Jump to content

REVEJAKTA 2010/2011.


jmonsen

Recommended Posts

63600_10150349313650224_810625223_16376088_6576861_n.jpg

 

Her er Første reven til Tørviken(Ny bruker), han er førstegangs jeger og fekk prøve seg først i nye jaktbua, og dette er da resultatet etter bare en halvtime i bua ;)

 

Skutt på åte, 60m med Nosler Balltip, hjemmerulla av undertegnede!

 

Det har vert en rev som har vert veldig nærgående hus og folk i en to ukers tid. Men kan ikke direkte se om denne har skabb, er ikke erfaren nok selv til det!

Eneste skade på reven som ikke kom fra skuddet var eit lite sår på ene fremre kneet på størrelse med en halv fyrstikkeske.

 

 

(Noen tips til å få samlet lys strålen fra lyskasteren bedre, den jeg har sprer litt formye!)

Link to comment
Share on other sites

Hanne på 8 kilo. En av de større jeg har skutt. Har tatt 4 i bås. 3 er skutt med s&l dl 97 med s&b 3-12*50 med lys og komp. Kal 3006 og NP 180 gr, noe overkill, men de kommer ikke så langt. Bruker den nå i påventa av handling av ny revebørse.

 

Har 2 åter, begge nokså nærme 35 meter. Har nok noe sterk lys for jeg har ikke skutt de på åta, men ved siden av. Litt skeptiske. Ene åta hos svigerfar og en oppe hos en sauebonde. Sitter kaldt på låven begge plasser. Skal bygge meg ei isolert bu til sommeren. Har ikke vasler siden det ikke er i huset, men når jeg får meg varme bu så blir det vasler for da kan jeg sove litt på post :D

 

Mye spor i år, men mindre aktivitet på åta nå, har en som lusker rundt, så det spørs om ikke jeg må opp og sitte litt i natt, mildere i dag

Link to comment
Share on other sites

Så rev etter 20 min og den gikk fra åta men kom tilbake etter 20 min og da falt den i smellen. Flott tispe 7,5 kg og fin vinterpels.

Mye revespor ved åte og dette ser lovende ut for vinteren.

 

Monterte opp 2 stk 12 volt lyskastere med omformer fra 230 volt. Dette fungerer veldig bra og ser at reven er vant til lyset.

Står på 12 timer i døgnet.

Link to comment
Share on other sites

kan være så mangt....nå i dypsnøen er det ingen aktivitet så da virker det håpløst selv å lage spor,men på mer skareføre og lett snøføre er det effektivt å henge innvoller av gris etter seg,og lage luktespor i snøen...eller lage seg en supermikstur,som står og godgjør seg over sommeren i ei tynne,eller et glass.dette lager ei sinnsyk lukt,som reven kjenner på kilometersvis.hundefor er en veldig effektiv ting rundt åte.det begynte jeg med for 3 år siden,og skyter mye mer rev enn før.

Link to comment
Share on other sites

Har gått og ventet lenge på noe aktivitet på åte har foret inn siden hjortejakta begynte og ikkje sett noe skit eller antydninger til rev på åte i det heile tatt i år. Har begynt og fore opp igjen på ein åte plass litt ute i skogen som eg ikkje har brukt på 2 år og som sagt ikkje hatt noe aktivitet der trudde eg... Var ute på åta hin dagen og det var pinade trakk etter rev over alt der som åte ligger :shock:

Var ute nå i helga og bygde den litt om, litt større skytebenk og ein stol og sitte på, før var det bare ein benk heilt i åpninga.

Men no i helga forsvant snøen selfølgelig, men ser ut som den er på vei tilbake igjen no (snør ute) :D Satser på og få noen økter ute i gluggen før julefredningen setter inn :D

Link to comment
Share on other sites

Den store revejakta 2011.

 

Velkommen til ei helg med spennende jakt, gode hunder og sosialt samvær !!

Arrangeres i Nord-Odal 7-9 Januar 2011.

 

http://www.sandjff.no/siste-nytt/denstorerevejakta2011

 

Tar denne opp igjen.

 

Vi mangler fortsatt noen hunder, både drivende og hihunder. Vedder på at det er mange gode hunder og hundkarer her!! Vi har et opplegg som fungerer godt, med store terreng og bra med rev. Hvert område har rodeleder og kjentmann.

Risikoen for ulv er tilnærmet null, vi er ikke i nærheten av noe revir.

 

 

Send meg en uforpliktende PM for nærmere info hvis du/dere har lyst til å delta på ei jakthelg utenom det vanlige. Overnatting kan ordnes om det er ønskelig.

Link to comment
Share on other sites

brede: Alle deltakere i den store revejakta må løse jaktkort. Unntaket er for de hundeførere som har gjort avtale og stiller med hunder. så vi må kjøpe jaktkort ja ;)

 

Dette er et rovviltkort som for medlemmer av Sand- eller Mo JFF gjelder ut sesongen. Jaktkortet koster 200 kr for senior (18+) og 100 kr for junior. Jaktkortene er merket med nummer, og en vil være med i trekningen av masse flotte premier.

Link to comment
Share on other sites

Bruker 6,5 selv men bruker oryx. Hørt om mange som bruker helmantel men du må nok belage deg på litt fluktstrekning. Treffområde blir vesentlig mindre med helmantel da du er avhengig av skikkelig treff. Men er du god med rifla og avstanden du skyter på ikke er avskrekkende fungerer det nok fint det.

 

Tror ikke du klarer å lade noen kuler i 6,5 til ikke å gjennomskyte.

 

Stort sett så er skinnet i rimelig stand etter en oryx har gått gjennom. Det finnes nok noen andre ekspanderende kuler som ødelegger mindre, ville gått for noen som ekspanderer sent. Varmintkuler i 6,5 kommer til å lage mye søl.

Link to comment
Share on other sites

Har brukt rekrutt ammo til reven det er hulspiss. Det har stort sett gått veldig bra. Kan bli litt store hull hvis en treffer skikkelig "galt". Men jeg har stoppet ut 2 rever som har blitt skutt med dette. Men utgangs hull blir det stort sett med 6.5 uansett hva en bruker

Link to comment
Share on other sites

Noen som har erfaring med bruk av 6,5 helmantel på rev? Blir det knall og fall eller blir det mye skadeskyting?

 

Har anledning til å lade selv, så er det noen som har tips til kuler og ladninger som gir god effekt uten gjennomskyting?

 

 

Har ved et par anledninger brukt .223 helmantel på rev. Fem meter, så knall og fall.

Link to comment
Share on other sites

Ok.. Har skutt 2 rev med 180Grs Soft Point 30-06 og det blir stygge hull så det blir vel det samme med 6,5?

Kan ikke lade selv så det må være noe som er ferdig i butikk bør også være billig ;)

Folk sier at ammo til 6,5 er billig men prisen på jakt ammo til 6,5 er nesten det samma som til 30-06

Link to comment
Share on other sites

hmmm.soft point gir store utgangshull ja, men ha rkun prøvd den på bever, tok bra der også.

 

fusion kan da gå, eller noe annet ræl av en 6,5 patron som funker. eller du kan jo få noen til å lade for deg.

jeg bruker ihvertfall kun federal soft point og fusion til jeg får ladet opp noe revammo

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...