Jump to content

Tips og hint til valg av .45


Myshild

Recommended Posts

Du gunfreak.... Hvorfor har du lagt en Kanadisk pistol på det det forente amerikanske Nasjoners flagg?

Tja, med navnet Para USA, har de vel innarbeidet seg så godt i USA at det må være lov. Har jo sett Beretta foran det amerikanske flagget også.

 

6" på 1911 er forøvrig... fint. :mrgreen: Da er jo også STI en mulighet.

 

Jepp, og planen var egentlig en STI Targetmaster i .45ACP. Men leveringstidspunkt var for usikkert.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ni hao. Rapporterer inn fra Kina. Glemte å si det men jeg havnet på en Para Super Hawg single stack. Har fått skutt rundt 130 skudd med den og må si jeg er veldig fornøyd med den. Utrolig behagelig rekyl og gode sikter. Og så ser den jo helt konge ut, 6'' løp på en 1911 er ganske perverst :D Kostet jo litt, men var verd pengene, så nå gleder jeg meg til å komme hjem igjen for å skyte mer med den. 8)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Går fortsatt og venter på Kimber, men ser ut til å ta litt tid.

Under ventetiden dukker det stadig opp andre fristelser.

 

Nå er det denne som fanget min oppmerksomhet: PARA-ORDNANCE S14.45 Limited 45 ACP

 

Mitt spørsmål blir da som følger: Er dette et godt alternativ istedet for Kimber,

eller burde jeg fortsatt vente?

Link to comment
Share on other sites

Jeg gadd ikke å vente for å si det sånn...

 

http://www.youtube.com/watch?v=kFF0TbhgQMY- :)

:)

 

Ang. S14.45 Limited 45, så hadde jeg tatt en telefon til Pedersens Vaabenlager, eller sendt en melding til brukeren "noveske" her.

Super Hawg koster litt mer, men har lengre løp og dermed lengre siktelinje.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Det er jo det morsomste med .45 :lol:

To ting på en gang, presisjonen på hylsene er like viktig som presisjonen på kulene :mrgreen:

Ikke sant, litt underholdning for massene (de som ikke vet bedre og kun skyter 9mm, stakars).

Og så får en to konkuranser i en, jeg regner alle to sett med poeng på alle stage og total (hvor mange poeng bort, og hvor mange patroner gjennfunnet). En gang fikk jeg fikk jeg kun bom (12 poeng bort), men var riktig så forbøyd. Sidemannen spurte hvordan det hadde gått på stagen, hvorpå jeg gledestrålende kunne melde 12/6 (12 bort, og 6 gjennfunnet). :mrgreen:

 

Så får heller folk få le litt (kansje de til og med kaster bort noen poeng mens de ler av meg), jeg har det uansett fett moro. Og det var vel poenget med å skyte? :wink:

Link to comment
Share on other sites

Doublestack var greit i hendene mine, og jeg har helt normale hender, om ikke litt små. Det er ikke så enorm forskjell i grepene, men jeg synes single stact sitter bedre i hånden for min del.

Personlig ville jeg uansett gå for singlestack, da det rett og slett ser mye bedre ut, og man bruker ikke .45 i praksis, og man bruker heller ikke mer enn 5-6 skudd per serie ellers.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

For gammel link..? Meget pent våpen (bildet med amerikanske flagget) Hadde blitt misunnelig om jeg ikke hadde eid en Colt Gold Cup National Match, 70-serien :mrgreen: Men er dette på bildet 6 tommers løp? Selv bestilte jeg grep til min Gold Cup fra nettbutikken "1911-grip". (USA) Betalte gjennom Paypal - og konvolutten lå i postkassa 6 dager etter betaling. (Maila med selger først og satte inn litt ekstra for frakt.) Sorte skjefter i tre med rød trekant på - deilig ! Hadde blitt veldig glad om noen tok seg tid til å forklare hvordan man limer inn bilde fra egen pc her! Har lest instruksjonen, men klare det ikke. Anyone???

 

Har trådstarter kjøpt noe våpen ennå - hva endte du på?

 

Jeg også anbefaler SELVFØLGELIG single stack - også jeg synes H&K er håpløst å skyte med. Jeg fikk aldri den riktige følelsen med den; akkurat som om den mangler personlighet, eller ikke "byr" på seg selv - kom aldri inn på den. Det rare er at jeg tenkte på den som "pistolen" der i skapet - mens jeg nå tenker på "Colten". Hadde en Colt Enhansed, 80-serien som jeg samlet ekstremt bra med. Skjøt sjelden dårligere enn 48-serier på duellskiva, og 50-seriene satt ofte innenfor (juger ikke) en femkrone. På Gold Cupen er det Eliason-siktet, som det kan være litt trøbbel med. Men jeg kjøpte nytt på Midway, og jeg filer alltid større siktevindu på baksiktet - sparer mange tideler ved å slippe å stå og lete etter kornet foran grunnet lite/trangt sikteskur. Avtrekket forresten på den Enhansed-Colten var bra nok i massevis - selv om Gold Cup'en er i en annen divisjon. Altså høyere opp. Vanskelig å få tak i Gold Cuper nå - jeg var heldig i Bogstadveien og fikk min til 11.000,- Ikke slitt og pen og se på.

 

Og så til Berrys og Frontier-kuler. Har mye empirisk erfaring med disse, og uansett våpen jeg har eid, FÅR JEG IKKE TOPP PRESISJON MED DEM. Har prøvd og prøvd, men bytter alltid til blykuler. (Opplagt at bly går bedre, er klar over blyforbud de fleste steder.) Semiwad-cuttere eller wad-cuttere er uslåelige på presisjon - regner med at det er fordi det fins mer gods for styring der, enn om mye av vekta på f.eks. en RN går med på å sitte "utenfor" styrings/kontaktflaten..? Synd, fordi RN er så mye penere og se på...

Link to comment
Share on other sites

Uff sorry, Mysild - fikk hoppa over en hel svar-side her - ser jo nå at du har kjøpt. Utrolig pent med 6 tommers løp - ville vært fornøyd selv med den der! Hva med hvite skjefteplater..? Var billig og svært bra service på butikken jeg nevnte 1911-grips over dammen.

Link to comment
Share on other sites

Og så til Berrys og Frontir-kuler. Har mye empirisk erfaring med disse, og uansett våpen jeg har eid, FÅR JEG IKKE TOPP PRESISJON MED DEM. Har prøvd og prøvd, men bytter alltid til blykuler. (Opplagt at bly går bedre, er klar over blyforbud de fleste steder.) Semiwad-cuttere eller wad-cuttere er uslåelige på presisjon - regner med at det er fordi det fins mer gods for styring der, enn om mye av vekta på f.eks. en RN går med på å sitte "utenfor" styrings/kontaktflaten..? Synd, fordi RN er så mye penere og se på...

 

Har også trukket den konklusjonen at Bly-SWC er det som jevnt over går best i de fleste 45'er, og mistenker også at det kommer av det synlindriske partiet av Wadcutteren som styrer kula bedre inn i pipa.

 

MEN- jeg har fått meget god presisjon med Frontier, selvom det ser ut til å variere fra parti til parti, og ikke er like stabilt i alle våpen. De frontierkulene jeg har nå har nok ligget en god stund både i butikken og i hylla mi, så det er ikke sikkert de oppfører seg likt som det man får kjøpt nå. 230grs frontier og 5grs N-320 gjør absolutt susen i barsto-pipa som sitter i paraen min.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...