Jump to content

uncas

Members
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ett godt, og billigere alternativ, til Svarowski 3-9x36, er Leupold vx-3, 2,5-8x36. Dette er en lett, solid og kurrant kikkert.
 2. Det var synd. Uansett, takk for info, Christer.
 3. Vant et par gummi/kevlar-støvler på ei drevprøve for mange år siden. De heter superlite, air-tunnel360 og er fra produsenten The superlite boot company. Veldig gode støvler som jeg gjerne skulle handlet et nytt par av. Finner imidlertid ikke en norsk forhandler som har disse. Noen som har peiling på hvor få tak i slike?
 4. Takk for svar. Cluet er altså å holde seg innenfor ladedata til 6,5 Krag. Jeg er litt opptatt av hvilken kulevekt børsa er regulert etter slik at de åpne siktene er noenlunde innenfor. Vi snakker om et kombinasjonsvåpen og i det ligger det at både kikkert og jernsikter bør være operative. Hvor kan jeg finne slik informasjon? Er det slik at lette kuler i hovedsak frambringer lavere trykk? Jeg har levd i troen på at dette hadde med hvor hardt patronen vær ladet. På rådyr er 120 grams sikkert topp. 140 grams ville imidlertid gi mer fleksibilitet med tanke på eventuelle muligheter for jakt på hjort og rein. Er det flere forslag til en god rådyrkule i 6,5 120-140 grain ladet til Krag-hastighet?
 5. Døtrene mine har arvet en drøss med våpen. Blant disse er en fin og smekker Sauer drilling i kaliber 6,5x55 og 20/76. Den er merket med: "VORM. SAUER-SUHL" , "MADE IN GDR" , "SPECIAL-GEWEHRLAUFSTAHL". Jeg tipper den er produsert på slutten av 80-tallet. Den har et 6-sifret nummer som slutter på 94, men har vanskelig for å tro dette er produksjonsåret all den tid "GDR" er brukt. Børsa er riktig så fin. Er satt opp meg en tysk 1-4 kikkert i en meget lavtbyggende hakemontasje. Det eneste som kan påklages, dersom det er lovlig i et arvet våpen, er Greenersikring og riflekaliberet. Skulle gjerne sett vidunderet med R patron og sikring på kolbehals. Jeg skal begynne å lade til drillingen etterhvert. Den skal i hovedsak brukes til rådyrjakt med hund. Så for meg at Oryx kunne være et greit valg. Trenger også en helmantel til trening og eventuelt toppjakt. Lapua Scenar eller Lapua Trainer skulle passe bra. Er det noen som har en ide om hvilken ammo børsa er regulert etter? Bør 6,5-ammo lades forsiktig med tanke på trykk og brekkvåpen? Eventuelt hvor lavt bør en legge seg? Trenger tips. Har aldri ladet 6,5x55 før. Ei heller til drilling.
 6. uncas

  Ei rifle til alt

  ......eller en gammel Brno 600 med jaktdiopter nedfellt i bakre bro i all-round kaliberet 30-06. Mausermekanisme på sitt beste. 2500,- på Finn. Ei børse til alt og til skikkelig sunnmørspris.
 7. Har ei orginal pipe liggende som du kan få til en overkommelig pris dersom du angrer deg etter å ha kappet for kort.
 8. uncas

  hartz hagle

  Fant følgende navn på skinna: H. BURGSM..R & SOHNE KREIENSEN HARZ Børsa i så dårlig stand at den i beste fall blir plombert og hengt på hyttevegg. Spiker og kapp av stokk til knivskaft, er også en mulig løsning.
 9. uncas

  hartz hagle

  Sto Hartz i våpenkortet. Nå har jeg fått børsa i hus. Finner ikke noe navn på den. Noen som kan hjelpe meg å poste bilder?
 10. uncas

  hartz hagle

  Er det noen som kjenner til gammel hagle navngitt med HARTZ? Er en dobbeltløper med utvendig haner. Kal. 12. Stokken er er ettermontert og i vakker flammebjørk. Vurderer å plombere denne, men vil nødig ødelegge et våpen dersom det har en reell samleverdi.
 11. Med 250 gn kuler og normal lading (ca 45 gn 202) er vel 780 m/s neppe .358-hastighet. Drøye 100 m/s lavere hastighet er nok mer riktig. Om dette har noe å si på jaktkulas oppførsel, er vel heller en annen sak. På korte skogsjakthold, tvilsomt.
 12. 250 gn RN interlock i 650 m/s har vært meget bra i forhold til både å spare kjøtt og lommebok. Blei brukt både til trening og jakt. Etter at den gikk ut av produksjon, går det i Oryx. For lite erfaring med denne enn så lenge.
 13. De aller fleste vil trolig sette pris på tidlig svar. Nå er det imidlertid engang slik at etterspørselen er større enn tilbudet. Jeg heier på trekning framfor "først til mølla". Nå har alle samme sjangse i en fair og skikkelig trekning. De, og deriblant meg selv, som ikke kan rigge seg opp med flere datamaskiner på rette tidspunktet, kan også få seg et rådyrkort. Godt at verden går framover.
 14. Løfter denne. Noen med erfaringer?
×
×
 • Create New...