Jump to content

Beverjakta 2008


hansen deluxe

Recommended Posts

  • Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Helgen nærmer seg og da er det på ny beverjakt..... :mrgreen:

 

Denne flotte tiden med vår og beverjakt nærmer seg slutten ja (men er vel kanskje noen som får utvidet jakt??)

 

Ble det noe filming på dere ikveld da, hansen og skautussa?? Iogmed det ikke ville seg med skuddsjanse....

Link to comment
Share on other sites

Har vært bra filmer de som kommet.....har vel snart snutter til liten film nå??

 

Det er artig sitte og studere disse krabatene også utenfor jakta. Jeg skal prøve ta med guttungen (4,5 år nå) ut og se på bever utover. Og evt med på jakt neste år...

 

men fortsatt noen dager med jakt igjen... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Det er mye bever i kommunen og jeg jakter hos flere. Dvs på flere tildelte kvoter. Totalt er det gitt fellingstillatelse på ca 24 bever. Ta tallet med en klype. Pluss/minus 1-2 dyr. Og siden fruen og jeg er litt over middels intr. i beverjakt blir det endel fellinger.

Skal også sies at vi tilbringer en haug med timer ute uten børse og ser etter sportegn/ gnaginger. Samt rydder poster.

Det blir som som med bukkejakta. Det er forarbeidet som tar tid, jakta er desserten 8)

Desto mere tid ute før jakta, jo mere har en igjen for strevet.

Link to comment
Share on other sites

Herregud for en interesse da mann :shock: Jeg har en del beverskinn liggende, og synes de er fine. Men jeg tviler på at jeg kommer til å jakte mer i år, fordi jeg har til gode å få dette dyret til å smake godt! Nå har jeg tatt vare på ytrefileter og lårene på ungbeveren jeg skjøt, og jeg fjerne fett med en gang. Skal forsøke å lage gryterett, og marinere. Men blir det ikke bra smak på det da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Og jeg har ikke lyst til å misbruke denne ressursen, vil ikke skyte bare for å skyte. Så medmindre jeg klarer den kullinariske utfordringen blir det neppe mye beverjakt på meg. Denne kronglete innledningen her i natten munner ut i et spørsmål til Hansen og Tussa: Spiser dere beveren? I tilfelle: Hvordan går dere frem for å få beveren til å bli menneskeføde? De jeg har laget har smakt... osp

Link to comment
Share on other sites

Beverkjøtt er ganske godt, spesielt til gryte.

 

Ett tips er å legge kjøttet i melk over natten, for å trekke ut noe av ospe-smaken.

 

Selv har jeg forsøkt grillet beverlår, røkt (kan anbefales), helstekt sadel (kan anbefales), og selvsagt gryte. Gryte er enklest, og det er nok dette beverkjøttet egner seg best til etter min smak. Men spesielt røkt, er en meget god utfordrer.

 

mvh Dagl

Link to comment
Share on other sites

Bever smaker ikke godt! Kjøp heller grillpølser hos Kiwi. Har smakt bevergryte, noe som var helt for jæ*****, har også smakt grillet, som var.... greit nok fordi jeg var sulten. Dette var laget av en som er dyktig til å lage mat.

 

Jeg tar vare på bare skinnet, skallen er som regel knust etter treff av V-max i hode/hals region. Resten blir kastet.

Link to comment
Share on other sites

For egen del brukes beverkjøttet som åte i mårfeller om vinteren. Utmerket måråte som har lurt Roger Mår i fella flere ganger de siste årene. Jeg tar vare på skinn og kranie, selv om sjefen hjemme synes det begynner å bli nok "skjelettdeler" på veggen nå.

 

Jeg har for øvrig fått laget "rug" av en stor bever jeg skjøt, en slags "poor mans Grizzly" om du vil. Ganske stilig trofé, faktisk. (For ordens skyld: Bildene er tatt av en kamerat)

normal_rug.jpg

normal_skalle2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Glimrende. Regner med at du også limer "fremtennene" fast til skallen?

 

Jepp. Jeg fyller tennene med trelim for å unngå at de sprekker når de tørker. Parafinvoks skal visstnok være det beste, men trelim har funket fint på de skallene jeg har. Jeg bruker også trelim til å lime fast tennene i kraniet.

 

@ Poacher: Ja, ikke sant? :D

Jeg bestilte jobben hos en dyktig preparant i Enebakk, Arve Rustad. Han hadde aldri hørt om noen som hadde gjort dette før, men har i ettertid "rugget" bever for flere av mine jaktkamerater.

Link to comment
Share on other sites

Halen ble splittet midt under ifm flåingen. Det ferdige preparatet har imidlertid kun oversiden av halen intakt. Preparanten har limt oversiden fast til en haleform av et eller annet plastmateriale.

Det er viktig å legge flåsnittene mest mulig vinkelrett fra buksnittet og ut til føttene for å få til den riktige "rug"-formen.

Link to comment
Share on other sites

nå har jeg fått jaktet noen økter og detg har blitt totalt to på oss. Ikke veldig mye bever i år, men helt greit. har sett bever vær økt. Moro å sitte ute på denne tiden av året. Og bever har jeg skutt nok av så det er ikke så på livet å få skutt flest mulig lenger. Skal nok få en eller to til i løpet av uken.

 

Skitt jakt

Link to comment
Share on other sites

Jeg limer dem sammen med et par dråper araldit i kjeveleddene og et par dråper på de bakre jekslene. Jeg monterer skallene på ei plate med hylle på. Skal se om jeg har et bilde av hylla.

 

Jeg bruker også Araldit til sette sammen kjevene. Jeg bruker også Araldit til fylle tenna med før de settes tilbake i skallen. Jeg smører også et veldig tynt lag utenpå tenna så blir de blanke. Det har holdt utrolig godt.

 

Så settes skallen til slutt på en liten plate.

 

Ellers en super "poor mans Grizzly" du har "jeger"....det var virkelig flott!!!

Link to comment
Share on other sites

Det skal ikke være enkelt.... :D

 

Synes mange ganger beveren er litt "uberegnlig".....jeg mener med det at den dukker opp og drar litt på måfå og tilfeldig rundt, tiltross for "opplagte" steder......men ikke hver gang selvsagt.

 

Denne var litt heldig som du sier, men var mistenksom var den :D

 

Jeg begynte pakke til helgen.....beverjakt utenbygds.....og gjett om jeg gleder meg.... :mrgreen:

hadde vært artig meg en bever til iår....

Link to comment
Share on other sites

en slags "poor mans Grizzly" om du vil.

 

Jeg har alltid drømt om en skikkelig "bjønnefell" forann peisen... Og tenk å #### med dama på den osv osv.....

 

Den drømmen fikk en litt annen betydning nå må jeg si.... Kan ikke noe for det, men fikk et ganske merkelig bilde i hodet!!

Link to comment
Share on other sites

Skal ut i helga, og selvfølgelig i morgen tidlig. Er spådd dårlig vær neste uke :?

 

Skitt jakt i helga da :mrgreen:

(her står sekken og bagen klar til helgen 8) )

 

Ser litt dårligere ut til uka mht været......ikke mange dagene gjøre det på da!

Link to comment
Share on other sites

Airwalker, Sir Kandal og jeg var ute en tur i kveld, og fikk satt ut postene ganske så bra. Dekket et stort området, og postet der det var mest mulig for aktivitet.

 

Tok ikke lang tid før ei melding over radion fra Sir K kom og han sa at han hadde funnet en stor død bever :shock: Hæææ.. tjuvjakt var min første tanke... Ennå var det tidlig på kvelden, så jeg avbrøt postinga mi og kom meg fram til børre for inspeksjon... Merkelig.. å enn vi vente på den.. ikke tegn til skuddsår eller andre skader. Ikke har vi løsnet skudd på bever heller. Det blei skutt en tidligere, men den datt i smellen. Mest sannsynelig så har bevern død en naturlig død.. den var fortsatt våt i pelsen.. lå på en beiteplass 1 meter fra vannkanten, men luktet og var litt oppblåst alt.. Noen som kan tenkes å ha en forklaring på dette?? Kan den ha blitt skutt på av tjuvjegere med 22?? Det er vel et av få kaliber som kan gjøre skade uten at vi kan se innslag??

 

Vel etter vår lille "obduksjon" uten å finne noe entydig svar på dødsårsak, så var det å poste ut igjen.

 

Kl 22 00 ble det også observert en levende bever. Godt. Denne var også stor, og fartet utpå vannet en stund før den gikk opp i nærheten av støveltippene til Sir K.. desverre så var det så tett vegitasjon der Sir satt at han bare hørte børre gnage på pinnen sin. Nokså frustrerende vil jeg tro...... etterhvert så dukket den opp, men da i vannet... Stor var den. Alle postene fikk sett børre, og kvelden var på en måte vellykket allikevel. :)

Link to comment
Share on other sites

da har det blitt to til på oss.. drillingen fungerer supert.. fikk virkelig prøvd den i går kveld.. kl 22.15, s&B 1,5-6 flash dot var kjekk og ha. for skytelys var det heller dårlig med på den tiden. men børre datt i smellen. holdet var litt over 60m. blir aldri lei av å jakte bever:)

 

skitt jakt

Link to comment
Share on other sites

Var ute en tur i kveld. Velsignet vakker kveld her sør i landet, T-skjorte vær. gikk inn til ei lita lone i en bekk, og så med en gang at beveren har begynt å bygge demning. Var relativt tidlig ute, og smøg meg på plass. Da kom den sigende, smekket litt med halen, og fikk ferten av meg på få meters hold. Ikke skuddsjanse, men artig opplevelse. Så forøvrig 6 rådyr på jorden nede ved veien, en fin 5 takker. Lover godt! :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...