Jump to content

Husqvarna 1900

Members
  • Posts

    189
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Husqvarna 1900

  1. Ei pakke igjen der nå. Vi raska med oss 6 pakker idag.
  2. Området er på 50000 daa, det er løver som holder til i kruger, så odsen for at de er innom når jeg er der ikke stor, men for prøve.
  3. Godt sagt ariel, og vi skal heller ikke glemme at det er svært positivt at DN står for det de sier i forhold til hvor vi skal ha store rovdyr. Så er det opp til hver enkelt om de er enig i den politikken.
  4. http://www.varden.no/nyheter/bjorn-skut ... -1.7132584
  5. har tenkt litt samme tanken som deg Shona, Heller legge vekt på ekspansjon i stade for kulevekt kanskje? Ei 275 grs v-max hadde kanskje vært tingen på løve.. Men den er kanskje litt vrient å få tak i. Vil ha ei kule som jeg føler meg trygg på siden det er ei relativt stor katte det er snakk om. Å om skinnet blir litt ødelagt spille ikke det noen rolle for hvis det koster 40-60K å få stoppa den ut kan de beholde løva hvis jeg får skutt den
  6. Har svært liten kunnskap om lading til 375H&H. ser for meg at jeg må ha ei solid kule, men som også ekspanderer godt for å parkere katten så fort som mulig. Og det er en jungel av kuler på markede og fler til ulike formål. skal prøve å skrive litt etter jakta også. Er det noen som har peiling på hva det koster med utstopping av løve?
  7. drar på løvejakt til sommeren. har sjekka litt rundt og har funnet ett fint område i Limpopo som jeg kommer til å prøve. her er det ikke "canned" løver. Var i kontakt med Stubberud, og maken til service og raske svar har jeg sjelden sett maken til. Valget falt ikke på han denne gangen, men er overbevist om at jeg kommer til å jakte med han en dag enten i afrika eller andre steder. Men til saken, jeg kommer til å bruke 375h&h på denne jakten, hvilken kule burde jeg bruke? Er det andre ting som jeg børr tenke på før en slik jakt?
  8. Folk har ulike holdninger til jakt. Noen syns det er ok å skyte fra bil, og det eneste de bryr seg om er å få ett flott trofe på veggen. Dette er i mine øyne greit hvis det gir den enekelte jegeren en jaktopplevelese. for meg er ikke dette tema lenger, har selv skutt dyr litt for nære bilen og dette er ett trofe som ikke har hedersplasen på veggen selv om det er ok størrelse på det. Var i Sør Afrika for ca ett år siden og på samme lodgen som oss lå det også to Norske bøffeljegre. De jaktet noen dager og fikk til slutt skadeskutt en bøffel. de valgte da å bruke hellikopter for å avlive denne. Dette var i mine øyne heilt greit siden den var skadeskutt. Men at jeger nr to som ikke hadde skutt bøffel valgte å hoppe inn i hellikopteret å skyte en helt frisk bøffel var for meg litt rart siden han sikkert hadde betalt noen tusen for å skyte dette dyret. Men folk tenker ulikt og jeg tror det er mange jegre som tenker mer på trofe enn den virkelige jakta, når jeg drar på tur kjøper jeg en opplevelse ikke nødvendigvis ett stor trofe. Er trofet stort er det en stor bonus. Det kan virke storslått og fint å snakke om at en har hatt så og så mange turer i utlandet på jakt, har selv en god del turer bak meg nå. Har det gjort meg til en bedre jeger? neppe! men jeg er mye rikere på opplevelser og har fått ett litt nytt syn på hva som er greit og ikke greit og jeg veit hvor mine egene etiske grenser går. En ting folk som ikke har vært der før burde tenke på er at selv om PHen sier skyt er det du som holder rifla, føler du at det ikke er riktig så lar du vær, det er du som skal betale for gildet og det er du som skal bestemme!!
  9. Nå har jeg jobbet to sessonger med oppsyn av sau på beite, skreiv også en rapport om dette. Det å si at sauebønder ikke er opptatt av å finne ut hva som tar dyr på beite og at de håper på at de blir tatt av rovdyr er i de fleste tilfeller direkte feil og stygge beskyldninger. Jeg jobbet med fler bønder og de var genuint opptatt av å finne ut av hva som skjedde når dyra var på heia. Og at bonden tjener på at et husdyr blir tatt av rovdyr stemmer heller ikke, siden man ikke får dekket tapte utgifter på det dyret som blir tatt Hva vi fant ut av kan dere lese hvis dere følger denne linken http://fulltekst.bibsys.no/hihm/oppdrag ... 8_2007.pdf
  10. Mye spor i nedre drangedal og kragerø. Er rimelig sikker på vi har to stk fam.grupper her nede nå. Og fler singeldyr som farter rundt. I noen områder har vi gitt opp å jakte. Alt for mye spor så vi klarer ikke å holde styr på noen ting. For håpe på ny snø snart.
  11. me jakter bare i kroken og nedover mot sjøen. Veit ikkje om noen som jakter på den kanten, men det burde nok jaktes der au. Vi har heller ikkje lagt mye jobb i å få jakte der siden det er meir en nok katt å jakte på her vi er. For ut igjen i morgen å kikke hvis det ikkje detter noe i øvre del av bygda noe det sikkert gjør snart siden de er flike til å være ute å kikke å jakte. og kunnskapen til gaupejakt der oppe er det heller neppe noe å si på, er få lag som har skutt fler gauper enn de.
  12. russer, shiller, halden, finne engelsk fox, hamilton, hygen alle dette er hunder som fint kan preges til å jage rovvilt. Ikkje for å si ett sygt ord om plott, men hvis du tror at du kun vil få roviltloser med en plott vill du fort bli skuffa sier ikkje ett sygt ord om de du tenker på, for det har jeg ikkje grunnlag for
  13. Eg sier ikkje dette for å klage, men jeg gidder ikkje kaste bort tiden på unytting arbeid. Dukket opp ei Fam.gruppe ikvled foresten og vi har ett dyr igjen på kvoten.
  14. en ting er sikkert, jeg kommer ikke til å spore mindre etter dette, for nå trenger vi virkelig å vite hvor de holder seg! men kommer ikkje til å kaste bort min egen tid på å ringe sno og møte opp å vise de spor av fam.grupper lenger. dette er bortkastet tid. Kvote eller ikkje kvote,spiller ingen rolle for de observasjonene vi gjør har ingen betydning lenger virker det som
  15. Hvis du er ute etter en ren rovviltstøver er det jo mange raser du burde kikke på, Det er jo noen norske også som burde være verdt en kikk? eller f.eks finnestøver med rovviltlinjer? Hvis du går for en mer "vanelig" rase tror jeg hvertfall at du er et mye bredere avelsmateriale å velge i her i skadinavia.
  16. Har gått trått i nedre deler av drangedal og kragerø, mye gaupe men vi sliter med for få folk. For håpe vi lykkes før kvota er full, kun ett dyr igjen siden MD satt ned kvota! For håpe siste ordet ikkje er sagt i denne saken og at NJFF åpner kjeften!
  17. Har en 3006 med 40cm pipe, de får en fart på 720-730ms med 180grs kule. funker fint, siden du skal ha demper vil det funke fint
  18. fant en familegruppe ved rørholt i bamble på torsdag, fikk ikke tak i Marker og sno hadde ikke tid til å komme så de spora snødde igjen. fekk en lokal rovviltkontakt fra viltnemda til å se på de om det er godt nok er tvilsomt. Litt synd at de ikkje legger meir vekt å å få dukumentert dette når det er vesentlig med tanke på kvota i år og neste år. Nesten så det kan virke som at det er politikk i å ikke få dukumentert alle.
  19. Om det er ulv eller stor hund er godt som umulig å se av ett poteavtrykk. Gaupe er det ikke
  20. hadde valgt å fiksa den stokken du har, det er billigst hvis du har tenkt å bruke rifla mest til jakt og det funker bra. hvis du ska bruke rifla mest til jaktfelt hadde jeg kanskje kjøpt grs. bådde kkc og grs er gode stokker, men de er jo så stygge at det er vondt å se på de.
  21. Dette her kommer kanskje i konflikt med hva som er lov her på kammeret med tanke på reklame. Men jeg har lest i ulike tråder at det er fler brukere her på kammeret som driver som "hobby" agenter for ulike jakter i utlandet. Det hadde vært veldig fint for oss andre brukere om vi kunne ha sammlet dere i en tråd der dere skriver litt om hva dere har å tilby av jakt, priser og hvilke områder dere formidler jakt i. og gjerne med en link til en hjemmeside. Det trenger ikke bli noen diskusjonstråd med reiseskildringer, men et sted en kan starte å leite hvis en planlegger turer.
  22. Hvor har du dette fra donner? hadde besøk fra ein PH i høst og han sa at dette var endret til at en skulle bruke ei kule med ei vekt på 250grs til bøffel. jeg veit at ulike PH setter minstekrav til kaliber i sitt område, men har du noe dokumentasjon på at det du sier om 375 er hovedreglen i SA? for hvis du har det vil jeg gjerne se det. sier på ingen måte at du har feil. jeg veit ikke så derfor spørr jeg. Dette er jo ting som er viktig å vite 100% hvis ein skal på tur. for kan ein klare seg med ein 338 med 250grs kule er det liten grunn til å kjøpe ein 375, vi skal jo ikkje meir enn å få livet av de dyra vi skyter på. og kan jeg skyte løve med 6,5 eller 3006 ser jeg ingen grunn til å dra med meg 375 løpet som jeg skyter mye dårligere med.
  23. har selv ei tispe på 14mnd og ein hanne på 3 år. fine hunder begge to med veldig forskjellige på nesten alle måter. begge jager over bakken, med drevtider fra 3min til 45. tispa virker til å bli bra på rev og jager stabilt ca 15min nå noe som passer meg bra. tispa hadde en periode som ho var ALT for stri og det nyttet ikkje med fysisk avstraffelse, det biter ikkje på ho. noe annet som har funket veldig bra er å overse ho nor ho finner på noe "sprell" det å ikkje få lov å være med på leken er den verste straff ho kan få. Om jeg kommer til å velge TJT igjen er jeg mer usikker på. det har ikke noe med gemyt eller jaktegenskaper, men pga at det er lite vilt å jage på overbakken her jeg bor, så jeg hadde klart meg legge med en rein hihund. ein annen egenskap jeg liker med tjt er viljen til å lære ting. dette er topp hunder å ha hvis en har lyst på en hund med fler kvaliteter. men en må være konsekvet fra dag ein og aldri miste styringen. jeg trener dresur med mine hunder minst ein time hver dag.
  24. Fine filmer. Planlegger ny tur til sommeren etter løve eller bøffel pluss stor kudu, den er alltid på lista hvis den viser seg. Kommer til å skyte kudu over50+" . Men glemmer ikkje den giganten vi så i vår. Blir fint å komme ned igjen for å ta fatt på de fire store. Hva er kravet for kaliber på løve? Noe som veit det sikkert? Hvis ikke det er noe krav blir det min trofaste blaser med 6,5 løpet.
×
×
  • Create New...