Jump to content

BearBeer

Members
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bekymringsverdig er kanskje noe som er verdt å bekymre seg over. Folket eier språket og alt språk er et resultat av språklig forfall, hørte jeg en kar si. Han var professor i nordisk og sikkert både studert til tulling og sunnlest;)
 2. BearBeer

  Bergans Powerframe

  Quizleis gikk det med knirkingen @jarwe? Jeg ser etter løsning på samme problem. Min knirker mye der hoftebeltet er festa til ramma. Særlig i kontakten mellom de flate metallspilene og plastkoppene på hoftebeltet. Det er også knirking mellom webbing og ramme som beskrevet av @msteiro. Har tenkt å prøve med tape som foreskrevet og silikonspray.
 3. Det er et så godt prinsipp at det er nedfelt i utredningsinstruksen for statlige virksomheter. POD burde tenkt seg bedre om før de påla folk å kjøpe noe de kanskje ikke får bruk for. Det kan nesten virke som kravet har dukket opp fordi noen trenger et tiltak for å lukke et avvik, redusere risiko el. l.
 4. I hvilket tidsrom ble denne generasjonen født egentlig?
 5. Ja, der klarte de å få både far, datter og svigersønn inn i det hvite hus. Men de unngikk å få kona og broren/sønnen til en tidligere president valgt:)
 6. @B686SP hva tenker du om private som henger opp lovlige viltkamera og gubber i kammo som sitter i skjul mens de overvåker skogen?
 7. Det er viktig med kritisk blikk på rekrutteringen til maktelitene i landet. Hvis man ser på bakgrunnen til flere fremstende politikere har de vært i det samme partiet siden de var på ungdomsskolen. De vanlige folka jeg kjenner har ofte endret parti både to og tre ganger før de når ministeralder. Det er forskjell på broilere. Ikke alle politiske verv er like avsondret fra virkeligheten. Ordførerjobben i en mindre kommune kan fort gi mye realitetsorientering. Jeg har også en viss forståelse for at politiske parti vil kjenne de som prioriteres høyt på listene. De skal jo helst få mye makt. Er det noen som kjenner land som har løst rekrutteringen inn i politikken bedre enn Norge? Jeg stemmer gjerne for forbedringer. Vi får vel gå for det minst dårlige alternativet her som i andre saker.
 8. Takk @fleskebacon for gode og saklige innlegg. Gøy å lese.
 9. @Jibrag glad i kjøtt eller mot beiteskader? (Gleder meg til svaret på quizen) Jeg skjønner ikke helt utgangspunktet for denne tråden. Jeg tror ikke det finnes noe kompromiss som gjør de ulike for/motkjemperne i denne debatten fornøyd, men det må likevel fattes vedtak. Så får politikerne sitte å ta mot kjeft. Det er også en del av jobben. Dersom Stortinget ikke liker oppfølgingen av målene for ulveforvaltningen (det er vel flere ulike og sikkert ikke helt forenlige mål vil jeg tro) så får det holde regjeringen politisk ansvarlig. Jeg skjønner ikke helt det der med rettsoppfatning osv, men belær meg gjerne:)
 10. Godkjente skap står på listene i linkene på sida under. Der kan du både finne relevante importører og ev. sjekke om det er godkjenning på konkrete modeller du har sett på utenlandske sider. https://www.fgsikring.no/innbrudd/vapenskap/
 11. Her er en amerikansk sak om arbeidet med å redusere blyforururensing fra jakt: https://www.nytimes.com/2018/11/24/us/ammunition-lead-bullets-condors.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage
 12. Er det ikke et ordtak om våpenkjøp som sier at er du usikker så er du ikke usikker, da kjøper du?
 13. @gissmo79 jeg er også veldig fornøyd med rifla. Har den i 308. Den veier litt mer enn andre, men oppleves hendig og stødig. Kjappe oppfølgingsskudd går litt tregere. Om det et en vesentlig ulempe er diskutert i en annen tråd her på kammeret. Jag har ikke hatt anledning til å savne det:) @endreslPresisjonen i min er topp og jeg skyter bedre med den enn den andre rifla jeg har (202). Lading og operering på skytebane går fint. Jeg bruker min mye på smygjakt. Det er nesten lydløst å lade, spenne opp osv.
 14. @nof https://www.landbruk.no/biookonomi/hva-er-egentlig-selvforsyningsgrad/
 15. Når det gjelder mat er det vel ikke så dystert? Fisk er også mat, det eksporterer vi tonnevis av. At vi spiser 55 pst. el.l. importert mat handler også om at vi har blitt mer diversifisert i matveien (bananer, appelsiner, advokado osv som gror dårlig her i landet). Sauekjøtt på fryselager har vi også;)
×
×
 • Create New...