Jump to content

stigamundsen

Members
  • Posts

    668
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

stigamundsen last won the day on June 3 2023

stigamundsen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,074 profile views

stigamundsen's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Posting Machine Rare
  • Very Popular Rare
  • 10 years in
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

265

Reputation

  1. Er det ikkje vanleg å bruke vakumpotte/kammer ved bruk av kaktusjuice? Veit du får kjøpt slike "potter", men du får ikkje ein heil riflestokk ned i ei slik. Kanskje ein todelt ein? Imponerande tolmodigheit og resultat, forresten!
  2. Har kjøpt kniv frå utlandet ein del gonger. Har handla frå privatpersonar, nettbutikkar og ebay. Ikkje hatt nokon problemer så langt. Og Buck 112 skulle i alle fall vere hodt innanfor alt som finnes av liver og reglar.
  3. Nei, det det såg ille ut. Det er vel truleg ikkje eit problem, men skulle ikkje sett slik ut. Har du løyst låskassa frå stokken og sett om det er noko som er montert skeivt?
  4. Syntstokk? Er det klaring mellom stokk og løp? Ville irritert meg og!
  5. Meiner det er 1:8. Det skulle vel vere raskt nok? Me får sjå. Takkar ellers for gode tips og råd.
  6. Eg har 1000 Nosler RDF 105 gr. og har N150 og N550 tilgjengeleg. Men kva er god nok presisjon til tildømes jaktfelt?
  7. Har hold på med heimeladning av og på i 15 år. Har i den tida hold på med mykje "puttling" med rare kaliber, små kvanta med kuler og mykje skifting av komponenter. Liker eigentleg å puttle på med slikt, men ser at det går ut over rein skytetreting. Når nesten alle turane på banen involverer ein eller anna form for testing av ammunisjon, er det ikkje så mykje tid igjen til faktisk skytetrening. No er eg i startgropa til å få det nye 6XC-løpet opp og går. I den forbindelsen lurer eg på korleis folk utviklar ladningar for eit nytt kaliber med berre nye komponentar. Har sett litt videoar der ein skyt ein ladestige og noterer hastigheita, for så å fortsette uviklinga frå dei evt. "nodane" ein finn. Har ein gammal Beta-kronograf, men er usikker på om denne er presis nok. Alle tankar, idear og prosedyrer mottas med takk.
  8. Høyres meir ut som om det er noko laust i forbindelsen mellom børsa og kikkerten. Har du sjekka alle skruer? Greit å sjekke at boltane som fester stokken i låskssen og er stramme. Om det er litt slark her, kan det gje ein del utslag
  9. Sjøfugljakt? Gåsejakt? Om du treff noko særlig med den? No har du vel ikkje lov å ha meir ein to skot i hagla, så då dett vel litt av poenget vekk. Men det er jo gratis hagle då...
  10. Om det er tilgjengelig i Norge eller Europa veit eg ikkje. Men eg har tidligare brukt selskap i USA som videresender pakkar. Du får ei adresse hjå dette firmaet i USA, og så sender dei det til deg når dei har motatt pakken. Fungerer fint. Eg har brukt JetCarrier. Har grei erfaring med dei.
  11. Kva type kniv er du (han) på jakt etter? Med type meiner eg tradisjonell norsk/skandinavisk eller meir "moderne". Gjerne laga av rustfrie høglegerte stål. Slipte knivblad, ikkje smidde.
  12. Om det er mykje blyavleiringer i løpet klarer du ikkje «skyte» dette ut på banen. Har litt erfaringer ned slike gryteskrubber i kobber. Dra ut ein lang tråd og surr denne på utsida av ein trang pussepropp.
  13. Tja.. Har berre erfaring med Rafdal. Der pleier eg å vente mellom 4 til 6-7 veker. Dette har vore litt større jobbar. Nytt løp ++. Masing er vel aldri noko poeng, men ein telefonsamtale må vel kanskje vere på sin plass. Fekk du noko tidsestimat Imponerande nekro-post uansett
  14. Snasen liten tass! Veit du kva volum du har igjen under «skalleknuseren»?
×
×
  • Create New...