høggern Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 er det noen som har brukt den kniven? er jo en relativt stor, enkel, billig sak. kan vel kansje gjøre samme jobb som en samekniv i gru-en? cold steel pleier jo lage ok produkter(jada,jeg vet at alt var bedre før) til en ok pris. noen som har erfaringer med denne? http://www.topsecret.no/ds_product_info ... cts_id=925 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted September 28, 2008 Share Posted September 28, 2008 Har sett den, men ikke håndtert den. Ut ifra stålet i kniven bør den være rimelig seig, men ikke noe voldsom eggholdbarhet. Dette er stort sett bare en fordel på en stor "graps" kniv. Vil tro egenskapene ikke er så forskjellig fra en Strømeng samekniv. Det som er mest ugunstig er "choilen"/avstanden mellom grepet og starten av bladet. Man vil ikke få like mye kraft ved spikking/kutting. De nye modellene kommer tydeligvis med plastskaft: http://www.coldsteel.com/80ft.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeissoem2 Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 (edited) [/img] Edited November 15, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M67 Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 (edited) ----------------------------------------------------------------------- K Edited December 9, 2013 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Høggern, eg kjøpte ein billig Cold Steel kniv i fjor, i omtrent samme prisklasse som denne, og det finst nok sikkert betre kniver, men eggen har holdt bra så langt, og den virker temmelig ok å sette opp også. Har slakta 2 hjorter med den og brukt den til litt småjobber og spikking, og den har holdt seg tålig bra. Så trur nok ikkje at du blir skuffa til den prisen der. Men fy f... så stygg den Tanto`en var, he, he.... Men smaken er som baken, og den prisen er jo ein grei pris. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
høggern Posted October 6, 2008 Author Share Posted October 6, 2008 (edited) Men fy f... så stygg den Tanto`en var, he, he.... Men smaken er som baken, og den prisen er jo ein grei pris. i startinnlegget mitt srev jeg jo at jeg skulle ha en kniv å henge i gruen. der trenger jeg ikke et smykke. å gidder ikke ofre en strømengkniv til slikt. en kniv type "mora" tjenestegjør der pr i dag. funker den og. eg bruker den jo uansett bare til å åpne ammokasser og ammopølser og til annet forefallende arbeid. men den er litt kort og lett til å høgge ting med å "styggen" virka være like stor som en minoritetskniv på 7-8 tommer...(samekniv) Edited October 6, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Hva mener du om VG1 San Mai stålet til Cold Steel? Uten å være metallurg, tillater jeg meg å mene at de er vilt overpriset. Cold Steel er et helt utmerket valg til billige brukskniver -- GI Tanto til hundre kroner er det vel bare Mora som slår -- men "premium" varene deres er jo helt borti natta priset. Sisuen ville vært et greit valg til kanskje 150 bucks. Det er greit nok stål og den gjør sikkert jobben sin, men det er lett å finne mer kniv til under halve prisen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallurgen Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 Siden det er en CS-tråd og Metallurgen leser den, så låner jeg den littegrann Metallurgen, Hva mener du om VG1 San Mai stålet til Cold Steel? Hvor mye "dårligere" er VG1 ift. VG10? Har en Shun kjøkkenkniv med VG10 egg og SUS 410 utenpå, ( 16 lag, no less..) Har alltid ønsket meg en "utilty" kniv med et lignede stål. Så på CS sin "Sisu", meninger om den..? K Fant ikke noe kjemisk sammensetning på VG 1 akkurat nå. Edward har kanskje en link. Mener å huske at VG 1 var noe lavere legert (mindre molybden og cobolt). Tror VG 1 skal være noe seigere enn VG 10, på bekostning av slitasjemotstand, men tror ikke det er stor forskjell. (Cold Steel legger vekt på at knivene skal tåle mye bøying.) Fallkniven, Al Mar og AG Russel har kniver med laminert VG 10. Alle disse knivene, inkludert de dyre fra CS skal være produsert av Hattori. Som Edward skriver, så er nok SISU'en overpriset, og det koniske skaftet vil gi følelsen av at handa glir fram mot bladet. Til den prisen kan du få en ganske fin customkniv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 Sammensetning av VG1: www.e-tokko.com/eng_vg1.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanse Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 er det noen som har brukt den kniven? er jo en relativt stor, enkel, billig sak. kan vel kansje gjøre samme jobb som en samekniv i gru-en?cold steel pleier jo lage ok produkter(jada,jeg vet at alt var bedre før) til en ok pris. noen som har erfaringer med denne? http://www.topsecret.no/ds_product_info ... cts_id=925 se test knifetests.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanse Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Hva mener du om VG1 San Mai stålet til Cold Steel? Uten å være metallurg, tillater jeg meg å mene at de er vilt overpriset. Cold Steel er et helt utmerket valg til billige brukskniver -- GI Tanto til hundre kroner er det vel bare Mora som slår -- men "premium" varene deres er jo helt borti natta priset. Sisuen ville vært et greit valg til kanskje 150 bucks. Det er greit nok stål og den gjør sikkert jobben sin, men det er lett å finne mer kniv til under halve prisen. carbon 5 er like bra ikke så skarp egg men da chipper den ikke heller. slår ut små biter. og c5 er mye billigere. typisk cs å kalle laminat stål for san mai for å selge det dyrere. også bruker de faux wood istedet for face wood så færre skjøner at laredo bowie har plast skaft. og ikke cocobolo .tre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Velvel. Laredo Bowie har skaft i Micarta, et materiale som overlegent tre på alle målbare måter (estetikk er ikke målbart) og mitt foretrukne på alt annet enn prydkniver. Ang. stål, ville jeg vel heller hatt "Carbon V" (som ikke markedsføres av Cold Steal lenger) eller SK5, enn "San Mai" VG1, på de fleste kniver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.