Jump to content

REVEJAKTA 09/10


jmonsen

Recommended Posts

reven kom som julekvelden på revejegern i natt :lol: !!!har hatt besøk av en stormikkel i natt,og skal nå gå ut og fore den med restene etter kalkunmiddagen i dag....regner med han heller ikke sier neitakk til rester etter dåpen i mårgen heller....men han skal få kose seg i jula,men etter jul,da blir det andre boller :twisted:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

hei jeg har og hatt mikkel på åtet mitt nå.har åte ca 100m fra furte bua i garasjen som blir brukt til glugg :D har avfall fra 3 elg og 2 rådyr.det jeg lurer på er hvor ofte dere sper på med hundefor på åte deres?det er fine forhold her nå med 50 cm snø og 15 minus.bare godt mikkel kan gå og kose seg til etter nyttår :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Laga meg åte i stad. I utkanten av ei dyrka mark, avstand til plassen jeg skal postere er ca 60 meter.

Slengte på masse pinnekjøtt rester, pølse rester og div utgått kjøtt jeg fant i fryseren :)

Funker dette tror dere eller må jeg på med hundefor i tillegg?

Tenkte jeg skulle bruke kjøtt avfall fra middagene å spe på med etter hvert

Noen som har erfaring med å postere i fjellduk?

Link to comment
Share on other sites

legg noe plank over,ellers forer du bare kråka...jeg bruker å kaste litt snø over hundeforet,slik at fugl ikke kan se det...men du burde ha noe større til hovedåte,som feks slakteavfall eller trafikkdrept vilt....med tanke på varighet,og lukt...hoved nevneren til et godt reveåte er at det er konstant mat på åte hele vinteren...ellers vil du ha revebesøk bare noen ganger...reven må vite at det faktisk er mat på åteplassen din.

Link to comment
Share on other sites

Rett før jul så blei det påkjørt noen rådyr rett ved her jeg bor, fikk telefon om å hente dem men noen hadde vært der før meg begge gangene...

 

Har fått tips om at det er bra å bruke armeringsnett over åte, da greier ikke reven å dra åte vekk.

 

Litt kråkefuler er vel bra på åte , da disse lokker reven dit?

Link to comment
Share on other sites

Nydelig åtebu! Kunne godt tenkt meg ei slik!

 

Var oppom åta i dag. Ikke tegn til spor etter siste snøfall. Slengte ut noen never hundefor før jeg gikk en 2-timerstur på truger for å se etter mårspor. På vei tilbake gikk jeg forbi åta igjen, da hadde det i alle fall vært mye fugl innom. Håper trugestien gjør at reven avlegger åta et besøk.

Link to comment
Share on other sites

Har tro på en tråkka sti i nysnøen ja. Jeg la ut åte i går, et helt elglår med hud og hår + en 10kg blokk med masse rester vi hadde og no hundefor rundt. Tok å dro låret etter meg gjennom snøen for å lage ei løype til reven, hadde også en pose med hundefor som slapp ut 1 og 1 pellet bortover stien. Forhåpentligvis blir det noe fart der etterhvert, men vi får se.

 

Er bare litt nervøs for at revevarsleren kommer til å skremme reven. ha plugga i headphones som ligger rett ved siden av der jeg skal ligge, med akkurat nok lyd til å vekke meg, ikke så høyt akkurat. Glugga består av 15cm tykk skumgummimadrass med en liten firkant kutta ut til å skyte fra. Den er plugga igjen så bare kan klemme den sammen og løfte den lydløst ut. Det burde jo gi litt lydisolering da? åteavstand er 45m ca, tror dere reven blir skremt? trekker ut kontakten så fort det piper da.

Link to comment
Share on other sites

Flere enn meg som har reveabstinens? Jeg holder til på Østlandet, og her er det jo en meter med puddersnø. Null aktivitet på jordet der jeg både skyter på trekk og på åte. I fjor prøvde jeg å tråkke stier inn til åtet på de vante trekkrutene. Gikk også på ski. Dette var i snøfylte mars, og forholda var ganske like de vi har nå. Holdt øye med trugegatene gjennom flere uker, men det rare var at de få revene som våget seg ut på jordet (sammeliknet med før snøfallet), valgte å gå ved siden av trugegata :? Innimellom smatt de ned i gatene, men det virket som om de ikke følte seg trygge der. Spora holdt seg nede i gatene et par meter om gangen, deretter var det opp i løssnøen igjen. Kanskje jeg burde ha lagd breiere gater? Fikk ihvertfall ikke skikkelig action på åtet igjen før det kom et skarelag, og reven begynte å tusle igjen. Hadde null sette rev på fem-seks netter i mars ifjor. Det er meget dårlig tatt terrenget i betraktning. Da skaran kom snakker vi 7 sette rev på ei natt osv.

 

Med andre ord håper jeg på mildvær forfulgt av ny kulde :D Nå har jeg en teori om at reven holder seg i grovskauen.

Link to comment
Share on other sites

Til dere som har drevet med åtejakt noen sesonger:

Hvordan pleier aktiviteten på åtet å være natta etter nyttårsaften?

Tenkte på alt fyrverkeriet som skremmer reven.

Vil den være der natta etter, eller tar det litt tid?

 

Jeg har hvertfall rev på åtet nå, så frister jo litt å sitte i morgen! :twisted:

 

til meg har det vært begge deler...et år ikke, mens et annet så var det ferske spor.

 

skal bli artig med åtejakt nå ja...håper bare jeg får inn litt rev på åta..mindre rev i år, men regner med det kommer noen innom under parringstida.

 

har ivertfall en gående på åta, har som mål å klare å ta 2 stk rødrev før april :wink:

Link to comment
Share on other sites

Har nettopp kjørt opp litt spor og lagt på et par sekker med slakteavskjær på åtet. Det var spor der etter en rev. Han var innom en gang mellom 21.30 og 23.00 i går kveld. Første kikkertøkta var det ikke spor, andre økta var det spor.....Vi sendte opp raketter kl. 19.00, så det såg ikke ut til å skremme reven over alle hauger.

 

Regner med at den dukker opp igjen i løpet av en kveld eller to.

 

Hadde på kjettinger på alle fire hjulene på jaktbilen min. Nå er jeg mobil både opp skogsveien og nedpå marka der åtet ligger. Her er det 40 cm lett snø. Artig å leke seg med en liten lett 4wd.

 

Bilen:

bilkjetting.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hvilke tider på døgner egner seg best for åtejakt på rev? Er det skumringstimene og morgentimene som er best? Skal legge ut åte i løpet av de nærmeste dagene i et område som det er en del rev i og se om det blir noe aktivitet der utover vinteren.

 

er alt ettersom...gammelrev,ungrev,aktivitet nær åta,trekkruter osv....er ingen fasit,men på avsidsliggende steder har reven en tendens til å romstrere litt rundt,før den trekker ned til bebyggelse....

Link to comment
Share on other sites

Har lagt ut en skrott av en hjortekalv og et rådyr på åte sent i høst. Åte har vært lite besøkt helt til nå, nå har jeg sett spor etter mikkel.

Det jeg lurer på er om noen har erfaringer med rester av pinnekjøtt på åte, vil tro dette kan gjøre susen? Lukter godt og det var jo tross alt føtter av sau som ble brukt i reveglefsene før i tiden. Så vil tro lukten av sau er atraktiv hos mikkel?

 

Noen som har andre ideer for å friske opp åte med andre godsaker og lukter? :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å kjøpe det billigste hundeforet (tørr) fra First Price.

Reven hadde gravd iherdig for å komme til det under snøen sist jeg sjekket.

Sper også på med en boks kjøtt, noen matrester osv litt sporadisk.

 

Nå etter jula har jeg to utspiste fenalår liggende. Ifjor bandt jeg et slikt med tau til et solid tre,

og det var meget populært. Skal gjøre det samme i år.

Link to comment
Share on other sites

Jeg pleier å kjøpe det billigste hundeforet (tørr) fra First Price.

Reven hadde gravd iherdig for å komme til det under snøen sist jeg sjekket.

Dette kjøper jeg også. Stor sekk som holder lenge og som funker bra. Har opplevd akkurat det samme at reven graver iherdig for å få tak i dette under snøen.

Link to comment
Share on other sites

Noe som jeg gjør når jeg skal få inn mår er å fylle en ketchupflaske med med slakteblod som er rørt ut med is, sånn at det ikke stivner. lar "flaska" ligge på baderoms gulvet et døgn sånn at det blir surnet. Fester "flaska"under sekken. så mens man går så drypper det ca hver 4m. hvis blodet er litt tykt burde man lage litt større hull. Synes jeg får inn mere rev enn mår da :oops: Men det fungerer bra :wink:

Link to comment
Share on other sites

jeg brukte og ketchupflaske.kjørte opp spor med snøscooteren.er ca 60 cm med snø her nå.satt bare og sprutet med flaska etter hvert som jeg kjørte.er jo gøy og prøve.naboen som bor 300 meter fra meg har et åte.der har reven hvert nå.håper mikkel følger blodsporet mitt da :twisted: håper jeg stjeler hele revene hans :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Da er første skift ved åta ferdig.

 

Jammen kom det ikke en liten mikkel også! :lol: Men desverre forsvant den før noen av oss fikk sjansen. :x

Skøyt 5 skjærer fordi, så det var jo en grei innledning på året. Men når kvikksølvet kryper under -30 :!: da er det nesten for kaldt.

 

Gratulerer til dere som allerede har felt rev. :wink:

Link to comment
Share on other sites

satte meg på åtet i går ca 2130. bonden hadde selskap så her var det bare å smøre seg med tolmodighet, regnet med at reven ikke kom før det var stille i huset.

20 min etter at siste gjest var dratt kom der ei tispe opp på åta. Tispa datt kl 0130 inatt og veide lette 5,3kg

 

rev nr 2 denne sesongen

Link to comment
Share on other sites

Etter stor trafikk på åte i høytida hadde jeg store forhåpninger i går. Satte meg klokken 1800 i 26 minusgrader. Satt til klokken var 24, ingen rev å se :( Når jeg kom hjem sto gradestokken på 31, følgelig 35 i dag tidlig. Jeg lurer rett og slett på om mikkel ligger inne når det er så kaldt :?: Har skutt rev rundt 22 minus før, men aldri jaktet i kaldere vær tidligere. Hva tror dere?

Link to comment
Share on other sites

Har åte, men det har vært lite aktivitet på det foreløpig. Skal forfriske det med hundemat og rester av pinnekjøtt ikveld.

Rett ovenfor åte er det en skogsvei, og ovenfor den er det et stor granfelt som går langs veien et godt stykke. Det er som regel ned i fra det granfeltet reven kommer, enten rett over åte eller litt lengre bort, så den følger veien til åte.

Og nå som det er såpass med snø, 40-50cm lurer jeg på om det kanskje kan være lurt å kjøre en runde etter veien med traktor, for å gjøre det lettere for reven? :)

 

mvh: andreasli

Link to comment
Share on other sites

I går datt det en fin henrev på 7kg. Lokket inn med Nordik Predator Pro. Avstand: 120m. Cal 22-250. Kom fykende etter 10min intens lokking. Lokket i mørket på kvelden mens jeg satt på åta. Begynte lokkinga etter at jeg hørte revehyl i det fjerne. Satt oppe i jakttårnet og det var helt stille. Sikker på at de hørte meg helt til Brønnøysund :mrgreen::lol: .

Deilig å være i besittelse av et lokkeinstrument igjen, etter at jeg mistet Critt`r Cal fløyta min for et par år siden, og har ikke karret meg til å bestille en ny før nå. Trodde jeg skulle være mer rusten en som så, men denne karen “slukte det rått”.

IMG_0205-1.jpg

Bildet er forresten tatt i dag, etter et lite lokkeforsøk som nesten endte med en rev til. Reven kom ut av buskene på 30m hold. Oppdaget meg da jeg begynte å heve børsa (må nokk ta denne på åta). Ble nokk avslørt av litt for bråkete klær. Skulle egentlig ut for å mate på åta og kledde meg rimelig “casual”. Men måtte bare ta en omvei på tur hjem :wink: . Det er ikke så ofte jeg har anledning til å jakte nå for tiden.

 

Har nå fått tid til litt forberedelser til predatorjakt i julen. Mens kona satt med håndarbeid, trakk jeg meg inn på “furterommet”, mikset noen doser medisin og bestilte lokkefløyte.

IMG_0204.jpg

Til venstre: Cal 22-250 Rem. Berger 55grs Match Grade kuler. 34grs N140 krutt. Snitt 1050m/s. 24”pipe.

Til høyre: Cal 308 Win. Lapua Scenar 155grs. 43grs N140 krutt. Snitt 808 m/s. 24”pipe.

Det absolutt mest presise jeg har kommet frem til pr i dag. Et lite forslag til de som går å grubler på ladedata til presis varmint amo.

 

Lykke til videre i jakta og gratulerer til dere som har skutt. Nå har jeg ikke tid til å skriver mer. Vi høres.

 

Mvh “Sofus”

Link to comment
Share on other sites

endelig tid for jakt igjen,etter en romjulsfredninga!romjula hadde vært perfekt for revejakt,med måneskinn,klart og kaldt vær...men hva skjer når det er tid for jakt igjen?????JO :shock: her blåser det vestlig stiv kuling,og regner/skletter som faen!overskyet og mørkt er det og!!! :evil::( ...så typpisk som det kan bli!akkurat nå er jeg dritforbanna på hele romjulsfredninga!

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg endelig fått satt in isolert dør i glugga, så nå kan endelig varmeovn også komme på plass. Vi fant det nødvendig med dør, for å varme hele låven blei et litt for stort prosjekt :lol: Men har skikkelig trua på denna åteplassen. Var bra med aktivitet der før alle denna laus snø`n kom :? .. Håper bare det kan bli skareføre snart.. Var også nede å titta litt i bukta som snor seg inn i rådyrterrenget mitt i dag. Her hadde mikkel tælla no grusomt, så blir nok muligens en tur ned dit med lokken og rifla en dag :D

Link to comment
Share on other sites

Rev nr. 9 ligger nedpå åtet nå. Skutt 00.25. Varsleren peip mens jeg satt og såg en film. Spratt opp og fant fram rifla. Reven var tydelig interessert i noe jeg la nedpå for to dager siden. Ventet helt til den kom i fin posisjoin og slapp ei 40 grs. v-max. Rett ned, rørte ikke en muskel. Såg ut til å være en stor og fin rev. Sikkert en ny hanne som har kommet inn. Fakta kommer i morra.

 

Lagt til senere:

Hann, 6,5 kg. Ikke gjennomskudd med 40 grs. v-max i V0 1020 m/s. Åtehold 112 m. Skudd skrått inn foran bog.

IMG_4749.JPG

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Endelig hadde man anledning til litt revejekt, igjen.

 

Åta ble besøkt i romjula, for første gang denne sesongen, etter at jeg plasserte slakteavfall i midten av november.

2. juledag var den enda urørt, men når jeg kom opp 1. nyttårsdag registrerte litt spor gjennom kikkerten.

 

Det var tid for innvielses"fest" i den nye revebua, som jeg har satt opp tidligere i vinter. Døra var ikke satt på, så med kun en plate satt opp mot døråpninga var gassovnen en velsignelse, særlig med tanke på de 29 kuldegradene...

96568_s.jpg

Jeg rigget meg til halv elleve, og kvart på tolv datt den første. Observerte nok en rev klokka halv to, men den forsvant. Nytt fall klokka halv 4, før jeg tok "kveld" klokka halv 7.

 

Jeg måtte gå ned til åta å hente revene, fordi de utgorde en svart bakgrund bak åta. Og det ville blitt vanskeligere å se konturene på eventuelle rever dagen etter. Så etter å ha trampet rundt nede på åta, var forhåpningene små for påfølgende natt.

 

Satt meg til rette klokka 22.00, og det ble fall klokka 01.30. Jeg klarte å våke til ca klokka 6, og da sovnet jeg i stolen... :roll:

Når jeg våknet i halv sju tiden var lyset fredemles godt, og jeg postet litt til. 06.50 sperret jeg opp øynene når en rev ruslet uforstyrret over skytegaten, knappe 30 meter foran meg! Etter fem minutter kom den ut på åta, som for øvrig er 80 meter unna, og også den tok kveld :) Jakta var egentlig avsluttet, men jeg ble av en eller annen grunn sittende å se ned på åta, og jammen ta var en ny røver ute på tur, men den ruslet videre før rifla var klar.

 

Alt i alt en fantastisk start på 2010. :) Største veide 7,6kg, de andre var en god del mindre. Alle er skutt med Federal Powershock .223, og kun en har rørt på seg i et par sekunder. Ilddåp for nykikkerten også! Meostar 7x56

 

96569_s.jpg

 

Og som svar til Nomina sunt odiosa; i pasvikdalen er det hvertfall aktivitet selv om det er ganske kaldt. Men så har vi hatt kulde hele desember, så revene er vel nødt til å røre på seg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...