Jump to content

M83_Kongsberg

Members
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gratulerer med det, Ruger#1 De der ligner mistenkelig på mine 162 gr Lee-kuler... Jeg bruker Hornady gas-checks og Kawasaki green, og Lee push-through die...
 2. Takk for det! Jeg ligger litt i forkant nå, jeg har det jeg behøver for å lade, snart kan jeg støpe kuler, mangler bare ei børse! Det lar seg vel låne, når alt annet er på plass...
 3. Det blir spennende å se hva du får ut av de der på bildet! Underveis fra Uniten er en 93 gr, 3 hulls blokk for 6,5 og jeg ser frem til å teste ut kulene derfra. De vil nok også få et strøk med Kawasaki green, den har fungert greit på kuler i 308, så lenge jeg unngår å søle med smøring av 'hinge-pins' og sprue-cutter...
 4. Kula ser spennende ut, men det står at forma er utsolgt...
 5. Hvorfor kvier du deg for å starte med pulverlakkering?? Det er da det smarteste som har vært gjort på 'hjemmestøper-fronten' på lenge? Det er enkelt, du kan prøve det med svært enkle hjelpemidler og resultatene blir jevnt over veldig bra. Hør litt rundt så får du sikkert 'lånt' en dose eller to?
 6. Selvskutt ælj med selvstøpt kule, bedre blir det vel ikke!
 7. Spennende prosjekt du har der! Det blir interessant å følge fortsettelsen!
 8. "Men ting går fremover, andelen som skyter med masker inne siste 12-24mnd vs for 5-10 år siden er drastisk opp. " Nå er det blitt en hel del år siden jeg drev med 'Praktisk Skyting' (som det het etter Stridsskyting, FØR det ble 'Dynamisk'...) Den gangen brukte de aller fleste masker ved innendørs skyting, så noe må jo da ha endret seg til det verre igjen ? En hel del aktive skyttere fikk påvist førhøyede verdier av bly i kroppen og legesjekk og maskebruk ble helt vanlig.
 9. Om noen har må det være RWS, et nettsøk tyder likevel på at Sintox tennhetter for det meste leveres til produsenter av ammunisjon til 'tjenestegjørende personell'.
 10. Takk igjen til dere som kan og som deler. Interessant å se at den 100 år gamle resepten som utgjør 'Sinoxid' fortsatt holder stand.
 11. Hei igjen, jeg ser her at TS egentlig stilte det samme spørsmålet som jeg gjorde for ikke så lenge siden. Raufoss med krone + 2 0 og 1 9 osv. Hva ken leses av tallene?
 12. Takk Ole, en sak til: Hva bruker du for å systematisere dine ca 2k patroner?
 13. 1: Fra tid til annen kommer en over gamle hylser. De kan være fabrikknye som aldri ble ladet og dee kan være spesielle hylser funnet ute. Eller bare 'gamle patroner' I den grad de har noen verdi: Spiller det noen rolle for verdien om de er fulle av olje og generell skitt, eller om de har fått en omgang med et rensemiddel? 2: Bunnstempelet kan være vanskelig å lese og verre å fotografere på gamle patroner. Jevnlig ser jeg at stempelet er fylt med hvit lakk (ea) for å gjøre det tydlig på bilder. Er dette generelt akseptert som OK blant samlere?
 14. Jeg har (som sikkert 'alle andre' noen 30-06 Raufoss 'Krone-hylser'. I hver ende av 'RAUFOSS' står et tall, f.eks 1 RAUFOSS 7, 2 RAUFOSS 7 . Hva står disse tallene for? Kan jeg lese årstall ut fra dette?... ... og når vi er i gang: AYR (Ammunition Yard Raufoss ??) Når ble dette benyttet?
 15. Takk Ole ! ... men 30 M1... ?
×
×
 • Create New...