Jump to content

C.Patron

Members
 • Posts

  1,696
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

C.Patron's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

3

Reputation

 1. Forbudet mot US Carabin på jakt kom lenge før POD ble til.
 2. Neste 4 år siden denne. Hva er status i dag? Jeg har en del TC løp, som kommer til å bli slaktet for å benyttes til ombygging for Unlimited (Fri 2). Blir å kappe løpet, bore ut i låse blokka og gjenge? lime, eller lodde inn det nye løpet. Selve blokka bør vel være reg fri? Men nytt løp krever søknad. 6 og 6,5 TCU er nok mest sannsynlig 😍
 3. Og jeg har en Hunter, som skal vekk 😁
 4. Den må ha fått byttet løp, for 8" Python kom ikke før 1980. (ref. http://www.handgunsmag.com/editorial/colt_python_complete_history/138916# )Jeg hadde en 8" i nikkel og har hatt 3 stk blå Python Hunter. Den ene ligger for salg. Nydelige våpen. Forøvrig fra ovennevnte artikkel: An 8-inch-barreled Python was introduced in 1980, made doubly unique as in addition to .357 Magnum, it was also chambered for the .38 Special--not to be confused with the Python's smaller look-alike Diamondback in that same caliber. The next year the Colt Python Hunter was unveiled, which was basically the 8-inch-barreled Python with Pachmayr grips, topped off with a 2X Leupold scope and packaged in an aluminum Halburton case with cleaning rod and tool kit.
 5. Rugedr Charger, hm? Forutsatt at den holder seg innenfor regelverket vedr. lengde, vekt for prod, kan den sikkert brukes. Imidlertid er det, som nevnt i tråden, ingen øvelse for .22 pistoler med kikkert. Dersom den ikke holder lengde vekt krav, kan den antagelig benyttes til fin unlimited( norsk fri 2) Forøvrig, etter regelverks endring skytes siste øvelse nå på . 22 rifle figurer på pistol hold. Den kan uansett øvelse, ikke benyttes med kikkert, men må ha en, eller annen type "åpne" sikter. Det er også regler rundt høyde/avstand topp bunn på forskjefte - løp om jeg ikke husker helt feil. Det medfølgende magasinet vil neppe være tillatt, men om den ellers går i prod/evt. unlimited regelverket, kan sikkert et vanlig 10 skudds 10/22 magasin brukes.
 6. N340 er ikke noe optimalt for .45 ACP. Bruker selv N320 til 230 grs mantel og får ganske tett på standard hastighet for vekta og løps lengda. Bløte (relativt) kuler, som Frontier vil ikke gi så mye motstand, som mantlede og kan da gi avvikende hastighet i forhold til disse. I så små hylser, som ACP vil også svært små endringer i innvendig hylse volum kunne gi stort utslag på trykk og hastighet. Om hylsen du bruker har større volum, enn de data er for, samt kula, eller sette dybden fører til at det er mer volum innvendig, vil det påvirke trykket og hastighet vil, som regel bli lavere.
 7. Jeg kan skaffe 40 stk Barnes 200 XPB. Rådyre, men de, som virkelig satt kaliberet på "kartet" som ei ekte høyhastighets patron. http://www.barnesbullets.com/bullets/xpb/
 8. Bløtheten til Federal hettene, er ikke i styrken på hette koppen. De er lettere å tenne, enn andre hetter p.g.a. av at de har annet utgangspunkt for tennfuliminatet. Derfor støver de også mer enn andre og er de hettene, som oftest gir detonasjon i hettemagasina på bl.a Dillon pressene. Normalt er nok at det brukes riflehetter til 22 Hornet,det er joi ei riflepatron, men i mengde krutt har den midre enn selv ei .38 spec patron om du lader til samme trykk med samme krutt. Lite krutt og kraftig varme fra hette, gir ikke jevn trykk oppbygging, men tenning av alt kruttet på en gang. Enkelte pistolhetter kan faktisk være "varmere" enn noen riflehetter. I bladene "Rifle" og "Handloader" er slikt tatt for seg ved noen anledninger. Dette er de US bladene jeg har størst tiltro til. Men regner med at også en del artikkeler i American Rifleman holder like høy standard, samt selvfølgelig det, som er utprøvet i benkeskytter miljøet.
 9. Med så lite krutt, er det god mulighet for overtenning av N110 med riflehette og du KAN få krutt, som i effekt har hurtigere brennhastighet og derved gir høyere trykk, enn hva ei pistol hette vil gi. Men koppen på riflehetter er normalt også litt sterkere, enn på ei pistol hette, så kratring p.g.a. trykk burde ikke være et problem med den ladningen. Men, som nevnt, litt rom passning mellom tennål og hullet i støtbunn, er nok mer sannsynlig grunn til kratring. Og trykket på mine TC ladninger er nok ekstremt høyt over fabrikk standard, men ikke antydning til dette på pistolhetta (hetter er IKKE en trykkindikator om den ikke faller ut!)(og da er det messingen, som har gitt seg) TC med så liten kvatrat mot støt bunn klarer også trykket ubesværet.
 10. Tror du kan finne bedre krutt enn N110. Riktignok gir bruk av 55 grs kule behov for tyregere krutt for optimal brennhastighet, men du kan nok jobbe både med hastighet og presisjon om du prøver annet krutt og med pruk av pistolhetter vil nok ikke kruttet overtenne heller, så trykket kan godt gå ned og hastighet opp, eller beholdes. I effekt får du et tregere krutt med pistolhettene.
 11. De tåler trykket på TC ladningene! Bruker dem også, som varsel i forhold til trykk. Har, som jeg vel har nevnt full hylse med N120 bak 55 grs FMJ og hastighet ca 2200 fps og ikke antydning til noe unormalt trykk.
 12. Du skal jotenmne mindre krutt, enn i en .357, så riflehetter er helt unødvendig og gir høyere trykk. Har i lang tid bare benyttet CCI 500 både i TC og rifle og kun positivt resultat.
 13. Min Winchester historie er kun på -94 siden. Første var en 38-55 prod i 1907, med halvmagasin og tangdiopter. Så en 9422 standard (ikke mye pent treverk der nei) Begge disse er solgt. Så en 94 AE XTR i 356 win, derpå en 44 mag Ranger (16" løp) og til slutt en 94 XTR i 375 Win. Siste er påsatt diopter på låskassa (tangdiopter fristet ikke med en del rekyl) Vurderer om jeg skal selge 356en, men... (har ca 200 hylser)
 14. Har testet min Manurhin silhouette med (samme sikter som på MR32) den har forskjell fra 25 til 180 på 22 knepp. Min 629 med Bo-Mar har 32 knepp ved samme forhold. Men et knepp er ikke like mye avhengig av hvor høyt opp man skrur. Dette har vist seg ved sjekking til metallsilhuett. (i tillegg har jeg også sidevegs treffpunkts endring med begge 1 og 2 revolverne mine) Begge har ca 1300 fps og normal kulevekt (XTP) (Bo-Mar har i snitt ca 3 cm pr. knepp på 100 m med lang siktelinje og Manurhin siktene antagelig litt mer) Blir morro på søndag
 15. C.Patron

  Tc contender

  Det enkleste for tiden, er vel å slakte et løp i et annet kaliber og legge inn et i 22, som kammres for 223, eller for den del hvilket, som helst kaliber, Contenderen tåler. Dette ble ofte gjort i silhuettens barndom, både i USA, men også noen ganger her i landet. Løp, som er gjenget for demper er ikke alt for aktuelle til silhuett, så den slags kan det være mulig å få tak i, ellers er det vel lite løp å få, være seg nye, eller brukte.
×
×
 • Create New...