Jump to content

M&P79

Members
  • Posts

    259
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by M&P79

  1. Jeg også sendte papirer og våpenkort til kjøpers våpenkontor en gang tidligere. Fikk da brev om å sende inn våpenkort fra mitt lokale våpenkontor. Så send alltid papirer og våpenkort tilbake til DITT lokale våpenkontor. Man må eventuelt melde våpenkort tapt for å ordne opp i en slik case.
  2. Politiet burde ikke ha med våpen eller søknader og gjøre! De kan konsentrere seg om å fange skurker! Alt som har med våpen og gjøre burde vært behandlet sivilt.
  3. Er det ikke uansett søknadspikt på magasiner over 10 skudd ? Det er helt meningsløse greier at 10/22 blir forbudt etter ny lov når den kun leveres med 10sk fra fabrikk! Denne saken skulle blitt kjørt til høyeste hold. Selv har jeg en 10/22 etter gammel lov men syns det er helt meningsløst og kunnskapsløst av POD! Fy skam seg!
  4. Det finnes ingen karantenetid mellom kjøp og salg av våpen. Har solgt mange våpen kort tid etter anskaffelse uten at det har vært et problem. Om et våpenkort har kommet i posten etter salget så er det bare å returnere til v.kontoret.
  5. Smart! Her på berget er det kun fokus på forbud og avvikling av kuler og krutt!
  6. Så hvis jeg har et jaktvåpenvåpen oppført i liste C som jeg kan beholde så kan jeg ikke bruke det til jakt om det ikke er oppført på liste D ? Hva skal jeg med det da egentlig? På låven sitter nissen med kølla i hånden uten å kunne dra den..
  7. Folk burde avvente litt med å levere inn og ikke stresse.. Hva om det blir endringer igjen? Her er forresten mitt "livsfarlige" 10/22 "stridsvåpen" som kanskje må males opp til plast og stålpartikler..
  8. Har troen på NJFF.. Enn så lenge. Vi trenger et våpeneierforbund i Norge som jobber for alle uansett om de er jegere,skyttere eller samlere.
  9. De som er lovlige er umulige å få tak i og snart 100 år gamle museums gjenstander. Om denne lista blir laget for å forhindre våpenkriminalitet i Norge så er det totalt skivebom hvertfall.. Tenk å bruke tid og ressurser på slikt tull!
  10. Ingen får beholde våpen på POD lista uansett om de er kjøpt langt tilbake i tid utenfor det nye lovverket? Er det da nok å levere pipe og låsekasse/bolt til destruksjon og beholde stokk? For min del taper jeg 300 kr på min 10/22 takedown som kostet 4300kr tilbake i 2013 om jeg blir tvunget til å destruere.. Det er uansett høl i huet hele greia!
  11. Ups..da må jeg revurdere hele greia. Vil uten tvil havne på forbudslista denne også i neste rundskriv.
  12. Vet noen i det hele tatt om våpen ervervet før ny våpenlov kan beholdes? Tipper de prøver å kverne rubbel og bit uavhengig før eller etter ny våpenlov.. Fremgangsmåten på dette her er lovstridig og hadde aldri skjedd om vi hadde et felles "NRA" for alle våpeneiere i ryggen. Jeg må logge av her for jeg er rett og slett uvel av hele opplegget..
  13. Tenk alle som har 22lr halvautoer ervervet under gammel våpenlov som tar dette for god fisk ? Slik info skal ikke legges ut på FINN.NO men på Politiets nettsider. skulle man tro... Det er bra gale!
  14. Jeg har bedt om en redegjørelse fra justisdepartementet på hva POD driver med for tiden ang forbudslisten som er sendt ut til landets våpenkontor i nytt rundskriv. Sivile og godkjente halvautomatiske jaktvåpen kamret i 22lr skal holdes utenfor dette forbudet for grovkalibrede halvautomatiske våpen med stor ildkraft konstruert for Politi og militæret. NJFF jobber meg bekjent aktivt med saken opp mot Justisdepartementet og POD for å få de til å snu ang det som har skjedd ang feilaktige forbud rundt 22lr halvauto rifler som er konstruert for det sivile marked. Anbefaler også alle aktive skyttere og jegere til å sende mail til Justisdepartementet og be om en forklaring på hvorfor POD setter seg over staten og Norges lover ved å generere forbudslister for våpen som skulle holdes utenfor et forbud i utgangspunktet. Ruger 10/22 er et slikt våpen som fortsatt skal være lovlig og jeg tipper at de må bite i det sure eplet og omgjøre sine rundskriv når denne saken er avgjort. God Jul!
  15. Må man pusse stokken for å olje den? Har en gammel nummerlik HV mauser som jeg kunne tenke meg å fikse litt på uten å ødelegge serienummer på stokken osv.. Stokken er ganske mørk og kunne sett bedre ut..
  16. Denne Mauseren her er et miltitært designet grovkalibret krigsvåpen som man da får beholde fordi det er en gammel boltrifle. Men fortsatt et militært våpen. Denne skumle riflen er da en liten sivil "livsfarlig" finkalibret plinker som sunn ungdom verden over lærer å skyte blink og jakte med. Denne må leveres inn for destruksjon pga halvauto? I min verden er jeg mest redd mauseren i feil hender om jeg plutselig våknet opp en dag og skulle ha angst for en av de av en eller annen grunn.. Som flere sier her så er dette begynnelsen på slutten for privat våpen innehav om de lykkes med tilbakekall og destruksjon av disse riflene uten at noen våkner opp. Hva med protester fra våre skytterforbund og JFF foreninger rundt om ? På tide å våkne?
  17. Har en følelse av at denne saken ang halvauto rifler vil få seg en god runde i det Norske rettsvesen etterhvert.. Dette har sklidd fullstendig ut fra det som var intensjonen om et forbud mot halvauto rifler med stor ildkraft konstruert for Politiet og Militæret.
  18. Jeg har også nylig kjøpt meg en skarp 1940 Mauser 98K med bajonett men den er kun til nostalgi og kos på bane. Har en bunker fra 2vk under verandaen min så den blir litt av historisk verdi for min del siden jeg bor på en tidligere tysk forlegning som hadde kommandant bolig og tilflukts bunkere på hver side. Kjøpte også en veldig fin plombert 98K i 2019 fra filmselskapet til Max Manus som var brukt som statist våpen i filmen.
  19. Hei! Løsningen ble å lage en parerplate av en 13mm fastnøkkel så brukte jeg stål epoxy for å få bladet montert i skaftet! Det ble bra:)
  20. I lovtekstene for våpenloven står det at "kongen bestemmer" ditt og datt så da sender vi alle en klage til Norges Konge og ber han ordne opp i dette her og sparke hver enkelt i POD og ansette Norske jegere og skyttere som hadde regulert dette her lovverket meget mye bedre selv. I våpenloven burde det også strengt tatt stå at "Politidirektoratet og Politiet bestemmer" så bare å gi fra deg nøkkelen til våpenskapet ditt frivillig først som sist slik vi kan få lage spiker av innholdet ditt raskest mulig på din regning. (Her får vi da også bruk for kløver vaselin boksen lenger oppe i tråden her mens de rævkjører hver enkelt av oss etter tur de kommende år) Det er akkurat en nullvisjon som er målet for lovgiver ,og arbeidet er tilsynelatende godt i gang med et totalforbud for alt som er en fiktiv trussel. Vi trenger ingen flere forbud og reguleringer tredd over hodet på oss så det er på tide at jegere og skyttere i felleskap begynner å gi beskjed om at dette finner vi oss ikke i rett og slett. Om de virkelig tror at det er registrerte våpen som er et problem i Norge og Sverige for den del så har de misforstått totalt uten innsikt i virkeligheten. Norske lovlydige våpeneiere er ingen trussel for samfunnet! Vi er vettige folk som bruker våpen til Jakt,konkurranse og hobby. Det er ikke vi som springer rundt i gatene å skyter etter hverandre eller andre med semi auto våpen.. Er det vel ? Om en lovlydig borger og våpeneier i Norge hadde kunnet kjøpe seg en full auto AR-15 med 100 skudd magasin så hadde jeg sovet like godt om natten og beveget meg like trygt i gatene som jeg gjør i dag.. Det er fordi : Det er ikke den rifla eller den lovlydige våpeneieren som er problemet når det kommer til våpenkriminalitet i Norges nervøse lille land.
×
×
  • Create New...