Jump to content

Martin_O

Members
  • Posts

    148
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Martin_O

  1. Hei som tittel over sier. Prøver finne et fint matchende sett i lær/skinn av de tingene skriver i tittel. Er det noen som vet om eller kan anbefale noen som selger noe sånt?
  2. Hei Et lite spørsmål. Om man tidligere har eid flere våpen, men de nå er solgt, så når jeg nå søker våpen igjen vil jeg da regnes som «ny» slik at jeg må betale fullt gebyr på 1500kr eller slipper jeg unna billigere siden har hatt våpen tidligere? Martin
  3. Hei takk for gode tips til både steder og våpen. Jeg hadde håpa den vanlige kolben til 20 000kr skulle passe sånn tålig greit, vet ikke men er bare noe som ikke er estetisk fint for meg med sånn oppdelt kolbe med sprekke i selv om skjønner det kan være veldig hensiktsmessig for å få perfekt pass. jeg ønsker rett og slett en butikk der selgeren kan veilede greit i om det våpenet her passer faktisk meg slik det er nå som standard eller om jeg bør vurdere noe annet. Som browning feks. ps! Hva står MY for i navnet på berettaen?
  4. Hei Etter noen års pause fra jakt tenker jeg komme i gang igjen nå og vurdere kjøpe en Beretta SP i en eller annen bvariant til rypejakta. Mitt spørsmål er hvor på Østlandet anbefales det stikke innom for å snakke med en kompetent selger som har tid og kunnskap til å veilede meg til riktig kjøp? finnes det forøvrig noen gode sider på nett som gir god oversikt/anmeldelse av de forskjellige beretta SP variantene?
  5. M67 og Balter Takk for flere gode tips, er tydeligvis nok plasser å komme til i Norge med et lite fly. Sverige hadde jeg ikke tenkt på faktisk men er jo masse muligheter der også så takk for påminnelsen.
  6. Takker for enda et bra tips:) Men det er jo hensikten også å komme avgårde bare for en dag eller to å litt oftere enn de lengre turene så da er det fint med flere alternativer:)
  7. Blir kanskje en tur til Meråker etterhvert da:)
  8. Den plassen der så interessant ut. Får sjekke ut det er jakt i nærheten:) 600meter rullebane holder lenge det om vi bare blir 3 personer feks.
  9. Her var det mange gode tips ja:) Har litt diverse fly jeg kan bruke så med de helt små kan man jo fint komme til de fleste plasser som nevnes her, men er jo alltid komfortabelt med litt rullebane å gå på da om mulig. Trur ikke jeg skal satse på å laste med en moped da men;) Om ikke gå avstand til jakt område så ønsker jeg at det lar seg ordne litt enkelt å komme seg videre uten å måtte betale mange tusen i taxi. Burde kanskje utvida sertifikat rettighetene til sjøfly for da ser jeg for meg det åpner seg litt flere muligheter rundt omkring.
  10. Takk for tipset:) Blir nok å sondere terrenget litt rundt omkring så får jeg se hva som dukker opp av alternativer.
  11. Hei Lurer på om noen kan hjelpe meg litt med forslag her. Prøve få til noen dagsturer eventuelt korte turer via småfly fra østlandet å opp/innover i landet for å gå på rypejakt litt oftere utover høsten dette året. Finnes det noe småflyplasser dere vet om som tar en rimelig nære jakttereng? ideelt sett gå avstand,men det er vel å håpe på for mye kanskje:)
  12. Har kjøpt en del hos Winge selv på tross jeg føler kundeservicen er relativt dårlig. Men gir dem sjansen gang på gang siden dem er i nærmiljø. Men enkle ting som når jeg kommer i butikken å prøver få råd for jeg vil kjøpe en relativt dyr ting så får jeg kontakt med en kar i butikken som sier han selv har lite peiling, så absolutt alle spørsmål jeg stiller han må han snu seg å spørre kollegaen sin som har peiling, men han kollegaen er opptatt av å snakke tull med en kompis som er innom å kjøper noe lite dilldall. Sånt er irriterende som kunde når man har tatt seg tiden for å komme ned å få råd. De kunne tjent penger der men neida så ikke muligheten der get, så jeg dro videre. Gikk helt greit for meg for jeg dro til rygge våpen å brukte pengene der isteden, men hadde jeg drevet butikk å dem ansatte hadde hatt så lite fokus på inntjening og å ta seg av venner fremfor kunder ville jeg blitt sur. Å ting som dette her har skjedd meg ofte der. Angående email etc. Ikke la meg starte engang. Sendt dem og andre forhandlere Mail flere ganger for å sjekke markedet. De andre svarer gjerne fra samme kveld til 2-3 dager senere. Winge?? Never!! Venter enda:) Prøvd Mail til Jan, fellesmail, alle sammen omtrent:)
  13. Hei Etter 2 dager litt lenger nord hvor vi kun har sett 2, kanskje 3 ryper, på lang avstand så har vi lyst å prøve Torpa en dag litt sør for oss hvor dagskort koster 150 kroner bare. Men innafor området er det noen som vet en grei plass å parkere nærme terreng og som kan gi en beskrivelse ditt? Vil helst ikke bruke masse tid og bare prøve rundt på måfå innafor området. Ellers noen med rype erfaring der fra i år iforhold til bestand osv?
  14. Noen som har vært på skeikampen i år og sett noen ryper der langs Peer Gynts vei? Så kun 3stk langt unna i lufta idag selv. Mørke med litt hvit i.
  15. Står som sagt på fjellet akkurat nå på rypejakt halveis oppover mot toppen av fjellet å trenger litt råd. Kom plutselig et lag tåke å la seg over hele fjellet ser det ut til. Hva gjør rypa? Trykker den? Holder den seg inni tåka eller vil den søke opp over tåke? Eller? Alle råd tas gladelig imot:)
  16. Hagla var kanskje like gammel som eieren.....
  17. Det lurte jeg på også trudde ikke skapet mitt ble regna som fg godkjent før det hadde minst 4 skruer på minimum 15 mm osv osv festa i veggen. Sto i såfall det bakpå at det regnes som hvilket som helst ikke fg godkjent skap innen det er bolta:)
  18. Ps! Med alt dobbelt. Lang tid bruker man switche kaliber?
  19. Takk for svar:) Vurderer det settet på hjemmeladning til 900 kroner med ekstra toolhead, kruttdie og kruttholder eller hva det nå heter.
  20. Hei Når man har et ekstra toolhead til et annet kaliber på denne pressa for å gjøre det lettere å bytte mellom kaliber slipper man all innstilling av diene da eller kreves det uansett litt små justeringer hver gang?? For min del er det snakk om bytte fra 9mm til 45 acp ladning.
  21. Blir det litt sånn små klissete som de fleste hjemme oppskrifter på karbobrød? Er rimelig lei dem:) Carbzone brødene fra maximat på Svinesund kan anbefales:)
×
×
  • Create New...