Jump to content

.32 H&R mag


.30 Herrett

Recommended Posts

Det kom en S&W mod 16 i 32H&R mag inn døra en dag her 8) . Hadde vært fint med noen tips ang ladninger til denne.

Har div kuler for å putte nedi bla rcbs 98 swc/wc, NEI 100/wc, Lyman 77/WC, Lee 93 tl/swc, Lee 93 RN

Formålet er grovfelt og grovpistol. Vet jeg kan bruke S&W long hylser og ladninger, men greit å utnytte lengden på tønna også :wink:

Link to comment
Share on other sites

Problemet her er å få tak i ferdigrullet ammo eller hylser. Ikke mange som har slikt på lager her på berget. 32H&R MAG er nok et noe uvanlig kaliber i Norge. Jeg har en Ruger Single Six i 32Mag. Har brukt mye rart av ammo. 32ACP fungerer men mest bare for å lage smell. 32S&W Long fungerer greit. Her har jeg brukt noen semiwadcuttere og "spenstige" ladninger. "Spenstige" i forhold til fabrikkammo for GSP. Men i praksis fungerer de "vanlige" slappe GSP ladningene like greit.

 

Fikk tak i noen hundre "Lone Star" hylser fra USA, disse har jeg ladet med Hornadys #32070 100grain JHP og 8,5 grain N110 krutt. I min Ruger fungerer dette greit. Er du på jakt etter heftige ladninger bør du lete fram gamle nummer av Guns&Ammo og slik "Våpenporno" fra tidlig 80 tall da denne patronen var ny. De første ladningene som ble publisert var mye heftigere enn det som kommer på trykk i dag. Den skulle i grunnen ha "stoping power" som en 38+P med betydelig mindre rekyl. "A ladies self defece gun". Problemet var at mange av de våpnene som ble produsert i dette kaliberet ikke tålte trykket i den opprinnelig ladningen (var vel opprinnelig omtrent samme trykk som i 357Mag) så dagens publiserte ladninger for 32Mag er noe astmatiske i forhold til de tidligste. Nå er våpen produsert av Ruger og S&W så solide at man nok trygt kan bruke de tidligste ladningene. De som har våpen produsert av Harrington & Richardson og slike "saturday night specials" bør dog være mye mer forsiktige med hva de stapper i revolveren sin.

 

Jeg vet det har vært publisert ladninger med ekstra lette kuler støpt i bly/sink legering som da fikk en hysterisk hastighet. "Hot rod" ladning for å si det slik. Dette var ment som "self defence" ladninger der man var ute etter høy energi på grunn av ekstrem hastighet kombinert med liten evne til å gå gjennom vegger. Hvordan presisjonen var med slike ladninger husker jeg ikke. Men du finner et par artikler om det i G&A fra tidlig 80 tall.

 

Og det var i grunnen det jeg husker om 32Mag.

 

Hvis noen har forslag til svartkrutt/Pyrodex ladninger til 32Mag er jeg taknemlig. Har planer om Cowboyaction skyting, og da skal det som kjent ryke!

Link to comment
Share on other sites

Har planer om å gi de litt motstand der inne 8)

 

Som eier av en M16 må nok du heller melde overgang...... :lol:

 

Fra spøk til revolver: ca 2 grs N310 bak 92 grs Klette WC i 32S&W Long hylse funker greit til grovfelt.

 

Ladninga til Hans kan du bruke vis du skal være med å skyte Magnum M16 (Søndag 13.05) :)

Link to comment
Share on other sites

Testet 2,2gr N320 bak en 98gr swc, så greit ut som et utgangspunkt i hvertfall i min M16.

1,9gr N310 bak 90gr lee swc var heller ikke dumt. Men dette er ikke spesiellt svake ladninger i .32 og bør IKKE skytes i en matchpistol.

Link to comment
Share on other sites

He-he, dere har vel den største tettheten av mod 16 i kongleriket, men min får dere ALDRI :twisted::mrgreen:

 

Skal prøve de nevnte ladningene etter helga, har støpt opp en stor haug av .32 kuler nå og skal kjøre de gjennom star`n i morgen.

Kjøper/bytter gjerne hylser for .32 H&R mag.

Link to comment
Share on other sites

Jeg og Steinar B testa masse ladninger med Lee sin RN 98 gr kule i helga.

Rugeren til Steinar B likte ikke noe av det vi putta i den.Min S&W 631 ga også dårlig presisjon med denne kula.Prøvde svake ladninger i 32 long hylser med N310 ,Ladninger med N340,og full hylse(32 long) med N110.

S&W gikk best med 3,5gr N340.Med N110 ble det masse uforbrent krutt og dårlig presisjon.Ser i ettertid at denne kula er .311 i diameter.Kan vel være en av årsakene til dårlig presisjon.

Skal lade opp noen WC fra RCBS og Steinar B mener han har noen kuler av type SWC fra RCBS og Saeco.

Satser på å bruke bare 32 Long hylser i revolveren.

Link to comment
Share on other sites

Hvis noen har forslag til svartkrutt/Pyrodex ladninger til 32Mag er jeg taknemlig. Har planer om Cowboyaction skyting, og da skal det som kjent ryke!
:mrgreen:

For å imøtegå minstekravet om røyk, tror jeg du er nødt til å fylle hylse opp med 3 f, så mye du får plass til og krympe en passelig kule på toppen... Men det er bare om du har en Single six med faste sikter. Har den justerbare er den ikke tilatt i svarkrutt klassene... men du kan jo selvsagt lade den med svart alikevell. :D

Det er jo tøft!

Link to comment
Share on other sites

Du må huske det Hassel at hobby som ikke lukter krutt eller eksos teller ikke med!! :lol:

 

Nei den har faktisk justerbare sikter så røyken er kun for morro, og det er jo hovedsaken uansett, morro altså. :winke1:

 

Jeg har en Winchester i 44-40 så jeg er sånn smått på utkikk etter et par revolvere i samme kaliber. Og 44-40 er jo en gammel svartkruttpatron opprinnelig. Har fått lovnad om mulighet til å bli med på et sikkerhetskurs i SWS regi litt nærmere vår/sommer så da er det mulig jeg kan titulere meg DSM om et par måneder, og da er et vesentlig hinder i forhold til å starte lokal klubb overvunnet. Det er jo det som er problemet for oss som bor laaangt mot nord at det er langt og dyrt å reise for å sette igang aktiviter som ikke er DFS eller helt "standard" NSF aktivitet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...