Jump to content

aya

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

aya's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

4

Reputation

  1. Sensorene må ha lys. Det kan monteres kunstig lys over hver sensor, men ikke alle kronografen liker dette. Jeg vet ikke om det fungerer med din. Det enkleste er å skyte ute, i godt lys! Jeg pleier å ha 4-5 meters avstand til startsensoren. Ellers har jeg en god regel, Hvis alt annet mislykkes, leser jeg bruksanvisningen!
  2. Som sagt over, hvis det lukter friskt, ikke eddik,ikke er klumpete og fuktig, så er det bare å bruke det. Tøm litt på et hvitt papirark, er det rødt støv, bør du kaste det. Jeg har siste året brukt Hercules krutt fra 80 tallet, som av forskjellige årsaker har blitt stående. Unique, Herco, Blue Dot, 2400 og Reloader 7. Ingen problemer så langt, med noen av dem. Kronografen viser ca det samme som for førti år siden! Krutt er holdbare saker, hvis man viser litt omtanke ved lagring.
  3. En fjærbelastet arm, som sitter fastmontert på pressa. Du legger hetta i holderen, skyver den inn i sporet på stempelet og hetta settes når du senker stempelet/ hylsa, fra dien.
  4. Tror det er en dårlig ide å bruker setteriibly til svartkrutt. Hjulvekter er vel også i hardeste laget til dette! Setteribly kan være enten monotype eller linotype. Monotype er det vanskelig å støpe kuler av, uten å blande ut med rent bly. Linotype kan brukes alene, gir perfekte kuler og god presisjon i høyere hastigheter, men er for sprøtt til jaktbruk. Dropping rett fra tanga, gir i beste fall litt varierende hårdhet. Hvis du må herde, bruk ovn. Har du du nok setteribly, bland til korrekt hårdhet, glem herdingen. Bhn 15-20 holder fint til hastigheter rund 2000 fps.
  5. Tom’s Gun Shop. Mener det var i Vogts gate. Obligatorisk ved besøk i hovedstaden.
  6. Jeg ville ikke brukt disse uten gas check, ikke i hastigheter over 1000 fps. Har ingen erfaring med pulverlakk, det forhindrer sikkert blying i løpet, men det hjelper lite hvis riflingen ikke får tak i kula! Har du målt diameteren på kula? Lee tenger kan iblant levere kraftig underdimensjonerte kuler.
  7. Standard vekt og kulelengde, som går på tvers i skiva, er vel et sikkert tegn på underdimensjonerte kuler. Prøv 430 eller 431. Aller helst mål dimensjonen på løp og tønne og size deretter! Apropos, er ikke dette en kule beregnet for gas check, skyter du den uten?
  8. Det er nok riktig, hylsene er merket nx 41/20. Puncher egentlig ganske lett større hull med utstøterpinnen, hvis den bare ville bli med ut igjen! Har ikke lyst til å lime den fast heller, brekker den er det jo kjørt. Har noen prøvd å slipe ned utstøternåla en smule? Er det andre rariteter med disse hylsene også?
  9. Har fått en bøtte med 9 mm hylser av merket S&B. Har brukt en del av disse i andre kalibre og bortsett fra trange hettelommer, har det fungert greit. Setter hettene med håndisetter, så det går greit , men disse hylsene har så trang tennhettekanal, at utstøterpinnen blir hengende igjen i hylsa! Har RCBS dier. Er det noen quick fix på dette, eller er retur til bossbøtta eneste løsning?
  10. Statisk elektrisitet. Vask med antistatisk klut. Renn i gjennom litt krutt , så er det antagelig i orden. Du bør sjekke hvorfor det blir statisk. Teppe på gulvet, eller trekket på stolen f.eks.
  11. Har en som er merket Carbon V. Lett å sette opp, holder eggen bra, synes jeg. Eneste bakdel er at bladet må settes inn med litt matolje ved lagring, skjolder på bladet,blir det uansett. Noen kniveksperter som kjenner til Carbon V, og noen som har et forslag til hvordan jeg blir kvitt skjoldene på bladet,er ikke rust!
  12. Eller for å få litt fortgang i det, kjøp en krabbekoker! Jeg bruker målebeger i rustfritt stål, kjøpt på Biltema. Litt over halvfull, er ca en halvkilo. Passer fint i gryta. Jeg har borret hull i en treplanke, som jeg plasserer koppene i. Når det gjelder gryte, er rustfritt stål best, støpejern funker, men ikke bank på gryta. IKKE bruk aluminiumsgryte!
  13. aya

    Ruger Super Blackhawk

    Nytt løp er satt inn. Kjapt og effektivt via Våpen-Søylen. Det gamle løpet sprakk i overgangen tønne til løp!! Dette etter et ukjent antall tusen skudd gjennom 30 år. Stort sett magnum. Ble overrasket, men alt har vel en levetid.
  14. .356 diameter på blykuler i 9mm, er erfaringsmessig en oppskrift på massiv blying. Prøv .358 diameter og 38 S&W ekspander.
×
×
  • Create New...