Jump to content

uncas

Members
 • Content Count

  180
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. uncas

  270 vs 30-06

  Fikk ikke tak i orginalpipe i 6,5. Blei ei rustfri Waltherpipe på 21" i 7x57 Mauser og KCC-stokk. Godt i gang med lading. Gleder meg til å teste på banen.
 2. uncas

  Innkjøp av strihåret dachs

  Veidemanns kennel avler strihårsdachs til jakt. Gunleik Vibeto oppgir også at han kun selger valper til jegere. Han ønsker også at kjøperne stiller hundene på prøver slik at han får bekreftet de jaktlige egenskaper i kullet. Jeg er helt sikker på at oppdretter er behjelpelig med råd, tips og oppfølgning til kjøpere dersom dette er ønskelig. Det annonserte kullet kommer fra hunder som definitivt har papirene i orden. Mulighetene til å få en best mulig jakthund ligger derfor godt til stede. Tidspunktet for anskaffelse av en jaktdachs er også bra. Du kan rekke å få valpen godkjent på spor/blod før første jakthøst. Du kan trygt handle hund på Veidemanns kennel.
 3. uncas

  Batterier Gamin T5 Mini

  Hvor mange timer varer det?
 4. uncas

  .358 Win-tråden

  Prøvde Oryx i år. Samme erfaring som nevnt over. Mye blodslått kjøtt og søl. Dette til tross for treff bak bog og kort utras. La også merke til at blytuppen blir slått flat på patronene i magasinet. Betyr sikkert nada, men jeg likte det ikke. Kommer ikke til å handle mer Oryx til 358'n. Synd at Woodleigh-kula er priset vel stivt.
 5. uncas

  Nye jaktsko

  Har også hatt Crispi Tiur. Riktignok en billig variant som xxl solgte for 7-8 år siden. Meget god og anvendelig støvel. Optimal for de få av oss som fortsatt heier på nikkers. Glidelåsen var det svakeste punktet på mitt par. Litt synd da det var mye støvel igjen da jeg kastet de.
 6. Mener nå bestemmt at det ikke er lov med løs på drevet, halsende hund til elgjakt. Men du snakker kanskje om dreveren som bandhund?
 7. uncas

  .358 Win-tråden

  45 gr Norma 202 bak 250gr Interlock RN ga 650 m/s i 50 cm pipe. Glimrende kule til elg. Synd den er gått ut. 45,5 gr ga samme hastighet bak 250 gr Oryx.
 8. uncas

  Tråden om BRNO ZKK-600/601/602

  @Lucky Falls Fin børse. Så nylig på Finn.no en orginal Zeiss Jena kikkert som fulgte med noen av Brno'ene. Kunne kanskje vært noe for deg dersom du er opptatt av å ta vare på det orginale.
 9. uncas

  Hundefløyte til innkalling

  Er blitt fortalt at et horn egner seg bedre enn fløyte for innkalling fra full los. Forklaring var at et grovt messinghorn i større grad overdøvet losen og med dette lettere fikk oppmerksomheten fra en jaktglad dachs. Om dette stemmer er jeg vel ikke helt sikker på. Uansett, sjøl bruker jeg horn.
 10. uncas

  Kombi eller drilling?

  Trådstarter skal ha våpen primært til rådyrjakt. Om han er hundefører, kjenner jeg ikke til. Til bevegelig rådyrjakt med hund, er min erfaring at en lett kombi av bra kvalitet er meget funksjonabelt. Flere heier på 3 piper, håndtverk, tradisjon og estetikk. Jeg heier på oppspenner (sikkerhet på glattisen) og frittliggende pipe. Følgelig en moderne kombi av typen Blaser, Merkel, eller Simpson. ...Men det er nå meg.
 11. uncas

  dachs og blodspor

  Takk for tanker og tips rundt emnet. Har snakket med gutta som sporer trafikkskadede dyr lokalt. Håper jeg kan få tak i et ferskt kadaver etterhvert. Veit at jeg har en lang vei å gå for å lykkes med en hund med meget stor jaktlyst til å gå et 12-24 timer gammelt blodspor på en god måte. Skjønner nå lett tipset om å fullføre godkjenningen før hunden brukes på jakt. Men; gjort er gjort. Vi gir ikke opp.
 12. uncas

  dachs og blodspor

  På ingen måte noe galt med nesa til Håpet. Har fått smake på "indrefilen" tidlig, som du sier. Å få noen andre til å legge sporet ligger langt fram. Vi er ikke i nærheten av å være på det nivået enda. Spørsmålet er hvordan jeg kan få bikkja til å mene at blodspor er gøy.
 13. uncas

  dachs og blodspor

  Sliter med å få opp motivasjonen til en strihårsdachs til å gå blodspor. Hunden er 1,5 år og en lovende jakthund. Han er født i februar og det ble jaktet og skutt dyr for han første høsten. Han gikk brukbart spor, sikkert bra nok til 2. premie, allerede som 5-6 mnd gammel. Planen var å ta blod og fersksporprøve i vår / sommer. Problemet er imidlertid at jeg ikke klarer å få han motivert til å prestere. Virker som han blir mer og mer uinteressert til mer vi trener. Har forsøkt å gå mange hakk ned på vanskelighetsgrad, godbiter i spor, godbit i sporenden, lek og moro med klauen, ja det aller meste jeg kan komme på for å motiverende. Uansett tiltak; bikkja signaliserer at blodspor suger. Noen som har tips til en frustert dachshundeier?
 14. uncas

  270 vs 30-06

  Takk for svar. Grunnen til at jeg i første omgang vurderte 270, og etter hvert 30-06, er reint praktisk. Sluttstykke og magasin kan være som de er i dag. Ser også på det som mer naturlig å bruke en lang hylse i ei lang låsekasse. (Kongsberg 393) 7x57 er et kaliber jeg liker godt. Hadde vært mer aktuelt dersom det hadde vært å få i orginalpipe. Det er det ikke. Jeg får grunne litt til på valget. Ha en god kveld folkens.
 15. uncas

  270 vs 30-06

  Har en 9,3x62 som står å samler støv etter at jeg utelukkende bruker 358win til elgjakta. Vurderer å sette inn ei ny pipe i denne. Bruksomeråde er alround. Vilt fra reinsdyr og nedover. Kulevekt 150 grain og nedover. Lader sjøl. Hadde sett for meg 270win som et egnet kaliber i ny pipe. Blei likevel i tvil da jeg sammenlignet med 30-06. Forskjellene mellom de to virket marginal. 30-06 er, slik jeg ser det, et lettere kaliber med tanke på tilgang og andrehåndsverdi. 30-06 er dessuten mer fleksibel i forhold til tyngre kuler. Har jeg rett i at det er marginale forskjeller mellom de to i 140-150 grains kuler? Hvorfor skulle jeg velge 270 framfor 30-06? Hva gjør en 270 som ikke 30-06 klarer? Mvh En som plutselig blei i tvil.
×