Mauser68 Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Driv å kosar meg her med å lage til middag for eit vennepar i kveld. Har tatt vare på lårsteika av hjortekalven eg skaut tidligare for snart 2 år sidan Jaggu på tide å ta den no, men sånn går det når ein skal prøve å spare prima kjøtt til ein god anledning, det blir liggende i bunn av frysaren til det blir oppryddning. Har kappa av ytterste leddet, så det er sjølve plomma som er igjen. Den er på ca 4,5 kg.. Steika har eg målt, så den skulle gå akkurat i den stora sautepannen min på 32 cm, med høgt lokk. Eg laga ein liten marinade av olje, sitronsaft, sukker, salt, viltkrydderblanding og paprikapulver. Smurte inn heile steika med dette og la den i steikepanna for å trekke til seg smakene, i ein del timer.. Det er såvidt plass til steika i den store sautepanna. Og så prøvde eg å svi av steika litt, men pga bein og tung steik, så blei det litt krøll, så eg gav til slutt blaffen i det, tok det viktigeste.. Så kjøpte eg inn store poteter, til baking, og skrelte for å ha til fløtegratinerte poteter.. Har i poteter og salt, pepper og kvitløk lagvis i forma. Har i kremfløte og skyller kartongen med litt vann ti slutt. Topper til slutt med revet Norvegia ost. La til sides eit par potetskiver, som eg tenkte eg skulle ha til forrett, har smurt dei med ein kvitløksbåt, så får eg ta litt smør og krydder på dei og steike dei, og ta ein liten koselig saus på dei med litt tranebærsmak... Det blir smørdampa brokkoli og rosenkål til maten, og mulig litt tyttebær også hvis eg har igjen i fryseren... Her er sausen til forretten, som eigentlig blei ganse tragisk, men me lærer for kvar tabbe... Sausen til steika, fløtesjysaus... Potetene når dei skulle tas ut av ovnen.. Her er det skjæring av steik, og som seg hør og bør så må den være litt rosa i midten... Her er den tragiske lille biten av ein forrett, smakfull men blei ikkje som planlagt. Bordet er dekka og klart til innhugg... Her er min middagsporsjon, som eg faktisk ikkje klarte å spise opp ein gong.. Magamålet er ikkje som det var.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeT|Us Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 SULTEN! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 5, 2009 Author Share Posted September 5, 2009 Sjekk bildene og nyt maten Vetle.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon77 Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Dette var dårlig gjort, Mauser!! For nå ble jeg sulten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Halloooooooooooooo ! Det går ikke an å vise sånne bilder uten å invitere meg på middag! Jeg sitter her med en skarve brødskalk - er liksom ikke helt det samme gitt. Vennene dine er dritheldige . PS. Vil gjerne se bilder av vennene dine etter matinntaket - ligger de delvis i koma med et flir rundt munnen eller hva?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 5, 2009 Author Share Posted September 5, 2009 He, he, Jaktlykke, UNNSKYLD !!!! Eg kan ikkje garantere at eg legger ut meir bilder i kveld, men det kjem ein runde i morgen også.. Eg kan vel fortelle såpass at forretten er halvert, etter å ha skrevet eit innlegg her, så begynte det å lukte litt svidd her. og svart forrett er ikkje lett å bortforklare smaken på....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tikkakjell Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 såg veldig godt ut bilder av maten ferdig, eller kansje ikkje har du prøvd piffi krydder i potene i tilleg til salt og pepper? de er bankers Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 6, 2009 Author Share Posted September 6, 2009 Der var siste bildene på plass...Det blei eit lekkert måltid og ein kjempeartig kveld, som varte til langt utpå morgenkvisten...Litt sliten i dag, men med godt mot.. Nei Tikkakjell, har ikkje prøvd piffikrydder i fløtegratinerte poteter, men det må kanskje testes ut.. Faktisk så har eg ikkje brukt piffikrydder på mange år. Det blei som med ketchup`en, ein blei drittlei av at alt smakte piffi og ketchup etter mange middager med kun dette som smaksforsterker i ungdoms åra.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaubjønn Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Fantastisk. Takk for et supert innlegg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perpålsa Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Virkelig lekkert, Mauser68 Sitter igjen med rumlende mage og masse inspirasjon til å spise litt av viltkjøttet i fryseren nå før sesongen tar til for fullt! Mange takk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Du skulle virkelig ha prøvd deg som viltkokk på et eller annet spisested i Voss. Med den maten kan en vilke som helst proff kokk bli missunlig. Virkelig fin tråd Mauvser`n Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poacher Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Jeg hater disse trådene her... Fa** ta deg M68 , jeg blir så vanvittig sulten av slike tråder Skulle ønske flere brukere tok seg bryderiet med å legge bilder og skrive litt... Det er slikt som gjør kammeret.no til et bra sted! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 7, 2009 Author Share Posted September 7, 2009 He, he, takk for det, eg synst også at dokumenterte billedtråder er veldig artig.. Det er noko med det uttrykket, eit bilde seier meir enn 1000 ord... Hadde siste restemiddagen etter kalvelåret i dag, har gått å rapa på den steika der i 3 dager her.. Nyydelig.. Og det kan komme ein og annen mat tråd igjen ved høvelig anledning... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Det var jammen godt eg har vore uten innternett i helga,ellers så hadde eg og blitt jææ&%"`& sulten og lyst på noko skikkeleg mat!! Særleg med tanke på den middagen eg spiste om laurdagen (frossen Sei ) Kjempe trå Mauser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oshundeservice Posted September 7, 2009 Share Posted September 7, 2009 Hmmm, da sitt ei svolten systa her neri Os òg.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenrin Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Her sitter eg og sikler mens eg fortvilet venter på den eksakte oppskriften med nødvendige opplysninger angående dette herremåltidet Mauser68 stelte istand,samtidigt som han skrudde ØKH's forventninger rett opp i skyene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Fikk ikke med meg denne tråden tidligere, men Mauser, flott at du skriver om det som ikke går like bra også, da tenker jeg på forretten her... Du viser her forståelse for oss andre amatører i matfatet, du er faktisk bare menneskelig! Takk for dine mattråder Mauser, du er en stor inspirator for meg og flere her inne.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 30, 2009 Author Share Posted December 30, 2009 Kenrin, eg har ikkja akkurat 100% detaljene i hodet, sånne ting går som regel på slump.. Men i marinaden, så brukte eg nok ca 1/4 krydderglass med viltkrydder, ca 3 ts salt, 2 ts paprika pulver, 1 ss sitronsaft og ca 1.5 dl med olje, sånn ca... Fløtegratinerte potetene så brukte eg vel ca 3 dl kremfløte, 2 fedd kvitløk, godt med kverna pepper og salt mekllom kvar lag med poteter, og ca 1/2 pose med pizzaost på toppen.. Det gjekk vel med ca 8-10 poteter på den forma tenkjer eg.. Håpar det kan hjelpe deg i farten.. Og tusen takk for gode tilbakemeldinger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenrin Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Siden eg no har tatt låret ut av fryseren for godt så begynte eg å lure på kor lang tid og kor varmt steikte du det. Det er god trøst å finne her for ein som akkurat har lært seg korleis ein skrur på komfyren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 30, 2009 Author Share Posted December 30, 2009 He, he, javel ja... Nei eg steikte dette låret i steikepanne, so der kan eg desverre ikkje gje deg noko temperatur...Men då må du bruke steiketermometer og sette den midt i tjukkeste muskelen, og stoppe på 65 grader, så pakke det inn i folie og hånduker og la den kvile i ca 20 minutter.. Ta og fres av endene på steikepanna og kjør den i ovnen på 125 -175 grader, etter kva du har av tid.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimjorgen Posted December 30, 2009 Share Posted December 30, 2009 Dette så jammen goodt ut! Jeg ble sulten nå..... stikker og henter meg en kebab Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.