Jump to content

TMB

Members
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

TMB last won the day on August 8 2019

TMB had the most liked content!

Community Reputation

43 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har endelig kommet i kontakt med en produsent av løpsemner som kan lage løp etter de spesifikasjoner jeg ønsker. Enn dog ikke i Norge, men i Canada. Hvordan er lovgivningen på import på løpsemner? Hva trengs av dokumentasjon for å få slikt til? Prisen blir ikke så mye høyere om jeg får han til å maskinene det ferdig og kamre det, men da gjelder vel en helt annen lovgivning, hvorpå det kanskje er best å søke våpenkort på våpen del? Noen her inne som har gjort slikt før og som kan gi meg noen hint og tips?
 2. TMB

  1911-tråden

  Det er sikkert blitt diskutert opp og ned, men er det noen som kunne komme med anbefalinger på hvilket løp det lønner seg å kjøpe. Og mer viktig, hvem produsenter skal en holde seg unna.. (nedre pris sjiktet.) Har en Renington 1911 skrivemaskin fra 1942 som sprer overraskende mye, og som kammeret nå begynner å bli litt romt på. Jeg skyter for det meste med 230grain bly kuler .
 3. Hvordan håndheves nåværende regelverk ang jakt med våpen kjøpt med søknad for konkuranse? (forutsatt at de tilfredstiller jaktforskriften)
 4. Meget bra oppsumert madlychip. Trur du har trukket ut essensen av tråden i innleggdet ditt. Og jeg er enig i 99% av det du skriver, men av praktiske årsaker så innebærer design pre 1890 rimelig mange våpen, og jeg vil tru dette blir vanskelig å håndheve for Politiet. Produksjonsår er derfor lettere å håndheve for politiet. (foruten gamle hagler uten produsent navn eller serie nr, der eneste mulige aldersbestemmelse er nitro merke eller ei) Jeg jobber med en liten artikkel for klubben min på det punktet der, men er sikkert ikke ferdig før jul kjenner jeg meg selv rett.
 5. Nei, min hensikt er ikke å trolle, men jeg spør for å søke informasjon hvor grensen på luftvåpen kaliber går og hvor .50 cal ble hentet fra. Tenkte da at paintball kanskje var grunnen. Og du har svart ganske nøyaktig på mitt spørsmål, så jeg er fornøyd. Var ikke min hensikt å tråkke noen på tærne, og om du går barfot så beklager jeg det. Jeg burde kanskje valgt ett mindre realistisk eksempel for å ikke bli mistenkliggjort for å ha gjort noe sånt selv. Og heller ei valgt en dialog som samsvarer med den realiteten som vedkommende mest sansynligvis ville ført i en slik si
 6. .50cal luftgevær? Hvor går øvre grense for prosjektil diameter? Er dette for å gi spillerom for paintball? Og hvilken lovlig bruksområde har ett .50 cal luftvåpen (med kraft og presisjon som overgår de fleste munnladere) som ikke ett 5.5mm kan dekke? Ser kun mulig misbruk; krypjakt, hærverk, drap. Og er ikke dette kravene for å erverve våpen generelt? Bare du slipper å være medlem i en skyteklubb. Så istede for at en klubb skal evaluere ett menneskes sinstilstand over en periode på 6måneder, så skal en på kammeret vurdere dette i 15minutter mens han sjekker opp at s
 7. Ikke farlig? Skal respekten for skytevåpen viskes ut bare fordi en lader fra munningen? Bør en ikke inneha en viss kunskap før begynner å leke med sprengstoff (les svartkrutt). De fleste svartkruttgrupper og klubber har sikkerhetskurs, god veiledning av skyttere når det kommer til lading og håndtering av svartkrutt. Det er ikke uten grunn. Og når det kommer til "låge skotkapasitet", jeg kan tømme min 1860 Colt Army like fort som en med dobbleaction revolver. 6 skudd med ladet rett i tønna med svartkrutt og rundkule var like dødlig i ville vesten som i dag. Jeg er glad vi har forbund som NS
 8. Hei. Du MÅ ha våpenkort for å kjøpe krutt, holder ikke kun med NSU medlemskap. (men ingen som kan nekte deg å f.eks lade .45acp med pyrodex om det er det du har våpenkort på fra før. (går to magasin før det er full stopp foresten) Pyrodex er klasset som vanlig røksvakt. Men kan kjøpes om selv om en kun har våpenkort på svartkruttvåpen (les perkusjonsrevolver) Og ang transport. Jeg får sendt til jobben, men må hente pakka på postkontoren uansett.... Merkelig system det der... Svartkrutt i løsvekt er ikke lov å sende per post. (ferdigladet ammo derimot )
 9. Hvilken dimensjon på wolframelektroden brukte du? Må nok ned på 1mm. Noe standard 2,4mm vil du aldri klare å få stabil bue på med så lave amper som kreves der.
 10. Ett råd kan være å låne deg en skikkelig kraftig loddebolt med spiss, og varme direkte på selve skruen. Om du fortsatt er redd for varmespredning til løs og kasse kan ei våt fille surres en gang rundt løpet og trekkes slik at ny del av filla ligger rundt løpet ettersom den blir varm.
 11. TMB

  .32R short?

  .32 short RF samt de herlige 32-40 winchester soft point jakt ammo. Jeg antar at disse er fra ca 1920, trur de tidligere boksene var kun merket UMC.
 12. TMB

  .32R short?

  Ingen som vil gi en veiledning i ca verdi?
 13. TMB

  .32R short?

  Mulig jeg ble litt revet med og gav litt for mye for en eske i lag med litt annet snadder jeg kjøpte i dag. Så da spør jeg i etterpåklokskapens navn; Hva må en ut med for en komplett pakke .32 Smith & Wesson?
 14. Om det er slik med vismut at den "siger" med tiden, så vil jo kuler i rett dim få holdbarhetsdato... Og sprøhet... ikke bra til jakt. Men en får jo custom kuletenger, og en kan jo bestille ei med mål tilpassa det medie en støper med, så kuledim blir nærmest mulig 100% korrekt rett ut av tanga. Har du prøvd å sleppe a i ei bøtte med vann rett fra tanga? og målt brinell med og uten brå kjøling. og kanskje delt hu og titta på korningen i microskop?
×
×
 • Create New...