Jump to content

Hoffvoff

Members
  • Posts

    491
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hoffvoff

  1. Da var Millas jaktchampionat på plass i Dogweb Da er den andre NJCH av Kennel Hoffvoff's oppdrett offisiell; hun er også den andre Jaktchampionen i sitt kull
  2. Vel, jeg er verken trønder eller fra nord, men jakter med PBGV Skulle du bestemme deg for den rasen, er det i alle fall en del kull på gang etter godt jaktmeritterte foreldre
  3. MacJoJo: På siden til Bassetklubben legges det inn kull etter opplysning fra oppdretterne. Man kan ikke legge inn kull her før etter at parring har funnet sted, og mange venter til valper er bekreftet ved ultralyd eller røntgen før de melder inn. Enkelte venter også til valpene er født. Det er derfor vanskelig å føre en slik side som du ønsker, i alle fall med noe særlig tidshorisont. Når det er sagt, så må det også sies at de fleste ikke parrer før etter at jaktsesongen er over. Det vil si at det er fra januar og utover at de fleste parringene finner sted, etter hvert som tispene får løpetid. Dermed vil det ganske sikkert dukke opp flere kull på sida til Bassetklubben om ikke så lenge Hvis du ønsker opplysninger lenger fram i tid, kan du enten kontakte valpeformidler, som ofte vet noe mer om planlagte kull, eller kontakte oppdretterne direkte
  4. Ranger: Til din og andres opplysning: Som det har stått i siste to nummer av Bassetposten, men av en eller grunn ikke på hjemmesiden til NBaK, så er jeg utnevnt av styret til valpeformidler for Petit Kan være greit å kommunisere dette litt videre, både for å få inn opplysninger om valpekull og for at interesserte skal ha et sted å henvende seg Jeg kan forøvrig bekrefte det du sier: Det er en god del svært interessante kull på gang Kontaktinfo: per@hoffvoff.net, 95 96 72 60.
  5. Lungeødem i seg selv er ikke arvelig, men kan være et symptom på en arvelig hjertefeil som har vært et problem bl a hos drever. Denne hjertefeilen medfører at hjertet har mindre kapasitet, og hunden blir mer utsatt for å få lungeødem ved anstrengelse. Hvis en slik hund skal avles på, bør (må) den først sjekkes grundig av veterinær, fortrinnsvis på Veterinærhøyskolen, for å utelukke en slik hjertefeil. Denne hjertefeilen var forholdsvis utbredt hos drever tidligere, men ved bevisst avlsarbeid har man i de seinere år redusert forekomsten betraktelig.
  6. Hadde Milla og Vicky på bevegelig drevprøve i går, i 20 cm nysnø, og begge presterte over all forventning Det ble innstilling til 1. Rå på begge to Milla blir dermed NJCH etter dommerkollegiet i begynnelsen av januar Vicky har med dette også kvalifisert seg til å ha et valpekull i vinter Dermed er planene lagt for to valpekull hos Kennel Hoffvoff i vinter/vår, og avtaler med hannhundeiere er gjort
  7. I tillegg til de gode rådene du har fått over, kan det være verdt å få hunden undersøkt med tanke på infeksjoner eller andre problemer i nesen. Kjenner til en annen hund som hadde samme losmønster som du beskriver, korte loser og ga seg fort. Ved en grundig veterinærundersøkelse fant man at hunden hadde en infeksjon i nesen, som gjorde at luktesansen var sterkt nedsatt.
  8. Sist jeg registrerte et kull (i våres) tok det en drøy måned fra papirene var sendt inn til valpene dukket opp på Dogweb. Noen dager etter det kom registreringsbevisene til meg, og jeg måtte sende dem til valpekjøperne.
  9. Ja, det er viktig å sørge for at man er klar når valpen skal i hus
  10. Hva skjedde med den Petit-valpen du skrev om i desember ifjor? Du skrev du gledet deg til å hente din nye Petit-valp....
  11. Det er en ekvipasje her i området med Whippet som går til 1. premie stort sett hver gang de stiller til prøve. Vet at flere hunder fra samme oppdretter startes på prøver.
  12. Da blir det valper hos Kennel Hoffvoff i begynnelsen av mars Milla ble konstatert drektig med ultralyd i dag Far: SNJCH SUCH Around Hell of a Noice
  13. Mine støyter også lite eller ikke i det hele tatt på fot. De er også temmelig ærlige i los, og ikke lause.
  14. Fremdeles valper igjen: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=29986994
  15. Hvorfor ikke gå til kilden: http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex? ... 7758821200 Jaktprøver for drivende hunder tilsluttet NHKF: 7.2 DELTAKELSE Hunder. I tillegg til de generelle bestemmelser i 1.2 må deltakende hund oppfylle følgende krav:  Må være fylt 15 måneder senest på prøvedagen.  Må være premiert på utstilling  Ikke på prøve (inkl. RR-prøve) i samme sesong være tildelt ”G” for bufejag eller ”T” og/eller ”G” to ganger for andre feil
  16. Det er fremdeles valper igjen i dette kullet: http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=29986994
  17. Problemet i området er nok dessverre ikke loven, men en del folks uvitenhet om loven og fordommer mot hund Dette ser ut til å inkludere både politi og lokalpolitikere mange steder på Vestlandet.
  18. Burde være ganske klart dette: Og hundeloven sin paragraf 9 sier: § 9. Unntak fra sikringsreglene Båndtvang fastsatt i eller i medhold av §§ 4, 6 og 7 gjelder ikke for a) hund når den brukes i reindrift, b) dressert bufehund når den brukes til å vokte storfe, sau eller geit, c) hund i aktiv politi-, toll-, militær- og redningstjeneste eller under trening eller prøving for slik tjeneste, d) hund i aktiv bruk som ettersøkshund etter såret eller sykt vilt, e) særlige bruksformål, avgrensede områder eller nærmere angitte hunderaser eller hundetyper eller for hunder som har særskilt trening, når dette er fastsatt av kommunen ved forskrift eller enkeltvedtak. Ved dette kan kommunen bl.a. legge ut et område som dressurområde for hunder, dersom samtykke som nevnt i § 8 første ledd foreligger, f) hund når den brukes for jakt, jakthundtrening og jaktprøver mellom 20. august og 1. april eller når båndtvang er fastsatt i medhold av § 6 annet ledd bokstavene c, d og e. Har aldri hørt at det har vært tvil om tolkningen av hundeloven her: Kommunen har ikke mulighet til å vedta forskrift som innskrenker retten til bruk eller trening av jakthund utenom ordinær båndtvang (selvfølgelig under forutsetning av grunneiers tillatelse). Unntaket er ekstraordinær båndtvang pga stor snødybde, men denne må vedtas spesielt i hvert enkelt tilfelle, og for et avgrenset tidsrom.
  19. Jeg har en Gordon Setter som tidligere kunne ha problemer med matlysten. Vi måtte gjerne bytte fôr (tørrfôr) med noen måneders mellomrom. For noen år siden startet vi med Norwegian Polar, og vi har ikke hatt problemer med å få i noen av bikkjene mat siden. PS. Har ikke prøvd Vom og Hundemat, så jeg vet ikke hvor sammenlignbare de er. DS.
  20. Det er ikke krav om at hunden er registrert hos NKK for å bli godkjent ettersøkshund. Kravet er at den er ID-merket. Når du går prøve for godkjent dommer, sjekker han at hunden er ID-merket i henhold til det som er oppgitt på hundedelen av skjemaet "Registrering av godkjent ettersøkshund". Når du har oppnådd godkjent resultat på henholdsvis blodspor og ferskspor, fyller han ut de andre feltene på skjemaet, og du sender det inn til NKK sammen med kvittering for betalt avgift. NKK vil da føre dere inn i Ettersøksregisteret, og du får tilsendt et kort som viser at dere er godkjent ettersøksekvipasje.
  21. Reglene for NVCH er like for alle raser, det er ikke spesielle regler for f.eks Dachs. Det er riktig at det i dagens regelverk står 2 x VG, men NKK har bestemt (på møte i mai tror jeg det var) at utstillingskravene skal endres til 2 x Good. Regner med at dette blir skrevet inn i reglene i nærmeste framtid. Reglene for alle Championat ble endret ved årsskiftet, for å tilpasses de nye utstillingsreglene. Da ble det noe ulike regler for forskjellige Championat hvor de gamle reglene hadde krav om 2. premie på utstilling. Noen fikk krav om Good (f.eks. NJCH for Basset) mens andre fikk Very Good (f.eks Agility-championat og NVCH). Dette har blitt påpekt, og reglen er nå vedtatt endret, slik at alle Championater som tidligere hadde krav om 2. premie på utstilling, nå får krav om Good.
  22. Bevegelige prøver er terminfestede. De eneste prøvene som ikke er terminfestede er NJFF's godkjenningsprøver som er beskrevet over.
  23. Siden bjornbra allerede har 1. (m/HP) på ordinær prøve, klarer han seg med 2 x 1.premie på bevegelig prøve for å få Championatet, i tillegg til 2x minst Good på utstilling hvorav en etter fylte 2 år.
  24. Gratulerer med flott resultat i debuten. Moro å se en BAN på prøva, og enda mer moro at det gikk så bra Du må gå terminfestede prøver for å få premiering. Hvis du går inn på nkk.no, og ser på Terminlister vil du finne Blodsporprøver - Bevegelige, og se kontaktinfo til de som arrangerer slike prøver. F.eks. arrangerer Norsk Bassetklubb prøver. Hvis du har lyst til å melde deg på en prøve igjennom NBak, kan du ta kontakt med meg, så skal du få info.
×
×
  • Create New...