Jump to content

uncas

Members
 • Content Count

  217
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har en Leupold 4-12x40 som jeg bruker til formålet. Lett, smekker og robust. Funker som gull. Har imidlertid sans for gulfarget ekstraglass som skrus fast på objektivet (levert av Leupold). Dette gjør at jeg bedre ser kontraster i snøen, særlig i vanskelig lys.
 2. uncas

  Brno ZKK-601 ny stokk

  Jeg kjøpte en 601 for 2-3 år siden. Betalte 1k for børsa, skiftet pipe til kaliber 358 win. og er strålende fornøyd med "riggen". Det finnes muligheter for syntetisk stokk av typen HT, men dette er kostbart. Boyds leverer også diverse limtrestokker og dette til en mer overkommelig pris. En Brno 601 har en markedsverdi på 0,5-3k. Ville tatt dette med i vurderingen før jeg brukte 5-10 tusen på en ny stokk. Sjøl pusset jeg ned orginalstokken, samt oljet på nytt etter alle kunstens regler. Blei helt greit og var et et trivelig vinterprosjekt. Beddet på nytt og tok i denne forbindelsen med bedding av magasinbrønn. Resultatet blei ei topp hundeførerbørse med god presisjon.
 3. Det har du sikkert helt rett i. Derfor skal jeg heretter slutte å irritere meg over "dommern er ræva"-innlegg.
 4. Min innledende setning var ment som en oppfordring til å se saken fra et litt annen vinkel enn egen hundegård og traumatisk egenerfaring. Organisering av arrangementer, utdanning og kursing og lagring av hundedata, er svært viktig for de som søker å avle gode jakthunder. NKK står for dette i dag. Og følgelig er NKK's videre eksistens viktig for oss som jegere. Konspirasjonsteorier om korrupte og udugelige NKK-dommere er jeg egentlig ganske lei av å høre om. Dommerne har utdannelse. Dommerne dømmer ut fra en rasestandard. Og dommerne er mennesker. Ulike mennesker vektlegger ofte litt forskjellig, men selvfølgelig innenfor standarden. Jeg er selv dachshundmann og opplevde 3 ulike bedømmninger på siste bikkja mi. En dommer mente den var "good", en "very good" og den siste "exl". Hvorfor slike forskjeller? Jo, ulike dommere med ulike preferanser. Men kanskje også noe annet: Kanskje bikkja hadde en bedre dag på forsøk nr. 3? Kanskje hadde vi trent som en ekvipasje og fikk vist oss fram på en bedre måte? Kanskje hadde jeg fått nappa Peiken slik at han så bedre ut, eller kanskje hadde jeg tatt av meg slagstøvlene og jaktbuksa til fordel for noe bedre i settingen. Ikke veit jeg. Å melde seg ut av en organisasjon, eller samfunnet for den slags skyld, fordi en er uenig i enkelte avgjørelser, kan kanskje føre fram. Likevel er det normalt langt mer virkningsfullt å faktisk søke forandring innenfor det demokratiske systemet man er en del av. I dette tilfellet NKK.
 5. Man må gjerne uttrykke sin misnøye med en enkelt utstillingsdommer sin vurdering av bikkja sommeren 2012 eller andre dyptgripende overgrep mot egen hund. Kanskje bør man likevel tidvis prøve å se saken fra et litt annet perspektiv. NKK er en paraplyorganisasjon for alle raseklubbene. Den er på mange måter ett av de viktigste verktøy for oppdrettere i sitt arbeid med å framskaffe de beste og friskeste rasehundene. Er ikke dette en sak som ti syvende og sist betyr noe for oss som jakter med hund? Jeg tror det og heier følgelig på NKK sin eksistens.
 6. Dersom bomull er det du kikker etter, hva med forsvarets gamle feltbukse (M-70?)? Solid, finnes i et utall av lengder og bredder og koster 2-300 kroner.
 7. uncas

  24 kaliber

  Det dukket plutselig opp 7 haglepatroner i kaliber 24 da jeg ryddet i dag. 3.5mm, papp m/filt. "Extra gasdicht, express, rauchlos rostfrei". Er merket i bakkant med; G.G. & CoA.G. , DURLACH. Selges eller byttes mot 10 gode rådyrpatroner i kaliber 20. ........og der var de avhendet.
 8. I mine øyne en kjempedeal: 171365823 (finnkode) Lakelander til 1500 kroner!
 9. Kan vel i beste fall kalles selvmotsigende fjas. Gir neppe trådstarter ny og relevant kunnskap rundt spørsmålene som stilles.
 10. Nettopp derfor er Agria det beste alternativet. De gir mulighet til å velge 60k som øvre forsikringsbeløp og ikke 30k som alle andre selskaper. Ved alvorlige skader og ulykker kommer en ikke langt med 30 store.
 11. Vetrinær er dyrt. Særlig dersom det er en alvorlig skade. Kommer ikke veldig langt med 30 store. Forsikret hunden min etter å ha opplevd bilpåkjørelse under jakt. Ville ikke oppleve ett dilemma der økonomi og hundens liv var faktorer som måtte veies. Agria er, så vidt jeg veit, det eneste selskapet med 60.000 som limitt. Kuttet ut livsforsikring for å redusere utgiften. Godt fornøyd med Agria.
 12. Har en stor dachs som er innjagd på rådyr og rev. Var i Finland i høst på et drevmesterskap. Var litt skeptisk da dommeren fortalte meg at det ikke fantes rådyr, men kun hjort i terrenget jeg trakk. Men dachsen overbevisste. 2 fulle drev på hjort som turet som bare det. Setter av et par dager i elgjakta neste år der elgbikkja blir hjemme og dachsen får enerett på de få hjortene som er i terrenget. Hjorten turer bedre da man har en saktedrivende hund med godt og forutsigbart fotarbeid. Bukk i brunst kan likevel dra rett ut, er jeg blitt fortalt.
 13. Ett godt, og billigere alternativ, til Svarowski 3-9x36, er Leupold vx-3, 2,5-8x36. Dette er en lett, solid og kurrant kikkert.
 14. Det var synd. Uansett, takk for info, Christer.
×
×
 • Create New...