Jump to content

hanse

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

hanse's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg så et modde prosjekt på Britishblades og ble fristet til å gjøre noen lignende selv. tanken er å modifisere bladet på en Becker bk9 og lage nytt skaft og ny slire. Det er litt synd og litt dyrt å rive av skaftet og kaste slira til en ny Becker, så jeg hadde et håp om at noen her kanskje hadde en Kabar Becker bk9 eller en utgått Camilius bk9 de ville selge. heldst i hardt brukt og slitt stand, gjerne med hakk i eggen og lignende;)
  2. Disse er hos Tore/Mott for kydexsliring nå: ikke så uvanlig når du har laget dem, men disse var helt utrolig fine! absolutt en fristelse!
  3. hvis det er det er av betydning så fikk strider bt samme karakter som cold steel gi tanto på knifetest.com de ser nesten like ut men gi tantoen koster 200-300 kr, da er det liten tvil om hva jeg ville valgt
  4. det der var jo en kjempe fin opplæring/bruksanvisning, men hvordan er det å bruke klinker, eller bolt sammen men polyuretan isteden for skruer? noen som vet hvor man kjøpe rør til å ha reim gjennom skaftet, jeg tror det pleier å være messingrør med radie 5 mm og 3 mm oppning. jeg har funnet slike rør noen steder men bare 3 mm tykke.
  5. beklager, er vedig seint ute, men hivs det fortsatt er mulig vil jeg veldig gjerne kjøpe en kniv jeg og.
  6. hanse

    Kniv Problemer

    jeg syntes buck lager veldig gode kniver. de lager i flere ståltyper, selfølgelig, men de som selges i norge er stort sett 420 stål herdet ganske hardt derfor er de sprø. folk jeg kjenner har knekt buck blader og det er ikke helt unormalt fordi stålet er sprøtt, men garantien dekker helt sikkert dette for har byttet inn to kniver selv fra buck. jeg mener for øvrig ikke at bladene bør endres for hardheten og gir god egg. nå har jeg en vanguard selv og er stor fornøyd, men jeg tror buck blader i de senere år ikke er fult så harde/sprø. men det skjer jo feil i produksjonen.
  7. tror ikke det er samme låsekasse og 205en har mye mindre kalibervalgmuligheter. mangne landrø selger sig sauer og sauer 205 tror det er 27-28 tusen for en med plastik stokk
  8. har en sauer 200str med bredvold stokk og kongsberg 308 løp og synes det er den er kjempe fin til jakt.
  9. hanse

    Knivstål FAQ

    Fjernet en unødvendig sitering, mvh hansen deluxe noen som vet hva infi er lagd av
  10. hanse

    funny knife stuff

    en fyr på tvshop som stikker seg i magen med et katana med et uhellog beviser hva slags junk det egentlig er.
  11. hanse

    funny knife stuff

    http://www.knifetests.com/page18Funnyknifestuff.html
  12. Uten å være metallurg, tillater jeg meg å mene at de er vilt overpriset. Cold Steel er et helt utmerket valg til billige brukskniver -- GI Tanto til hundre kroner er det vel bare Mora som slår -- men "premium" varene deres er jo helt borti natta priset. Sisuen ville vært et greit valg til kanskje 150 bucks. Det er greit nok stål og den gjør sikkert jobben sin, men det er lett å finne mer kniv til under halve prisen. carbon 5 er like bra ikke så skarp egg men da chipper den ikke heller. slår ut små biter. og c5 er mye billigere. typisk cs å kalle laminat stål for san mai for å selge det dyrere. også bruker de faux wood istedet for face wood så færre skjøner at laredo bowie har plast skaft. og ikke cocobolo .tre
  13. bra stål men sprøtt . knakk tuppen på en 154cm jeg har. så bør ikke brukes i store kniver. men i små som skal bli veldig skarpe.
×
×
  • Create New...