Jump to content

uncas

Members
 • Content Count

  183
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. uncas

  Ny jaktkompis

  Vondt = ofte litt sta og egenrådig. Men det er jo sjarmerende det også:) "Jeg hører du roper, men kommer ei straks. Til slave kan ingen gjøre en dachs"
 2. uncas

  Ny jaktkompis

  I følge boka skal ikke dachsen veie mer enn 9 kg. Likevel er mange av de premierte drevdachsene godt over dette. Nå avdøde Fibbe som gjorde stort sett reint på skandinaviske premiebord og blei kåret til årets hund, var stor som en drever. Min egen strihår veier 13-15 kg, men fikk like fullt cert på utstillig. Om rådyra turer like godt for en stor vs en liten dachs, er en annen diskusjon. Poenget mitt er imidlertid at det ikke nødvendigvis skiller så mye på framkommeligheten på en stor hanndachs og andre kortbeinte drevhunder.
 3. uncas

  Olje i foret

  Har tilsatt olje i foret som en fast rutine. Innbiller meg at dette er bra for poter, ledd, pels, såvel som et ekstra fett tilskudd i jaktsesongen. Sliter litt med å finne selolje om dagen. Den siste tida har vi delt Møllers tran broderlig. Vil Møllers gi samme effekt som laks eller fiskeolje kjøpt i dyrebutikken?
 4. uncas

  270 vs 30-06

  Fikk ikke tak i orginalpipe i 6,5. Blei ei rustfri Waltherpipe på 21" i 7x57 Mauser og KCC-stokk. Godt i gang med lading. Gleder meg til å teste på banen.
 5. Veidemanns kennel avler strihårsdachs til jakt. Gunleik Vibeto oppgir også at han kun selger valper til jegere. Han ønsker også at kjøperne stiller hundene på prøver slik at han får bekreftet de jaktlige egenskaper i kullet. Jeg er helt sikker på at oppdretter er behjelpelig med råd, tips og oppfølgning til kjøpere dersom dette er ønskelig. Det annonserte kullet kommer fra hunder som definitivt har papirene i orden. Mulighetene til å få en best mulig jakthund ligger derfor godt til stede. Tidspunktet for anskaffelse av en jaktdachs er også bra. Du kan rekke å få valpen godkjent på spor/blod før første jakthøst. Du kan trygt handle hund på Veidemanns kennel.
 6. Hvor mange timer varer det?
 7. Prøvde Oryx i år. Samme erfaring som nevnt over. Mye blodslått kjøtt og søl. Dette til tross for treff bak bog og kort utras. La også merke til at blytuppen blir slått flat på patronene i magasinet. Betyr sikkert nada, men jeg likte det ikke. Kommer ikke til å handle mer Oryx til 358'n. Synd at Woodleigh-kula er priset vel stivt.
 8. uncas

  Nye jaktsko

  Har også hatt Crispi Tiur. Riktignok en billig variant som xxl solgte for 7-8 år siden. Meget god og anvendelig støvel. Optimal for de få av oss som fortsatt heier på nikkers. Glidelåsen var det svakeste punktet på mitt par. Litt synd da det var mye støvel igjen da jeg kastet de.
 9. Mener nå bestemmt at det ikke er lov med løs på drevet, halsende hund til elgjakt. Men du snakker kanskje om dreveren som bandhund?
 10. 45 gr Norma 202 bak 250gr Interlock RN ga 650 m/s i 50 cm pipe. Glimrende kule til elg. Synd den er gått ut. 45,5 gr ga samme hastighet bak 250 gr Oryx.
 11. @Lucky Falls Fin børse. Så nylig på Finn.no en orginal Zeiss Jena kikkert som fulgte med noen av Brno'ene. Kunne kanskje vært noe for deg dersom du er opptatt av å ta vare på det orginale.
 12. Er blitt fortalt at et horn egner seg bedre enn fløyte for innkalling fra full los. Forklaring var at et grovt messinghorn i større grad overdøvet losen og med dette lettere fikk oppmerksomheten fra en jaktglad dachs. Om dette stemmer er jeg vel ikke helt sikker på. Uansett, sjøl bruker jeg horn.
 13. Trådstarter skal ha våpen primært til rådyrjakt. Om han er hundefører, kjenner jeg ikke til. Til bevegelig rådyrjakt med hund, er min erfaring at en lett kombi av bra kvalitet er meget funksjonabelt. Flere heier på 3 piper, håndtverk, tradisjon og estetikk. Jeg heier på oppspenner (sikkerhet på glattisen) og frittliggende pipe. Følgelig en moderne kombi av typen Blaser, Merkel, eller Simpson. ...Men det er nå meg.
 14. Takk for tanker og tips rundt emnet. Har snakket med gutta som sporer trafikkskadede dyr lokalt. Håper jeg kan få tak i et ferskt kadaver etterhvert. Veit at jeg har en lang vei å gå for å lykkes med en hund med meget stor jaktlyst til å gå et 12-24 timer gammelt blodspor på en god måte. Skjønner nå lett tipset om å fullføre godkjenningen før hunden brukes på jakt. Men; gjort er gjort. Vi gir ikke opp.
 15. På ingen måte noe galt med nesa til Håpet. Har fått smake på "indrefilen" tidlig, som du sier. Å få noen andre til å legge sporet ligger langt fram. Vi er ikke i nærheten av å være på det nivået enda. Spørsmålet er hvordan jeg kan få bikkja til å mene at blodspor er gøy.
×
×
 • Create New...