hjortejeger Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Pernodmarinerte bjørnebær på ei seng av marengs. Ta så mykje bjørnebær som du trur de klarar å ete. Slå over litt Pernod og la det stå natta over i kjølskap. Pisk tre eggekviter svært stive med 150 gram sukker. Legg tefat under bakepapir og lag "botnar" store som fata. Ta resten av marengsmassa i ein sprøytepose og lag "veggar". Steik dei ved 140 grader i ca 1 time. (Marengsen skal vere tørr heilt gjennom). Legg dei marinerte bæra i marengssenga med ein liten klatt krem og eit blad sitronmelisse til pynt. Vert det då ikkje fullt hus og fire like, så er det i alle fall ikkje på grunn av desserten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mullins Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 jordbær med tykk balsamico edik sirup til å dyppe de i og sjokolade dypping også . Sjokolade mousse kake med cremè bruleè kjerne er også fin dessert, men mektig er den kaken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djlia Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Slik lager du panna cotta Les artikkelen på Klikk.no. pannacotta | © Foto: Erik Hannemann Stemmer for denne, sinsykt go... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted June 24, 2011 Share Posted June 24, 2011 Du kan jo kjøpe noen gode norske jorbær og server dem med pistasjemadeleines og litt syrlig pasjonsfruktgranite. Det er 4 ganger enklere en det høres ut som. Bare å lete oppskrifter på nett. Eller lage en god tjukkmjølkspannacotta med vanilje og lime. Litt gode jorbær til og du har en fantastisk enkel og god dessert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 Panna cotta kan variereres i det uendelige, og det blir en ny type dessert hver gang. Her er en type jeg laget forleden, servert med de lokale korsikanske appelsinene. Og ja, den hadde ønsket effekt. Neste prosjekt er å bruke de lokale ferskenene. Da skal jeg først lage en dissende ferskengele nederst i formen, slik at den får et oransje gelelag på toppen etter velving. Jeg bruker saftsentrifuge for å få ut saften, og saften som blir til overs, får brukes til smaksetting av fløten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
East Clintwood Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 På kvinneforum finner man hva kvinner liker. Sjokolademousse (6 pers) 300 g sjokolade ½ dl sterk kaffe 6 eggeplommer 3 ss mykt smør 3 ss konjakk (kan sløyfes, jeg synes faktisk den er best uten) 3 eggehviter 3 ss sukker Brekk sjokoladen i biter og smelt den i kaffen. Pisk eggeplommene i sjokoladen, én om gangen, og pisk smør og konjakk i. Stivpisk eggehvitene, tilsett sukkeret og pisk ½ minutt til før hvitene vendes inn i sjokoladeblandingen. Fordel moussen i glass/kopper og sett kjølig før servering. Funker ikke denne så kan du trøste deg med at uten kjærring så er det bare lennsmann som kan stoppe deg i innkjøp av neste smelljern. Hva passer godt som topping til dette? Eller trenger man ikke mere? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rausheim Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Det er vel bare strengt tatt en "dessert" som avgjør om du imponerer jenta eller ikke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bk00 Posted November 7, 2012 Share Posted November 7, 2012 Nåh, malfsen? Ble det noe desert på deg? Altså, desert etter deserten du skulle lage... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malfsen Posted November 8, 2012 Author Share Posted November 8, 2012 vell dessert ble det aldri noe av, men "dessert" den går vi ikke nærmere inn på ;D så ble det 1 år i hæren også var man vist så smart (mange vill lese som dom, idiotisk osv.) at jeg ble ansatt i hæren og da fant a seg type... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Tja. Varm eplekake med is er jo inni natta godt. Tilslørte/avslørte bondepiker likeså. Rødgrøt med fløte. Sviskekompott med vaniljesaus. Trollkrem. Moltekrem. Frosne bær med vaniljesaus Alt dette er skikkelige saker men det er et høyt spill. Fancy lekkert danderte rette med franske navn er selvsagt også godt. Men jeg har større tro på ei dame som blir rød i kinna og klam både her og der av heilnorske søtsaker som kanskje hennes bestemor lagde i hennes barndom, framfor noe hun spiste med sin forrige kjæreste på en tåpelig dyr restaurant. (for å være helt ærlig tror jeg selfølgelig ikke desserten spiller noen som helst rolle og kan tvert imot være ødleggende hvis det ho klarer å servere er en grandis...men ikke glem god norsk kost- vanilje er jo ikke norsk da) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rausheim Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Skal man tenke litt kjemi og sånt, så noe som inneholder masse mørk sjokolade. Få de endorfinene hennes til å løpe løpsk Sjokoladekake? Brownies? Fondant (eller åssen f**n man staver det)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vømmøl Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 Jeg har god erfaring med tiramisu som "lokkemiddel". Tirra-musa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted November 8, 2012 Share Posted November 8, 2012 @Vømmøl: Jepp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.