Jump to content

all trades, master of none

Members
  • Posts

    160
  • Joined

Recent Profile Visitors

2,147 profile views

all trades, master of none's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • One Year In
  • Conversation Starter
  • One Month Later
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

87

Reputation

  1. Ok. Tenker at jeg etterhvert skal sette demper på min Benelli Argo i 308.
  2. Dersom du tjenestegjør på Rena, anbefaler jeg å vurdere Rena pistolklubb. Da får du sikkerhetskurset på plass, klubben er veldrevet, har gode treningsmuligheter og relativt hyppige stevner. https://www.renapk.com/?page_id=21
  3. Gammel tråd får nytt liv! Når min argo var ny erfarte jeg noe av de samme problemene med presisjon som trådstarter beskriver, dvs løs skrue og dårlig presisjon. Med utgangspunkt i rådene i denne tråden har jeg pleid å dra til skruen foran på forskjeftet ganske hardt. Etter at jeg begynte å dra til skruen ganske hardt har presisjonen på argoen vært god, men nylig fikk jeg problem med med å få magasinet til å sitte etter puss. En tur til Jakt og friluft på Gjøvik avdekket problemet, skruen var dratt til så mye at forskjeftet ble dratt bakover og gjorde magasinbrønnen for trang. Konklusjon: 1: dra til skruen så den sitter, men om du får problem med å få inn magasinet har du strammet skruen for hardt. 2: takk til Jakt og Friluft for rask og god service
  4. https://garrettwade.com/product/british-navy-jack-knife Gammel britisk militær lommekniv. Har ett par stykker liggende. Min vurdering er at dette er en relativt lite hensiktsmessig kniv til min bruk, blir aldri med i sekken på tur eller jakt, gidder ikke engang ha den liggende å slenge i bilen Det ligger mye på nettet om man søker på «British Jack knife»
  5. Kjøpte bolo fra Jennegga i vinter, nå har jeg fått brukt den litt. Planlagt bruksområde er primært å rydde skuddfelt under jakt. Sekundært å rydde kratt som vokser i skråningen i enden av tomta. Tidligere har jeg prøvd machete og kukri fra xxl til jobben, jeg anser begge som uegnet. Øks, samekniv, Fallkniven A1 og foldesag har blitt brukt med ok resultat, men det tar mye mer tid en med bolo. Erfaringer med bolo: - Svært god service fra Jennegga! -Det er relativt raskt å få boloen skarp - Bollen er et meget anvendelig verktøy til å rydde unna kratt og til underkvisting av kratt og greiner opp til over håndleddstykkelse - Ryddingen går veldig raskt - Ofte går greina mye lettere av en jeg er vant til, det er grunn til å vise litt mer forsiktighet med egen plassering når man jobber - Jeg savner muligheten til å kjøpe en enkel slire sammen med boloen. Konklusjon: et svært godt kjøp og et anvendelig verktøy. Anbefales!
  6. Sikkert jeg som er unødvendig skeptisk, men som flere har vært inne på; snodig tråd, det kan kanskje være greit å unngå å trykke på koblingen som ligger i første innlegging denne tråden.
  7. Forsvarets fotposer, ett par størrelser større en man vanligvis bruker. Skjer til såler av ett gammelt liggeunderlag og legg i fotposene, bruk katanker med ekstra filtsåler i fotposene. Fungerer dårlig til å gå langt med, men fint når man sitter i ro. Uavhengig av type fottøy, det kan ofte lønne seg å ha en ekstra sitteplate eller lignende under føttene, fungerer som ett ekstra sett med såler. Det er det mulig å ta med en liten børste og koste støvlene rene for snø slik at man kan sitte i fjellduken med glidelåsen lukket mot bakken.
  8. Det må vel være rimelig å kreve at en moderne isbjørn er vel kjent med samfunnets forventninger til respekt for varierende kjønnsidentitet og at de gjennom handling viser et sinnelag som fremmer «body positivity»! Et menyvalg som baserer seg utelukkende på egne preferanser kan komme til å krenke noen, det vil vi vel ikke?
  9. Jepp! En av mine mer obskure favoritt aktiviteter er å sitte i sofaen med øl og pottis mens jeg leser om håndvåpen til beskyttelse mot alskens utriveligheter på amerikanske nettsteder. Nå har vi endelig fått en slik diskusjon her hjemme! Tråden preges foreløpig av litt lite skråsikkerhet, få personangrep/idiotforklaringer, men jeg regner med at det vil ta seg opp etterhvert! For ordens skyld: jeg mener at det viktigste er at våpenet kan trekkes raskt, og treffe presist med mange skudd på kort tid, fra en ugunstig skytestilling, og med ammo som gir dyp penetrasjon. Alle som mener noe annet er dårlige mennesker.
  10. Jeg har ikke testet tape, jeg har en antakelse om at det kan gi større endring av treffpunkt en kondom, men det er jo ofte mulig å ta den av før ildåpning! Jeg pusser og oljer våpen før jeg går ut, fett i mekanismen er bannlyst. Jeg bruker breakfree våpenolje, den har god nok smøreevne når den er blandet ut. Olje og rødspritblandingen har jeg i en gammel låsoljeflaske md liten tut og skrukork. Denne er til å få unna forurensning som måtte oppstå når jeg er ute, det samme med posen med olje og pussegarn. Jeg har ikke erfaring med pumpehagle, til jakt bruker jeg halvauto (benelli m2 og benelli argo), samt div bolt rifler. Jeg har brukt, og undervist i bruk av militære våpen om vinteren i endel år og jeg vil påstå at optikk er en større sårbarhet en våpenets virkemåte.
  11. Ifm jobb og jakt har jeg vært litt ute om vinteren med ymse våpen, mye bæring, men tidvis litt skyting også. Jeg vil hevde at det er lite som kreves for å holde våpen funksjonssikre om vinteren. Det viktigste er å ha et godt innoljet våpen, bruk våpenolje blandet med rødsprit. Ha med en liten oljeflaske med olje/rødsprit, og en liten pose med pussegarn fuktet med olje/rødsprit. Tørk over våpenet med olje/rødsprit ved behov. Prøv å unngå store temperaturendringer på våpenet. En kondom på munningen kan bidra til å holde pipa fri for forurensning. Når det gjelder pistol, så har valg av hylster og plassering av hylster en betydning.
  12. @Per-S,Mener du det er urimelig å anta at det danske Forsvaret har et eget våpenskolemiljø som understøtter de avdelingene de nytter til suverenitetshevdelse? Når det gjelder akademisk forskning på området er det begrenset hva jeg har satt meg inn i, men denne gir et perspektiv som jeg synes er interessant med tanke på suksessrate på korte og lange våpen. https://archive.org/details/326124-efficacy-of-firearms-for-bear-deterrence-in-alaska/mode/2up
  13. Telefon til våpenkontoret om 10/22 i dag, de henviste til retningslinjer fra POD, og sa det var tre års frist (fra loven kom) på kvitte seg med våpen som ikke er på den nye godkjentlista til POD. Jeg spurte om samme kompensasjon ville gjelde for 10/22 som for mini14, hun på våpenkontoret antok det.
  14. Enig i at risiko aversjonen i samfunnet ofte kan være for stor. Men jeg mener det er stor forskjell på å ta risiko på egne vegne og risiko på andres vegne. Når vi jakter kan vår risikovilje ha betydning for andre en oss selv. Jeg opplever ofte at det er annen aktivitet der jeg jakter (Innlandet, og Troms og Finnmark). Dette er grunnen til at jeg konsekvent velger lavest mulig kaliber. Jeg bruker aldri noe over 17hmr på toppjakt og jeg bruker hurtig ekspanderende ammunisjon på dyr på bakken, dette har sine ulemper ift rekkevidde og kjøtt ødeleggelser, men det synes jeg er greit, jeg jakter fordi jeg kan - ikke fordi jeg må.
×
×
  • Create New...