Jump to content

CMA

Members
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by CMA

  1. Ny mail fra postens tollager nå, med melding om at tollvesenet har snudd om og at saken var løst. Med litt flaks så ankommer kanskje stokken i morgen, har jo tatt noen ekstra dager dette. Hvis ikke får jeg gå å skule på dremel`n og beddemassa noen dager til Bra det løste seg i hvertfall.
  2. Har merkelig nok fått svar på mailen min allerede, imponerende fra posten sin side. De beklaget og har oversendt ordrebekreftelsen, samt en egen forklaring om at dette er en trestokk til tollvesenet for en ny vurdering. Da får vi se om det ordner seg
  3. Hjertelig takk, da slapp jeg å begynne å lete opp lovteksten selv Sender den over med det samme.
  4. Fikk endelig kjøpt meg en Boyds stokk til salongen, da de hadde et 99 dollar tilbud forrige uke. På mandag fikk jeg sms fra postens tollager om at pakken var ankommet, men at dokumentasjonen fra avsender var mangelfull/ugyldig. Sendte derfor over ordrebekreftelsen fra Boyds. I dag fikk jeg mail om at tollvesenet krever innførselstillatelse fra politiet for at jeg skal kunne få utlevert varen. Er dette noe nytt i regelverket nå? Har da kjøpt et to siffret antall stokker fra utlandet opp igjennom. Eller er det en gjeng med inkompetente i..... der inne?
  5. [quote="Andreas1988" 56 linse er must på hjort!! Ett must vet jeg nå ikke, ikke for meg i hvertfall. Har jaktet hjort i skumring/måneskinn i 25 år. Brukte 56 åpning i mange år, de 10 siste åra har jeg kun brukt 50mm og jeg merker ærlig talt ikke noe forskjell. Men jeg skyter aldri på mer en 6x forstørrelse, så det er mulig der forskjellen ligger hvis man ønsker høyere forstørrelse. Skyter ikke noe mindre hjort nå enn tidligere, og er det for mørkt til at man kan skyte med en 50mm tviler jeg på at det er forsvarlig med en 56mm. Når det er sagt er det sjelden noe problem under rette forhold å se, evt skyte dyret. Utfordringen ligger i å avgjøre kjønn/alder, det har man gode håndkikkerter til. Har solgt mine to 56mm til fordel for 50mm som jeg finner mye mer praktisk som allround. Å ja, mine erfaringer er kun med Tysk/Østerisk optikk i begge str.
  6. Slaktene er stort sett meget bra, både i 9,3 og 300 winmag`n, litt avhengig av hvordan man treffer selvsagt. Oppfører seg ganske likt som tsx er min erfaring. Har ikke målt hastigheten i 9,3, men lader med 58 grain 202. Skyter med halvauto så får nok litt lavere hastighet enn i ei boltrifle.
  7. Hornady sier man kan bruke samme ladedata til Gmx som til konvensjonelle kuler. Jeg bruker samme ladedata til Acccubond og Gmx med norma 202 krutt i min 9,3 og har samme treffpunkt. Men som alltid, start lavt og jobb deg oppover.
  8. Har ladet riflepatroner i snart 25 år. Lader pr nå 6,5x55, 270 win, 308, 30-06, 300wm, 338wm, 9,3x62.
  9. Er ingen expert på nattkikkerter, men har prøvd litt forskjellig opp igjennom. Har ingen erfaring med nevnte modell, men har testet et par andre i gen2+. Funker bra de, men det er avgjørende at det er en skikkelig IR lykt på enheten når det er svart, noe som gjelder all nattoptikk. Ofte er disse innebygde for dårlige er min erfaring. Men så spørs det jo på bruksområdet, sitter du på ett villsvin åte på 30m duger det meste. Skal du avgjøre kjønn eller telle tagger på over 100m blir det straks litt verre. Gen2+ starter vel gjerne i prisklasse 15.000 + så det begynner å bli kostbart, min erfaring er at du får mye mer for penga ved å kjøpe digital. Har prøvd et par modeller fra Pulsar til halve prisen som jeg mener er bedre, små detaljer synes mye bedre synes jeg(for eksempel tagger) Testet av alle ting en Bushnell Equinox 6x50 for en tid tilbake, den var krystallklar og hadde en meget kraftig innebygget ir. Med denne kunne jeg telle taggene på en elgokse på nærmere 200m i stummende mørke, i tillegg kan man sett inn ett micro sd kort og filme det man ser direkte på enheten. Ulempen med denne er noe snevert synsfelt på korte hold, men den finnes i flere modeller med lavere forstørrelse. Ble faktisk så imponert så jeg bestilte en selv i 4x40 som blir med på neste villsvinjakt, den kom på 3100,- kr levert på døra fra Usa. Som sagt så er dette min personlige erfaring ut i fra hva jeg har testet, er sikkert noen experter som ikke er enig og som har mange argumenter i mot. Men er økonomi vesentlig mener jeg fortsatt at digital gir mest pr krone. Lykke til.
  10. Har en CF2 i 308 win som jeg overtok etter min far for ca 30 år siden. Skjøt mine første storvilt med denne og den har fungert upåklagelig i alle år, de siste 15 åra har den dog kun blitt brukt til trening på banen. Presisjonen har vært helt ok til jakt ( ca 30mm ) men nå er løpet utskutt. Mener Richard microfit riflestocks lager stokker til Monarch da det ble eksportert masse av disse til Usa. Etter det jeg har lest tidligere på div utenlandske foraer skal disse passe omhverandre med mindre justeringer. Har ikke peiling fra hvilket årstall min rifle er fra, men kvaliteten har som sagt vært upåklagelig for min del.
  11. CMA

    HJORTEJAKTA 2015

    Vær så snill å ikke ødelegg hver jævlige tråd med hvem som skyter flest skudd og innstraming/vansklighetsgrad på storviltprøven. Bør forresten ikke være den beste skyttern som er den mest ansvarsfulle jegeren, det er minst like viktig å inneha egenskapen til å vurdere situasjonen og ikke minst holde tilbake et skudd.
  12. Har både 50 og 56 i swarovski pv-i modellene, har brukt dem omhverandre til nattejakt på hjort i 15 år. Klarer ærlig talt ikke å se forskjellen, mulig jeg kan gå opp ett hakk i forstørrelse med 56 hvis jeg legger til godvilja.
  13. CMA

    Budsjett-kikkert

    Det kommer ikke frem i tråden om du skal jakte i skumring/månelys.Om så er tilfelle blir du garantert frustrert om du sitter der med de rimligste siktene det er linket til tidligere i tråden, selv om de er mekanisk gode nok. Er det kun jakt i dagslys fungerer de fint. Ligger en brukt Docter til salgs her på kammeret til 5000,- kr, ellers burde det være mulig å få en Meopro eller Classic til samme pris, de ligger også ganske likt i optisk ytelse. De er garantert verdt de ekstra 1500 kronene. Lykke til
  14. Pratet med en børsjemaker om det tidligere, da jeg hadde lyst på et større magasin selv. Han og et par andre våpenkyndige hadde i lengere tid prøvd å lage 10 skudds 9.3 magasin med 3006 som utgangspunkt. De lagde x antall fjærer med alle typer spenn + andre div tilpasninger. Uansett hva de gjorde og ikke gjorde fikk de det ikke til å fungere stabilt over tid. De tok også kontakt med Browning ang problemstillingen, og fikk til svar at det var umulig med så stort magasin i 9,3 pga tyngden på patronene. Fjæren i magasinet som er problemet, blir for stort sprik i trykket på matinga fra første til siste patron. Er nok en grunn til at Browning kun produserer 10 skudds i de kaliberne de gjør.
  15. Ceracote c series som selges av Durano herder på 5 dager i romtemperatur, den behøver ikke å bakes i ovn.
  16. Fantastisk plass å henge opp et trofe....hva skjer når du åpner døra?
  17. Sjekk med Norønna ang benlengde. Tidligere hadde de kort, normal og lang beinlengde i alle str. Har motsatt problem som deg, får det aldri langt nok på beina uten at det føles som et sirkustelt rundt livet. Har to stk finnskogen bukser i str 54 lang som sitter perfekt, men det er noen år siden jeg kjøpte de.
  18. Ser for meg at et dårlig nakkeskudd med varmint kule er verre enn med en vanlig blyspiss. Ja...du har mere å gå på, men der hvor et streifskudd i skinnet gjør at dyret overlever med et lite sår, kan en varmint kule gjøre såpass stor skadet at dyret går en lang pinefull død i møte om det ikke blir funnet. Styr unna nakkeskudd, skal du spare 2 hg kjøtt, skyt 3 cm bak bogen isteden.
  19. Gå inn på gardskart.skogoglandskap.no Der skriver du inn kommune + gårds og bruksnummer. Kan velge mellom div kart evt flyfoto. Eindomsgrense er oppmerket, kan skrives ut og er gratis.
  20. Holstad våpen hadde interbond i 150, 165, 180 grains tidligere i uken, samt GMX og SST i 165gr. Får i tillegg ny forsyning som er på vei sa de.
  21. For orden skyld jeg er ikke glad i ovnsrør men drever. På hjort er ovnsrøret allikevel best. Må,få si meg veldig uenig i dette med at ovnsrør er for kortbeint i bratt terreng. Tror ingen i landet har bratteste hjorteterreng en der vi jakter ved Ravnfjellet i Loen og skogstorpedoen klarer seg helt fin der. Så jeg må for spørre om dette er basert på antagelser eller erfaring? Tror vel hundens egenskaper er viktigere en type hund. Jeg mener de viktigste egenskapene en løshund til hjortejakt kan ha, er forholdsvis korte loser og ha vett på å gi seg når det drar ut. Samt jamn los føring så hjorten til enhver tid har kontroll på hunden og at den jager sakte. Vi har hatt best erfaring med en drever der jeg jakter, men det er fordi den innehar disse egenskapene. Dachs har vi også brukt, med god erfaring der også så lenge det er snøfritt. Ulempen med dachs for vår del er at hundejakta sjelden kan starte før i slutten på oktober pga beitedyr. På denne tiden av året legger det seg gjerne 10-20 cm snø i høyden å da sliter dachsen betydelig mer. Så min erfaring er at drever, beagle ol forlenger jakt sesongen i vårt terreng. Jakter man lavere i snøfattige områder tror jeg det blir hipp som happ, bare man ikke har en jaktidiot som henger på i times vis og kun loser når den er nærmere en 30m fra hjorten.
  22. For orden skyld jeg er ikke glad i ovnsrør men drever. På hjort er ovnsrøret allikevel best. Må,få si meg veldig uenig i dette med at ovnsrør er for kortbeint i bratt terreng. Tror ingen i landet har bratteste hjorteterreng en der vi jakter ved Ravnfjellet i Loen og skogstorpedoen klarer seg helt fin der. Så jeg må for spørre om dette er basert på antagelser eller erfaring? Tror vel hundens egenskaper er viktigere en type hund. Jeg mener de viktigste egenskapene en løshund til hjortejakt kan ha, er forholdsvis korte loser og ha vett på å gi seg når det drar ut. Samt jamn los føring så hjorten til enhver tid har kontroll på hunden og at den jager sakte. Vi har hatt best erfaring med en drever der jeg jakter, men det er fordi den innehar disse egenskapene. Dachs har vi også brukt, med god erfaring der også så lenge det er snøfritt. Ulempen med dachs for vår del er at hundejakta sjelden kan starte før i slutten på oktober pga beitedyr. På denne tiden av året legger det seg gjerne 10-20 cm snø i høyden å da sliter dachsen betydelig mer. Så min erfaring er at drever, beagle ol forlenger jakt sesongen i vårt terreng. Jakter man lavere i snøfattige områder tror jeg det blir hipp som happ, bare man ikke har en jaktidiot som henger på i times vis og kun loser når den er nærmere en 30m fra hjorten.
  23. Etter din beskrivelse av terrenget og jakta, forstår jeg ønskene dine med tanke på sikkerheten. Ett skudd er aldri likt mtp treff av bein, str på dyr ol. Du vil ha langholdsegenskaper og gjennomskudd uten fare for rikosjetter...vanskelig. Sats på solide kuler ala A-frame for minst mulig sjanse av vinkling av kula, å bygg noen fine høye jakttårn. Det er den beste form for sikkerhet du kan investere i.
  24. Ok, det forklarer den høye prisen hvis det er et flatt gebyr. Ble fortalt på posten at det var toll og moms. Jeg hadde altså betalt det samme for en vare til 999,- + 25% moms. Det jeg ikke forstod var hvorfor man betaler for en vare og ikke en annen, når pris og materiale er det samme, men det kan være som sagt her at det går på type merking fra avsender. Ble litt klokere....takk
  25. Har til stadighet noen våpen prosjekter gående, og i den forbindelse hender det man trenger div materialer. Har ikke stor erfaring med å bestille fra utlandet, men har prøvd det et par ganger nå de siste mnd. Første jeg kjøpte var en justerbar kolbeforhøyer fra Usa, kostet meg ca 350kr med frakt. Betalte på forskudd med kort og hentelapp fra posten lå i kassa etter 2 uker. Hentet den på det lokale postkontoret, signerte for mottaket å dro hjem for å montere, bare velstand Andre gang bestilte jeg 3 stk kydex plater i A4 str fra Sverige til den nette sum av 99kr pr stk. Med frakt kom også denne forsendelsen på ca 350kr. Samme prosedyre som forrige gang, hentelapp i posten og ned for å hente. Denne gangen holdt det ikke å bare signere for en forhåndsbetalt vare. Jeg måtte ut med 208kr i moms og toll, det er nesten 70% av kjøpesummen etter mitt hode. Betaler mine avgifter med glede jeg men synes kanskje 70% er litt drøyt, og hvorfor må man betale avgifter for en vare men ikke en annen. Er det forskjell på Eu land og ikke? er det forskjell på ferdig produkt og materialer? eller var det bare en forglemmelse av kongeriket Norge første gangen når jeg ikke betalte noe. Noen med erfaring som vet dette? spør her da jeg ikke orker å begynne å lete i smørbrødlistene til toll og avgiftsdirektoratet. På forhånd takk.
×
×
  • Create New...