Jump to content

uncas

Members
 • Content Count

  225
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. uncas

  WeHunt

  Jeg reklamerte også på wehunten jeg kjøpte i sommer. Varte bare noen få turer før den la inn årene. Den nye jeg fikk tilsendt var ikke lik. Den het verson 2 og hadde en annen ladeport. Denne har fungert greit i høst, med forbehold om mobildekning, og jeg gir derfor systemet ikke opp enda. Mitt bruksområde er som reserveløsning til garmin.
 2. Har også hørt dette. Tror likevel det handler mer om teori enn praktisk funksjonalitet. Det er topografien som er hovedutfordringen for begge. Er det en ås som gjør forbindelsen vanskelig, fungerer t5 like dårlig som t5 mini. Forskjellene i rekkevidde er først reelt med overhøyde og klar sikt - og så langt stikker ikke fuglebikkja di at dette bør være grunnlaget for valget. Fordelene med t5 mini er lav vekt og volum, samt at den er mindre i veien for frambeina til bikkja. Bakdelen er noe lavere batterikapasitet. Har du muligheter til lading, er ikke sistnevnte heller et issue.
 3. Opplever det som vanskelig å få bikkja fokusert nok på noe så "kjedelig" som storfeblod da den har fått opplevd toppen av lykke; å jage et rådyr inn på fall for far. Bikkja mi sporet blod godt nok til premiering ved 8 mnd alder. Slapp på vilt før han var 9 mnd og etter det var det håpløst å gå blodspor. Ferskspor derimot........👍
 4. Har Canadapulken. Genial. Får ikke fullrost den nok. Anbefaler denne investeringen. Etter 4-5 sesonger på elgjakt, har den vist seg å være det optimale hjelpemiddelet til å dra fram vilt med håndkraft. Må legge til at vi stort sett drar vilt ned til vei.
 5. Hunden må være 9 mnd før du kan ta sporprøve. Absolutt lurt å ta dette før den brukes som løs på drevet halsende hund. I forhold til dette er optimalt å få valpen i hus ved juletider, eller litt før, dersom den skal slippes 1. høsten.
 6. Skulle ikke være noe som tilsier dårlig jaktlyst da. Gi tispa litt tid så ordner dette seg. Lykke til.
 7. Vanskelig å gi deg en "oppskrift" på å løse problemet. For meg høres det ut som de første gangene strihårsdachsene mine hadde los. Varte gjerne bare 5-10 minutter. Lostidene ble klart lengere da bikkjene ble tryggere på arbeidssituasjonen. Alle hunder er ulike individer. Kanskje trenger bikkja di bare mer tid enn det som er normalt for en dachs. Mitt råd er å være mye ute i terrenget. Prøv å bygge opp tryggheten til bikkja ved å bevege deg lite og hold deg på samme plassen dersom bikkja drar ut i los. Sikkert bra å få skutt dyr for henne, men klart en fordel om dette skjer etter at hun h
 8. Har en Leupold 4-12x40 som jeg bruker til formålet. Lett, smekker og robust. Funker som gull. Har imidlertid sans for gulfarget ekstraglass som skrus fast på objektivet (levert av Leupold). Dette gjør at jeg bedre ser kontraster i snøen, særlig i vanskelig lys.
 9. Jeg kjøpte en 601 for 2-3 år siden. Betalte 1k for børsa, skiftet pipe til kaliber 358 win. og er strålende fornøyd med "riggen". Det finnes muligheter for syntetisk stokk av typen HT, men dette er kostbart. Boyds leverer også diverse limtrestokker og dette til en mer overkommelig pris. En Brno 601 har en markedsverdi på 0,5-3k. Ville tatt dette med i vurderingen før jeg brukte 5-10 tusen på en ny stokk. Sjøl pusset jeg ned orginalstokken, samt oljet på nytt etter alle kunstens regler. Blei helt greit og var et et trivelig vinterprosjekt. Beddet
 10. Det har du sikkert helt rett i. Derfor skal jeg heretter slutte å irritere meg over "dommern er ræva"-innlegg.
 11. Min innledende setning var ment som en oppfordring til å se saken fra et litt annen vinkel enn egen hundegård og traumatisk egenerfaring. Organisering av arrangementer, utdanning og kursing og lagring av hundedata, er svært viktig for de som søker å avle gode jakthunder. NKK står for dette i dag. Og følgelig er NKK's videre eksistens viktig for oss som jegere. Konspirasjonsteorier om korrupte og udugelige NKK-dommere er jeg egentlig ganske lei av å høre om. Dommerne har utdannelse. Dommerne dømmer ut fra en rasestandard. Og dommerne er mennesker. Ulike mennesker vektlegge
 12. Man må gjerne uttrykke sin misnøye med en enkelt utstillingsdommer sin vurdering av bikkja sommeren 2012 eller andre dyptgripende overgrep mot egen hund. Kanskje bør man likevel tidvis prøve å se saken fra et litt annet perspektiv. NKK er en paraplyorganisasjon for alle raseklubbene. Den er på mange måter ett av de viktigste verktøy for oppdrettere i sitt arbeid med å framskaffe de beste og friskeste rasehundene. Er ikke dette en sak som ti syvende og sist betyr noe for oss som jakter med hund? Jeg tror det og heier følgelig på NKK sin eksistens.
 13. Dersom bomull er det du kikker etter, hva med forsvarets gamle feltbukse (M-70?)? Solid, finnes i et utall av lengder og bredder og koster 2-300 kroner.
 14. uncas

  24 kaliber

  Det dukket plutselig opp 7 haglepatroner i kaliber 24 da jeg ryddet i dag. 3.5mm, papp m/filt. "Extra gasdicht, express, rauchlos rostfrei". Er merket i bakkant med; G.G. & CoA.G. , DURLACH. Selges eller byttes mot 10 gode rådyrpatroner i kaliber 20. ........og der var de avhendet.
×
×
 • Create New...