Jump to content

REVEJAKTA 2010/2011.


jmonsen

Recommended Posts

vcyx4m.jpg

her er 1000 meteren med en 10l plastbøtte over, akkurat nok lys når det er snø. Men regner med jeg må fjerne den når det blir litt mere vår i bakkene.

 

 

Regner med at du bare kan flytte/fjerne hele lyset med en gang da det er ett ulovlig oppsett du har der. Åtelys skal være fastmontert på vegg.

Link to comment
Share on other sites

Er klar over regelen, men akkurat her mener jeg loven er på kant med virkeligheten og intensjonen med loven. Så lenge lyset er fastmontert, er det ett fett for rev og øvrigheita om det er på en stolpe eller vegg. Hva om stolpen står montert på veggen? Er det fortsatt ulovlig?

 

Intensjonen bak loven er vel at man ikke skal kunne følge reven med lyset-derav fastmontert. Om reven kommer frivillig inn i lyskjegla fra denne lampa eller ei som står på en vegg, ja hva da?

Link to comment
Share on other sites

synes egentlig det er merkelig hvor mye folk skal henge seg oppi her, om enkelte hadde tatt seg bryet verdt å spurt først, skulle jeg selvsakt forklart at denne stolpen står på taket hjemme, ergo ser jeg det som om lyset er fastmontert på huset. bare litt høyt oppe :lol:

Neida, vet at den skal være fastmontert på vegg. Men som dere sikkert vet er grunnen til at den skal være fastmontert på vegg den at man ikke skal kunne drive å sveipe med lyset for å oppdage mikkel. Å denne sitter dønn fast, det kan jeg love dere.

Her er jo mange andre argumenter også......

Hva om dette er et lysstolpe som er festet til jakthytta mi????......blir det da plutselig lovlig?????

Syns egentlig at enkelte her inne burde være litt rundere i kantene å ikke se allt i enten svart eller hvitt.

Å dessuten, så vil ikke jeg heller ha denne tråden til en tråd der man får lovene tredd nedover hodet........jeg VET hva som er lov.

Link to comment
Share on other sites

ja det går veldig bra med rev på åta, både med og uten pels. Reven kan nøle litt en dag eller 2 hvis med pels..

Jeg hadde en rev med pels liggende på åta i 2 uker, ble ikke rørt hverken av kråker, ravn, ørn eller rev. Tydelig at reven var veldig skeptisk til denne døde reven. Måtte fjerne den. La den et godt stykke unna åta men en plass hvor jeg kan følge med den og den ligger der enda. Ingen har våget seg bort på den, skjønner ikke det. Det er nok snakk om 3-4 uker nå.

Link to comment
Share on other sites

jeg måtte skru av utelyset på huset,samt ta ned pålen med varsleren,for å få aktivitet igjen.ødela hele fjor årssesongen,samt helt til nå....skaut 12 rever uten lys og varsler,og 3-4 i fjor med.....reven blir skeptisk til slikt.jeg mener nå at hvis man har et godt kikkertsikte,så blir man mye mer effektiv enn med alle slags rariteter mot og nede ved åta.her hjemme ligger åta på 60 meter....noe nært for min del,men skogen gjør at jeg ikke kan ha åta noe lengre unna.

Link to comment
Share on other sites

La ut en hel hjortekalv tidligere i høst ca. 100 meter nedenfor huset på kanten av jordet. Og på kanten er det en del trær og ei gro som deler det andre jordet. Jordet nærmest oss ligger høyere enn det på andre siden av groa. Så det er en liten skråning før elva.

Har ikke sett et spor på åtet fra stuevinduet, som jeg trodde skulle være en god plass da jeg har godstolen ved vinduet. Men nei ingenting som jeg ser til og med med Carl Zeiss kikkerten til fatter'n.

Så tenkte jeg at jeg skulle ta meg ein tur på ski rundt, for det er kjørt scooterspor forbi åtet, og bort på andre siden av groa, altså bak selve åtet. Jeg glei fint bort til åtet og ser bakom der og får et sjokk, der har reven vert gitt, masse spor rundt overalt! Gravd og rotet noe voldsomt inn på dyret. Så tar jeg turen over groa, følger scootersporet og sporene til reven. Jo 100 meter borte skjærer revesporene opp i skogen, og forsvinner fra mitt syn. Så også i groa, er jo is der og i den perfekte høyden for reven som kan gå der usett fra andre.

 

Så nå skal jeg lage til dukkehuset og ha skumgummi på kanten av glugga, og andre steder hvor det ofte forekommer lyder og knirkinger. Skal også smøre hengslene godt. Samt et bord der kaffien skal stå, og en god stol. :D

Er tatt 2 rever så langt i jakta, har sett liten aktivitet etter de 2 var skutt. Begge hadde skabb, så tok dem med i skogen, hengte dem over et lite tre, dynka i blanding av bensin/diesel og lot flammene gjøre jobben.

Var en god del spor rundt og bak åtet, spor overalt! Er det noen tegn jeg kan se etter om det er flere enn 1 rev som går her ?

 

Er en gutt på 16 år, og har skutt en rev før. Skabb vel og merke. Gleder meg som en unge etter godterier!

Link to comment
Share on other sites

Sjekka ikke størrelsen på sporene, men er et godt tips jeg tar med meg. Takker!

Har ikke sett reven på de tider av dagen da det er lyst, lurer på om det bare er en som går rundt å lusker. Isåfall så er jeg ikke sikker på om jeg vil skyte den da revebestanden i området kan bli "utslettet" ? Noen som har noen synspunkter her ?

Link to comment
Share on other sites

Det er jo ett valg du velger og ta selv... men utrydde revebestanden klarer du ikke... vi begynnte og jakte rev i rådyrterrenget vårt fjor, nå har vi skutt 24 stk og jeg har trudd mange ganger att NEI nå må det være tomt... går to dager og nye spor i nærheten av åta... så stå på!!!

Link to comment
Share on other sites

i natt satt jeg meg ut med store forhåpninger, hadde kasta ut en masse gammelt rådyrkjøtt som var blitt dårlig, men da klokka passerte 2 begynte jeg og miste trua, før jeg viste ord av det så datt øyelokka litt langt ned :oops: men når jeg våknet igjen, tittet jeg ut, og plutselig fikk jeg se et spor jeg ikke hadde sett før, kom i utkanten av lyset og rett inn mot glugga før det hadde vinklet av og gått inn på gården :shock: altsa ca 15m fra glugga. Mens jeg satt og funderte fært på hvordan dette hadde gått seg til så kom det en bevegelse i øyekroken, da kom mikkel i full fart ut fra gården og rett mot åte, fikk lirka opp vinduet, og da var han litt forbi åte, dro opp musepipen og fikk han til og stå stille et par sekunder, men jeg hadde ikke fått somla meg til og få opp børsa, så da gikk det som det gikk, men mikkel hadde funnet seg et saftig klump med ytrefilet, og han var så dumt at han satte seg ned i utkanten av lyset, begynte da begynte og knafse på kjøttet sitt, han trodde vel han var trygg der......... Vel der tok han grundig FEIL :mrgreen:

 

og jeg må nå bare konstatere at siden glugga ble opprativ for 3 måneder og 10 dager siden har vi nå felt intet mindre enn 20 rev! hvorav 15 er felt av undertegnede!

 

34xfajp.jpg

En stor og feit hannrev

Link to comment
Share on other sites

Sjekka ikke størrelsen på sporene, men er et godt tips jeg tar med meg. Takker!

Har ikke sett reven på de tider av dagen da det er lyst, lurer på om det bare er en som går rundt å lusker. Isåfall så er jeg ikke sikker på om jeg vil skyte den da revebestanden i området kan bli "utslettet" ? Noen som har noen synspunkter her ?

 

itte no farlig ;) vi har skøti 44 rev denna sesongen oppi åsen hos oss ;) å er mange fler å ta ta :) stå på !

 

skitt jakt !

Link to comment
Share on other sites

Høres bra ut, en død rev er en god rev :lol: neida, ikke noe galt å si om reven, bare at dem kunne vært litt mindre i antall.

Vetlevetln.....prøv å ta noen bilde om du lykkes, alltid morro å se fra andres jakt.

 

Her ønsker jeg reven i stort antall :mrgreen:

Selfølgelig skal jeg ta bilder og legge ut. :wink:

 

Da skal jeg bestille critNcall fløyta og et viltkamera, slik at jeg får montert det der nede. Skal også legge nedpå mer åte selv om det er minst en halv hjort igjen, men skal legge biter lenger innpå jordet slik at reven viser seg. Tenker han har levd i beste velgående med en hel hjort å spise :)

 

Legger ut noen bilder her når jeg skal ned å legge mer slakt på åtet, så kan folket her se mine jaktmarker.

Link to comment
Share on other sites

Hva med å dra den åta du allerede har lengre inn på jordet så du ser den ??...ikke så lurt å ha en åte som du har vanskelig kontroll på, mikkel kan være slu han.

Kansje forsyner han seg av den du ikke ser mens du sitter å nistirrer på den andre. Å en annen sak er at dersom mikkel blir mett, ja så drar han rett til skogs å legger seg å sover :D

Link to comment
Share on other sites

Kom ned til glugga litt før ni. 21.20 kom mikkel, men det ble ingen skyting :(. Det var selvfølgelig et klart øyeblikk på himmelen, og glugga mi er basert på lavt skydekke og strølys fra byen. Klarte ikke å se revefan(ten) skikkelig når den stod rolig på åta. Det er også litt lite snø igjen nede i fjæra der jeg har rigga meg til. Har lagt ut ei åte til i dag lenger oppe innunder fjellet der det er mere snø. Får ta turen opp og sjekke i mårra, og sette ut du posteringstelt så blir det vel mere fart :). Noen tanker om hvor ofte mikkel kommer innom åta? Håper den stikker innom en tur til i natt, for den var ikke lenge tidligere i kveld.

Link to comment
Share on other sites

Ble en liten hannrev i går kveld. Kom løpende over gårdplassen og opp til åte, var litt treig bort til vinduet med rifla, så reven var noen meter unna der jeg har trygg bakgrunn. Klemte på musepipa et par ganger, reven hoppa rundt og kom løpende mot meg. Opp med rifla, så ingen ting, dugg på linsa.... Hadde heldigvis en klut liggende og fikk tørket nok til å kunne sette ei kule i den. 308 winchester 160gr power point.

Er mye aktivitet nå, kommet et lag med skare etter halvannen meter med puddersnø i hele vinter.

 

2lb2asm.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det peip i driveway patroln min i natt gitt! gikk opp i trappa til andre etasje å så ingenting, skulle til og snu meg og gå da jeg så en skygge som kåm rett imot åta!

Gjikk inn på romme der hagla ligger klar, legger i skudd og løfter hagla sakete opp og da "loffer" mikkel avgårde igjenn.... jaja, det var nære på! :) satser på atn kommer i natt! :D

Link to comment
Share on other sites

har vært stille på åta mi etter at jeg fikk ny......tror mikkel liker små "pupper" :lol:

Eller så er det at den er for fersk, lukter sikkert ikke tilstrekkelig enda til at det skal være interessant for han. Men er jo enda ei stund til han kan gå trygt :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hva med å dra den åta du allerede har lengre inn på jordet så du ser den ??...ikke så lurt å ha en åte som du har vanskelig kontroll på, mikkel kan være slu han.

Kansje forsyner han seg av den du ikke ser mens du sitter å nistirrer på den andre. Å en annen sak er at dersom mikkel blir mett, ja så drar han rett til skogs å legger seg å sover :D

 

Vil ikke grave fram åtet for så å dra det lenger, når reven merker det er noe nytt, så blir den vel mer var og mistenksom.

Han har nok forsynt seg, for jeg ser ingenting fra stuevinduet. Så reven er slu den ja, ingen tvil om det :P

Men jeg tenkte jeg skulle ta noe gammelt hjortekjøtt fra frysen å legge ned litt rundt om, samt litt hunde/kattemat.

Men fløyta skal bestilles først, tenkte jeg skulle sitte å lokke på den i vinterferien som er neste uke.

Link to comment
Share on other sites

vært bra med rev på åta hjemme nå å :D :D har vært en liten periode det har vært stille men nå har døm begynt å gå på åta igjen :) blir mye revejakt i hælja så det blir bra :D

 

noen som har no tips til å gjøra hagleåta litt tryggere får reven ? det ligger på en hogstflate ;)

Link to comment
Share on other sites

@even6,5x55 det er en 212 i 12/308. ja bra revabørse men et minus at jeg ikke får stilt rifleløpet slik at det blir brukanes på avstander fra haglehold og til +-100m(ca 15cm over på 50m)..

 

men 12'er hagle gjør susen på reven den, men tungstein er nok ikke like effektivt som bly var. blir sjeldnere knall og fall nå desverre.

 

forørvrig sliter jeg med å vite om jeg har rev på åtene nå da det er bare is og skare. greie åte med plenty mat så det er antagelig noe liv men kjedelig å sitte hvis en ikke vet om reven var der sist natt. alle fuglene spiser jo så mye at nytter ikke å se på avstand om reven har vært der. får sitte litt uansett i kveld :)

Link to comment
Share on other sites

@even6,5x55 det er en 212 i 12/308. ja bra revabørse men et minus at jeg ikke får stilt rifleløpet slik at det blir brukanes på avstander fra haglehold og til +-100m(ca 15cm over på 50m)..

 

Dette kan du da umulig mene :shock:

Link to comment
Share on other sites

Sortebill.....den kommer garantert tilbake, å den har sikkert vært der også. Men om du ikke sitter der hver kveld, så kan det være du ikke har sett han.

Som regel blir dem vant med at det er oppdekket der, å da kommer han når han blir sulten.

Link to comment
Share on other sites

Gammelmåren, har du vurdert om du har behov for kikkersiktet til haglebruk???

Om du klarer deg uten, så få deg slike fester til kikkerten som du vipper til siden når du skal bruke haglen. Så har du kikkerten kun til rifla, er jo her du har behov for å kunne se mikkel på langt hold :D

Link to comment
Share on other sites

jeg er på fjellet nå, og reverifla står off kårs igjen i skapet hjemme. dette viste seg i dag og være dumt. reve spor over allt her. jeg er på gol´s fjellet. i går hang jeg en søpplepose ut på veggen, ca 50-60 cm over trappa, og i dag tidlig hadde reven vært der, og dratt den ut over hele parkeringa her. en hyttanabo har sett den. jeg får ta med rifla nestegang :lol:

Link to comment
Share on other sites

@tyren64: ja må nok det når det er åtejakt. bruker nå mest hagleløpet her og trenger kikkerten for å klare å sikte godt nok i mørket. hadde et par sure bomskudd på rev med rifla i fjor og fant ut at hagle er sikrest. skal jakte på jorder med muligheter for lange skudd til helgen og da bruker jeg rifla jeg har brukt i mange år. må nok til børsemaker med problemet hvis det skal bli orden på det.

 

tar meg en tur på åta nå tenker jeg. en av revene på denne åta bomma jeg nok på i fjor og den holder seg 30 meter fra åta men går ikke bortpå! åta ligger ved en øde skogvei..

 

men en dag gjør den en bommert, og jeg en treff :lol:

Link to comment
Share on other sites

Gammelmåren eg skjønna problemet.

Skulle egentlig hatt ny kikkert på 222 min også, må få en som er mere lyssterk. Synes egentlig 222 er ypperlig til revejakt da den har så rett kulebane. Kan skyte fra 10 til 150m uten å holde over eller under.

Men klart, man må jo ha skikkelig skuddhold. Da er det litt lettere med hagle, er litt mere å "gå på" da :D

Link to comment
Share on other sites

Hehe.......drive away :lol:

den har blitt reklamert for flere enn en gang her i tråden, å den virker utmerket. Er så trådløs som det kan bli :D

Mener "pulver" var inne med hvor du kunne kjøpe slike. Om ikke han har flere igjen.

Bare let lengre bak her til du finner ....Pulvers jaktblogg :lol:

 

Steike Pulver......nå skylder du meg en :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hei

 

Er der nogen som har tips til reve varsler som fungere greit helst trådløs

 

 

Fangstmann.no har trådløs revevarsler, setter opp sensoren som merker når det er aktivitet, eller noe nærmer seg åtet, og som sender signal til sender du har i huset, det vil pipe når det er noe der.

 

Er ikke dyre greiene, men i den pris at det skal fungere ganske bra. Google fangstmann, så finner du siden. ;)

 

Ebay har også samme typen til meget god pris, altså billigere enn i nettbutikken her i Norge.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Da ble det rev på meg også. Etter en halvtime i gluggen i natt/går kveld stod reven på åte.

 

Litt etter kom en til men den ble skremt.Vet ikke om det var den døde reven eller om jeg lagde litt lyd når jeg åpnet gluggen. Trodde jeg var stille, man ble kanskje for ivrig :oops:

 

Blir reven skremt av døde artsfrender? Han var helt borte ved den døde reven før han stakk.

 

Nå må jeg vel ned på jordet og fjerne den!

Link to comment
Share on other sites

Hei

 

reven blir ikkje red av at der liger døde rever på åta. Har opplved 2 ganger i vinter at etter eg har skutt ein rev, så har det komt ein ny og spist på den.Skaut ein i går kveld på åta som eg ikkje fjernet og i dagtidleg var der 2 nye rever på åta så trur ikkje dei blir skremt

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...