Jump to content

Slitern

Members
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vi investerte i en slik Canada-pulk. Anbefales, både med tanke på hvor enkelt det ble å dra ut dyr (bruker en ATV 6x6), samt ikke minst de hygieniske fordelen med lite eller ingen tilsmussing av slaktet . Har nå hatt den i...tjaaaa...ca6år, dratt ut 5-7 dyr i året på den uten noen nevneverdig slitasje på pulken. Her vi jakter er det store områder med myr, men vi har til nå kun brukt hjuldrift. Dersom jeg personlig skulle hatt belter på ATV'en ville jeg nok gått for en 4x4, betydelig letter å manøvrere og mindre slitasje på belter enn en 6x6. Dette på barmark.
 2. Kjøpte en gang i verden en Tikka T3 light i 223, 1:8 i stigning, med samme mål, fabrikkammo siden jeg var litt mettet på lading. Kunne sikkert skrevet en hel bok om ladninger og utbedringer, men kort oppsummert fikk jeg ikke tilfredsstillende presisjon med kulevekter mellom 45 og 60gr.Verken hjemmeladet eller fabrikk! 40gr og de fleste opp til 75gr gikk bra (skjøt vel et 2 eller 3 sifret antall gås med 69 sierra MK, hjemmeladet) Ringte til slutt Finnland, der jeg fikk opplyst at alle Tikkaer ble testskutt med Sako ammo, og ble ikke sendt ut fra fabrikk dersom de spredte over 30mm/100m. MIN rifle likte brutale ladninger, kunne fint starte på max i ladetabeller uten trykktegn. BTW, 64gr winchester kuler har jeg testet i gud vet hvor mange rifler, har til gode å krype under en middagstallerken! Snakket med en del tidligere eiere av lik rifle, samme problem. Så skulle jeg valgt idag ville jeg gått for stigining 1:9, takler de fleste kulevekter opp til 70gr.
 3. Dersom du har et lite terreng å jakte i er det ikke sikkert at det vil være optimalt for deg å velge rase/linjer ut fra kun jaktprøveresultater. Som kjent belønnes jaktprøver i form av påhengelighet og jaktvilje. I praksis betyr vel dette at store søk og lange lostider premieres, iallefall i mitt hode. Unntaket er selvsagt for de hunder som er flink til å stille elgen, men som avbryter dersom den tar ut. Har jaktet med en slik en, blandinghund. Kan nevne at jeg har Jemthund, men aldri stilt på jaktprøve. Jakter også på lite areal, og har typisk lostid på 2-4 timer, alt etter hvor mye elgen flytter på seg. Dersom elgen tar hardt ut slik at hunden ikke klarer å henge på returnerer den på eget bakspor til den treffer mitt spor og kommer inn. Anbefaler deg å sjekke egenskaper i de ulike avlslinjer, da kan du lettere "spisse" valget til det bruksområde som passer deg best.
 4. Takker, har slitt litt med å få samlet den kule til under 30mm, og N133 er vel det eneste som står uprøvd. Beklager dersom innlegget mitt forstyrret tråden!
 5. Husker du oppskrift på Sako 50gr i 222, @Mas-36?
 6. Kan slettes da minste kal. er 5,5mm
 7. Har en Hausken på min 458wm. Den er av noe eldre årgang, og skulle ifølge produsenten selv tåle "alt" pga tykkelse i ytterrør. Må sies at jeg kun har 45cm pipe, men det skulle heller ikke være et problem når jeg snakket med Hausken før montering. Etter 2 skudd måtte jeg ringe en noe overrasket produsent å fortelle at jeg hadde fått bul på ytterrøret! MEN, den samme produsent sendte da VEDERLAGSFRITT et nytt ytterrør i titan, og pakket samtidig med ekstra forsterkede o-ringer. Har holdt etter det, men tror jeg ville gått for noe i stål til en 460 dersom jeg skulle valg idag. Har en 338wm med 50cm løp og BR-reflex T8 magnum, veier litt, men har aldri vært noe tull med den løsningen. Vil derimot anbefale på det sterkeste å ringe Hausken selv for en konsultasjon, har skjedd mye på demper fronten siden min demper ble produsert. Og sånn bortsett fra at han har veldig god kompetanse er han godt over gjennomsnittet service innstilt!!! Kan tilføye at både rekyl- og lyddemping føles dårligere på 458wm enn f.eks 338wm, virker som om effekten avtar når kulediameter øker, noe som vel også er naturlig?
 8. Slitern

  Lade 222 Rem

  Noen der ute som sitter på en presis ladning med Sako sine 50gr kuler? Henholdsvis 105G og 106G, har et ønske om å få dem til å gå likt med god presisjon.
 9. Som vanlig mye synsing. Jeg har hatt 2 stk 10/22, en standard og en light varmint. Standarden skjøt helt greit (til å være halvauto, bedre enn f.eks en Browning kopi jeg hadde). Med cci subsonic samlet den greit på en femkrone/50m, med en og annen flue. Light varminten derimot skjøt minst like bra, om ikke bedre, enn både CZ 455/452 og Brno II (har hatt alle tre modeller), typisk 10 skudd i en klistrelapp/50m med cci subsonic. Avtrekket på light varmint var også meget bra fra fabrikk, men akseptabelt på standarden også. Det samme kan ikke sies om CZ 455, som var både tungt og med masse kryp fra fabrikk.... Felles for begge mine 10/22 var at de likte cci bedre enn eley, på CZ var det omvendt. Nå skal det sies at jeg i hovedsak har testet subsonisk ammo, da jeg synes litt av poenget med en 22lr er at den er tilnærmet lydløs. Med light varmint eller target får du også en vekt som er tilnærmet lik en ordinær rifle. Jeg kan trygt anbefale 10/22 ut ifra erfaring med MINE 2 rifler, men helst å tyngre utgave, og gjerne at du får testskyte rifla før kjøp...presisjon er en subjektiv ting
 10. Vi har brukt denne med stor suksess: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=38780219 Anbefales, både med tanke på MYE lettere frakt av dyr ut av terreng og renslighet på slaktet!
 11. Slitern

  Quiet 22

  Er det brotsjet hull i løpet, noen cm foran kammeret på quiet, slik som Alms løsning for å tappe kruttgass? Klarer ikke å se dette på bildene, og finner heller ingenting om dette på J&F 's hjemmeside
 12. Spekulerer på heldemper til salongen, grunnet lengde og vekt. Ser at det er to leverandører på disse, Alms og A-tec (Jakt og friluft) Prismessig er de noenlunde lik, når det gjelder øvrige opplysninger finner jeg sparsomt med opplysninger på nettet (vekt/lengde/diameter/demping) Noen som har erfaring med begge typer, evt bare en av dem, og vil utdype hvorfor jeg skal velge den ene fremfor den andre?
 13. Mye synsing....har brukt 250gr GK på elg, riktignok kun skutt to små okser, men med godt resultat. Gjennomskyting på ene og perfekt sopp i skinnet på andre dyret. Skyteavstand under 100m på begge. Slaktene så verken bedre eller verre ut enn med 230 Norma Oryx. 250GK er såpass rimelig at den fint kan brukes til trening også, ingen vits å gjøre ting mer avansert enn de er.
 14. For noen år siden testet vi BR-reflex T12, Hausken std, ALMs 22lr, A-tec cmm6 med 12 moduler og SAK 22lr på en 22wmr. Testen ble utført uten måleutstyr, altså en ren subjektiv test vurdert av oss 3-4 som var tilstede. Den som virket desidert mest stille for det blotte øret var SAK, noe som var meget overraskende da volumet er bare en brøkdel av f.eks Hausken og BR-reflex! Dette var på en CZ 455 med 45cm langt løp. Edit: For ordens skyld kan jeg legge til at alle dempere i "testen" hadde senterhull beregnet for 5,56mm (maks 6mm)
 15. Har en BRNO fox, og på den skulle jeg gjerne hatt en Burris Laserscope. MEN, dette krever jo en picatinnyskinne, neon som vet hvor jeg kan få tak i en sånn? Gjerne med direkte link, da jeg er håpløs på nett...
×
×
 • Create New...