Jump to content

Nedbetalingsavtalen til jakt og friluft? Erfaringer


Manof

Recommended Posts

veit ikkje heilt kvar eg skal plassere dette innlegget, så det havna her. vel, kikkerten min har sagt natta, og eg må ha ein ny. dette har eg overhodet ikkje penger til, og heile revejakta står utsatt til. er det nokon her som har prøvd nedbetalingsavtalen til jakt og friluft?

 

På førehand takk for gode og saklege svar.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke har penger, så er kredittkjøp en dårlig ide. Hvis du skal betale ned kikkerten i avdrag kommer den til å bli mye dyrere enn det som er utsalgspris. Jeg har liten og ingen erfaring me dette, men med de rentene jeg har registrert på slike ordninger må du påregne å betale bort i mot 50% ekstra for det du kjøper.

 

Hvis jeg var deg ville jeg heller ha forsøkt å selge noe jeg ikke hadde bruk for eller forsøke å finne andre måter å utbedre problemet på.

Link to comment
Share on other sites

Undersøk med kompiser om de har en kikkert du kan låne, sjekk på kammerets kjøp og salg sider, Finn.no, hør med forretninger om de har en brukt liggende osv. Det pleier å ordne seg for "snille gutter" :wink:

I tillegg kan du fortelle oss andre hvilken kikkert det er du er på utkikk etter.

Link to comment
Share on other sites

Om du absolutt må velge mellom to onder ville jeg IKKE gått for finansieringen til jakt og friluft. Sjekket kalkulatoren deres og det var snakk om effektiv rente på mellom 40-50% med nedbetaling på en kikkert til 5000 på 12 måneder.

 

Jeg ville nokk sett på kredittkort fra skandiabanken eller gebyrfri.no heller, der blir det "bare" 20-25%. rente. (edit: 12% på skandiabanken faktisk).

Du kan også høre med din lokale bank, har du bra forhold til banken kan de sikkert tilby forbrukslån ned i 10% rente.

 

Det beste er nok å spare. Var dum å kjøpte meg en laptop på dette viset i min tid som student. Den ble veldig dyr....

Link to comment
Share on other sites

I sånne tilfeller er lettvinte løysningar som å nedbetale ting veldig dyrt. Du kan sjekka med banken din, få eit tilleggslån, med kortere nedbetaling, og det blir langt billigere..

Ei stund etter studietida, så nedbetalte eg all studiegjeld og billån under 1 lån, og hadde meir å betale i mnd, enn eg har no når eg har både lån på hus og bil.. Men så fekk eg alt unna på 1.5 år... Ellers så hadde eg hatt studielånet den dag i dag, og det hadde vært kjipt på toppen av alt eg har.. :)

 

Det enklaste er ofte det dyraste i sånne tilfeller...

Link to comment
Share on other sites

Reven dør like godt for en billig kikkert.

Kjøp deg en kikkert til en par tusenlapper og oppgrader når du har råd, det lønner seg kontra å kjøpe på kreditt.

 

Edit: Min erfarig er at kontokredit er billigere en de fleste typer finansiering i butikk.

Skal du i tilegg betale ned over kort tid er kontokredit flotte greier :D

Link to comment
Share on other sites

Reven dør like godt for en billig kikkert.

Kjøp deg en kikkert til en par tusenlapper og oppgrader når du har råd, det lønner seg kontra å kjøpe på kreditt.

 

Par tusenlapper? Hvis man først skal kjøpe en bruk-og-kast-kikkert, kan man jo kjøpe en pent brukt etellerannet til noen få hundrelapper og heller spare opp til bedre kvalitet.

 

Jeg har garantert en 3-4 kikkerter i den prisklassen, kikkerter som har stått på våpen jeg har kjøpt, tidligere "røverkjøp" osv. Sånn i farta vet jeg det ligger en Tasco pronghorn 4x32, en Norsk Jaktoptik 6x40 og en Miroku 4x40 borte i skapet... Og sånn er det vel til de fleste som har jakta noen år...

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøper endel på kreditt som jeg har i min lokale bank men så har jeg alle "ekstra" inntektene (gårdsbruk)på det jeg driver med i tillegg til vanlig jobb stort sett i løpet av august /september.

Har du utsikt til penger om feks. et halvt år , kanskje feriepenger, så går det jo an å forskutere dette og betale inn beløpet da.

Men det tilbudet du snakker om og sikkert mange andre kreditt løsninger blir fryktelig dyrt og det tar ofte fryktelig lang tid å bli ferdig med

Link to comment
Share on other sites

Hvis du må ha kikkert, så ville jeg ha snakket med den banken du har et kundeforhold til.

De vil kunne gi deg et forbrkslån som har vesetlig bedre rente enn de fleste kredittkort.

Føler du deg usikker på bruk av kredittkort, så ikke bruk det.

Kredittkort har noen forferdelig renter ved misslighold,så jeg ville snakket med banken.

Link to comment
Share on other sites

takk for svar folkens. Avtalen var slik at om ein får betalt ned innan 9mnd., så var det til kjøpspris utan rente, så det var det som fekk meg til å vurdere det heile.

 

eg kjøpte billig-kikkert sist, og den slit eg med no. så no vert det Leupold eller S&B. Føler at Leupold ofte eigentleg gjev mest for pengane, iallefall frå tidlegare erfaring. men det får me sjå på. må iallefall få fatt på ein kikkert temmeleg kvikt over jul:)

Link to comment
Share on other sites

De bruker GE Moneybank, likt som mange andre store kjeder.

 

Det er absolutt en bra deal dersom du ønsker å utsette over lengre tid. (opptil 9mnd)

La oss si 9mnd. Koster 425,- i startgebyr. Deretter rentefritt i 9 måneder. så med andre ord er det kun 425 ekstra dersom du bet innen 9mnd.

Dette "tilbudet" gjør at kunden får akkurat det han ønsker seg, men er undervurdert av svært mange.

 

Bruker du master eller liknende så begynner vel rentene etter en 40-45 dager?

 

Spør om tilbudspris med utsettelse!

Link to comment
Share on other sites

Dyrt og være fattig er helt sant. MEN det finnes en måte. Fikk mye jeg skulle skaffe da x`n flyttet ut. Nær sagt alt som funket var tatt med, og defekte ting sto igjen :lol: . MAO det ble dyrt!!! :x

 

Vel og merke hadde jeg nok penger på konto til det jeg trengte unntatt en komfyr. Brukt komfyr kjøper jeg ikke. Tok det på master card den 11 Nov i mnd. Dermed går det halvannen mnd før regningen kom. Den 20 fikk jeg lønn, og betalte halvparten inn på kontoen til kortet mitt. Neste mnd regningen kom med forfall 20 betalte jeg inn andre halvpart..... :mrgreen: Ingen dyre renter :D

 

Men da skal man f"#¤ meg ta, ha styring på økonomien sin. Mange som går på en lei smell der. Hvis du ikke kan gjøre det på den måten, vil jeg fraråde deg og kjøpe kikkert. Blir så inn i det mildeste gammel Erik dyrt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...