Jump to content

yalla

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by yalla

  1. Ser ut til å være gjennomtenkt og greit det her, her er Reinheimen-dressen presentert av en svenske: Skallklær er skallklær, under de rette forholdene blir man bløt fra enten innsiden eller utsiden uansett om det er Gore-Tex, Dermizax eller en eller annen ukjent-tex.
  2. Fungerer veldig bra både til hjort og reinsdyr! Så lenge man ikke har det møreste kjøttet for lenge i vannet, så blir det helt supert! Tider og temperaturer som fungerer bra: https://rudfossmat.no/oppskrifter/kjott/sousvide/sous-vide/
  3. yalla

    Kuiu

    Jeg har Yukon jakke og bukse. Den funker knall og jeg er meget fornøyd. Det er jo skallklær, så lydløse er de ikke, men de bråker ikke mer enn alternativene. Hadde Kvinnherad bukse og Swazi Tahr anorakk tidligere, støymessig tror jeg ikke det er noen forskjell. Når det er drittvær nok til at jeg bruker skallklær, så lager været mye mer lyd enn klærne
  4. Bestilte direkte fra Kuiu.com ja, velger man norske priser i nettbutikken så er norsk mva etc inkludert. De har salg flere ganger i året, så kan spare noen kroner på å handle på rett tidspunkt. Det varierer hva som er på salg, men kan få gode rabatter. Meld deg evt på nyhetsbrevet på kuiu.com, så får du varsel før en tilbudsperiode Her er en ca tidslinje på de "relativt faste" salgene: Kuiu Winter Sale - januar Kuiu President's Day Sale - februar Kuiu Anniversary Sale - april Kuiu Memorial Day sale - siste helgen i mai? Kuiu Independence day sale - 4. juli Kuiu Founders day sale - ca midten av juli Kuiu Labor day sale - første mandag i september Kilde: https://www.huntinggeardeals.com/when-is-the-best-time-to-buy-kuiu-gear-and-camo/
  5. Meget god erfaring med Axis til kald, aktiv jakt! Jakken bruker jeg fra tidlig høst, da i kombinasjon med lettere bukser (Attack). Axis-buksen kommer til sin rett på sen høst og ikke minst vinter!
  6. Det er ikke helt samme skoen, vanlig guide er en litt "enklere/lavere" utgave, med tynnere "ull-innersko" (3 vs 5mm), disse er dog utskiftbare og veldig praktisk, da man tar ut innerskoen og tørker seperat fra skoen. Expedition er noe høyere, tyngre og varmere. Jeg har vanlig Guide, og den er spot on på mine føtter. Meget fornøyd med de. Kan handle ekstra "ull-innersko" som man enkelt kan bytte om det blir bløtt etc.. Jeg prøvde både expedition og vanlig når jeg skulle handle, Expedition ble "overkill" for mitt bruk. Så anbefaler å prøve. Guide Expedition er på mange måter en "massiv" sko. Men kommer an på bruksområdet selvsagt. Test av vanlig Guide: https://www.utemagasinet.no/fjellski/fjellskisko/test-av-lundhags-guide-bc-fjellskisko?userToken=8971a32e-24c4-4e37-863a-ec654e484b24 Guide expedition: https://www.lundhags.com/en/footwear/women/ski-and-skate-boots/guide-expedition-bc/ Guide: https://www.lundhags.com/en/footwear/women/ski-and-skate-boots/guide-bc/?item=1040441-902
  7. yalla

    Kuiu

    Om Harkila bruker vanlig EU størrelser, så skal vel det stemme da bruker du vel str 40 i en vanlig dongeribukse og?
  8. yalla

    Kuiu

    Waist-size for min del passer veldig bra med størrelse på standard bukser her til lands.. jeg bruker 34" (EU 50) og 36" (EU 52) i vanlige bukser (dongeri/chinos), det samme i Kuiu. Om man ser på EU størrelse så er det en sammenligning her:
  9. yalla

    Kuiu

    Jeg er 194cm, 94kg. Kuiu Yukon skallbukse: Størrelse L tall sitter perfekt Kuiu Axis bukse: Str 36 (34 hadde nok også gått greitt). Veksler også mellom 34 og 36 i vanlige bukser.. Kuiu Axis jakke: Str XL Opplever egentlig størrelsene som normale og at størrelsestabellene fungerer bra. Tipset er å være nøye med målbåndet, og følge størrelsestabellene, er man mellom størrelser anbefaler Kuiu å gå opp.
  10. Gikk fra Crispi til Lundhags og er strålende fornøyd. Crispi ødelegger jeg etter en god sesong og to, Lundhags holder foreløpig stand. Har to par Lundhags nå (pluss et par til fjellskisko), et lett par og et til tyngre bør. Alle tre satt spot on fra dag en, null gnagsår, ikke har de krympet noe heller. Ifølge Lundhags byttet de gummiblanding i 2005 for å unngå problemet med krymping.
  11. Dette er jeg enig i! Jeg bruker skallbukse minst mulig! Nå bor vi øst for regnveret, og her regner det aldri (bodd her i fem år, og det har ikkje regna-regna enda), så da funker det bra med bomullsvarianter (og evt noe tett i sekken om dårlige meldinger). Men når jeg er heime på vestlandet og jaktar, er regn fra morgen til kveld mer normalen enn unntaket, da syns jeg det funker bedre med skall hele dagen enn å veksle med av/på utenpå bomull.
  12. De skulle mest sannsynlig få inn mer tofoter og ekstradeler over nyåret. Leveringsproblemer som det meste annet nå får tiden!
  13. Har testet Hogna, og hadde valgt den foran Kvinnherad hver gang.. Men den var for kort i beina.. Bedre lommer, luftigere, bedre passform enn Kvinnheradbuksa. Og ikkje minst, halve prisen.
  14. De har gode størrelsestabeller, så er man nøye med målbåndet og dobbelsjekker med kundeservice før bestilling, så skal man treffe bra. Jeg har truffet blink med to bukser og en jakke med den fremgangsmåten. Produktene er iallefall helt knall, men ja, risikoen er jo at man må ut med internasjonal fraktpris om man bommer på størrelse eller passform..
  15. jeg kjøpte "Stoneypoint ekstrafeste" på storfangst.no, slik at jeg fikk feste på flere rifler, da får du med det du trenger. Sjekk med de om de har liggende Primos (med grønne detaljer) er vel de nyeste, men helt likt produkt: Fra storfangst.no: "Primos har nå kjøpt opp Stoney Point, så tofoten har fått nytt navn og litt grønn farge, men er ellers 100 % lik som tidligere, jeg kaller den fortsatt Stoney Point, da det er det alle kjenner den som :)"
  16. Det er jo reimfeste på feste til stoneypointen som gjør akkurat det du er ute etter? Eller har eg misforstått spørsmålet? Stoneypoint-feste festes på riflas eksisterende reimfeste og reimen festes i stoneypointen sitt reimfeste. Bilder av delene i denne tråden:
  17. Jeg har hatt kvinnherad-buksa, den ble solgt ganske fort.. For meg var den helt ubrukelig til aktiv jakt (voldsomt tett og varm). Min erfaring var at luftingen der var dårlig, alt for "kort og liten" glidelås. Til årets sesong fikk eg handlet Kuiu Yukon på foundation-day sale, og det er den beste skallbuksen jeg har jaktet i. Langsgående glidelås fra topp til bunn for "ekstrem-lufting". Lommer som er der de skal være. Forsterkninger på kne, rumpe og ankel. Dermizax-membran som holder regnet ute. Den lager nok litt mer lyd enn Kvinnherad (men ikke mer enn at man kan snike seg innpå en hjort), men så slipper du at hele skogen klistrer seg fast i ytterstoffet også.
  18. Kuiu.com har gode jaktklær med short, normal og tall- benlengde på flere modeller, både hardshell og softshell. Gode erfaringer med butikk og klær. Størrelsesoversikt på Attack-panten:
  19. Lanullva har ull som skal fungere mot flått og andre insekter. Har brukt trøyen og boxere i flere år.. Men det er i områder uten flått, så har lite erfaring å komme med, annet enn at Lanullva- undertøyet er prima vare og det beste ullundertøyet jeg har.. Produkter i Anti-tex kolleksjonen gir deg en ekstra beskyttelse mot innsekter som flått, mygg og andre parasitter når du oppholder deg ute i skog og villmark. Det er ikke registrert noen etablering av flått på kroppen til de som har brukt Lanullva anti-tex sett. Beskyttelsen i Anti-tex kolleksjonen: Det er tilført svært lave verdier av permetrin under innfargingsprosessen av garnet som gjør at flåtten ikke ønsker å etablere seg i ullplagget for å lete etter hud å suge seg fast på. Du holder deg flåttfri. Å spraye seg med for eksempel myggspray eller stift har en mye høyere verdi av kjemiske stoffer. Produktene fikk topp karakter i magasinet Jakt og Fiske. Og ternigskast 5 fra magasinet Jeger. Fikk også tilbakemeldnig om at det holdt hjortelusflua borte. https://www.lanullva.no/?q=anti-tex
  20. Det er likt her, på "frihånd" er den vanskelig å skyte med. Lett og tungt avtrekk. På jakt bruker jeg alltid sekk, evt tofot (ligg/sittende) og da er det knall. Bildet over er skutt med tofot, men "fri kolbe". Bruker jeg sekken som anlegg, så er rifla så liten at den ligg dønn i ro oppå der..
  21. Drog den ut av våpenskapet for ein runde på banen idag. Fant fram målbåndet samtidig: Lengde uten demper: 88 cm vekt uten demper: 2510 g lengde med demper: 100 cm vekt med demper: 2607 g Alle vekter med Stoneypoint tofot-feste og kikkert (apollo 3-9x40) "Hjemmesnikret tofot": 85 g kommer i tillegg Her ser du samling på 100 meter. CCI gamepoint (som funker bra på rype). Liggende med 85 grams- tofoten. Godt nok til å prikke ryper. edit; typo
  22. Totalvekt har eg ikkje på grammet, men hadde den på kjøkkenvekta en gang og mener å huske det var rundt 2.7kg med kikkert (3-9x40), demper og to fulle 10 skudds magasin. Totallengde har eg ikkje for hånd nå, men utstikket med demper på en Vorn Deer er no sånt : Her kan du telle lengde i rype. Sånn ca 4-5 ryper lang vil eg tru ;)
  23. Jeg har t-bolt som "sekkerifle" når jeg går med hagle på småviltjakten.. For meg har den vert presis nok til å prikke rypene jeg ser sittende på bakken.. I lite vind har det vert problemfritt ut til 100-110 meter. Må litt tilvenning til å skyte med så "lett" våpen og et litt for tungt avtrekk. Men fordelene veier opp for ulempene her iallefall, der den største fordelen er at det er så lite og smekkert at det alltid er med på sekken
  24. Jeg har buksa, fikk den som erstatning for en Dovre-bukse som ikke holdt regnet ute. Likte passform etc veldig godt på Dovre, men Kvinnherad ble en nedtur. Kvinnherad er tett, potte-tett og veldig klam/varm. Jeg har brukt den rundt 0-5 grader, uten stillongs og det blir veldig varmt. Lommene er trange/dårlige og jeg blir ikke venn med den. Såå den henger stort sett i skapet... Skjønner ikke hvordan en bukse laget for "bratt vestlandsjakt" kan lages så varm.. Det er nok ei god posteringsbukse, men ikkje til å klyve i bratta
×
×
  • Create New...