Jump to content

REVEJAKTA 08/09


Bård 308

Recommended Posts

Unødig quoting fjernet av jmonsen

 

Ja alt går vel ann å bruke men det er stor forskjell på de ulike åtetypene når det gjelder hva som er mest populært. Men det varierer nok fra sted til sted. Her er for eks hundefor lite effektivt. Fisk er heller ikke det mest populære. Her er det som er topp 3 her hos meg :wink:

1- Griseinnvoller

2- Rådyr/ elg innvoller

3- Kylling

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Har hørt at fisk funker godt til åte hvis man bor ute ved kysten og jakter der. Mens bor du og jakter rev på åte. lenger inn i landet så er det ikke sikkert fiske funker i det hele tatt. Men uansett, få åta til å lukte ILLE. Var ute å sjekka åta i går jeg har ikke vært der på nesten 1 uke nå. Hadde vært ok med rev. Men en ting undrer jeg meg over. I hele høste, før snøen så var det en veldig mye større aktivitet på åta enn det er nå med masse snø. Den går faktisk bare rett forbi noen ganger, andre ganger prøver den å snuse litt rundt men så stikker den. Har problemer med at fugel spiser opp åta før reven våger seg helt til åta. Men fiksa det i går håper jeg. Har fått tak i en fruktkasse i plast, denne la jeg åta oppi og gravde det ned i bakken. Hadde så øverdelen til en palle som jeg tilpasset som lokk. Gjorde mellomrommene mellom bordene mindre så ikke fugelen skal klare å tømme den. La noen taksteiner oppå der igjen og så snø. Jeg forer strot sett bare med fiske nå. Problemet er at den fryser og kanskje ikke lukter så mye, men reven har da luktesans og burde kjenne at det ligger mat det. Så jeg skjønner ikke hvorfor aktiviteten er blitt mindre nå. Er det noen som vet, jeg har nemmelig hørt, at når det er fullmåne så er reven mere sky enn når det er litt snø i luften eller ingen måne. Har noen andre hørt dette? Denne siste uken med mye månseskinn så har aktiviteten vært særdeles laber. Gratulerer til alle dere som har lagt ned mikkel. Godt jobbet alle mann.

Link to comment
Share on other sites

Første posten har blitt oppdatert. Om det er feil så ta det på pm. Ellers så gratulerer til alle som har skutt rev i det siste :wink:

 

Eg var sjølv ut ein tur, var litt dårlig måneskinn, men såg ein flekk som kom over bøen, så kikka eg på den og det var rev. Men før eg fikk fram rifla hadde den gått bakom en kul. Såg den ikkje i meir enn nokre sekund før den var vekk.

 

Seinare på dagen sjekka eg revesaksa. Og da var det en mår i revesaksa :shock: Desverre hadde den fått saksa midt over seg og mest sannsynlig blitt pint til døde.

Link to comment
Share on other sites

Første posten har blitt oppdatert. Om det er feil så ta det på pm. Ellers så gratulerer til alle som har skutt rev i det siste :wink:

 

Eg var sjølv ut ein tur, var litt dårlig måneskinn, men såg ein flekk som kom over bøen, så kikka eg på den og det var rev. Men før eg fikk fram rifla hadde den gått bakom en kul. Såg den ikkje i meir enn nokre sekund før den var vekk.

 

Seinare på dagen sjekka eg revesaksa. Og da var det en mår i revesaksa :shock: Desverre hadde den fått saksa midt over seg og mest sannsynlig blitt pint til døde.

REVESAKS???? Er ikke den forbudt å bruke??

Link to comment
Share on other sites

fotsaks er forbudt og bruke. Denne eg bruker slår over nakken på reven når den napper i åtet og den dør med engang.

 

EDIT: Må ta og sjekke opp litt før eg er heilt sikker. Men rart viss den er forbudt sidan NJFF hadde kurs i revejakt her sist vinter og da lærte dei vekk korleis ein skulle bruke revesaks.

Link to comment
Share on other sites

Ville bære si at hundefor er det beste man kan bruke, etter det jeg har erfart. rev oss meg spiser heller tørfor i steden for sau, fisk, og andre ting jeg har på åta. når jeg hiver på hundefor så kaster jeg det rund om kring så reven må gå og leite etter hundeforet, (reven blir lengre på åta). Men dette er det jeg har erfart.

Link to comment
Share on other sites

Hmm, åssen setter du opp en slik felle da for å ungå at eks en av våre små drivene hunder skal havne i den :?: Høres skummelt ut syntes jeg :? . Mår felle er jo gjerne oppe i tre, bever felle under vann, men reven verken klatrer eller dykker som jeg hvet :? Spørr, fordi jeg for noen år siden kom over en beverfelle som var satt opp i slepa til beveren langt oppe på land i tett skog, 2 min etter jeg kom over den kom Petien min løpende på samme stien. Hvet ikke åssen det ville gått om hun hadde kommet frem før meg :? Det viste seg at det var grunneier selv i sin uviten het, hadde satt den opp for å fange skade bever. Etter vår "samtale" ble bever fellen satt under vann 8)

M

Link to comment
Share on other sites

disse åtesaksene (svanehals) skal settes opp i åpent vann(kaldkjølle), så reven må strekke hals for å få tak i åte. (ofte en griselabb). Den er lovelig (tror jeg), men hvis det kommer en hund der er den nok ferdig. Det er veldig viktig med god merking rundt slike feller.

At slik felle er lovlig, syntes jeg er helt utrolig :evil: Våre hunder, kan jo for fa.... ikke lese om det er aldri så godt merket, og mange av de er jo ikke akurat redd for vann da :!:

Ja til å få tatt rev, men ikke for envær pris mener jeg. Jeg ville nok ikke vert serlig god å ha med å gjøre om en av mine hunder hadde gått i en slik felle, lovlig eller ikke. Vi har jo som jegere/fangsmenn ansvar for hva vi holder på med da :idea:

Link to comment
Share on other sites

Jeg hadde en slik revefelle ute i et oppkomme en vinter. Jeg klarte ikke å lure reven. Den gikk rundt fella og oppkommet og snuste uten å ta åta.Tok imidlertid en mår. Denne ble tatt "pent" over nakke og buk.

Jeg er enig i at slike feller nok burde være forbudt. Jeg opplevde et par ganger at vannstanden i oppkommet sank såpass at mesteparten av åtet stakk opp av vannet. Ved slike hendelser, skal det nok lite til for at en hund napper i åta og blir drept. De er enormt kraftige.

Link to comment
Share on other sites

Å klare å lage et slikt oppsett slik at man lurer reven vil jeg si er meget "jegermessig", men som sagt; Et forbud ønskes velkommen av meg.

Synes uansett at jeg må påpeke at ingen ved sine fulle fem setter opp slike feller der unger ferdes. Dette er ei felle for grisgrende strøk og de store skoger. Dette garderer ikke for uhell, men minske sjansene betraktelig. De skal heller ikke settes i bekk eller tjern, men i oppkommer som ikke fryser. Man bør videre sette de såpass ute at man trenger vadere for å montere. Man bør også ved hjelp av kraftige pinner el. lignende ringe inn fella slik at den kun kan nås fra en himmelretning, og slik at bøylene slår over øra på reven. Hvis noen skulle komme til å pirke i åte vil ingenting skje med en korrekt oppsatt og spent felle. Man må ta tak i åtet og rykke ganske kraftig tilbake (mot seg) for at den skal løse ut.

Link to comment
Share on other sites

En kompis av min bestefar var helt ekstrem til å fange rever bl.a i slike feller. Dette er mange år siden, kanskje 35-40. Han plasserte dem i oppkommer om vinteren, slik som andre har nevnt før her. Han visste om mange slike oppkommer, og var UTROLIG dyktig på dette. Han var også en kløpper på sporings- og smygjakt. Usikkert hvor mange rever han tok i sitt liv, men det var et tresifret antall.

 

Aldri noe stress på jakt, gikk bare å luntet taktfast avgårde med kikkerten rundt halsen, som han brukte flittig. Han fulgte revesporet med kikkerten, og hadde såpass kunnskap om revens ruter, at hvis sporene gikk f.eks inni skogen ett sted, så visste han hvor det kom ut igjen, og avskjærte og tok innpå revens dagleie på den måten.

 

En periode hadde han også en terrier og gikk mye på hi. Han hadde opparbeidet seg kunnskap om svært mange hi i årene som smygjeger. Han var en meget hemmelighetfull kar, fortalte aldri til andre hvor han fant reven, eller hvor mange rever han tok. Dette gjaldt også alle andre former for jakt og fangst han drev med. Min far var så heldig å fikk være med han på mange av disse jaktturene, og lærte derav en god del om revejakt av han. Det kan sies med stor sikkerhet at han var en av de dyktige, gode, gamle ekte revejegerne her i landet.

 

"Det jeg ikke vet om rev, er ikke verdt å vite", sa han engang, med et lurt smil om munnen. Og det kan nok stemme det. :)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Fellefangst er like lovlig som jakt med hund.

Spillereglene skal følges.

Fellene skal ikke settes opp på en slik måte at de er til fare for normal ferdsel av folk og husdyr.

 

Mulig det, men da jeg var unge var jeg høyt og lavt i skog og hei, bekker og dammer og steder min mor helst ikke ville vite at jeg hadde vært, så man har aldri noen garanti...?

 

Jeg føler sterk aversjon mot å få et våpenløp pekende mot meg også, man har aldri noen garanti... Og der reven kommer til, kommer bikkja til også.

Link to comment
Share on other sites

Fyr opp under, Forby Forby Forby.

Jakt og fangst er naturlig del av livet i Norge. Slik har det vært og slik bør det være.

At der er tullete jegere, fiskere og fellefangere kommer vi aldri uten om.

Men å hyle på at ting er farlig , forbudt, osv ender alltid opp med at noen reduserer våre muligheter til å utøve våre hobbyer.

Følg lover og forskrifter så går det bra.

 

Min Gamle mentor innen friluftslivet var en ivrig revejeger og fellefanger. Fellene som ble brukt til Rev var svanehals feller, disse sto alltid i oppkommer. Og fellene var merket slik at vi småjævler viste hva som sto der.

Hunder fanget han ikke i disse fellene, men mårsaksene desimerte bygdas kattebestand til et akseptabelt nivå.

Link to comment
Share on other sites

Sesongens 15 rev falt i dag , årets første som ikke er felt for hundene. Mildvær , mye vind og regn gjorde til at vi tok terrierne med å sjekket noen hi i dag. Fant et nytt hi som vi ikke visste om og hundene markerte dyr hjemme men de fikk ikke kontakt. Måtte etterhvert gi opp da mørket kom , men sjekket et siste hi. Her støkket vi ut en korsrevhann da vi kom frem og den fikk vi , men desverre ingen hundjobb.

 

normal_Vikmarka_001.JPG

Link to comment
Share on other sites

Ja nå har jeg vært og hentet 20 stk V-max 40 grs skudd, hjemmeladet. Og så har jeg vært på posten og hentet Nordik Predator lokkfløyte. Nå skal bare helga komme så skal dette prøves. Bare været blir litt bedre. Akkurat nå i Bodø er det +5 vind og regn, nå blir vel all snøen borte.

Link to comment
Share on other sites

Rolig på tråden nå :? Dårlig revejakt vær andre steder også. Her er det et skikkelig dritvær. All snøen som har vært her er nå borte. Men er fortsatt opptimist til at været kan bli nogenlunde bra i helga slik at jeg får prøvd den nye lokkefløyta fra Mikal Tham, Nordik Predator

Link to comment
Share on other sites

Jeg presterte kunststykket å bomme på en rev til natt til onsdag. Reven kom ca klokka 23. Jeg får ta den etter nyttår. Og da skal jeg bruke et våpen jeg har en teoretisk sjanse til å treffe med! -og det er iallefall ikke hagle :evil: Bruker elgskalle som åte

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Reven, velkommen til forumet. Som dei andre allerede har sagt finst det ein tråd om årets revejakt.

 

Dersom du kikker midt på side 1. Så har eg laga ein post der med oversikt over antall felte rever samt linkar til alle tidligare trådar som omhandler revejakta. Det du ikkje finner ut av ved og lese linkane finner du ved og lese gjennom tråden om revejakta :wink:

 

Skal få lagt deg også på lista.

Link to comment
Share on other sites

Men er fortsatt opptimist til at været kan bli nogenlunde bra i helga slik at jeg får prøvd den nye lokkefløyta fra Mikal Tham, Nordik Predator

 

Prøver igjen!

Lykke til med lokkejakten til helgen! Håper du raporterer hvordan det gikk! Har akkurat sett filmen til Mikael Tham om lokkjakt på rev og ble ganske svett på å prøve litt! Når rådyrjakta er over vil det forhåpentlighvis bli litt bedre tid til å konsentrere seg om reven! Hvor kjøpte du fløyta di?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...