Jump to content

Norwegianwoods

Members
 • Content Count

  1,339
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvor langt unna åta har du kameraet nå? Mulig det evt. kan hjelpe å ha kameraet noe nærmere åta for å redusere mengden med tomme bilder hvor reven står utenfor rekkevidden til blitzen. A redusere sensiviteten noe, kan også hjelpe på dette. 15 minutter mellom hver deteksjon, er nok litt mye etter min mening. Selv om det er på en reveåte, så er det mange rever som ikke er på åta så lenge før de forsvinner igjen. Med 2-3 minutters mellomrom, er det veldig stor mulighet for at du får bilde av alle rever som besøker åta, men samtidig kan du få veldig mange bilder av samme reven om denne velger å bli værende på åta lenge. Om dette evt. er noe problem, avhenger av type abonnement, hvor fort batterier tømmes og hvor ofte du har mulighet til å bytte batterier. Selv bruker jeg et fritidsbatteri som strømkilde.
 2. For det første rekker sensoren på kameraet lengre ut enn det blitzen gjør. Dette medfører ofte at man får bilder hvor man ikke ser dyret da det står utenfor rekkevidden til blitzen når kameraet tar bilder i mørket. I tillegg er bredden på sensorområdet bredere enn bredden på bildet. Dette medfører at kameraet tar tomme bilder med dyret rett ved siden av bildekanten. Dyret kan da enten være på veg inn i sonen til linsen, eller det kan også skje at dyret bare vandrer forbi rett utenfor sonen til linsen hele vegen. Jeg anbefaler sterkt at du setter den på bildeserie med 3 bilder. Slik vil du i alle fall ha store muligheter for å få bilder av dyret på minnekortet. Du må bare prøve å la være å bli skuffet hver gang du får tilsendt et tomt bilde, for dem må du regne med at du får mange av. Personlig synes jeg at dette kameraet tar dårlige bilder når det er mørkt og jeg er heller ikke imponert over bildekvaliteten når det er lyst. I skumring er ofte bildene veldig dårlige. Et 13-14 år gammelt viltkamera som jeg har, som kostet betraktelig mindre, tar ofte bedre bilder, både dag og natt. Det er brukbart til å registrere hvor mye vilttrafikk det er, men kvaliteten på bildene og alt for mange tomme bilder som blir sendt, gjør at jeg synes det har et veldig snevert bruksområde. Til bruk på reveåte kan det vel alltids fungere for at man skal få en viss innsikt i hvor stor trafikk det er på åta, men man må da bare gå ut fra at det er en rev på/ved åta hver gang man får tilsendt et tomt bilde. Og ikke et annet dyr. Dersom det er tvilsomme antenneforhold der kameraet er, kommer man fort i en situasjon at kameraet ikke sender et bilde hver gang det blir utløst, og man finner da bilder/bildeserier på minnekortet som man ikke har fått tilsendt noen bilder av overhode. I den første tiden etter at jeg kjøpte første MMS kameraet mitt var jeg veldig fornøyd, da jeg syntes det var veldig spennende å få tilsendt bilder på direkten når et dyr ruslet foran kameraet. Jeg hadde da kjøpt en haug av dem, om jeg hadde hatt råd til det. I dag er jeg glad for at jeg ikke gikk bananas og fyllte jaktterrenget med MMS kameraer. Jeg synes fortsatt at det kan være spennende å få tilsendt bilder på direkten, men kvaliteten på bildene, mengden med tomme bilder og stadig tilfeller hvor bilder ikke blir sendt, har gjort at jeg synes at det koster mye mer enn det smaker. Skal jeg kjøpe meg flere kameraer av denne typen, må de bli minst 1000 kr billigere. Eller svakhetene må bli betraktelig utbedret uten økning i pris. Frem til det, kjøper jeg heller "vanlige" viltkameraer.
 3. Norwegianwoods

  Varmevest

  Bra du er fornøyd Den gjør lengre tids postering i kaldt vær betraktelig mer behagelig.
 4. Som andre sier, så har stokkutforming og våpenvekt mye å si for opplevd rekyl. Balansen i våpenet har også en del å si. I tillegg er det veldig stor forskjell på om rekylen smeller til deg raskt eller om den gir deg en mer langsom og kraftig dytt. Man kan beregne rekyl så mye man vil, men det sier særdeles lite om opplevd rekyl så fremt det ikke er snakk om helt identiske våpen, men i forskjellige kalibre. Min 375 Ruger med 300 grains kuler er særdeles snill å skyte med og den gir meg kun et godmodig kraftig dytt ved hvert skudd. Min far har en 30-06 med en lett trestokk og veldig tynt forskjefte, og den gir skytteren mye mer opplevd rekyl med 180 grains kuler enn hva min 375 Ruger med 300 grains kuler gjør. En 460 Weatherby med helt latterlig dårlig utformet stokk ga meg grisejuling ved hvert skudd, og er eneste våpenet jeg har skutt med, som jeg absolutt ikke ønsker å skyte flere skudd med.
 5. Der er vi helt enige Ruger. Jørund Lien sine skriverier har etter min mening blitt totalt uinteressante etter at Våpenjournalen sluttet å gå i trykken. Og testene hans har blitt heller dårlig håndtverk med fokus på å hause opp sponsor produkter...
 6. Norwegianwoods

  Zeiss V8

  Personlig ville jeg ha valgt 2.8-20x56 av de to siktene til allsidig bruk. Hovedsaklig pga. større maks forstørrelse og bedre skumringsegenskaper. Jeg synes 2.8 er mer enn lav nok forstørrelse, men jeg er vant til og liker å skyte med høy forstørrelse og har heller ikke problemer med det ved raske skudd på korte hold. Andre er helt sikkert uenig der, og foretrekker så lav forstørrelse som mulig til slike skudd.
 7. Veldig bra! Utrolig morsomt når en viltåker gir så bra resultat. Personlig gjør jeg ikke noe med viltåkre før til våren igjen. Vår lille viltåker har hatt veldig varierende besøk av viltet i år. I perioder har rådyr, elg og hare vært veldig ivrige der, og i andre perioder har det vært nærmest helt dødt. Nå har noen jorder i nærheten hatt veldig tiltrekning på viltet da havren som ble sådd der, aldri ble høstet. Særlig det jordet som er nærmest viltåkeren, har hatt enormt mye elg, som nærmest har bodd der 24 timer i døgnet i mange dager i strekk. Skal bli spennende å se hvordan det blir neste år
 8. Det er mulig jeg har blitt en gretten gammel gubbe som synes at alt var så mye bedre før. Ja, du har sikkert rett Generalfeld, det er nok ikke alltid like enkelt å skrive interessant og godt om norsk jakt. Per i dag kjøper jeg ingen norske jaktblader, da jeg synes kvaliteten på dem alle overhode ikke holder mål i forhold til pris. Og det skal sies at selv om jeg er kritisk til bladet Jakt, så synes jeg det er det beste(minst dårlige) norske jaktbladet.
 9. Den søpla har jeg sluttet å lese for lenge siden. Så det bekymrer meg lite hva slags jakt de evt. måtte finne på å ha med der. Sannsynligvis var den nissejakta betraktelig bedre lesestoff enn hva som vanligvis er med i det bladet.
 10. Jeg fikk plutselig et enormt behov for å spy. Ikke att jeg helt forstår hvorfor, da reinsjakt i Sverige er en stor utfordring, og hvor man helt klart kan være stolt over trofeet, når man endelig etter mye slit klarer å skyte det Det kan jo t.o.m. være at dyret er litt mer sky enn en gris i en binge som tror du kommer med mat til den.
 11. Anbefaler også Barnes Vor-Tx til 30-06. Personlig synes jeg at 150 grs er passe kulevekt til 30-06 og Barnes kuler til all jakt i Norge så lenge man holder seg innenfor "normale" jakthold og ville vært mitt valg om jeg fortsatt hadde eid en 3-06 og ville kjøpe fabrikk ammo. 168 grs har høyere bc og er dermed bedre i forhold til skudd på lengre hold, men personlig ser jeg ingen grunn til å kjøpe denne istedenfor 150 grs i 30-06.
 12. Høres veldig ut som en monterinsfeil.
 13. Jeg går ut fra at det er 130 grains Barnes TSX du mener. Jeg har ikke selv prøvd denne på villsvin, men jeg bruker mye heller denne på vilsvin enn mange 140 grains kuler som er på markedet og som er lovlig til all storviltjakt her hjemme i Norge, hvilket 130 grains TSX desverre ikke er...
×
×
 • Create New...