, hvor konsistent er det når man først treffer perfekt ladning? Hva skjer etter 500 skudd til, når friflukten er blitt litt lengre og bommene litt rundere? Tuner man på nytt, eller blir pipa fiskesøkke?
 11. På våre Kongsberg-skiver står mikrofonene helt inn mot skiva, derfor skrev jeg 1 cm. Skal man ha to sett mikrofoner må man nødvendigvis ha litt avstand for å slippe å klokke ADC'ene på flere MHz, da blir skiva dyp og volumiøs, det er upraktisk. Det jeg forsøker å formidle er at (1) dette er et problem som kan kalibreres ut enten med prøveskudd eller vinkelmål, og (2) det er neglisjerbart i en skive for hobbybruk.
 12. Jeg tror heller jeg skal ta det med skiveleverandøren deres. 😉 Ja, en forandring i vinkel vil gi en offset, men på viltmål er det trivielt å forutsi. På flyttbare skiver gir det en feil, om du flytter 100 m standplass ti meter til høyre går treffpunktet én millimeter til venstre, gitt 1 cm fra sikteblink til mikrofonplanet. Dette er et problem om man ikke har prøveskudd eller legger inn en mulighet for å kompensere for vinkelen i SW.
 13. Dette er tull. Avstand fra planet med sikteblink til mikrofonplanet er kjent, og tidspunkt for treff er kjent, altså er vinkelen mellom skytter og skive kjent. Det er trivielt å korrigere treffpunkt for vinkel som funksjon av kjøretid. Om noen har tatt seg bryet med å legge det inn er en annen sak.
 14. Ja og nei, det går an å kjøre post-prosessering med bildegjenkjenning og legge et overlay på bildet som markerer rekkefølgen av skuddene. Uansett blir det mye mindre nøyaktig enn akustisk deteksjon.
 15. Jeg er i utgangspunktet ikke sw-mann, så der kan jeg kun gi et generelt råd om å holde det enkelt og bruke språk hvor det finnes kodebase og support. De siste årene har jeg i jobbsammenheng skrevet spice, Spectre, verilog, VHDL, Ruby, perl, python, c med avkom, Lisp, Skill, Ocean og uante mengder maskinvarekode der jeg har definert instruksjonssettet selv. Du slette tid så mye enklere livet er når man kan slå opp eller bruke ferdigdefinerte funksjoner. 😁
×
×
 • Create New...