Jump to content

Bruk av kunstig lys på veg til jakt ??


M&P79

Recommended Posts

Fram til jakten begynner kan du selvsagt bruke så mye lys du bare lyster, men juridisk begynner nok jakten uavhengig av om "det er patron i kammeret". Orker ikke grave frem paragrafer og rundskriv, men fra du leter etter/og eller ser/lokaliserer viltet til og med du "har tatt viltet i besittelse" vil det du driver med rammes av jaktlovgivningen.

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor skal man ikke ha patron i kammeret? Fullt lovlig og gå på tur med hodelykt og ladd børse over skulderen.

 

Ingen med vettet i behold går på hjortejakt med hodelykt, det eneste som da er helt sikkert er at du da ikke får se noen dyr.

 

Du ser 100m, hjorten ser deg på 10km. Så dette er en oppfunnet teoretisk problemstilling, for noe skyting blir det ikke..

 

Bruker du hodelykt til post og er heldig og få en hjort etter at lykta er slukket, javel.. ingen normale bryr seg.

 

Man kommer langt med sunn fornuft, men skal man ta opp problemstillingen ifb kunstig lys kan man diskutere reglene rundt ettersøk med kunstig lys. Ja, det er lov, men vi fikk kontrabeskjed ifra kommunen. Kunstig lys kan IKKE brukes til undersøkelse umiddelbart etter skuddet? Man skjønner da at de som utformer regelverket aldri har vært ute på jakt i døgnets mørke timer.

Hvis rådyret/hjorten ikke detter rett ned betyr det at man må tilkalle ettersøk/hente egen hund, for å finne dyret som akkurat kom seg inn i skogen er omtrent umulig i mørket.

 

Alle jeg kjenner bruker det som kalles for fornuft, man har peilingen mot skuddsted og tenner lykta for å finne nøyaktig skuddsted, se etter blod uten å dra det utover.. videre finner man dyret. Når lovens bokstav er idiotisk og strider mot all fornuft er det heller ingen som gidder å følge den..eller? :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...