Jump to content

REVEJAKTA 2010/2011.


jmonsen

Recommended Posts

Må si meg enig med BLESER når det gjelder den nye reve jakt filmen til Rasmus :wink: Gleder meg til nr to kommer ut :D

 

Jeg skal til Trøndelag i mars en gang, og da var jeg tenkt meg på reve jakt(Hi jakt) på Osen fjellet er det noen som vet om jeg må kjøpe jakt kort for og jakte der og eventuelt hvem jeg må ringe :?:

Link to comment
Share on other sites

Noen som har noen tips på hvordan man hindrer at revevarsleren rimer igjen? Har en fryspose utenpå for å hindre fukt, noe som funker topp bortsett fra at posen rimer utenpå når tempen kryper under -15... Og da funker ikke varsleren.

 

Har nå forsøkt å sette inn posen med silikonstift, får se åssen det funker..

Link to comment
Share on other sites

Reven var her i natt.. det er lenge siden den var her sist.. er ikke sikker om det var åte han skulle på.. hørte at bikkja bjeffa så da gikk jeg og så ut på jordet da kom reven løpenes over jordet var ingen biler på veien så reven må ha blitt skremt av noe? eller er det vanlig at reven løper over jordet, de gangene jeg har sett en rev løpe over jordet er når jeg har skyti på den :roll:

Grunnnen til at reven ikke har vært her på en stund kan nok være at det har vært 15-20 minus her + vind men det blåser alltid her, i natt var det 9- ute og har liggi på 5 - 6 minus i hele dag så håper på mere aktivitet nå. Skal nok ut og lokke 1 januar hvis det er no vits siden det er nyttårsaften, blir nok natt til 2 januar :mrgreen: kanskje en tur på dagen 1.januar

Link to comment
Share on other sites

Kom hjem fra juleferie i kveld. Vært borte ei uke og vel så det. Etter at ungene var lagt tok jeg turen opp på loftet for å scanne atlegene og området rundt åtene. Lysene står selvfølgelig på. Gledelig stor aktivitet ser jeg. Skal sette på varsleren nå for å sjekke ut om de kommer sent eller tidlig. :D

Link to comment
Share on other sites

Særs stor aktivitet på åta nå i fredningen...finfint!

 

Er det noen som vet om det er vanlig at reven baiser når den er på åta? Gjelder ei åte som er langt fra folk og et meget rolig område. Synes ikke avføringa som lå på åta hadde den rette "reve-snurren", men det er i grunnen ikke noen andre gode kandidater. Ut fra sporene hadde reven(e) tatt seg meget god tid.

Link to comment
Share on other sites

HEr har det også begynt å bli endel aktivitet på åtene. Gik ken tur med bikkejne i dag. og så 2 separate spor et veldig stort og et mindre. De gikk paralelt før plutrselig de gikk sammen og det så ut til å ha vært en sammenkomst der. Helt nedtråkka. Er det ikke litt tidlig for brunst nå? Eller er de litt tidlig ute.

Link to comment
Share on other sites

Noen som har tips om hvordan jeg kan få reven til og være på åtet igjen?

I fjor var det 2 rever her i år har jeg bare sett reven 1 eller 2 ganger :(

Sist jeg så reven kom den løpene over jordet, åtet er 2 rådyr skinn med hode og bein, no fisk og grise labber..

Har kasta noe hundemat ut på jordet men ikke så mye.

Noen som har no formening om hvorfor det ikke er aktivitet på åtet?

På ett jorde rett nerri her ligger det slakteavfall av en okse jordet er ca 300 meter unna hiet og på et annet jorde 6 - 700 meter unna her er det ett annet åte men der er det en del revehi rundt jordet.

Kan hende at reven ikke gidder og gå så langt nå for tia og da velger det nærmeste :?:

Link to comment
Share on other sites

Ofte så lønner det seg å legge åtet i nærheten av trekkrutene til reven. Jeg flyttet åtet her 500 meter en gang, og aktiviteten gikk da ned. så flyttet jeg åtet tilbake og aktiviteten er på plass. Jeg har også hatt dårlig aktivitet på åtet frem til nå. Nå er det full fart der. jeg kastet på litt reker, rester etter ender, og masse kyllingavfall, 20-30 kg, noe ferskt, og noe frossent.

Link to comment
Share on other sites

er det mye løssnø?ligger åtene lengre enn 3-400 meter unna trekkveiene,gidder ikke reven å grynne....ligger åta nært huset...er det gamelrever i området ditt,som du har skadeskutt for en stund siden(snertet)?denne gamelreven vil holde unna alle andre rever,samtidig som den ikke kommer selv på åta...er mange faktorer inni bildet med dårlig reveaktivitet....

Link to comment
Share on other sites

Det ser ut som om dette blir nok et år med lite aktivitet på åtet. Har kun vært rev på åta noen ganger i vinter. Reven går for det meste bare forbi. Og svinser rundt på jordet. Jeg satt og så på en liten rev i høst som ikke turte og gå inn på åtet. Den løp forbi, bråstoppet og snudde seg mot åta igjen. Sånn løp den flere ganger akkurat som om åtet var ei leike som han løp rundt og rundt. Var fryktelig moro og se helt til jeg slapp skuddet. Da var det ikke noe morro og kunne konstantere helbom! Dette var kl 16.00 på dagen så jeg var redd den skulle se meg i gluggen, så jeg konsentrerte meg for mye på reven og ikke å få børsa skikkelig opp i skuldra. Dette var vel feilen jeg gjorde. Hvis det ikke blir bedre flytter jeg åtet 50 meter lenger ned på jordet og prøver det.

Link to comment
Share on other sites

Kom hjem fra juleferie i kveld. Vært borte ei uke og vel så det. Etter at ungene var lagt tok jeg turen opp på loftet for å scanne atlegene og området rundt åtene. Lysene står selvfølgelig på. Gledelig stor aktivitet ser jeg. Skal sette på varsleren nå for å sjekke ut om de kommer sent eller tidlig. :D

 

 

har sett det der flere ganger... spes hvis de ikke får med seg noe mat... driter oppå det... virker som om grunnen kan være og si att "dette er mitt og jeg kokmmer senere og henter det"

Link to comment
Share on other sites

Jeg innrømmer at jeg ikke tar meg tid til å lese igjennom 24 sider her, så da spør jeg med en gang, hvilken kule benytter dere på reven ved bruk av rifle? Kommer sikkert flere svar på det, men jeg prøver! :D

 

55 grs federal powershok

40grs sierra varminter

 

 

kal 22-250

Link to comment
Share on other sites

sier vell seg sjøl,at en reveskrott blir sprengt med ei hissig og tung varmintkule....har alltid hadd eksplosjoner med v-max 110 grains....fordelen er på lange hold...fra 200-400 meter er det greit med ei slik tung kule,som ikke er like ømfintlig på vind som ei 22 cal kule....men på hold over 300 meter,synes jeg ballistictip er å foretrekke,da den er mer presis på lange hold....

Link to comment
Share on other sites

Ja nå er jula endelig snart over :P Etter en god start på årets sesong med flere skutte rev og mye trafikk er det trist med ferie! Men må samtidig innrømme at det er litt godt. Var jo både tung i øya og litt småsvimmel på jobb noen dager før jul :!: Men nå er alt dette glemt, og fokuset retter seg inn mot de siste dagers trafikk på og rundt åtet! Satt flere kvelder før jul og så en rev som passerte litt utenfor skuddhold. Denne er nå lokket inn med julepølse, ribbe og Labb Ekstrem. Denne skal tas :evil: Setter meg ut på kvelden 1. dag, og da sitter jeg til den kommer :!::!: trur jeg..... :D Godt nytt år til alle lesere, og lykke til i det nye jaktåret!

Link to comment
Share on other sites

Hvor mange av dere bruker lys i forbindelse med åtejakta? Bruker lys for første gang iår, en 200W lyskaster på en timer som slår seg av og på til faste tider men opplever at trafikken er ekstremt sakte på åta iår. Åta ligger på 75m og er kun svak opplyst, ikke blendet. Kunne vært interessant med statistikk av revejegerne som bruker naturlig/kontra kunstig lys(forskriftsmessig selfølgelig)og resultatene.

Link to comment
Share on other sites

Hadde en runde med innmarksrifla nå og skjøt inn med 110 grs. v-max. Er litt lei vind nå, og med 100-110 m ned til åtene, kan fort ei 35 grs. v-max dra ut. Det er faktisk slik at innmarksrifla egner seg bedre enn reverifla i enkelte tilfeller. Og kikkerten er bedre, med litt mer forstørrelse samt lysprikk i korset.

 

Nå håper jeg vinden løyer i løpet av helga. Slik været holder på å utvikle seg med regn og sterk kuling, er det neppe mange rever ute og ferdes.

Den store reven har jeg veldig lyst på. :twisted:

Link to comment
Share on other sites

24etdg7.jpg

Slik er utsikten fra gluggen min. Dere ser åtet til høyre i bildet. Men som jeg skreiv tidligere er det lite trafikk der. Reven tusler rundt på jordet og forbi åta uten å være bortpå.. Har vel vært ett par netter i høst/vinter hvor den virkelig har vært på åta.

 

Som dere ser har jeg merket en liten rød prikk til venstre nede på jordet. Det jeg lurer på nå er om jeg kanskje skal prøve og legge åtet der til neste år, hvis ikke trafikken tar seg opp der hvor jeg har åtet nå. Hva trur dere om det? Reven har ikke noen bestemte trekkruter på jordet annet en at den farter veldig mye på isen. Ved den røde prikken har den også en liten skyggesone som den kan komme seg fram delvis fram til åtet på, men for å komme helt fram til maten må den ut i lyset.

Link to comment
Share on other sites

Håper det blir litt mere aktivitet nå fremover.. Er spådd mildere vær og jeg har gått opp en del stier med truger 8)

Er nok ikke noe vits å prøve i natt eller i mårra.

Men 2.Januar har jeg planer om og ta en tur.. Men har ikke fått igjen rifla enda så det blir en tur med 30-06 tenker jeg.. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Du kan vel legge ut på begge plassene, og event. ha lys på begge plassene.

Jeg har to åter nedom huset. Det er 60-70 m mellom disse, og det er ikke synskontakt mellom de to åtene. Begge ligger nært skogen, bare 5-10 m unna. Skyter rev på begge plassene, og det er lettere å fore. Er reven skeptisk til den ene åta, finner den kanskje den andre mer interessant. Lys mot begge åtene, og i praksis har jeg lys fra ytterkant av den ene til ytterkant av den andre.

DSCn02176.jpg

Link to comment
Share on other sites

Det som er så rart i år er at vi har mindre snø enn vanlig, og veldig mye smågnagere. Allikevel er det mer aktivitet enn noen gang på åtet. Spesielt mye rev har vi heller ikke sett i høst og sommer.

 

Ifjor hadde vi mye snø, mye rev, lite smågnagere og til tider optimalt skarelag. Men ingen rev. Tror det var innom en rev hele sesongen. De vi har skutt i år har vært voksne med unntak av en valp.

 

Har vært særdeles stor aktivitet nå i romjula. Det var også en enorm rev som gnagde på åta midt på dagen, julaften. Håper den kommer tilbake...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...