Jump to content

BearBeer

Members
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. BearBeer

  Bergans Powerframe

  Quizleis gikk det med knirkingen @jarwe? Jeg ser etter løsning på samme problem. Min knirker mye der hoftebeltet er festa til ramma. Særlig i kontakten mellom de flate metallspilene og plastkoppene på hoftebeltet. Det er også knirking mellom webbing og ramme som beskrevet av @msteiro. Har tenkt å prøve med tape som foreskrevet og silikonspray.
 2. Det er et så godt prinsipp at det er nedfelt i utredningsinstruksen for statlige virksomheter. POD burde tenkt seg bedre om før de påla folk å kjøpe noe de kanskje ikke får bruk for. Det kan nesten virke som kravet har dukket opp fordi noen trenger et tiltak for å lukke et avvik, redusere risiko el. l.
 3. @B686SP hva tenker du om private som henger opp lovlige viltkamera og gubber i kammo som sitter i skjul mens de overvåker skogen?
 4. Takk @fleskebacon for gode og saklige innlegg. Gøy å lese.
 5. @Jibrag glad i kjøtt eller mot beiteskader? (Gleder meg til svaret på quizen) Jeg skjønner ikke helt utgangspunktet for denne tråden. Jeg tror ikke det finnes noe kompromiss som gjør de ulike for/motkjemperne i denne debatten fornøyd, men det må likevel fattes vedtak. Så får politikerne sitte å ta mot kjeft. Det er også en del av jobben. Dersom Stortinget ikke liker oppfølgingen av målene for ulveforvaltningen (det er vel flere ulike og sikkert ikke helt forenlige mål vil jeg tro) så får det holde regjeringen politisk ansvarlig. Jeg skjønner ikke helt det der med rettsoppfatning osv, men belær meg gjerne:)
 6. Godkjente skap står på listene i linkene på sida under. Der kan du både finne relevante importører og ev. sjekke om det er godkjenning på konkrete modeller du har sett på utenlandske sider. https://www.fgsikring.no/innbrudd/vapenskap/
 7. Her er en amerikansk sak om arbeidet med å redusere blyforururensing fra jakt: https://www.nytimes.com/2018/11/24/us/ammunition-lead-bullets-condors.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage
 8. Er det ikke et ordtak om våpenkjøp som sier at er du usikker så er du ikke usikker, da kjøper du?
 9. @gissmo79 jeg er også veldig fornøyd med rifla. Har den i 308. Den veier litt mer enn andre, men oppleves hendig og stødig. Kjappe oppfølgingsskudd går litt tregere. Om det et en vesentlig ulempe er diskutert i en annen tråd her på kammeret. Jag har ikke hatt anledning til å savne det:) @endreslPresisjonen i min er topp og jeg skyter bedre med den enn den andre rifla jeg har (202). Lading og operering på skytebane går fint. Jeg bruker min mye på smygjakt. Det er nesten lydløst å lade, spenne opp osv.
 10. @DoctoRoy tenkte vel mest på entusiasmen for utviklingen i Italia, italienerens begrunnelser og ikke det du skrev. Dro det sikkert litt langt, men trolling på en lørdag? Nei det vil jeg på det sterkeste ha meg frabedt;)
 11. Denne tråden begynner å ta merkelige vendinger. «Anti gun lobbyen», «byråkratene i EU systemet» »globalister», «våpen til selvforsvar» osv... tror ikke man vinner mange hjerter for å øke våpengarderoben med ord og argumenter som det. Det er jeg forresten glad for.
 12. Ok:) takk for at du ikke fortalte hva du byttet til. Jeg prøver å holde kontroll på kostnadene til viltkjøtt.
 13. @msteiro har du endret på kikkertmontasjen din? Ser at både dnz og leupold (QR) leverer montasjer til CVA, som jeg mistenker at passer til Bergara 13. DNZ er sikkert lettere og enklere å montere rett, men QR har også sin sjarm om man skal veksle mellom kikkerter.
 14. Litt inspirert av av sitatene @Jegermeistern viser over så er riktig adressat folkevalgte politikere og eventuelt etat. Riksrevisjonen ser på Stortingets vedtak og hvordan de er fulgt opp. De vurderer ikke om Stortinget har gjort kloke beslutninger. Den jobben får vi med stemmerett gjøre. Jeg tror også at politikerne kan holdes ansvarlige for manglene i direktoratet. Såpass med makt har de.
 15. Hva mener du egentlig med byråkrati her? Det brukes ressurser på håndtering av CWD. Dette er spredd på nedskyting av rein, analysering av prøver, utredninger og mer. Jegere får også noen kostnader/ekstraarbeid knyttet til dette. Hva av ressursbruken er det som ikke er løsningsorientert?
×
×
 • Create New...