ruggen Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 hei Jeg har drevet med jakt i mange år, men da harejakt for det meste. Da jeg ikke har hund nå kommer jeg til å forsøke lykken på rådyrjakt, og det hele begynner jo med bukkejakta til tirsdag. Slik det ser ut nå kommer jeg til å oppholde meg i skogen fra tirsdag og frem til neste søndag. Dersom jeg skulle være så heldig å få min første felling så tenker jeg jo umiddelbart på etterbehandlingen ettersom jeg har planer om å være ute i skogen frem til søndagen. Hvordan blir det da med mørning? går det fint dersom jeg har nett rundt skrotten? Jeg mener å ha lest noe om at man eventuelt kan beholde skinn på under mørning, stemmer dette og hva burde jeg eventuelt gjøre? hva annet byr på utfordringer ved mørning ute i skogen? regn, fuktighet, sol, innsekter etc? Jeg vet dette er mange spørsmål, men håper noen kan hjelpe en fersking:) På forhånd takk! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danish Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Jeg har alltid hatt med meg et laken og et par strips. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobby Posted August 8, 2010 Share Posted August 8, 2010 Du bør flå dyret på denne tiden av året. På vinteren kan du dærimot la skinnet være på for langsom avkjølning av skrotten.- Beskytt mot fluer/insekter,-la hænge luftigt i skyggen.- Beskytt mot regn med pressening eller liknende og husk regelen: 40 døgn/grader.-- Mvh bobby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredrik Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Hei Hvor viktig er det egentlig med mørning av rådyr? Hvis man skjærer det ned å smeller det ned i fryseren iløpet av noen timer, vil ikke kjøttet være helt greit da? Er i stor manko på sted å henge dyret... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Okhotnik Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Har du ikke bad...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krunern Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Kjøtet skal mørne!! Eit alternativ er å partere/ skjere ned slaktet dagen etter og vakumpakke for mørning i kjølskap/ kjølerom. Fantastisk kjøt som skal behandlast der etter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Det som skal til kverning trenger ikke mørnes. Da beholder du bindestoffene i kjøttet og kan lage fine kjøttkaer av det. Alt annet kjøtt som lår, rygg, bog osv må mørnes hvis ikke det skal bli seigt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredrik Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Har bad jo, men blir ikke slikt alt for varmt? Har og en ute-bod, men tenkte at det ikke ble luftig nok.. Men mulig det er det beste, å henge den der med viltnett rundt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G.Larson Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Bruk ute-boden din du og viltnett. Og evt døra på gløtt for lufting. Kanskje ei vifte også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Må du henge innendørs i bod garasje ell. er det meget viktig med luftsirkulasjon og en viss luftutskifting. Ei bord eller golvvifte til noen hundrelapper gjør jobben med sirkulasjon utmerket. Sett dør eller vindu åpen for å bytte ut lufta. Jeg bruker alltid viltpose for å holde flue og evt fugler vekk fra slaktet og på denne årstida ville jeg absolutt ikke tatt sjangsen på å henge uten. Kjedelig med fluelarver! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BearBeer Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Jeg henger på et spørsmål i denne tråden. Hvis en skyter bukk relativt sent på kvelden og må skynde seg hjem etterpå. Er det da greit å ta ut vomma og så henge det med åpen buk i et fluenett til neste ettermiddag? Finnes det noen gode løsninger på dette? Vegrer litt for å ta med mer enn skrotten hjem. Temperaturen er på mellom 10 og 20 grader i døgnet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 HeiHvor viktig er det egentlig med mørning av rådyr? Hvis man skjærer det ned å smeller det ned i fryseren iløpet av noen timer, vil ikke kjøttet være helt greit da? Er i stor manko på sted å henge dyret... God sjangs for at det blir tyggis av det da. Legg heller kjøttet i kjøleskap i 10dager +/- før du fryser det ned. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Jeg henger på et spørsmål i denne tråden. Hvis en skyter bukk relativt sent på kvelden og må skynde seg hjem etterpå. Er det da greit å ta ut vomma og så henge det med åpen buk i et fluenett til neste ettermiddag? Finnes det noen gode løsninger på dette? Vegrer litt for å ta med mer enn skrotten hjem. Temperaturen er på mellom 10 og 20 grader i døgnet. Som nevnt lenger opp, du bør flå på denne tida. Tar jo ikke mer enn 5 min. å dra skinnet av en råbukk. Den kan selvsagt henge i viltnett i skogen til neste dag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BearBeer Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Takk W67, jeg bruker nok mer enn fem min;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Kjøtt blir ikke seigt før dyret er/har vært dødstivt; helt ferskt kjøtt er mørt. Kjøtt til kverning bør en egentlig ikke henge er jeg blitt fortalt av pølsemakeren, både pga av hygiene og pga bindestoffer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skip Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Jeg pleier ofte å la bukken henge med frakken på til neste dag. Dette fordi jeg ikke gidder å flå kl 22 på kvelden. Det har aldri gitt meg problemer, dessuten tror jeg det er bra siden pelsen vil "forsegle" kjøttet slik at ikke fluer kommer til. På denne årstiden har jeg pleid å praktisere en dag med og en dag uten pels. I desember lar jeg gjerne dyre henge en uke med pelsen på. Selvfølgelig er det noen forutsetninger som skuddplassering osv.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.