Jump to content

GCNM

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by GCNM

  1. Er det noen som kan fortelle litt om sandblåsing av pistol? Erfaringer, folkens - gode og dårlige? F.eks. hvor mye tar en børsemaker for dette? Behandles stålet med noe etterpå? Synes det er noe elegant med hvite skjefteplater til stainless steel, og leker litt med tanken...
  2. GCNM

    Skytebriller

    Har tenkt det samme selv ift. problemet du beskriver - Peltor er bra, men står jeg ved siden av en 357, 44 Mag eller kraftig lada 9 mm, så er desibel'en alltid på smertegrensa for meg. Dette videre her nå kan bli et slags sosialt selvmord; dessuten så ble vel de JEG gikk med på skolen litt små-mobbet når de hadde dette - men det er jo en mulighet å kappe av stengene og bruke STRIKK da... Eneste er jo at det ikke ser særlig bra ut; eller det ser bare aldeles ikke bra ut - men det løser problemet. Så spørs det jo hvor forfengelig du er, eller om det er noen jenter i klubben du liker - for da er det jo opplagt at jeg ikke anbefaler strikk hehe... Heller døv og mus enn hørende og sjanseløs (Styr i hvert fall unna HVIT strikk, mann. Hvit strikk er det absolutt verste; blir noe litt dialyse over det.
  3. Det var beroligende, folkens - kjenner litt til kresenheten ift. kuler i poly-løpa. Case rests
  4. La meg aller først si at jeg aldeles ikke mener å fornærme noen. Når jeg for tusende gang så på en Tanfogglio-pistol, så slo det meg bare at det er så mange av dem som heter "Limited edition". Er det Tanfogglio som desperat prøver på noe for å selge her, eller er det bare tilfeldigheter..? Det andre som slo meg ift. disse pistolene - er, og unnskyld igjen, at jeg tror jeg aldri har sett noen skyte egentlig bra med dem. Aldri har jeg sett helt topp samlinger med Tanfogglioer, og jeg skjønner ikke hvorfor. Er det fordi dette ofte er en pistol nybegynnere hopper på, eller har Tanfogglio et generelt presisjonsproblem..? Farlig grunn jeg står på her, men hva mener eks-eiere, eiere og folket?
  5. GCNM

    Hva er PPC?

    Takker for den, Gamle Erik! Kom jo rett inn i kjernen der Dette så såpass spennende ut at nå er det litt surfing for å finne magasinholdere!
  6. GCNM

    Hva er PPC?

    Hei alle! Kunne noen kjapt forklart hva PPC dreier seg om? Spennende med skyting p 50 meter, vil gjerne ha litt info om denne grenen, pluss erfaringer av ymse slag - hva er vanskelig etc. Takker !
  7. Hei Simen osv. Om du soker paa "Dismantling 1911/hand gun" eller "Complete strip of 1911/hand gun" paa youtube, vil du finne hele prosessen og navnene paa delene. Faar ikke sendt deg link fra denne laptop'en, (som fortsatt er uten vaare 3 siste bokstaver), men skal ikke by paa noen problemer aa finne dette. Innholdet i linken i foregaaende svar kommer utydelig fram - i hvert fall hos meg... (Sjekk om jeg har skrevet Dismantling riktig - husker ikke i farta!!) I tillegg er det spennende aa se paa denne strippingen av vaapen, laerte mye av det selv!
  8. Sitat: "Noen av de våpen som avbildes her er vel såpass 'lite pene' for annet en helt spesielt interesserte, at jeg lurer på om trådens tittel kunne vært *bilder av spesielt pene og spesielt stygge pistoler. :wink:" He he, her knegges det fra Zanzibar. Helt greit med nytt navn paa (Internasjonalt tastatur her, uten vaare siste 3 bokstaver i alfabetet) traaden. Og de franske revolverene er noe av det jaevligste jeg har sett - antagelig har det med organiseringen i forkant og gjoere... Mellom bading og snorkling i det azur-blaae vannet (ca 27 grader), har jeg handla et par skjefter til fra USA. De kommer paa den foerste pistolen i traaden - gidder ikke lime inn bilde naa, men hvite fake elfenben med den steilende Colt-hesten nederst paa skjeftene - blir DIGG. Synes helhetsinntrykket blir noe moerkt med sorte grep - egentlig er det penest med de gode, gammeldagse brune skjeftene, synes jeg. Et eller annet klassisk med dem som er harmonisk og riktig... Noen som har proevd groenne, blaa eller roede grep paa en sort Colt 1911.?
  9. Ikke akkurat bare å fjerne med aceton det løpsloddet hehe... Tråden heter "...av EGNE, eller spesielt pene pistoler", så det går vel bra Jeg synes ikke den er stygg, men ikke blant de aller, aller peneste heller Men etter resultatene og dømme, så har du jo fått det til; takk for bidraget ditt uansett.
  10. Ober: Det er noe tøft med Glock'ene - særlig den to-farga. Noe kaldt, effektivt, kjølig eleganse. Demperen passet jo særdeles godt på den da - bra sammensetting av matte farger. (Jeg er tøff nok til å erkjenne/innrømme at jeg faktisk er VELDIG opptatt av utseendet!!!! Noen andre like tøffe som meg her?? )
  11. Urogallus: Takk skal du ha - Det var akkurat det du skrev jeg håpa på! Jeg var tilfeldigvis innom Qxl, og hylsteret hadde nettopp blitt lagt ut. Første budet var satt til kr. 700,- - mens "Kjøp nå" lå på kr. 1.200,- Jeg så på det, gikk en liten runde i stua, tenkte det var for dyrt, at det ikke var en nødvendig ting og dessuten marginalt for USA-nasjonalistisk. Jeg ER jo ikke den typen som kjøper en så erketypisk ting, tenkte jeg og spurta tilbake til laptop'en og med tunnelsyn kun så knappen "Kjøp nå"
  12. Jeg kjøpte nylig dette (bilder) på QXL. Selgeren hadde maks positive karakterer av maks mulige (hvilken flott formulering), så jeg vil gjerne tro ham når han beskrev i annonsen at dette var originalt fra flydropp i Norge. Det står "Boyt 42" inngravert i hylsteret - noe jeg har forstått som at hylster-produsenten het Boyt. Er dette riktig? Beltet er standard militær-belte, eller..? Det hadde vært fint og fått mer kjøtt på beinet her - gleder meg til å bruke det til felt-stevner til sommeren! Det er jo også mulig at selgeren er medlem her
  13. Highpower: Takk for Luger med langt løp - selv dama likte den. Og interessant om Linge's instinkt-skytetrening. Bra tips om julegaveønske - Kongsbergcolten. Inspirert av den UTROLIG morsomme tråden det ble linka inn til her - Om helten på Hamar (Som klarte å snike seg unna alle overvåkningskameraene på Hamar) så kan man jo bytte om på bokstavene: Congsbergkolten... JohnGalt: Para'en din er penere enn jeg liker. Så langt i fornektelsen henger motviljen min igjen på at det er dubbel-stack, men jeg tror nok dette bare er et bevisst selvbedrag. Hipshot: Når du skriver det sånn ("Revolting pistol") så er det helt greit i denne tråden Og Thor: Det sparker vel litt med 357 Mag. og en 2-tommer? Har du vurdert og ta Jegerprøven med den? Bare å komme med OT her - synes alt OT er gøy
  14. Aha, det er kanskje derfor at man har begynt mer med skum, pga. flyfrakt. Takk for svar om crimp-die, C.Patron - bra å høre. Det var en ansatt på Midway, som har god greie på dette, som mente jeg kanskje kunne bytte crimp-die. Nå husker jeg ikke i farten da - om Midway IKKE selger Lee-produkter... Da jeg snakket med den hyggelige Midway-mannen, sleit jeg med å få presisjon i både Frontier- og Berry-kulene, og han mente at kunne hende at det lå i crimp'en. Men jeg TROR ikke det gjorde det - tror det mer var uheldig kombinasjon av løp og kuler. Det er ikke blyforbud der jeg er medlem, så valget om SWCuttere, bly var enfoldig enkelt.
  15. Helt enig, Simen_s_k: Det er bare et stykke klassisk kunst - og den har vært med på mye, f.eks. har de svevd over norsk jord under krigen natterstid i flydropp. Jeg kan love deg at 1911-fyrer er langt lykkeligere enn andre mennesker Nå venter jeg spent på om Highpower har en hofteholder han kler på henne.
  16. Bamrud: Jeg sendte deg en personlig mld !
  17. Sak 1: Jeg kan ikke glemme lukta av Hoppes Nr. 9, enten olje eller rens! Fins det noe sted å få tak i Hoppes nr. 9 lenger??? Sak 2: Er det flere her som har hørt at det kan være lurt å bytte ut crimp-dien i Lee-pressa med en i RCBS eller Dillon.? Har hørt at Lee-crimp-dien ikke holder høy nok kvalitet i lengden - og at Dillon har et svært bra produkt der. (Og ikke minst: Er det korresponderende gjengestørrelse her - slik at man kan bytte diene villt mellom pressene?)
  18. Du har helt rett ift. Delta Force. (Bestilt fra Usa for et par måneder siden) - men jeg vet ikke svaret på det siste du spør om. TROR ikke det har vært originaler på noen 45. Tipper det kjapt kommer svar på dét i denne linken
  19. Fikk bare lyst til å se og høre hvorfor akkurat DITT våpen fortjener en plass i denne tråden. Lim inn og skryt, folkens! Begynner med min Colt Gold Cup National Match, 70-series. Spennende også å se hva slags kofferter dere har valgt - farge på skumgummien, oppstilling etc ! OM det er noen som har Luger med langt løp (Er/var det marine-utgaven..? Gjerne litt historikk også) så er dét helt fenomnalt. Mer Gold Cup. Her koffert og Walther PK 22. Og avslutter med H&K Usp, Std m/Brügger & Thomet-demper.
  20. Slegga skrev: Hendte seg at jeg slo erfarne skyttere som brukte Neuhausen på feltstevne. Tenk så bra du ville skutt med en STI, da mann!
  21. Dette er jo bare storveis underholdning - jeg ler så jeg nesten griner her Også så høy faglig kvalitet på diskusjonene! Jeg ønsker bare å si at JEG ELSKER KVERULANTER! En oppvisning i eleganse dette her - og takk skal du ha Forumskongen for historikken.
  22. Heia! Jeg også har denne, hva skal man kalle det - litt overdrevne interessen for 2. VK... Noe jeg har erfart selv, og også hørt andre erfare ifm. det siste innlegget ditt: FØR man kjøper inn sin første pistol, er forestillingene og romantikken ofte TOTALT annerledes enn når man eier og har den i hende. Drømmen om den på forhånd er rett og slett annerledes. Fordi: FØLELSEN ift. pistolen blir bare ikke optimal DERSOM MAN IKKE SAMTIDIG SOM MAN ELSKER UTSEENDE OG HISTORIKKEN TREFFER BRA PÅ SKIVA MED DEN. Dette er min erfaring. Og du treffer ikke bra/opptimalt med en P08... Siklingen etter å f.eks. gå i en skog fortoner seg også (for meg) annerledes enn jeg trodde på forhånd - pga. smellene. Det siste man ønsker er å skremme folk - gjøre dem utrygge; de aner ikke at du har fredelige hensikter... Og jeg er ikke enig i det siste du skriver - om at det jo bare er å kvitte seg med den. Det er ikke så enkelt, fordi du stenger for kjøp av annen 9 mm ved å eie den første. Det kreves et nokså høyt antall stevnedeltagelser før du får lov til å erverve en pistol til i samme kaliber som reserve. Du kan fort havne i en desperat selge-situasjon, hvor du går ned i en luse-sum bare fordi du ønsker så sterkt en annen pistol. Men for all del - det trenger ikke fortone seg sånn, veldig mulig du blir superlykkelig med peis, whiskey og den legendariske Lugeren! Vennlig hilsen
  23. Potter firearms i Australia har Fas Domino-deler!! (www.potfire.com/au) Husker at en bruker i en tidligere link var svært så fornøyd med både service, kommunikasjon og aksjonering fra firmaet. Enig, når det gjelder 22-pistoler, er 1911 tøffest. En annen billig løsning er jo å kjøpe en brukt Ruger Mk 2 og legge i en liten utgift til anatomisk skjefte (til finfelten din, Nor86way). Men skaffe 10-tommers-løpet til den for plink, moro og alskens andre sprelske puss. Hadde selv denne kombinasjonen, og 10-tommeren var presise greier, pluss at rekylen var ikke-eksisterende pga. tyngden. Eneste litt pussige er at den begynte å likne mistenkelig på f.eks. Ruger 10/22-salongen i lengde, når jeg da utenfor 10-tommeren også hadde en 20 cm demper.
×
×
  • Create New...