Jump to content

Slitern

Members
 • Content Count

  197
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Slitern

  Lyddemper kaliber 458/460

  Har en Hausken på min 458wm. Den er av noe eldre årgang, og skulle ifølge produsenten selv tåle "alt" pga tykkelse i ytterrør. Må sies at jeg kun har 45cm pipe, men det skulle heller ikke være et problem når jeg snakket med Hausken før montering. Etter 2 skudd måtte jeg ringe en noe overrasket produsent å fortelle at jeg hadde fått bul på ytterrøret! MEN, den samme produsent sendte da VEDERLAGSFRITT et nytt ytterrør i titan, og pakket samtidig med ekstra forsterkede o-ringer. Har holdt etter det, men tror jeg ville gått for noe i stål til en 460 dersom jeg skulle valg idag. Har en 338wm med 50cm løp og BR-reflex T8 magnum, veier litt, men har aldri vært noe tull med den løsningen. Vil derimot anbefale på det sterkeste å ringe Hausken selv for en konsultasjon, har skjedd mye på demper fronten siden min demper ble produsert. Og sånn bortsett fra at han har veldig god kompetanse er han godt over gjennomsnittet service innstilt!!! Kan tilføye at både rekyl- og lyddemping føles dårligere på 458wm enn f.eks 338wm, virker som om effekten avtar når kulediameter øker, noe som vel også er naturlig?
 2. Slitern

  Lade 222 Rem

  Noen der ute som sitter på en presis ladning med Sako sine 50gr kuler? Henholdsvis 105G og 106G, har et ønske om å få dem til å gå likt med god presisjon.
 3. Slitern

  Er Ruger 10/22 et god valg til mengdetrening?

  Som vanlig mye synsing. Jeg har hatt 2 stk 10/22, en standard og en light varmint. Standarden skjøt helt greit (til å være halvauto, bedre enn f.eks en Browning kopi jeg hadde). Med cci subsonic samlet den greit på en femkrone/50m, med en og annen flue. Light varminten derimot skjøt minst like bra, om ikke bedre, enn både CZ 455/452 og Brno II (har hatt alle tre modeller), typisk 10 skudd i en klistrelapp/50m med cci subsonic. Avtrekket på light varmint var også meget bra fra fabrikk, men akseptabelt på standarden også. Det samme kan ikke sies om CZ 455, som var både tungt og med masse kryp fra fabrikk.... Felles for begge mine 10/22 var at de likte cci bedre enn eley, på CZ var det omvendt. Nå skal det sies at jeg i hovedsak har testet subsonisk ammo, da jeg synes litt av poenget med en 22lr er at den er tilnærmet lydløs. Med light varmint eller target får du også en vekt som er tilnærmet lik en ordinær rifle. Jeg kan trygt anbefale 10/22 ut ifra erfaring med MINE 2 rifler, men helst å tyngre utgave, og gjerne at du får testskyte rifla før kjøp...presisjon er en subjektiv ting
 4. Slitern

  Er "elgbrett" til salgs og i tilfelle hvor?

  Vi har brukt denne med stor suksess: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=38780219 Anbefales, både med tanke på MYE lettere frakt av dyr ut av terreng og renslighet på slaktet!
 5. Slitern

  Quiet 22

  Er det brotsjet hull i løpet, noen cm foran kammeret på quiet, slik som Alms løsning for å tappe kruttgass? Klarer ikke å se dette på bildene, og finner heller ingenting om dette på J&F 's hjemmeside
 6. Slitern

  Heldemper - Alms eller A-tec?

  Spekulerer på heldemper til salongen, grunnet lengde og vekt. Ser at det er to leverandører på disse, Alms og A-tec (Jakt og friluft) Prismessig er de noenlunde lik, når det gjelder øvrige opplysninger finner jeg sparsomt med opplysninger på nettet (vekt/lengde/diameter/demping) Noen som har erfaring med begge typer, evt bare en av dem, og vil utdype hvorfor jeg skal velge den ene fremfor den andre?
 7. Slitern

  Kule til 338 Win Mag ?

  Mye synsing....har brukt 250gr GK på elg, riktignok kun skutt to små okser, men med godt resultat. Gjennomskyting på ene og perfekt sopp i skinnet på andre dyret. Skyteavstand under 100m på begge. Slaktene så verken bedre eller verre ut enn med 230 Norma Oryx. 250GK er såpass rimelig at den fint kan brukes til trening også, ingen vits å gjøre ting mer avansert enn de er.
 8. Slitern

  Demper på 22 WMR Erfaringer?

  For noen år siden testet vi BR-reflex T12, Hausken std, ALMs 22lr, A-tec cmm6 med 12 moduler og SAK 22lr på en 22wmr. Testen ble utført uten måleutstyr, altså en ren subjektiv test vurdert av oss 3-4 som var tilstede. Den som virket desidert mest stille for det blotte øret var SAK, noe som var meget overraskende da volumet er bare en brøkdel av f.eks Hausken og BR-reflex! Dette var på en CZ 455 med 45cm langt løp. Edit: For ordens skyld kan jeg legge til at alle dempere i "testen" hadde senterhull beregnet for 5,56mm (maks 6mm)
 9. Slitern

  CZ 527 & Brno Fox info

  Har en BRNO fox, og på den skulle jeg gjerne hatt en Burris Laserscope. MEN, dette krever jo en picatinnyskinne, neon som vet hvor jeg kan få tak i en sånn? Gjerne med direkte link, da jeg er håpløs på nett...
 10. Slitern

  Kuler som stopper i elg?

  Om kula mister litt vekt på tur gjennom skroget tar jeg ikke så tungt, er blitt så gammel at litt bly i maten fra eller til spiller mindre rolle. Ser at Mega har limt blyet til mantel, kaller dette bonding på hjemmesiden, å er vel verdt å prøve. Er uansett så rimelig at dersom de ikke fungerer på elg kan jeg treningsskyte med dem Lav hastighet kan kanskje ha noe for seg, men da med konvensjonelle kuler. I en kalv som ble skutt hadde restvekta (bakre del) av en 200gr NP vinklet av i bogen på dyret og tatt veien ut gjennom halsen....
 11. Slitern

  Kuler som stopper i elg?

  Takker, tips til forhandler av Woodleigh?
 12. Slitern

  Kuler som stopper i elg?

  Joda, skjønner selvsagt at man ikke får både i pose og i sekk! Som du sier er det STOR forskjell på kalv kontra okse, og jeg skyter ALDRI uten at hunden er i sikker sone. Men så er det dette med sikker sone, med tilsynelatende sikker bakgrunn er det fremdeles rikosjett fare, og da må jeg nesten ha hunden under riflepipa for å være sikker. Har brukt 200gr Nosler Partition iår, finner ikke igjen en eneste kule, og ut ifra skuddskader er det ikke mangel på ekspansjon... Har ikke kronografert, kun ladet til optimal presisjon, men ut ifra egne ladedata og erfaringstall har kula en v/o på ca 720m/s. Trodde dette skulle være en suksess mtp skuddskader og gjennomtrengning, men den gang ei! Slaktet ser fælt ut, og total mangel på skuddreaksjon. Virker som den er ferdig ekspandert og har sluppet fronten FØR den kommer inn i maskinrommet? Tenkte å prøve 150gr Lapua Mega f.eks, dersom presisjon er tilfredsstillende (Ja, ønsker god presisjon, selv om de fleste skudd er under 50m), eller en konvensjonell kule i 165/180gr. Homogene kuler er uaktuelt for min del, uten å ha prøvd dem er vel gjennomskyting mer regel enn unntak?
 13. Slitern

  Kuler som stopper i elg?

  Da jeg for det meste går med hund på elgjakt ønsker jeg å finne en kule som stopper i elg i kal.30. Har 40cm pipe i kal. 30-06, så den oppfører seg nok mer som en 308w mtp hastighet. Lader selv, og typiske skuddhold er under 50m. Trenger ingen "synsing" ut i fra reklamer og ladetabeller, er kun ute etter meninger ut ifra medlemmenes egne erfaringer. Er også ute etter god skuddreaksjon, og har full forståelse av at det da kan bli litt søl....
 14. Slitern

  Elgammunition. Hva bruker DU til elgjakta? :)

  250gr Sierra GK i 338wm, 165gr Nosler Ballistic tip i 30-06
 15. Slitern

  Presis halvauto i 22lr - finnes de?

  Kanskje litt O.T i min egen tråd, men endte opp med en 10/22 light varmint og er MEGET fornøyd med presisjonen! Samlertypisk 10 skudd på en femkrone/50m med CCI subsonic, og jeg kan konstatere at jeg er i mål, uten større investeringer.
×