Jump to content

Berettagrouse

Members
 • Content Count

  169
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Berettagrouse last won the day on March 12

Berettagrouse had the most liked content!

Community Reputation

13 Good

About Berettagrouse

 • Birthday October 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Berettagrouse

  Flodman

  Hei! Det er en Beretta SV10 den på det siste bildet der. Nei så vidt meg bekjent har ikke Flodman utvendige choker av den typen som på bildet av Beretta haglen. De hadde jo på en måte "utvendige" choker i begynelsen, da de var ca 5mm ut fra pipen slik at chokenøkkel fikk takk på rillene i chokene. Jeg vet ikke akkurat når de gikk bort i fra den løsningen og begynte med innvendige choker med freste firkantspor i, kan også benytte Beretta chokenøkkel på disse, men mulig at dette kom rundt produksjonsnummer FF0600. Jeg mener å ha sett Flodman børser med prod.nr opp på FF0500 tallet med de utvendige, og børser på prod.nr FF0600 med den innvendige typen. Selv har jeg en med prd.nr på FF08XX, og en på FF09XX.
 2. Berettagrouse

  Flodman

  Jeg har fortsatt min kjære SV10 Prevail, og den blir nok værende i sortimentet av flere grunner.. 😉 Men jeg valgte å selge den 682GE'n som jeg hadde sist sommer på bekostning av den første Flodman børsa. Savnet av 76cm løp på bane, slik som det var på 682'n kom vel ganske fort, og jeg har vel i ettertid angret litt på at jeg solgte den da.. Dog har jeg tenkt på en Flodman siden jeg så en for første gangen, og tenkt at en dag blir det en sånn om muligheten byr seg. Jo mer jeg fant ut om denne børsa, og om historien, jo mer lyst fikk jeg på en slik. Det var en ren tilfeldighet at det ble en til her i våres, men et slikt våpen til en såpass ok pris, og med 75cm løp så ble det enkel hoderegning her.. 🙂 Det er temmelig høye kolber på disse i fra Flodman originalt ja, og for mitt vedkommende, som liker helt flat skinne, så ble det noen timer med pussing av stokk for å få tatt ned kolben på den korte. Cast-off var helt perfekt, men måtte ta ned kolben 3-4mm hele veien, samt at den ble forlenget 8mm. Den andre var i utgangspunktet links, men med en ekstra justerbar kolbe i hus i fra før så var jo det problemet løst. Men her og har jeg justert kolbekam nesten så langt ned som det er mulig for å få så flat skinne som jeg liker.
 3. Hadde en 1100 i noen år uten noe tull, og har vel fått forståelsen av at dette skal være både solide og driftsikre våpen.
 4. Berettagrouse

  Flodman

  Så dukket det opp en mulighet på en Flodman med 75cm pipe her forleden til en grei pris, så da ble det en til i "samlingen" her.. En for bane, og en til jakt.
 5. Har selv gått på jakt med 682GE med 76cm løp et par sesonger, men det ble litt drøyt til 12 timers dager på støkkjakt.. Brukte den til det i 2 sesonger før jeg gikk ned til en noe lettere SV10. Parallelo er jo et smykke av et våpen, den dagen jeg blir stor så kan det fort bli en sånn og en setter.. ;)
 6. Til jegertrap bruker jeg enten 1/4(kvart) eller 1/2(halv) boring. Til lerduesti og sporting varierer det etter hvordan banene er satt opp med hold på duene, men som regel mer åpne choker her enn på jegertrap.
 7. Jeg er av den oppfatning at justerbar kolbe er for baneskyting.. Men, om du ikke finner ei børse med en vanlig stokk som passer, så er justerbar også et alternativ selv for en jaktbørse. Det er tross alt stokken som treffer... 😉 Jeg mener det ikke er verdt 5000,- ekstra å kjøpe en MY19 vs en ny SP i vertfall. Ikke de store forskjellene på disse to modellene. En ny SP fast stokk selges i fra 17" på finn.no, og MY19 med fast stokk i fra 19" så vidt jeg kan finne ut i farten.
 8. Beretta SP any day..! 1: Den varer livet ut om du tar vare på den. 2: En O/U børse har mindre feilkilder enn automatvåpen. 3: En O/U børse har bedre balanse enn automatvåpen. 4: Du har 2 løp der du kan ha forskjellige choker/boring. 5: En O/U hagle skyter alt i fra 24gr til magnumpatroner uten ladeproblematikk. Har selv vært innom både pumpe og halvauto, og en god O/U er etter min mening et bedre valg uansett. 😊
 9. Hvorfor vaske bilen...? Jevnlig vedlikehold i form av en kjapp puss av redskapen er i alle fall ikke mer tidkrevende enn at jeg gjør det etter hver jakttur med mine våpen, og etter hver uke på lerduebanen. Svaret er ganske enkelt for min del, jeg gidder rett å slett ikke å bli stående flere timers marsj inn i fjellet med funksjonsfeil på børsa pga av slapt vedlikehold..
 10. Heisann! Her har vi jo en tråd om det jeg kaller for "kosejakt" med stolsekk, kaffe og bål(selv om det ikke alltid blir slik)... Har vokst opp med harejakt som høst og vintersupplement ved siden av fugglejakta her i Trøndelag, men har selv ikke hatt egen bikkje så langt. Oppvokst med at Hygen er den beste, og det kan nok sikkert diskuteres opp og ned i mente, men har hørt ganske mange veldig fine hygenloser opp igjennom. De senere åra har det blitt en del turer med Beagle da en kompis har hatt det i noen år nå. Kjennetegnet på støvere generelt er vel en utrolig jaktlyst, og en "steierevne" som man knapt kan fatte.. Dog ser de ut til å score ganske lavt på lydighet når båndet er tatt av... 😄
 11. Berettagrouse

  Flodman

  Et par bilder av børsa.
 12. Vi har alle våre preferanser.. Jeg banner gjerne i kjerka når det gjelder både pistolgrep og setter i så måte, smak og behag når det kommer til børsa, og ja, egentlig det samme når det kommer til bikkja. 😉
 13. Ingen håndlaget Engelsk, Tysk eller Italiensk børse, men en i mine øyne meget interessant børse i fra nabolandet har blitt min favoritt.. Benyttes av og til i steinur, men ikke i de mest krevende områdene jeg jakter i, der må en masseprodusert Beretta i form av en SV10 ta "støyten" i så måte. Meget interessant tråd dette. 🙂
 14. Når æ bli stor... Da ska æ å ha 486 parallello å setter.. 😊 Men tror jeg vil ha vanlig pistolgrep på stokken. Ikke av estetiske årsaker, men for grep og vanen sin skyld.
 15. Ser du har funnet en løsning.. Hadde selv en 682 som jeg brukte på bane her, og en SV10 som jaktbørse. Med skytevest på så "lugget" microcore kappa på SV10'n i vesten, og her la jeg på elektrikertape i sort rundt kanten på kappa for å unngå det. Med 682 så fungerte det helt topp med ren trekappe på skytevesten. Personlig synes jeg at disse kolbekappene i diverse gummimaterialer egentlig bare er noe tull.. Ser ikke helt den store hensikten med disse da rekylen i en 24gr patron til lerduer ikke er så voldsom, og på jakt skyter man vel uansett ikke mange hundre skudd på en dag uansett...
×
×
 • Create New...