Jump to content

jernmannen

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fantomets lov ja. Joda, bidrar gjerne. Jeg jobber til daglig i et konsulentfirma med systemutvikling knyttet til web/infrastruktur prosjekter. Så får dere vurdere om dere har tilstrekkelig tillit til å la et såpass ferskt forum-medlem som meg, få nøklene til helligheten i en kortere periode for å få dette ordnet. Er dere( @slemmo @aps ) interessert så send meg en PM så kan ballen rulle derifra. No pressure.
 2. Gjerne det, men Isåfall hvem henvender jeg meg til?
 3. Jeg hater å mase men...det går votter og vintre. https://www.troyhunt.com/the-6-step-happy-path-to-https/
 4. Jeg ser at Swedteam har en "ultra light anorak" til 1700 kroner hos brunst. (https://www.brunst.no/products/swedteam-anorakk) Finnes kanskje enda billigere varianter andre steder ?
 5. Er postet i den gamle tråden også, men 7 og 8 må vel bli noe slik 7 ) Beretta 686 Ultralight 8 ) Steyr Scout i .375 HH med en meget god rekylkappe. Leupold VXR 1.5-5x33 Scout
 6. Ikke dumt, men den bygger en god del ut på baksida. og vil da kræsje med kolbe. Tanken var å spre vekten litt. Noe i denne retning , bare med langt færre lommer. http://img543.imageshack.us/img543/1337/beltkit.jpg
 7. Jeg har lekt litt med tanken om å mekke sammen en ren bandolær løsning i go-light ånd. Tenker da noe ala dette https://no.norsegear.com/first-spear-padded-agb-sleeve-6-12-black + https://no.norsegear.com/firstspear-agb-sleeve-suspenders-coyote men finnes sikkert gode alternativer. Da får en også spredd vekt litt mer effektivt rundt beltet istedet for at alt henger bak og bærekomfort blir nok vesentlig bedre. Dette bør kunne kombineres med skiskyttersela neon77 nevner om en velger og plasserer lommer fornuftig. Forhåpentligvis finner jeg noe uten glorete kamo mønstre.
 8. Har brukt langevann på elgjakt 1 gang. da under en kraftig regnværsdag. Den ene beltelomma røyk under trasking fra bil til post etter den hekta seg fast i noe kratt. Nuvel, fikk .en ny på garantien. Har brukt den til lett turvirksomhet. På dager med stor nedbørsmengder blir dette fortsatt førstevalget mitt da den lett kan bæres under poncho/duk. En liten ulempe er at den siger ned fra hofte om du har glatte klær på. Med det innebygde rypenettet som bandolær er problemet dog løst og sitter greit og komfortabelt. .
 9. Bumper opp. Fint om dere i administratorgruppa kan prioritere dette snarlig. Det er ikke det at sannsynligheten for innbrudd er så voldsomt stor men konsekvensene kan bli ganske økonomisk alvorlige med tanke på GDPR etter 25. Mai da håndhevelse i ytterste konsekvens kan medføre rettskraftig bøter. Https sertifikat er et enkelt og forholdsvis effektivt tiltak for sikring av nettsiden. Støtter trådstarters forslag om letsencrypt. Om dere lurer på hvor dere skal starte, send av gårde en epost til hosting partner, de vil garantert hjelpe dere om dette virker teknisk komplisert. (noe det strengt tatt ikke er) Her er noen lenker https://invisioncommunity.com/4guides/advanced-options/configuration-options/using-ssl-https-r273/ https://www.rootusers.com/how-to-secure-invision-power-board-ipb/
 10. Skulle ønske mine fingre også hadde riktig løps dimensjon. Får vel ta en tur til kirurgen..
 11. Har gått noen runder angående tourniquet. - Har fått høre at tourniquet brukt galt kan gjøre vondt verre og være årsak til amputasjon. OG har også hørt det stikk motsatte, at tourniqueter er trygt og det optimale valget de fleste større arterieblødninger med begrenset medisinsk utstyr. Problemet er når uerfarne bruker en tourniquet feil. Løsningen her er naturligvis kunnskap. Noen som har innspill? Ellers er det stygge beinbrudd og kraftige arterie skader som fullstendig immobiliserer pasient som ligger i bakhodet. - Stabilisere pasient. (akutte tiltak, stopp blødning, etc) - Kontakt AMK. (Nødpeilesender, GPS, Mobiltelefon) (evt send 1 mann avgårde mot dekningsforhold) - Hindre hypotermi og dehydrering. (Varme klær, jervenduk / vann, evt blodsukker, hold ved bevissthet) - Evakuering hvis luftambulanse ikke er tilgjengelig i nærhet. (improviser båre av jervenduk, stokker, tau og duct-tape til nærmeste skogsvei eller skogåpning, evt immøtekom ambulanse hvis en er langt unna nærmeste sentral. Hold kontakt med amk. Noe jeg glemmer her?
 12. Har heldigvis aldri opplevd noe mer alvorlig enn gnagsår og mindre rifter og småkutt i kratt og stein på jakt. Selv små kutt og kan fort ødelegge en ellers god jaktdag om en ikke har med nødvendigheter. Plaster og kompress er alltid med i en eller annen form på tur. Spørsmålene mine er, som følger: 1. Hva har dere med av førstehjelpsutstyr i sekken og hvorfor? 2. Hvilke situasjoner tenker dere at dere at en realistisk kan og bør gardere seg mot? Jeg liker i grunn å ha så lite med på jakt som mulig, men førstehjelps-kit er alltid med. Har montert en liten velcro- rip-away lomme bak sekken med 2 små innerlommer, slik at 3. person kan rive den rett av sekken min om det haster. Hele kitet veier en 3-400g. - Det ene lommen er til irritasjonsmomenter og inneholder gnagsårplaster i alle varianter i en zip-lock (tær, hæl, hælsprekk, tåball), sportstape, smertestillende, kulltabletter, antibac, og evt myggstift. - Den andre lommen er signalrød, og inneholder medisinsk burn gel til 2. og 3. grads forbrenninger, flatpakket heatpack, kraftig kompress-bandasje. plaster på ark , en tampong til dype kuttskader, klorhexidin-wipes, liten saks og pinsett. Ting jeg tenker på som tilstedeværende situasjoner som kan oppstå på jakt er: Irritasjonsskader og andre momenter som forsurer en jaktdag. Tegn på dannelse av frostskader, hender eller føtter. Kuttskader fra kratt , og død kvist. Evt tryning i steinete terreng. Brannskader ved uhell med bål/bålpanne. Kutt, rifter, potesår på hund. (I verste konsekvens, elgen stanger til eller sparker til bikkja under los) Uhell med kniv/øks.
 13. Har disse selv, De er veldig kurante til skyting. Men blir litt for kalde alene til post. Men med en tynn ull-liner under holder de i lett kulde. Men bruker de stort sett kun til skytebane. Bruker til tider også Harkila Fennek fleecehansker med windstopper og ull-liner ved behov. Sømmene er anatomisk riktig plassert og gode å skyte med. Tror disse er ute av produksjon. Gode og varme med god kontakt mot avtrekk og god vindmotstand. Eneste minuset er at de trekker fort vann om du børster snø av klær. sekk, jakttårn etc. https://www.gboutfitters.co.uk/accessories-c6/mens-accessories-c23/gloves-c13/harkila-fennek-fleece-gloves-p155 Er det vinter og streng kulde/vind så bruker jeg Impregnerte skytevotter i bomull med skytefinger med tilhærende tovet ullvott. Kombinasjonen av disse to er uslåelig varmemessig Er det lite vind, brukes ullvott alene. Til nå har jeg kastet av meg høyrelabben ved skuddsjanser men vurderer å klippe hull i tuppen av skytefinger i ullvott, samt modde litt på yttervottens sømmer på skytefinger, så slipper jeg å brå bevegelser med dyr i nærheten. Fordelen er at de er billige og antakelig en brøkdel av av hestra og andre spesialvotter med glidlåser og annet mikk makk. https://no.norsegear.com/votter-stoff-olivengronne-one-size.
 14. Ull er nok det beste også om en ønsker lydløshet og redusere luktavtrykk. Puster også vesentlig bedre enn membrandresser. Lukt setter seg rett og slett dårlig i ull da ull er naturlig bakteriehemmende, og isolerer fortsatt greit selv når det er vått. Bruker noen forskjellige membrandresser fra bergans og dovrefjell til tider, men foretrekker mer og mer ull og vadmel. Se gjerne etter vadmels bukser om du er ute etter å bli skikkelig lydløs. Feks Jagdhund Alpin (https://www.brunst.no/products/jagdhund-alpin-3-varm-vadmelsbukse) eller se etter gamle svenske vadmelsuniformer om du er ute etter et billigere kjøp. Jeg leter fortsatt etter en skikkelig god og tykk vadmelsnikkers i etterkrigstids-passform med magehøy hofte, vide lår og bukseseler, men det bærer nok mot å finne noen meter stoff og godprate med svigermor. Til jakke er min favoritt Bergans Myrull (https://www.xxl.no/bergans-myrull-jakke/p/1080587_1_style) men her finnes det mye mer på markedet å velge i. Magasinet fører en variant som heter dovrefjell smygjakke (https://www.magasinet.no/dovrefjell-smygjakke-i-ull) til omtrent halve prisen. Disse egner seg også bra som forsterkningsjakke under vinterjakka når det blåser opp, og det er mye mer behagelig med ull tvers gjennom under poncho i skikkelig drittvær. Regner det hunder og katter blir du våt på henda uansett hva du tar på deg. Får du fatt på tova vanter eller tova ull-vott med skytefinger, fryser du langt mindre enn med syntetiske hansker som påstås å være vanntett (men som aldri er det). Dette kan hjelpe godt på for godt avtrekk i kjipt og kaldt ruskevær. Trekk gjerne grove raggsokker mange størrelse for store over jaktstøvlene, og fest de fast mot støvel med rep eller sportstape e.l. Dette reduserer ytterligere litt lyd ved smyging i lydt terreng. Styr unna kamuflasje-mønstre til å begynne med. Det er stort sett bare ubrukelig hype. Bruk heller ytterklær i enkle jordfarger som går igjen i skogen : grått, grønt, brunt etc
 15. Såså Doctor, rolig nå Med forberedelser mener jeg han kunne innøvd innholdet bedre. Enkelt viktige juridiske poenger ble hoppet stotrende over uten å fullføre setningene. Det er synd med tanke på at innholdet hans var et ekstremt viktig bidrag under høringen. Der er vi nok helt enige. Hva angår øyne får vi bare være uenige. Det hviler et særskilt ansvar på oss som jegerstand og våpeneiere hvordan vi framstår i kontakt med samfunnet. Selv synes jeg lokale plagg og effekter er viktige kulturbærere og stor stas. Men i en så alvorlig kontekst som dette, undergraver det hans autoritet. Det siste jegerstanden trenger er å bli satt i hillbilly båsen. Dette er nå likevel flisespikkeri, innser det.
×
×
 • Create New...