Jump to content

1/2 auto hagle som "spiser alt"


Øyvind Johansen

Recommended Posts

Min gamle remington 1100(antagelig fra sekstitallet) har spist ALT jeg har gitt den, fra de helt slappe lerdueladningene til tunge jaktpatroner. Gammelt, nytt, slitne gamle Saga "økopatroner" med papphylse og sinkhaggel, slugs, alt tygger og går uten noen som helst form for hikk. (BANK I BORDET)

 

Nå er det kun 70mm kammer i den, men jeg ser ikke behovet for noe mer.

Link to comment
Share on other sites

Har vært med i figurjakt og press skyttermiljøet i 25 år, hvor det er mange som skyter med halvauto. Det er kun en hagle som jeg til dags dato aldri har sett eller hørt om vekslingsproblemer på, det er Remington 1100.

Link to comment
Share on other sites

Støtter Cardinal på Versa Max'en. På min putta jeg 24gr leirdue patroner som første skudd når den var ny. Det fungerte uten problemer og har spist alt jeg her gitt den. Remington har hatt et frynsete rykte USA etter 105CTI, men etter at VM'en kom har de spydige kommentarene begynt å stillne... Mekanismen er latterlig enkel og det liker jeg. (KISS, keep it simpel st.... )

Link to comment
Share on other sites

Har hatt Hatsan Escort i mange år og den tygger allt fra leirdue 24 gram til fulle 12/76 ladninger uten å stille om på gassventilen (står på magnum stillet hele tiden) Har hatt en eneste forkiling på utkastet i løpet av ca 1500 skudd. Kan ikke be om særlig mer.........

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

På de 4 årene jeg har vært aktivt medlem i min skytterforening har jeg KUN sett en halvautomat som aldri har hatt ladefeil, og det er Winchester SX3. Flere av medlemmene som har bl.a Benelli, Franchi, Remington, Browning med flere, og alle disse har en og annen ladefeil på banen med 24gr stål. Av patroner har vi hatt mirage, nitedal og gyttorp som jeg kommer på i farten. Understreker at jeg IKKE har noen Winchester SX3.

Link to comment
Share on other sites

Alle gassdrevne skal vel klare dette, selv om noen krever justeringer for de aller største hoppene.

 

Tror ikke det er direkte sammenheng mellom mekanisme og hvor lette ladninger våpenet tåler. Jeg kan bare snakke for Inertia-mekanismen som sitter bl.a. på Franchi, rekyldrevet, ekstremt lite vedlikehold og fungerer hver gang. Skyter riktignok bare med EuroTrap som det er litt futt i,.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en Franchi Fast Black, har testa ca 10 forskjellige typer ammunisjon, fra 24g leirdue til 36g magnum og har aldri hatt problemer med den. Ser at noen har hatt problemer med Gyttorp steelmax i halvauto'er, min skjøt 100 steelmax feilfritt senest på lørdag. Har også observert at både Benelli M1 super 90 og Winchester SX3 Flanigun har fungert utmerket med steelmax, kan ikke tenke meg at de skal fungere dårligere med jaktskudd.

Link to comment
Share on other sites

Har en beretta A400 xcel som har gått 3099 knirke frie skudd med lerdue ammo. Med 4 forskjellige typer:) så regner med den går greit med jakt ammo også. Har prøvd å se kor lenge jeg kan skyte før man må pusse, har hørt mye forskjellig om gass drevet halv. Og den har gått snart 1500 uten stell, så er fornøyd med det[FACE WITH STUCK-OUT TONGUE AND WINKING EYE]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...