Jump to content

Snikskytteren

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Snikskytteren's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Collaborator

Recent Badges

2

Reputation

  1. Helt enig i dette. Og jeg prøver mitt beste å holde meg unna slike produkter. Men uten å lage en politisk diskusjon her så mener jeg dessverre det er regjeringene det står størst ansvar på å innføre press slik at andre land holder seg etiske. Kjøpte meg Hausken lyddemper fordi 1. Den er norsk-produsert og 2. Faktisk rimelig lyddemper. Hadde vi hatt slike alternativer i kikkertsikter så tror jeg de fleste om ikke alle hadde valgt lokalt istedenfor produkter fra uetiske land. Men samtidig så mener jeg ikke på noen måte at det er en unnskyldning da alt dette vi driver med er en "hobby/interesse" og det de stakkars slavearbeiderne har som et liv. Helt enig her også. Jeg prøver å få tak i et laget i Japan da det er nest rimeligste og er for det meste god kvalitet.
  2. Hei vavlo, slik jeg har forstått det så produseres de i Japan. Edit: Etter et raskt google søk så ser det ut som de faktisk produseres i Kina men igjen jeg har absolutt ingenting imot kinaproduserte varer. Mange luksusvarer blir produsert i Kina men har veldig god kvalitetskontroll. Nevner Leupold igjen siden den er kanskje den mest kjente og produsert i Kina.
  3. Hei Hewi, tusen takk for et godt innspill. Setter pris på det
  4. Aha, takk til begge for svarene. Da er jeg blitt litt klokere på sikter
  5. Det visste jeg ikke er jo ganske tåpelig å begrense tårnet til en rotasjon pga zero stop mekanismen. Kunne du navngitt de siktene det gjelder. Vil ikke unødvendig finne det ut etter jeg har kjøpt siktet. Eller evt hvordan man finner det ut av egenskapene som er nevnt på leverandørens hjemmeside. Altså hva ser man etter for å vite om tårnet kun kan roteres en rotasjon med zero stop på.
  6. Yes, nå forstår jeg godt hva du mente. Takk for oppklaringen
  7. Vet ikke om jeg er forvirra her men refererer ikke CW(ClockWise) og CCW(CounterClockWise) til hvilke retning man skrur tårnene på siktet? Det er vel uavhengig av om man har en zero stop eller ei? Men enig med deg i at man burde benytte seg av moderne teknologi for å gjøre skytingen enklere og selvfølgelig sikrere.
  8. Hvis jeg får lov til å spørre; hvorfor skulle du ta bort det fra siktet? Altså jeg kan forstå at noen sikter ikke har det og man kan selvfølgelig leve uten. Men hvorfor skulle du aktivt ta det bort? Er det ikke bare mer arbeid uten?
  9. Ja, det er en god ide også. Skal ha det i bakhodet dersom jeg ikke får kjøpt en med zero stop. Takk for tipset
  10. Hei Vida, Den Leupolden var du veldig heldig med. Veldig bra pris til et så godt kikkertsikte. Jeg holder hodet kaldt og ser om jeg kan anskaffe noe bra og brukt. Er nå i forhandling for en Element Optics Helix som ble nevnt her. Får se hva jeg lander på.
  11. Hei Akto, Jeg har faktisk vurdert denne også men som det ble nevnt så holdt den ikke vann men det er egentlig mer vekten på de som var problemet. Samtidig har ikke den modellen du referer til en zero stop. Slik jeg har forstått det så blir det mye hoderegning og skruing tilbake til null. Men takk igjen for innspillet og tipset. Det var faktisk et godt tilbud av dem for de som er interesserte i de.
  12. Tusen takk. Skal sjekke det ut også. Kanskje jeg får et godt tilbud der også
  13. Tusen takk for forklaringen. Jeg sjekket ut en youtube review av siktet og vedkommende kunne skyte med den helt til 900m så da tror jeg at jeg går for den. Hvertfall midlertidig til jeg har nok råd for de fra øverste hylle.
  14. Hei M67, tusen takk for innspill. Ja, ser ut som flere her har ment det samme og at jeg burde øve litt mer på leupolden enn å kaste penger på et jallasikte. Skal nok følge rådene deres. Er litt nysgjerrig på hva du mener med å skru opp siktet? Altså zoome inn til x9 eller tenker du på "elevation" på siktet?
  15. Hvor? Det er faktisk veldig interessant
×
×
  • Create New...