Jump to content

Tråden for PETIT BASSET


Ranger

Recommended Posts

  • Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nei, Milla er 16-17 mnd, alt som gjenstår er å betale avgiften og sende inn skjemaet. Det går i posten i morgen, og i løpet av ei ukes tid regner jeg med godkjenninga er i orden. :mrgreen:

 

Partneren til Gitte er Chanteloupe de la Boutigette, en italiensk/fransk import eid av Kennel Bluff og Kennel Star Connection. Han er far til valpen til Lynvingen her på Kammeret.

Link to comment
Share on other sites

Da har Minnie og jeg gått ferskspor prøven og er kvalifisert som ettersøkshund. :mrgreen:

 

Må få takke Per for et flott kurs.

Har klart 2 førstepremier på blod, hvorav en ordinær. "Jakter" nå på den tredje.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Høres ut som blir en spennende kombinasjon Per. Blir spennende å følge med på videre hvordan det går. :)

 

Gratulerer til Per Olav med strålende prøveresultater for Minnie. Er vel store muligheter for en NVCH tittel etterhvert?

 

Hadde en knall bukkejakt i kveld. Ble bukkfall i Hedmarks dype skoger. Vel hjemme igjen var det Ona sin tur til å utforske bukken. Må si hun er kledelig med blod i bartene. :)

 

IMG_3870.jpgHer smakte og luktet det nok himmelsk

IMG_3869.jpgEi særdeles fornøyd frøken.

IMG_3880.jpgIkke fullt så moro å bli satt tilbake i hundegården.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med bukk, Geir :D Tenker Ona likte smaken ja... :wink:

Gjett om. Hun sporet bukken til slakteplassen når jeg tok henne med på tur noe timer etterpå. Fikk jo med på kjøpet fire ferske klauver og et helt skinn som sikkert blir fint å bruke på blodsportreningen.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Gratulerer til Geir med bukkefall. Ingen tvil om at Petiter kler blod i barten :mrgreen:

 

Gratulerer også til Per-Olav med flotte resultater med Minnie. Regner med det er gode sjanser for at spordelen av viltsporchampionatet er i boks før høsten :D Det er moro for en oppdretter å ha så ivrige og flinke valpekjøpere! :D:D

Link to comment
Share on other sites

Ditto, fikk med meg det ja, og gratulasjoner er oversendt! :D

 

Det inntrykket jeg likevel sitter med (har ikke vært der - bare hørt) er at det har vært mye underlig dømming i helga, og da tenker jeg ikke først og fremst på petit. Det er kjentfolk med andre raser som har leie opplevelser på dommerfronten, blant annet kunnskapsløshet om raser osv.

 

Men nå er jo utstillingssesongen på hell, høsten nærmer seg og man kan begynne å bruke bikkjene til det de er tiltenkt. Det er jo det jaktlige med bikkjene som er og blir det viktigste. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror interessen for mink er tent hos Ares! :lol:

 

Jeg og dunkern var ute i Rødøy og lekte øyværinger, og på en holme får vi se en mink komme jumpende. Jeg fikk Ares på sporet, og han fulgte det perfekt. Først litt nølende, så litt forsiktig logring, deretter meget ivrig. I mellomtiden skjøt dunkern minken ute på odden, og da jeg og Ares kom fram var han svært så interessert.

 

Dette må testes mer, det bor enormt med jaktlyst i bisken! :wink:

 

39502_1344837345790_1376942356_30816887_1023954_n.jpg

Link to comment
Share on other sites

Grattis med mink Jens.. Spennende med en ny variant bassetjakt :)

 

I går var vi innbedt sammen med 3 andre petit valpeeiere til Solvor og Ole i Kennel Bluff. Det var samlet 5 petiter i 4,5 til 5 mnd alder, samt en Sibiran Husky valp og en Jämthund valp. En kjempekoselig kveld for både 2- og 4beinte. Solvor ga oss all en liten innføring i pelsstell og hadde en etter en av petitene opp på bordet. Takker Solvor og Ole for arrangementet, noe undertegnde med sine satte meget stor pris på. Vil også tro dette gjaldt de andre som var tilstede.

 

Solvors fotoalbum hvor petitene er presentert på bordet:

http://www.kennelbluff.dinstudio.se/gallery_61.html

 

Noen bilder :)

IMG_4808.jpgGjengen samlet

IMG_4806.jpgSolvor og gjengen

IMG_4825.jpgFancy og Ona i full lek

Link to comment
Share on other sites

Pokker, Ares har hatt et par raid med innover-snorking det siste døgnet... :( Hvis det er nesemidd så er det mildt sagt upassende... :| Får se i helga, jager han dårlig så blir det kur hos veterinæren på mandag morgen...

 

Er vanskelig å unngå slik dritt når man er på utstillinger blant annet. Må vel få naboen til å ta kur på valpen hans også, lekekompisen til Ares... :?

Link to comment
Share on other sites

Den 21.08 nærmer seg med stormskritt og hundene kan atter en gang få fri utfoldelse i skog og mark. Selv vil jeg holde litt igjen Ona nå i starten. Hun viser allerede interesse for rådyr og rådyrspor, så jeg planlegger å ta det sånn passe piano når det åpnes for slipp f o m lørdag. Blir vel noen få ganger med slipp frem mot jaktstart den 25.09, da midt i uka når jeg har skogen for meg selv, for så øke sakte men sikkert parallelt som hun utvikler seg kroppslig sett seg gjennom høsten.

 

Siden vi jakter kun i skogområder ønsker jeg å bruke Garmin peiler'n så raskt som tilrådelig er. Dette for å ha full kontroll på hvor hun er til enhver tid, samt se hvordan hun beveger seg og søker i terrenget. Er litt nysgjerrig på hva dere mener er fornuftig alder å la en valp/unghund begynne å bære gps halsbåndet? Ona er nå 4,5mnd gammel, nærmer seg 30cm boghøyde og 10kg i vekt.

Link to comment
Share on other sites

Tror nok det skal gå greit å bære GPS-halsbåndet. Jeg veide halsbåndet med DC-30 til 254 gram, det er ikke så mye. Uansett blir det ganske korte økter i slengen med en valp, og du kan ta det av i pausene i skogen.

 

Prøv å ha det på hjemme en times tid, og se hvordan hun reagerer på det. Virker hun ikke trøtt etter en time så kan du fint bruke det i skauen også. Greit å venne valpen på sånne remedier rundt halsen litt på forhånd også. :D

Link to comment
Share on other sites

Tenkte å teste det ut en del ganger her hjemme før jeg tar henne med til skogs. Vil tro hun skal røske og rive i gps halsbåndet en stund de første gangene hun har det på. Blir spennende å prøve. Har funnet det frem, og skal forsøke med å ha det på en stund i morgen, og dann og vann gjennom helga, så får vi se om det blir en liten skogstur til uka.

Link to comment
Share on other sites

Jens; Jeg sier ikke at det IKKE er nesemidd i ditt tilfelle, men man skal passe seg for å bli paranoid. De fleste hunder får noen raptuser med snorking innimellom. Det er naturlig da ei Hoover-nese på flybensin drar inn ganske mye gørr også. I forbindelse med angrep av nesemidd, dannes det gjerne en del sekret, så hvis hunden snørrer mye i tillegg, kan man begynne å bli mistenksom. Det som er helt sikkert, er at luktesansen reduseres merkbart. Du kan jo prøve å dra en pølsebit over gulvet, og se om hunden tar sporet ? Mer sporadisk kan det forekomme blødninger fra nesen. Uansett kan alle disse symptomene også skyldes andre ting. Nesemidd er vanskelig å diagnostisere, og behandles derfor ofte på mistanke.

 

Jeg kjenner mine hunder veldig godt, slik alle dere andre gjør. Det er kanskje noe av det viktigste redskapet ved mistanke om nesemidd (også andre sykdommer). Hvis du mener at hunden over lengre tid har vist unormal oppførsel, og symptomer som viker fra normalen, så kan det være god grunn til å behandle, men selvfølgelig etter et veterinærbesøk.

 

Jeg mener ikke at man skal kimse av nesemidd, men jeg synes det er så ofte å høre at det er mistanke om nesemidd, bare hunden snøfter til en gang. Som sagt, ingen grunn til å bli paranoid.

 

Dette var ikke myntet på deg personlig Jens, no affense... :wink:

Link to comment
Share on other sites

- No offence taken, heller takk for tips og råd! :D Jeg vil nødig få bikkja behandlet bare på mistanke, da iallfall min veterinær er rask til opplyse om at unødvendig behandling ikke bare er av de gode.

 

Han er jo seff litt blank under sniffehullene, men det er nå normalt for han. Luktesansen får jeg vel et svar på i helga. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Uff, var nære på ulykke gitt... Kl 05.20 starter losen nedenfor meg, og det gikk rett ned mot bebyggelsen. Antakelig rådyr eller rev. Så ble det tap etter kort tid på en asfaltvei, og deretter driver Ares og roter rundt... Til han havner på E6! :cry: Den løp han langs og kryssa mange ganger i løpet av det kvarteret det tok meg å løpe ned til han...

 

Men det gikk heldigvis bra, takket være Astroen. Og at det var lite trafikk, bare noen trailere... :roll:

 

Så klokka 6 avslutta vi morgenøkta... :roll: - Antakelig første gangen at jeg har hatt høyere snittfart enn bikkja! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Når jeg gikk å la meg idag fikk Casper et skikkelig utbrudd med "innover snorking", det samme hadde han da vi sto opp.

Vet ikke om det er tilfeldig, men det siste blodsporet vi gikk var elendig, han rota veldig mye og idag ble det ikke los til tross for at det var ferske spor, senger etc.

Hører at flere tar en nesemidd kur tidlig på høsten bare for å være sikker, så da lurer jeg på.. Burde jeg tatt en kur eller bør jeg vente litt å se hvordan det går?

Er det noen ulemper med å ta en slik kur? (eks immun)

Link to comment
Share on other sites

Nei, Milla er 16-17 mnd, alt som gjenstår er å betale avgiften og sende inn skjemaet. Det går i posten i morgen, og i løpet av ei ukes tid regner jeg med godkjenninga er i orden. :mrgreen:

 

Partneren til Gitte er Chanteloupe de la Boutigette, en italiensk/fransk import eid av Kennel Bluff og Kennel Star Connection. Han er far til valpen til Lynvingen her på Kammeret.

 

Heisann, bare si at vi her hjemme er veldig fornøyd med Xala som også virker som og ha veldig stor jakt lyst.. Alt ligger tilrette for en flott høst med Xala of Star connection.

 

Xala var foresten en tur ute med Mia i formiddag.. Hu er mye raskere en Dachsen men hun kom tilbake til meg på kall. Da med en hoven bakpote og en kul foran på ene poten. Kan det ha vært jordveps? Men 20 min etter på er henne like fin igjen. Hadde egentlig tenkt meg ut i kveld med henne men nå slipper hu det.

Link to comment
Share on other sites

Ikke usannsynlig at Ares hadde bjørnelos i går, han hadde en merkelig, stålignende los både på morran og om kvelden. Da jeg kom ned fra skauen spurte en kar jeg møtte om vi hadde sett binna med ungene... :roll: Det hadde vi ikke, men jeg fikk en liten aha-opplevelse. :idea:

 

I såfall så understreker vel dette hvor tøff en petit kan være i nervene!

 

Har lyst til å rusle bort og sjekke spor der Ares losa, men det kan jo hende binna er gretten... Hvis hun er der ennå.

 

Det var forøvrig kloss inntil et boligfelt bjørnene ble observert, rett utenfor Mo i Rana.

Link to comment
Share on other sites

- Og elglos på Ares :lol: Fikk tatt han skikkelig på strengen da elgen kom på meg på 5 meters avstand (kul opplevelse). Etterpå losa Ares og på hare, best for han! :lol:

 

Fikk iallfall konstatert at jaktlysten er på plass og nesemidden fraværende. :wink:

Link to comment
Share on other sites

- Og elglos på Ares :lol: Fikk tatt han skikkelig på strengen da elgen kom på meg på 5 meters avstand (kul opplevelse). Etterpå losa Ares og på hare, best for han! :lol:

 

Fikk iallfall konstatert at jaktlysten er på plass og nesemidden fraværende. :wink:

 

Vi kan bytte hund. Jämten min jaget rådyr så det kosta på søndag :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Lisa fikk gå et blodspor igår, etter en liten pause. Sporet ble lagt av noen andre, ca 4-500 meter langt, og med en god del vinkler. Lisa surfa igjennom sporet på en utmerket måte, og fant fort fram til skanken. Nå ville hun plutselig bære skanken ned til bilen også, noe hun ikke har synes vært spesielt stas tidligere.

 

Dessuten har vi nå hatt tre turer ut i skogen med slipp. Hun har blitt mere husvarm for hver dag, og idag hadde jeg en sterk mistanke om at hun hadde kommet over noe spennende. Satt og kikka på Astroen, og så at hun finkjemma et område ca 100 meter unna. Fram og tilbake langs samme strengen gjentatte ganger, før hun begynte å utbrodere nærområdet. Hun holdt på med dette i 40 strake minutter, uten at hun var innom og stempla hos far. Da kom det plutselig et par støt. Hun fikk holde på litt til, men da syntes jeg det var på tide å kalle inn den lille frøkna. Ett støt i fløyta, så var hun tilbake ved stolsekken. Jeg kobla, og gikk opp til strengen hun hadde fulgt flere ganger, som viste seg å være akkurat i kanten av en kornåker. Her kunne jeg lett observere ferske rådyrspor :D

 

Vi fulgte kanten ned mot veien, for å ta turen hjem. Da begynte hun å dra som f... i kobbelet, og da vi runda hjørnet på åkeren, begynte hun å hyle, mens hun bestemt hadde tenkt seg inn i skogen igjen. Bestemte meg fort for å avbryte telefonsamtalen med Ranger :oops: , og slippe løs bikkja. Resolutt dura hun inn i skogen, og etter 10 sekunder var den første losen et faktum. Hurra !!! Da hun hadde holdt på et kvarters tid, kom hun tilbake hvor jeg slapp henne, og da kobla jeg raskt igjen. Hun er jo ikke store tøtta ennå. Vi dro hjem mens lykkefølelsen bruste, og Lisa slokna som et lys etter 30 sekunder i senga :lol:

 

Regner med motivasjonen skal være på topp fremover nå, spesielt for Lisa, men også for matfar.

 

Kan bli en artig tur til Vega.... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Bestemte meg fort for å avbryte telefonsamtalen med Ranger :oops: , og slippe løs bikkja. (...) Kan bli en artig tur til Vega.... :mrgreen:

Tullball, jeg beordra deg jo til å slippe, hørte jo i telefonen hvordan Lisa trygla og ba om det! :lol:

Det var artig å høre losen hennes gjennom telefonen ett minutt etterpå da! :D

Ja den ukesturen til Vega kan bli utrolig artig. :wink: Mangler bare at vi får friskmeldt Casper nå, så blir det rådyrlos 24/7 utpå der! 8)

Link to comment
Share on other sites

Har akkurat kommet hjem fra skogstur med Olivias første los :mrgreen:

 

Vi gikk over ei gammel bru som er laget av jernbanesviller før jeg slapp henne. Med regnfallet som er her i vest nå blir en liten bekk til ei lita elv. Slapp henne så fort vi hadde kryssa men hun var mer opptatt av hva jeg holdt på med. Etter vi hadde tusla litt i området begynte halen å gå som ei gammal vann pumpe og det blei fart på henne. Etter noen min med sporing hørte jeg losen begynne. Må si at jeg fikk gåsehud av denne opplevelsen :mrgreen: hun turet rundt i ca 10 min med los og tapsarbeid. Hun sporet flere ganger, men det ble med den losen. Uannsett så er matfar fornøyd med stjerna si :mrgreen:

 

Usikker på hva hun loset på, men ifølge en kammerat samler det seg mye rådyr der nå bekken stiger så kraftig.

Link to comment
Share on other sites

Grattis Basse, artig! :D

 

Ares ble sluppet kl 06.45 i dag, jobba lenge og iherdig med å nøste en nattfot før han fikk haren ut kl 07.50. Hadde noen tap innimellom, men klokka inn ca 45 min lostid i løpet av halvannen time. Så ble det så tørt i vind og sol at det var ikke råd å få ut mer hare.

 

Han jobba veldig bra på tap i dag, ringa flott og var iherdig, holdt vel på i en time eller halvannen på det siste tapet før vi kobla. Mest sannsynlig har haren løpt oppover en asfaltert anleggsvei.

 

19,3 km, snittfart 5,35 km/t.

 

PS: Bøjentans Cita fikk ut hare i dag også, så vi hadde los i stereo ei stund, artig! :D Litt mer lostid og timer i skauen nå, så er bikkjene snart klare for drevprøve neste helg. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Har akkurat kommet hjem fra skogstur med Olivias første los :mrgreen:

Grattis Basse. Godt å høre det ikke var bare meg som fikk gåsehud når det først skjedde. Avventer litt med Ona, men tenkte å ta en tur med Ona en av de første dagene. Er brukbart med rådyr i vårt område, så det bør være mulig å finne ei noen lunde fersk fot som hun kan jobbe med. Hun har hatt sin første lille los allerede, så jeg har valgt å holde igjen og kommer nok ikke til å slippe så mange gangene før jakta dras i gang den 25.09.

Link to comment
Share on other sites

Hadde egentlig bestemt meg for å avvente litt med et slipp til på Olivia, men i går kveld når vi gikk tur skremte vi frem en hare på et jorde. Olivia var vell ca 1 meter fra haren i det den fluktet. Olivia satte igang et hyl uten like og fulgte sporet. Da klarte jeg ikke å dy meg så jeg slapp henne og hadde los i ca 5-10min. Syntes hun jobbet bra på tap. Kobblet henne etter 15-20 min og tuslet hjemmover med kroppen full av adrenalin :mrgreen:

 

Fytti dette er gøy. Men nå blir det nok noen dager med tur i band før jeg slipper igjen!

Link to comment
Share on other sites

Årets første los i dag :D

Casper tok ut en rådyr bukk med det samme etter slipp. Etter 1 time og 3 minutter ble det tap midt på jernbanesporet :shock: . Ikke mange tog som går der, men gjett om far løp det han var god for :!: Glad for at det gikk bra og kjempe fornøyd med årets første los. Dette ser bra ut :D

710384.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Yes !!! Da kan man gå høsten lyst i møte.

 

I kveld var jeg og Lisa ute en tur for å teste nese og stemmebånd. Etter flere turer i tett skog og hardtrykkende rådyr, endret vi taktikk. Dro ut i kveldinga, og kjørte en runde for å se etter beitende dyr. Finner snart en bukk som beiter på ei gresslette. Bukken stikker inn i skogen med en gang vi parkerer bilen 4-500 meter unna. Det var med hensikt vi bråka litt med bildører og diverse. Går oppover, og ca 300 meter fra der bukken gikk, slipper jeg Lisa. Da ser vi også ei geit som rusler inn i skogen. Lisa rusler bedagelig langs avlingsveien opp. Når vi kommer opp til grasåkeren, drar hun seg på vinden opp langs åkerkanten. Det er tydelig at hun har noe i nesa. Hun drar seg først ut motsatt vei, før hun snur og kommer i god fart mot stedet vi sist observerte bukken. Her stikker hun rett inn i skogen, og et minutt senere gjaller losen så det er en fryd :mrgreen:

 

Det er en skikkelig trollbukk, som drar rett ut og springer rett opp ei stupbratt li, før de fortsetter mot toppen av det lille fjellet. Der mister jeg kontakten på Astroen. Har satt meg ned på den berømmelige stolsekken, og ringer kompisen som bor på andre sida av toppen. På min oppfordring går han ut på trappa, og joda, losen går får fullt oppe i lia over ham. Jeg senker skuldrene og sitter og venter i spenning. Plutselig, etter 45 minutters los, kommer hun inn på astroen igjen, og jeg kan se at hun gjør et tappert forsøk på et tapsarbeid. Det pågår ikke så lenge, urutinert som hun er, men hun driver vel på i ca 10 minutter med dette, før hun kommer tuslende i baksporet hjem til far, samtidig som hun gir fra seg små støt på veien.

 

Lille frøken kommer snart i armene til far, hvor hun overøses av all verdens ros og komplimenter. Vel hjemme er det nesten så hun får gå i kjøleskapet selv, og velge fra øverste hylle, og i natt sover hun i senga til far :mrgreen:

 

Så kan det til he...te gå som det vil på utstillinga i morgen... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer nokk en gang Funnsødalen :D

Håper det løsner for Casper snart også ;)

 

Ble Cert og BIR på Casper idag, stilte mot to harde konkurrenter (Lisa og Roxy) Han ble ikke plassert i gruppa.

Imorgen er det ny runde i ringen med ny dommer og samme motstandere så vi får se hvordan det går da :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...