Jump to content

BjarteB

Members
  • Posts

    226
  • Joined

  • Last visited

BjarteB's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Kjenn litt på noen Lanber-hagler, god kvalitet til ok pris. Tåler å skytes en del med på bane selv om det primært er jaktvåpen. Generelt anbefaler jeg deg å ta en runde i noen butikker og prøve det de har. Er det lett å montere hagla slik at du har god kinnkontakt og ser rett over sikteskinna, ja da bør du vurdere denne hagla uansett hva som står på den. Kvalitetshagler kan du gjerne kjøpe brukt, billighagler som passer kan du kjøpe billig
  2. Skru av løpsmutteren og ta av løpet og forskjeftet, løsne c-ringen øverst på magasinet. Da kommer magasinfjæra og plomberingen ut. Enklest å vippe opp c-ringen med en skrutrekker litt forsiktig så du ikke skraper opp innsida av magasinrøret. Burde ta ca ett minutt
  3. Skjønner ikke helt hvorfor dette ikke skal være spisbart kjøtt? Ingen forråtnelsesprosess i gang basert på det som er skrevet, lite bakterier inn i skuddsåret (ville skjært bort godt der for sikkerhets skyld), og at gass difunderer gjennom inntakt tarm og setter smak høres litt søkt ut (men jeg avfeier det ikke). Skjær av en bit, la den ligge i romtemperatur noen timer og se/lukt/smak (ufarlig så lenge den er godt stekt) og avgi rapport her
  4. Etter seks dager på jakt i Sør-Trøndelag kan jeg konstantere at der jeg har gått er det langt mellom kullene, men kullene er ihvertfall ganske fine, 8-14 ryper per kull. Rypa sitter som vanlig enten i skogen eller på toppen, bortsett fra når den sitter et sted i mellom
  5. Sannsynligheten for at sykdommen skal oppstå spontant i to forskjellige dyr i samme område er svært liten - med mindre de to dyrene er i nær slekt og årsaken er genetisk. Regner med de ansvarlige for prøvetakingen sjekker dette også.
  6. NTNUI har hatt gode tilbud på leiebiler, få med to-tre til så blir det mulig til og med på studentøkonomi. Snåsa er ca tre timers kjøring nordover, og har gode muligheter for skogsfugl og rypejakt. Finnvollheia i Namdalseid er også fint så lenge du ikke er redd for å gå litt for å komme opp til rypene. Spør i klassen, evt heng opp en lapp, så skal du se det ordner seg. Jakthøsten min er ganske satt, men jeg skal si i fra her hvis det blir en spontantur og jeg har plass i bilen.
  7. Noen som vet om det er lov å skyte med blyhagl på skytebaner nå? Det var faktisk forbudt, og jeg har ikke hørt noe om at dette er endret. Enn så lenge beklager jeg og sier nei når folk spør om å prøve spredningen.
  8. Søker du litt på forumet finner du mange tilsvarende tråder med gode tips. Jeg svarer det jeg bruker å svare: Kjøp den hagla som passer deg best! Det vil si at du får god kinnkontakt og samme siktebilde over skinna hver gang, dette er mye viktigere enn hvilket merke som står på hagla. Jo billigere hagla er jo større sjanse er det for at du får problemer med den, men de aller fleste duger fint til vanlig norsk jakt.
  9. Har en av hver, hver til sitt bruk Min franchi er merka made by benelli, de bruker samme patent på inertia-systemet sitt. Mitt råd er å prøve noen av de og velge den du synes passer deg best. Jeg valgte en franchi fast black, lett hagle som gir meg god kinnkontakt. M2 er selvsagt et sikkert kjøp, morsom hagle det er lett å skyte med. A300 passer meg ikke så den var utelukket for meg, men de jeg kjenner som har ei er fornøyde de. Har også bare hørt godord om benelli comfort, har bare skutt noen få runder med den men den var også god å skyte med. Når du har med såpass gode merker å gjøre er det ikke så stor forskjell på kvalitet og driftssikkerhet (selv om benelli utvilsomt har best renomme som halvautoprodusent), så jeg gjentar min anbefaling om å kjøpe den som passer deg best, dvs gir deg best siktebilde når du monterer.
  10. Den vil sikkert dø etter 2-3 skudd også, problemet er at det helst skal skje litt fort om den står utenfor teltet. Selv en elg løper jo 50-100 meter etter et bra treff. Jeg vil jo tror at de erfaringene man har på Grizzly i Alaska burde kunne overføres til isbjørn? http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks ... 82851.html" target="_blank" target="_blank I det refererte tilfellet ble det vel forsøkt å skyte fem ganger, men siden sikringa sto i midtstilling gikk ikke skuddene av selv om det gikk an å ta ladegrep. Ta eksemplet med kajakkpadlerne i stedet du, der ble bjørnen skutt med 30-06 mens den ene padleren ble slept bortover. Det gikk faktisk bra
  11. Må si meg enig i at det er litt irriterende at rypejakta blir stengt på grunn av dårlige takseringer når det er en godt kjent hemmelighet at disse takseringene er mer eller mindre tilfeldige med hensyn til alle andre faktorer enn linja som ble gått. Lirypebestanden i områdene jeg har gått i de siste årene har variert mye fra år til år, men straks man gidder å gå litt lengre og høyere så har det uten unntak vært greit med fjellrype! Går nok sport i å stenge mange terreng i år også. Jeg føler meg priviligert over å ha tidligjakt i et privat terreng hvor vi får beskjed om å tenke selv, er det lite rype skyter vi mindre og gleder oss over turen og naturen likevel.
  12. Kjører gjerne 55 mil for å delta på NM, men når vi snakker om Alta er det ikke så mange som bor innenfor den radiusen Noen som vet om det var tilsvarende lite folk i 2009?
  13. Det er langt til Bardu og Bardufoss også, hvor NM var i fjor. Dumt å legge NM såpass langt nord to år på rad, og dumt å ikke arrangere trap og sti samtidig. Både jeg og flere jeg kjenner droppa NM i år på grunn av dette. Dog: All ære til Alta for at de tar på seg arrangementet og gjennomfører det knirkefritt!
  14. Dere vet vel at medlemmer av NJFF får 25% avslag på leirdueammunisjon hos gmax/gsport? Det blir fast tilbud på 1,47 kr per skudd, gamebore supersteel (som i mine øyne er meget gode skudd).
  15. Skal du leke med benzen bør du ha avtrekksskap (som fungerer, jf rosenborgsaken). Prøv med aceton først.
×
×
  • Create New...