Jump to content

REVEJAKTA 08/09


Bård 308

Recommended Posts

Sitt å vente på dagslys, skal i veg å fortsette å grave etter hihund. Hun har vært inne i hi siden torsdag kl ett. Små sjangser for att hun er i live men får prøve. Typisk er att hun ble brukt uten hipeiler for den er på reperasjon. BRUK PEILER.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hun er en tysk jaktterrier. Viste att det hadde gått inn minst en rev. Slapp hun og hun tok seg en runde og kom ut rista seg og gikk inn(siste vi har sett av a) Kom en rev etter ca 5 min som vi skaut. Hørte lyd i hiet fram til ca kl 20 om kvelden. Ville ikke grave for det ble gravet litt mye i fjor (graving tror jeg gjør att dem bryter ikke så ofte som dem skal) Fredag var det ikke noe lyd i hiet. Ett gammelt grevling hi som er stort, mange ganger. Store fine ganger, hard sand. Tungt å grave. Prøvde å lage kamera som vi skyvde inn over i gangene. Fungerte så langt ledningen rakk(4,5 m) Får håpe enda, synd med en hund som henne. Ble skutt 18 rev for a i fjor (første sesong) og 3 så langt i år.

Link to comment
Share on other sites

Skjøt en rev for min 11-årige, middels korpulente dachs i dag. Losen gikk over et jorde, og inn på en skogsteig på ca 50 mål. Der gikk losen runde på runde. Heldigvis blåste det såpass at jeg fikk stilt innpå uten å støkke reven. Fikk inn et skudd rett bakfra :oops: med Remington Wingmaster 12/89 nr 2. Reven gikk i bakken, snurra seg rundt, og forsvant inne i noe tett grankjerr. Sendte et skudd til etter den som trolig var bom. Dachsen lå bare et minutt bak, og gikk rett på reven inne i krattet. Ble et basketak hvor begge gav og fikk juling. Umulig å skyte, så jeg gikk inn, satt støvelen over nakken på reven, og stakk den i hjertet med kniven. Er ofte den eneste muligheten når bikkja har fått tak i reven. Men det funker hver gang. Nå sitter han ute på gårdsplassen og vokter på byttet. Nåde den hund som måtte prøve å nærme seg reven hans. :D

Link to comment
Share on other sites

Sitt å vente på dagslys, skal i veg å fortsette å grave etter hihund. Hun har vært inne i hi siden torsdag kl ett. Små sjangser for att hun er i live men får prøve. Typisk er att hun ble brukt uten hipeiler for den er på reperasjon. BRUK PEILER.

 

Hvordan gikk det med hunden? Har du fått gravd opp hiet? Kjedelige greier det der.

Link to comment
Share on other sites

En kjempe glad hundeeier som er kommet hjem no :D . Kira kom ut av hiet ette 60 timer inne. Litt slapp og medtatt, men ellers bra form. Vi startet å grave i dag tidlig og etter ett par timer ser jeg ett lite svart fjes i gangen, tru å jeg vart glad. Hun hadde nok greid å grave seg løs att. Blir nok noen dager før neste forsøk. I morgen skal jeg i vei å kjøpe ekstra peiler. ALDRI EN GANG MERE UTEN PEILER.

Link to comment
Share on other sites

Det ble ingen rev i helga. Et forferdelig styggt vær, men måren våget seg på åta. Hadde besøk av den store deler av Lørdag`s kvelden mens jeg satt i bua. Siden det ikke er lov å skyte Mår på åte med lys så fikk den leve videre :evil: . Kanskje jeg setter opp feller i nerheten.

Link to comment
Share on other sites

har misstanke om at reven kommer i natt...har fått ei ny åte...en halvvoksen kvige....(mer kalv)...åsså ?

 

Hvordan gikk det, har mikkel vert på åtet ditt?

Har selv prøvd kalv to ganger og det var ikke en eneste rev bort til åta på hele vinteren, selv om det var helt hardtrampet rundt.

Det endte med at jeg måtte kjøre bort dritten når våren kom.

Link to comment
Share on other sites

Da kan jeg notere sesongens tredje rev, skutt 12.1.09 kl 2300 med Remington 223, 55 grain blyspiss. Skuddavstand 50 meter - gjennomskudd, men den danset litt før den la seg. Flott nesten-fullmåne i kveld.

 

Denne reven kom over veien og ned på jordet der jeg satt. Har strødd noen godbiter på jordet på andre siden av veien hvor jeg ikke sitter eller traffikerer i det hele tatt, bortsett fra når jeg forer. Så jeg skyter etter at den har vært på åtet. Dette er i en ferdselsrute hvor reven går hver natt, åte eller ikke, forer nærmest bare for å gi den et lite hint om hvilken side av jordet den bør gå på.

 

Da den kom var den tydeligvis på gjennomreise, da den ikke hadde tenkt å stoppe selv om jeg lå der og plystret på den. Måtte grynte ganske høyt før den stoppet (mye vind), men da smalt det. Reven er jo ganske liten, så tofoten var grei å ha selv om holdet var kort.

Link to comment
Share on other sites

YES,YES,YES! Endelig blei det liv på åtet, etter 3-4 dager med skikkelig vestlandsvær(les; stiv kuling å regn) så var det i går litt bedre forhold, opphold og frisk bris. Satt meg ut på åtet kl 11, hadde vært der i 10 minutt så begynte det å regne som f...! Skal det bli samme driten i dag også var første tanken, men etter 5 minutt var det over. Fikk tunet inn radionorge på lommeradion og satt å hørte på musikk på ene øret. Etter hvert kom nyhetene midnatt og begynte å søke over til P3, ikke før det var gjort såg jeg en svart skygge 15 meter til høgre :shock: rev? var nærmest i sjokk, første gang jeg har sett rev på vei mot åtet, pulsen kom fort opp på 270. Fikk lagt opp børsa, men reven gikk 10-12 meter bortenfor lyset, hmm..den må nå gå inn mot åtet tenkte jeg, hadde den i siktet, men det var såpass mørkt at jeg valgte å vente til den kom nærmere åtet, men det gjorde den selvfølgelig ikke :lol: reven gikk bare å snuste på marka, før den dansa rolig videre, feil vei...typisk :roll: Kl 01 kom "nattevakta" som skulle ta over, vi blei sittende i lag frem til kl 02, men siden jeg skulle på skole i dag så stakk jeg hjem å la meg. I dagtidlig da jeg våknet var det et mmsbilde på tlf, han fikk skutt en rev 45 min etter jeg reiste :D Det hadde komt 2 stk, og den ene blei sendt til de evige jaktmarker :D

Skal få lagt inn noen bilder senere, av åteplassen også om ønskelig.

Jeg begynte å legge ut åte rundt 10 des, monterte lys en uke senere, tusenmeter bil, med trafo, styrt at skumringsrele. Åtet er på ca 55 meter, så det blei ganske skarpt lys. Etter lite aktivitet etter nyttår, så valgte jeg å spraye rød lakk på lyskastern i helga, blei masse bedre :D

Åtet er fisk, orrfugler, svineribbe, hjortespekk,scampi, og skinn/innvoller fra en hjortekalv 8)

 

Siden skytteren ikke er på kammeret, så kan dere skrive opp reven på mitt navn slik at den blir med i statistikken :D

Link to comment
Share on other sites

Tetrao urogallus, jeg har også prøvd å spray rød spray men det ble ikke bra. Har du bilder. Har hørt at rødt lys er glimrende til åtejakt da reven ikke ser det røde lyset. Vet ikke om det stemmer. Jeg bruker også 1000 metring som lys. Hvilken type spraylakk brukte du? Mange lag med lakk la du på?

Link to comment
Share on other sites

4 rev så langt denne sesongen.

Den første falt i begynnelsen av september. Ca 15 m fra huset kom en kaliber 12 og stoppet den. Ikke veid.

Den andre kom midt i november til et elghode eg hadde liggende. Liten luring på 5,5 kg falt for en 6,5 ca 25 m fra huset.

Den tredje gikk å plukka opp noe hundefor eg hadde strødd utover ei lita slette nedafor huset midt i desember. Rakkeren på 8,5 kg falt for 6,5'en.

Sist søndag fikk eg en på 9,7 kg som og smakte på foret. 6,5'en fiksa den biffen.

 

Fortsetter min lille hobby utover vinteren :)

Link to comment
Share on other sites

Skulle egentlig ha ventet noen dager til, slik at flest mulig rev kan spre budskapet om åta mi. Men i går morrest ble "kløen" for stor. Så jeg dro på post før jeg skulle på jobb :mrgreen: .

Skutt 15.jan kl.05.15. Hanrev på nesten 11kg :shock::mrgreen: . Treffpunkt: mitt i øyet.

 

IMG_2827.jpg

 

Begynte å se spor igjen på Frdag. Ca 600m fra gården. Fulgte opp sporene de neste to dagene. Har ikke beveget seg nermere åta, heller tvert i mot. Løsningen var å gå turer fra åta med "matblod-dryppert" i forskjellige retninger, fra åta og inn i områdene med revespor.

 

GetAttachment4.jpg

 

3. dagen var det revespor inne på åkeren, bak fjøset der jeg har åta. Jeg fulgte opp med å spre hundefor rundt åta (ca 50m omkrets), og stier med med blod og pelets ut til alle kanter på åkeren. Sjekket spor de neste dagene.

Hvor manger rever det er snakk om, er jeg ikke sikker på, men tipper en 2-3 individer. Å disse er noen skeptiske jævler. Frem til i går har de stoppet ca 100-120m fra åta, ligget der, snudd og gått tilbake :lol:

 

Med dette som utgangspunkt flyttet jeg posten min, for å komme nærmere området der reven(e) har vert mest aktiv. Fra der posten var før, ble holdet litt i lengste laget, og litt for lite lys til sikre skudd. Den nye posten ble plasert slik at jeg også kunne skyte på åta, hvis reven tok mot til seg :wink: .

Nå hadde jeg et svært område å dekke + at jeg sitter et godt stykke inn i "reveland" (enkelte rever har faktisk hatt trekkrute der jeg sitter). Så min vellbrukte skyte-stol ble modefiset litt:

Et anlegg for kolben ble montert på en hengslet arm, slik at jeg kunne bevege våpnet raskt og lydløst i 180 grader.

IMG_2829.jpg

Fungerte utmerket :D

IMG_2832.jpg

To observasjoner ble registrer (kan være samme reven). Ca kl.0400 så jeg en siluett som beveget seg langt borte på jordet. Den neste kom faktisk på åta. Da var det bare å sviiiinge :mrgreen: børsa til side :lol: Og der ble den :twisted: Avstand ca 60m.

Link to comment
Share on other sites

Revejakta 2008/09 ble for min del innledet med sesongens første rev den 2. uka av høstens bukkejakt.

Mye jobb og annen jakt har deretter fått mest oppmerksomhet.

Men ettersom det meste av jaktbart matvilt nå må vente til neste høst, så har revejakta og mårfangst i det siste fått høyere prioritet.

I tillegg ble det 1 stk. den 23. desember, 1 stk. den 2. januar og 1 stk. den 6. januar.

Hadde en til på åtet her om dagen, men jeg blei litt for sein så den berget foreløpig livet.

 

normal_16012009443.jpg

Link to comment
Share on other sites

Som jeg trodde. Det var et par stykker til i området :)

 

Den første viste seg ca. kl.05.30. Den kom løpende mellom meg og åta ide jeg sjenket kaffe. Jeg fikk ikke engang satt fra meg kaffekoppen før den var forbi og inn i mørket. På denne tiden går gjerne revene i sporet til hverandre. Så kaffekoppen ble satt vekk, og børsepipa ble pekt mot den retningen reven kom fra. Hadde også med meg et hemmelig våpen denne gangen :mrgreen: . En buttolo ble plasert forran føttene mine, som en bremsepedal for reven. Selv om det blåste karftig i natt, bærer lyden av en buttolo mer en godt nokk på dette holdet.

IMG_2836-1.jpg

Kl.06.45 kom den. Presis i sporet til den andre reven :twisted: Børsa gikk til skuldra, buttoloen ble tråkket på, reven stoppet, det smalt og reven datt.

Han rev på ca 9kg. Revene i år har noe av den fineste pelsen jeg har vært borti. Og dette eksemplaret var et smykke.

IMG_2849-1.jpg

Denne skal bli pelskrave til min kone, med hode og hale :lol:

IMG_2854.jpg

Etter min erfaring, kommer den andre reven tilbake til (ca) samme tid de nermeste dagene.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...