Jump to content

Berettagrouse

Members
 • Content Count

  193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Berettagrouse last won the day on March 12 2020

Berettagrouse had the most liked content!

Community Reputation

26 Excellent

About Berettagrouse

 • Birthday October 7

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Er det noen her på berget som tilfeldigvis har NY type ejektorer til Flodman liggende, og kan selge? Får ikke svar på mail i fra Skullman, så kjører en alternativ løsning her..
 2. Personlig fortrekker jeg en avtrekker, og er av den oppfatning at det er det enkleste og beste skytemessig..
 3. Du bør i alle fall kjøpe en Star Baikal fremfor noen av de Tyrkiske alternativene i denne prisklassen etter min mening. SKB som nevnes her er også et meget godt alternativ.
 4. En pent brukt/behandlet Beretta, Browning eller Miroku O/U hagle i kaliber 12 vil bli min anbefaling. Er av den oppfatning at brukte våpen i fra godt anerkjente produsenter er bedre på det meste, om ikke alt vs "billige børser" i fra mindre anerkjente produsenter. Gitt at stokken på børsa passer til deg, så er en kal 12" o/u det beste alternativet pga enkel mekanisme med færre feilkilder enn på f.ex en auto, 2 løp der du kan benytte forskjellig boring i choker i løpene og forskjellige str på hagl i forhold til hold på første og andre skuddet, bedre balansert enn en auto, og kaliber 12 pga av s
 5. Ta med deg børsa til de som solgte den, så lenge du ikke har fyrt av våpenet med snø i løpet så mener jeg at det der ikke skal kunne forekomme på ei hagle som ikke er mer enn 4 år gammel, uansett hvilken choke som sitter i.
 6. Lenge siden du kjøpte dette våpenet? Tenker at du bør ta dette med til der hvor du kjøpte det å spørre de om hva det der kan komme av. Jeg mener at om du ikke hadde skrudd choke helt inn av en eller annen grunn, og uansett om du hadde skutt med full trangboring så skulle det ikke blitt sånn. Og, kommer det av at du har skrudd choken for hardt til, så må jo løpene være laget av alt for bløtt og dårlig stål.. Mine fordommer i mot våpen i fra visse steder får vann på mølla av å se å lese slikt.
 7. Da burde det vel være likt på begge løpene.
 8. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=188297528 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=143240102 Brukt Beretta eller Browning O/U eller halvauto er som regel gode alternativer etter min mening. Velrenomerte produsenter som leverer slitesterke våpen av god kvalitet. Kaliber 12 er det enkelste valget mtp alternativer til ammo på både bane og til jakt.
 9. Ingen ekspert på dette, men her har vi en Flodman låskasse på bilde 1, litt usikker på hvilken Beretta modell bilde nr 2 er, bilde 3 er en Beretta 686 SP1(en av de mest solgte jaktmodellene på berget) og nr 4 er en Beretta 486 Parallello. Om noen av de lærde kan gi en enkel forklaring på hva i prinsippet som skiller disse låskassene i fra de billigste modellene på markedet mtp sikkerhet, så tenkte jeg at det kunne vært fine greier i denne trådens anliggende.
 10. Solgte min 2007mod 682GE med 76cm pipe, 5stk optima + 2stk optima innvendige choker for 18.000,- for et drøyt år siden. Kjøpt ny av meg i 2010, skutt ca 15000skudd. Alt komplett med kuffert, Justerbar og fast stokk fulgte med. Annonserte for 20".. Sitter ikke med fasit, men kom ikke 692 i 12/13... Så jeg tror den max kan være i fra 2012. Ut i fra våpenr skal du klare å lese prod. år om jeg husker riktig, ellers så har jeg den "tabellen" et eller annet sted.
 11. Personlig hadde jeg i vertfall kjøpt en Star Baikal any day før en eller annen "billighagle" i fra f.ex Tyrkia! Skal ikke uttale meg spesifikt om akkurat denne modellen, men det jeg kjenner til av Star Baikal hagler er eldre meget slitesterke børser som tåler det aller meste over lang tid. Fader'n har en O/U i fra 1971 singeltrigger, slakt vedlikehold men det smeller fortsatt.. Noen andre får svare bombastisk på OM den tåler å benyttes med stålhaggel, men så lenge de ikke er for trange boringer/choker, så mener jeg at 24gr leirdueammo er godt innenfor hva en slik børse tåler.
 12. Det kan du sikkert ha rett i, jeg skal ikke uttale meg om hvordan chokene er på en ny Flodman i dag. Mine børser er i fra 1986 og 1988, men godt mulig de har de samme chokene i dag som den gang.
 13. Som nevnt, vi har alle forskjellige preferanser... Men igjen, å kjøpe en lettvekter i kaliber 12, eller en snerten kaliber 20 på ca 2500-2700gr BARE fordi den er så lett å bære, det blir skivebom i min verden. En gjennomsnittlig jakthagle veier tross alt bare + - 3200gr, og har etter min mening det som en lettvekter ikke har, som god balanse og et mye bedre rekylopptak. Jeg greide glatt å bære en star baikal o/u på 3,2kg i 12 timer da jeg var 13 år, veide vel 60kg, hadde skonr 45, og MacGyver hår... 😉 Men nok en gang, vi har forskjellige preferanser, behov etc. Uansett så må børsa passe skytt
 14. Har selv vært innom det meste av det som nevnes her i kaliber 12 vel og merke.. Har ikke jaktet med S/S eller enkeltløper, men har både eid/ jaktet med både pumpe, auto og O/U av forskjellige typer. Her vil man sikkert ha både forskjellige preferanser, og forskjellige behov ut i fra hvilken type jakt det er man i hovedsak skal benytte våpenet til. Personlig mener jeg at en O/U hagle i kaliber 12 er det beste, og det enkleste valget for de aller fleste! Her har du størst utvalg i både våpen og ammunisjon, samt at du får et våpen med færre feilkilder enn f.ex en halvautomatisk hagle. Du har også
 15. Originale Flodman choker er 45mm lange, usikker på hva slags type gjenger det er, men antar at det er metriske. En Beretta optima HP er 90mm.
×
×
 • Create New...