Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

Istedet for å starte en ny tråd så slenger jeg innlegget her.

 

Har skaffet Nordik Predator (syko samt et par andre er i posten) og begynt med å prøve reve lokking. Har tittet på youtuben for å etterligne lyden på best mulig måte og lest gjennom trådene her.

 

Det jeg lurte på er hvordan vet du reven befinner i nærheten av et jorde/myr etc. Hvis man har et myr område som har revespor er det da gitt at reven befinner seg i nærheten? Krabaten kan jo flytte seg 20k ila et natt.

 

Eller må man bare gå fra jordet til myr til jordet og prøve. Er det noen tegn man kan se etter, uten å se reven?

 

Noe tips til lokke jakt når det vindstille? Man skal jo stille seg med vinden i ryggen slik at reven går mot vind og jegern, men hva når det er vindstille?

Link to comment
Share on other sites

For min egen del er det lite fokus på revelokking om dagen, det er rett og slett for mye annet som må jaktes nå om høsten. Bjørn derimot har gjort et par korte forsøk i det siste, og på fredag kveld ga det resultater.

 

Ei kort økt på 10 minutter med den tyske kaninfløyta, bare noen hundre meter unna gården der han bor, fikk fram en skikkelig pen hannrev. Det var ganske seint på kvelden, men med nyinnkjøpt Sightron kikkert så var det mulig å få avfyrt et sikkert skudd på reven. Den kom i full fart over jordet med vinden i ryggen, akkurat som de jeg lokka inn i sommer på kaninfløyta også gjorde. Stoppa ikke før den var på 20 meters hold, og der ble den liggende.

 

Ny pers for Bjørn med rev på 8,1 kg. Gratulerer!!

Link to comment
Share on other sites

Når foretrekker dere å lokke på denne tiden av året?

 

I grålysningen (08:00) eller rett før mørket kommer (15:30)?

 

Kan tenke meg at det av praktiske grunner er best på morgenen med tanke på evt. ettersøk osv, men rent jaktmessig?

 

Er sikkert variasjoner og som gjør dette spørsmålet vanskelig, men HVA FORETREKKER DERE?

 

Takker for tips!

Link to comment
Share on other sites

Sjøl så trur jeg at morran stort sett alltid er hakket vassere enn kvelden. Men det er jo mye mer behagelig å jakte på kvelden for da slipper man opp i skumringa,hehe..

På morran lokker en ofte på rev som fortsatt er ute og tusler, mens på kvelden er det kanskje flere av revene som fortsatt ligger og hviler, og de kan være hakket vanskeligere å få fram på lokken.

Men dette er bare mine egne erfaringer, og jeg er sikker på at det er litt individuelt hva lokkejegere rundt om i landet foretrekker.

Link to comment
Share on other sites

Morgenen, helt klart!

Er så herlig å vite at man ikke trenger å stresse ut på post, at man har lyset på sin side og har litt bedre margin på skytinga. Blir ofte VELDIG mørkt når man lokker på kvelden, og det er jo ikke helt forsvarlig egentlig..

 

I tillegg er reven trygg på omgivelsene på morgenen. Den har jo jaktet i terrenget hele natta og vet det er trygt. Den kommer ofte inn rett på og i større fart på morgenen enn på kvelden da den ikke trenger å forsikre seg om at det ikke er noen farer omkring seg.. Selvsagt ingen regel uten unntak men.

Hvis du er ute før det blir skytelys, så har du en god sjans vil jeg si. Da kan du slappe av og ta en kaffekopp mens du venter på lyset :wink:

Har vært ute noen turer i det siste, men har ikke sett en drit.. Har da lokket kvelder da jeg ikke har anledning til annet nå. I fjor lokket jeg mere på morgener og hadde vesentlig bedre prosent på innlokka rev.

Link to comment
Share on other sites

lurer også på om man bare kan sette seg ned i en jordekant, eller oppe på ett tak i nærheten av skog/jorde og begynne å lokke?

 

Har ikke observert rev ofte i jaktterrenget mitt, men har heller ikke studert det så nøye... men tenker nå å begynne med det å evt få skutt den reven som måtte være der. Han er der helt sikkert! Kan jeg bare begynne å lokke på morgenen å satse på at det kommer en rev eller er det helt dødfødt?

 

Hvilken fløyte burde jeg starte med?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror personlig vær og vind har mer å si enn akkurat hvilken fløyte man bruker.

 

Det har jo ikke noe med vær og vind å gjøre at jeg synes lyden og bedre i Red River fløyta og at den er letter å blåse i :roll:

 

Hehe.. Det var sef ikke det jeg mente ... Tror ikke lyden av fløyta er det utslagsgivende da for å si det sånn. Følte du mente at lyden du henviste til var bedre som lokkelyd på reven siden det er temaet her... Selve lyden kan godt være at du liker best. Men du skal vel ikke lokke inn deg selv?:)

Link to comment
Share on other sites

Du burde lest i tråden før du kjøpte;)

 

Tror ikke det er for mange her inne som har noe positivt å si om den. Cyring bird er en fuglefløyte.

 

Jeg kjøpte den for et par år siden. Ikke brukt siden da. Liker ikke lydene den lager....

 

Vil du ha fuglelyder anbefaler jeg deg å heller kjøpe med en Verminator Syco tweety.

Link to comment
Share on other sites

Du burde lest i tråden før du kjøpte;)

 

Tror ikke det er for mange her inne som har noe positivt å si om den. Cyring bird er en fuglefløyte.

 

Jeg kjøpte den for et par år siden. Ikke brukt siden da. Liker ikke lydene den lager....

 

Vil du ha fuglelyder anbefaler jeg deg å heller kjøpe med en Verminator Syco tweety.

 

Fikk fløyta av sønnene mine i farsdagsgave, så får gi den en sjanse. Har forøvrig cr call PeeVee fra før som jeg har lokket inn en del rever med.

Har forøvrig lest gjennom tråden en del ganger :wink: Og det var egentlig Knight & Hale BT Prey Blaster Rovdyrlokk som stod på ønskelista :wink:

 

Men... tror ikke vi skal la oss lure av den lyden VI hører av crying bird fløyta! Lyden er høyfrekvent, og mesteparten av lyden er nok over det frekvensområdet det meneskelige øre kan oppfatte.

Testet den på en katt som jeg så krysse et islagt vann ca 600m unna. (blåste korte og kraftige trrr trrr trrr) Katta kom i alle fall raskt i min retning etter rundt 10 sek blåsing. Har egentlig god tro på fløyta, spes til skeptisk rev.

Link to comment
Share on other sites

Nei, er nokså sikker på at en frisk rev med god vinterpels ikke merker så mye;)

Var aktivitet på åtet mitt i fjord. Da var det mange netter som hadde -30celcius +++;)

 

Mitt inntrykk er at under den første uka med under -15 celcius er reven mindre aktiv på åtet. Men deretter blir det mer aktivitet igjen. Den trenger jo minst like mye mat når det er skikkelig kaldt, og et åte blir jo da det enkleste og beste valget for en sulten og kald rødpels :wink:

Link to comment
Share on other sites

Noen som har noen erfaringer om hvorvidt skudd skremmer reven?

Tenkte å ta noen trenings-skudd med den nye skytestøtta mi før jeg gikk inn til området jeg begynner lokkinga i, 300-400 meter lenger inn. Er 30-06 uten lyddemper, så blir ganske bra smell, og lyden vil gå i retningen hvor jeg skal.

 

Noen tanker?

Link to comment
Share on other sites

Vanskelig å si etterom jeg sjøl har skutt rev på åtet med 5 min mellomrom med hagle.

 

Men personlig hadde ikke skutt i det området jeg skulle ha lokket i. Tror at reven blir mer på vakt og vanskeligere å lokke inn enn den ellers ville vært hvis det blir løsnet skudd like ved.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke rukket å lese hele tråden her enda, så kanskje svaret finnes, men spør likevel.

 

Har ikke hare på øya hvor jeg bor, men rev er her. Vil det funke å lokke på reven her med hareskrik? Ligger det i instiktet til reven at ett hareskrik er verdt å sjekke ut eller bør den ha lært det selv?

 

Kanskje ett dumt spørsmål for noen, men jeg har ikke noe erfaring med lokking av rev men har meget lyst å teste det ut.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke rukket å lese hele tråden her enda, så kanskje svaret finnes, men spør likevel.

 

Har ikke hare på øya hvor jeg bor, men rev er her. Vil det funke å lokke på reven her med hareskrik? quote]

 

 

har dårli erfaring med det...er fint lite hare her,og ingen rev har kommet på hareskriket,.....

Link to comment
Share on other sites

Tilbake fra en nydelig tur nå, og det ble uttelling :D:D:D

Startet på en post med store jorder og ravinedaler liggende på hver side. Vinden lå rett ut over jordene 1 km ca. MYE rev i disse områdene. Startet med hareskrik fra psycho tweety, gikk så over til PC-1 og RRB etterhvert. Har lokka endel på dette området i høst, og ingenting dukket opp dessverre. Mulig de er lært opp..

Klokka bikka 00:00, og jeg lurte på om jeg skulle dra hjem og sove. Nei faen, jeg tar et pass til :!:

Dro ned på et lignende område med et stort jorde med skogholt og ravinedaler rundt meg. Var ikke helt ideelt pga at vinden min lå mot en traktorvei skjult av vegetasjon, men forhåpentligvis kom reven til å skjære ut på åkeren før den traff min vind.

 

Det var MASSE rådyr å se, og begynte med å lokke litt på noen av de med RRB-fløyta, ga ingen respons.

Konsentrerte meg så om hovedoppgaven her, nemlig å få skutt den mørke reven som har lurt meg x-antall ganger på denne plassen. Kjørte på med hareskrik fra PsTw, er fin å åpne med siden den ikke bærer så langt, og er dødelig effektiv på rever nærme. Jeg kikker litt bort på rådyra sin reaksjon, de brydde seg omtrent ikke virka det som.. Deretter ble jeg var en bevegelse ca 100m ned i vind. En skygge strøyk oppover jordet, fra venstre mot høyre opp mot en liten topp. Den løp rett gjennom vitringen min :shock:

På toppen av den lille kollen satte den seg og kikket i min retning på ca 80m, jeg skjønte det måtte være rev.

Tysk nr 4 på 9x forstørrelse fant brystet og en V-max 40gr ble sendt avgårde fra .222Rem. Bang, Flop :mrgreen:

Herlig opplevelse med tanke på at det har gått trått denne sesongen.. Har ikke sett snurten av rev før nå, så klager ikke :wink:

 

Stor hannrev med mye svart på seg (uvisst om det er den samme som har lurt meg før, men det kan jo tenkes):

imag0158y.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

 

imag0162j.jpg

 

Uploaded with ImageShack.us

Link to comment
Share on other sites

Har lura meg ut et par ganger etter reven i det siste, har venta litt, da jeg syns denne tiden på året er litt tung å lokke rev i. 6 min ut i lokkinga kom det en smygende, dro avgårde i en farlig fart etter smellen, men la seg etter ca 80 meter, enkelt ettersøk kan man si...... Rev nr 12 i år, 11 av dem har jeg lokka inn. of5wt1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...