Jump to content

Chim

Members
  • Posts

    278
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Chim

  1. Hvis man skal regne på selvforsyning kommer ikke oppdrettsfisk så godt ut heller. Mye importsoya i fiskematen.
  2. Ja. Alltid. Men mange tror det er småvilt... (Sitter på mobil, så jeg gidder ikke finne forskriften...)
  3. Pluss på at for rådyr må kvote tildeles av kommunen, eventuelt via storvald/forvaltningsområde. Hvis du er i tvil, kontakt rette vedkommende i kommunen.
  4. Dette er feil! Kravet er at du skal kunne jakte et slags storvilt med kula. Da holder det med 980 J på 100 meter. Det klarer du med lettere kule. Kravet om 9 gram eller tyngre gjelder jakt på reinsdyr, hjort og elg. (Se lenker lengre oppe.) Det er lov å skyte opp med f.eks. .223, og der er de tyngste kulene i overkant av 5 gram. Det angis ingen sted hvorvidt oppskytingen gjelder rådyr eller annet.
  5. Så lenge kula holder kravet for det minste storviltet (rådyr) er det greit. Det betyr i praksis at alle ekspanderende er ok for 6,5.
  6. Reglene er referert over. Min tolkning er at jeg setter en ekstra innstikkslås i dørlåsen inn på våpenrommet, så kan jeg ha ammunisjon og ladekomponenter ulåst inne i rommet. Ekstra innstikkslås bruker jeg fordi jeg ikke anser det som låst når tilsvarende nøkkel er tilgjengelig i døra til badet.
  7. Chim

    Kolle og kalv

    La inn litt mellomrom for å vise fordelingen bedre.
  8. Og nytt i forhold til det som sto der når linken ble lagt ut for to dager siden. Da var det bare å ta med fra Norge uten noe mer styr...
  9. Siste først: Dersom du setter en åpen fryser i rommet vil den avgi mer varme på baksiden enn den kjøler oppi. Hvis det skal virke må varmen avgis utenfor rommet. Pass på fuktighet hvis du bygger et rom. Veldig fort å få kondens og etter hvert fuktskader i veggene.
  10. Chim

    Dyrpoliti

    Når en stortingsrepresentant med ansvar for landbruk uttaler seg om politiet på tvers av det en statssekretær i justis uttaler, er jeg veldig usikker på hva som er avklart...
  11. Chim

    Dyrpoliti

    Diskuterte dette med en stortingsrepresentant fra FrP, med utgangspunkt i kostnader. (Navngir ikke vedkommende, da dette foregikk i et lukket forum. Så får hver enkelt vurdere om dette anses troverdig. . ) En mulighet som ble skissert for å få dette til, var å la veldedige organisasjoner utføre oppdraget. Ser for meg diverse organisasjoner som sikkert ville ha prøvd å få den myndigheten som følger med et slikt oppdrag...
  12. Rådyr er storvilt! Krav til rifle er det samme hele året.
  13. Tidene for sjøjakt kan sikkert legges til som unntak, evt som egne arter, f.eks "Grågås, hav".
  14. Ser veldig bra ut! Mye bedre oppsett enn appen til NJFF. Det jeg savner er tider for jakt på sjøen. De er ikke alltid samsvarende med jakttid på land.
  15. Veldig OT, men dette er ikke riktig. Når kameraene ble raske og gode nok (Oooops, der var vi nesten på tema igjen...) ble det oppdaget at humla brukte vingene på en måte menneskene ikke visste. Plutselig gikk regnestykket opp. Problemet var altså ikke at humla ikke visste at den ikke kunne fly, men at forskerne ikke visste at humla kunne fly...
  16. En ting som er et poeng for meg (selv om jeg spiser alt for lite sau selv...), er at sauen er unik i forhold til grad av selvforsyning og biologisk avtrykk. Dyr som bor på låven lever i større og større grad av kraftfor produsert av utenlandske råvarer. Sauen lever store deler av året ute, og nyttiggjør seg beite som ikke vil kunne brukes til annen matproduksjon. Dette betyr at norsk kjøttproduksjon, bortsett fra sau, beslaglegger store jordbruksarealer i utlandet, og maten kjøres langt før den kan spises. Lam fra utebeite har hovedsaklig spist av en lokal ressurs som vil gå til spille dersom ikke sauen forsyner seg. (Videre vil den manglende beitingen føre til at utmarka gror igjen enda fortere enn den gjør per i dag, men det er et annet poeng...)
  17. Jeg tror at "russerulv"-argumentet brukes feil steder og/eller oppfattes feil av dem som er for ulv. Derfor kan det oppfattes som et feilspor. Det jeg har sett av argumentasjon for å ha ulv i Norge, har i hovedsak dreid seg om to hovedargument. Det ene er at ulven er en naturlig og ønsket del av norsk natur. I forhold til dette, er ikke "russerulv" et argument som gir mening. Det er jeg enig i. Det andre hovedargumentet for ulv, som kanskje ble brukt mere før, er at Norge og Sverige gjennom internasjonale konvensjoner er forpliktet til å ta vare på den skandinaviske ulvestammen. Da er det plutselig relevant at det ikke er snakk om en egen skandinavisk stamme, men at ulvene i våre områder er en del av en enormt stor stamme i Russland. Da er det et relevant argument at man heller vil fokusere på å ta vare på andre arter som er mer unike i Norge. F.eks. fjellrev, villrein og en del vekster som trives godt på grunn av husdyrbeiting i utmark.
  18. Hvis du er over 16 år, må du ha jegerprøven for å jakte med våpen!
  19. Chim

    Store Rovdyr.

    Mulig det er litt forskjell på hvordan det er tildelt rundt om kring, men jeg mener bestemt f.eks i rovdyrregion 2 er (mesteparten av) gaupejakta organisert som kvotejakt, mens ulvejakta er organisert som lisensjakt.
  20. Jeg også tenkte misforståelse, og forhørte meg derfor grundig. Selger henviste til rådyr og 980 joule, og viste frem en pakke som skulle holde kravet. Jeg har sjekket søknaden som selger fylte ut, og der står det .22wmr.
  21. Konklusjonen blir som jeg tenkte: Finner et annet egnet kaliber. Blir fort noe som holder kravet til stort storvilt også. Men selgeren skulle ha vist frem en patroneske som angivelig holdt kravet. Var derfor på jakt etter info om dette kunne stemme. Skulle gjerne snakket med vedkommende selger selv...
  22. 980 joule er kravet, ja. Ifølge engelsk Wikipedia er typisk verdi for .22wmr under 500. Så jeg skjønner ikke helt at det skal gå, men det kan jo være det finnes spesielle patroner.
  23. Min svoger er i gang med å starte opp sin jegerkarriere. I den forbindelse var han innom en våpenbutikk for å sondere litt. Der ble han anbefalt en cz455 med pipe i 22lr og .22wmr. I følge selger skulle denne kunne brukes på rådyrjakt. Det jeg har sett av tabeller er .22wmr langt unna kravet, men det er mulig det finnes enkelte patroner som klarer kravet? Uansett om det er mulig kommer jeg vel ikke til å anbefale ham å satse på denne løsningen. Det er dumt å ha få muligheter for patronvalg, og risikere at du ikke finner noen som egner seg.
  24. Jeg har ikke prøvd Wachtel selv, så dette har jeg egentlig ikke greie på... Men slik jeg ser og hører de som har Wachtel beskrive hundene sine, er de ikke lovlige på rådyrjakt fordi de er for høye. Støtende hunder kan brukes selv om de er høye, men mitt inntrykk er at de fleste Wachtlene driver lenger enn det som kan kalles støtende. 5 minutter er vel betraktet som et omtrentlig mål. Dersom noen har motsatt erfaring, blir jeg gjerne motsagt! (Hva du velger å gjøre, legger ikke jeg meg opp i. Men da vet du i hvert fall hvordan reglene er.)
  25. Chim

    Garmin Astro

    Jeg vil ikke anbefale det. Du mister muligheten til service i Norge, i tillegg til at enheten ikke kan kommunisere med andre enheter kjøpt i Norge. Og så er det forbudt å bruke den i Norge.
×
×
  • Create New...