Jump to content

TMB

Members
 • Content Count

  70
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Noen ganger velger man bare å ta en kortverson (les snarvei i valg av ord) tildlig om morgene... Men godt å høre folk har fysikk kunskapene i orden Skal være mer spesifikk neste gang jeg uttaler meg om ting jeg burde kunne til fingerspissene... 🤓
 2. Fordelen med litt høyere montarsje er at du kan få plass til ett varmeskjold over løpet som vil lede strålevarme ut til sidene for siktelinjen din. Mirage vil i teorien avta desto lengre fra varmekilden den er, men da snakker vi nok sikkert om ca +-10cm, og vil variere med løpstemperatur, utetemperatur og luftfuktighet. Men så høyt vil du nok ikke ha kikkerten. Det er sikkert og vist. Du kan rive i filler ei gammal persienne og montere ett blad frittliggende over løpet ditt for å teste. Men til syvende og sist vil bladet også bli varmt, men litt trekk på standplass hjelper.
 3. Om en ser bort fra pris kan en jo bare kjøpe hvilken som helst premium kikkert... Jeg mener nå at pris er per i dag den faktoren som avgjør hva du til syvende og siste kjøper. Alle ønsker mest bang for the bucks, men alle har forskjellig budsjett. Kan man strekke seg litt på budsjettet, ja da får man ofte litt bedre kikkert. og slik kan en holde på til smertegrensen er overgått mang en gang. Ett sted må en selv sette streken på hvor mye en ønsker å handle for. For under 2000kr så er det få kikkerter som kan måle seg kvalitetsmessigt er min mening om ikke du kjøper brukt. Til sammenligning så ligger vel en Nikon Monarch 5 10x42 til omlag 3500kr, altså 1500kr mer. (selv om den er klasset i mellomskiktet, En Nikon Aculon er vel lavere på rang i Nikon sin kikkert familie, men har en annen oppbygning og bør ikke brukes i sammenligningen her) Klart at legger du 1500kr oppå 2000kr så vil du få noe som er bedre, men ikke såpass at det forsvarer 75% økning i pris. Og sammeligner man med hva man får for 500kr-1500kr, så er det søppel i forhold. Og trådstarter etterspør etter billig og bra. Vortex Crossfire er billig, bra, og med den garantien så ser jeg ingen grunn til å velge noe til 1500kr mer. Og skal du oppgradere en dag, ja, så får du nok igjen 1300-1500kr for den om den er behandlet bra. Jeg gav 1699kr for min Vortex Crossfire 10x50 på tilbud. Og om noen kommer med en ny kikkert til de kr som er bedre. Ja, da tar jeg av meg hatten, tar dem i hånda og gratulerer de med ett godt kjøp.
 4. jeg kjøpte Vortex Crossfire 10x50 på tilbud i våres, og til den prisen så var det ett knall godt kjøp. Spesielt om en tenker på garantien på de. Billig og bra.
 5. Jeg har Peltor Protac Shooter, disse fungerer ypperlig til duejakt etc hvor samtalen med kompisen ved sidenav kan bli avbrutt av skuddsjangse. Men til svartkruttskyting er ikke smellen hard/kjapp nok, og den elektroniske dempingen finner på mye tull som å forsterke deler av smellen. Derfor benytter jeg nå propper. -32db i tillegg. Og når jeg løper og skyter på stålblinker etc så er det kun propper og cowboyhatt som gjelder... Skal jeg på riflebanen å skyte en hel dag, ja, dobbelt hørselværn. Hørselen er noe som blir dårlig med årene, spesielt for oss som har jobbet 13år i industrien, og atpåtill skyter på fritiden.
 6. TMB

  hartz hagle

  Sikkert tyskprodusert ut fra navnet. Er du sikker på skrivemåten? at det ikke er HARZ
 7. Godt å endelig få tak i rett ammo til børsa mi...
 8. jeg kjøpte ei rifle i det store utland i tru den var antikk, men ut fra serienummer så var den laga 1899. Så da leverte jeg en våpensøknad på dette kaliberet til Politiet, og håpet faktisk å få avslag. Da det ville gi særskilt grunnlag for å få fritatt kaliberet fra registeringsplikt, og gjøre importen "enklere...". Men nei da, så da har jeg fått den godkjent til småvilt jakt. Og ja, da sannelig skal den brukes til det også. Stakkers harepus, mikkel rev, og hva enn annet som kommer i veien for kornet mitt. "Gamle børser bommer mest," pleier fatter'n å si, men det er ikke alltid sant. Ut fra de gamle tekstene skal kaliberet være ypperlig ut til 200meter, og enda lengre om det er vindstille. Å få tak i hylser, ja, lykke til...
 9. Jeg har kombi sliper fra Luna. Ikke kjøp... Helvete å få båndet til å gå rett ved båndbytte.
 10. Bahco ERGO er ei god baufil å jobbe med og du slipper den jævla mutter'n på bladstramminga. Baufilblad fra biltema er udugelige. Personlig liker jeg Starret, men husker at jeg prøvde noen fra wurth, de holdt lenge. Longlife med progresiv tanning. Når det kommer til stikksag og bajonettsag har borsh fine blader til treverk og Hitachi ok bimetall blader.
 11. Noen Smith & Wesson samlere her inne. Noen som kan bekrefte produksjons antallet på modell 1 1/2 første utgave med 4" løp? Finner ikke noe om denne annet enn at det er produsert langt færre av den enn de med 3 1/2" løp.
 12. Ja, fant ut at vi ikke hadde leita godt nok i boka. Var ikke noe skrivefeil. Boka hans var fra 1995. litt dritt, men børsa jeg skal hente meg er laga i år 1900 og regpliktig. Så da går den i jakt garderoben. Men vist skal den brukes... 119år gammal winchester 1885 highwall børse kammeret for ett kaliber som ikke finnes mer.
 13. Hvilken utgave av boka er det du har? For da må det være skrivefeil i Bjørn si bok. Vi leita, fant kun .32-40 bullard...
 14. Var stressa og reiv med meg hagla og nærliggende ammo for å avlivet ei påkjørt katte. Så i ettertid at det var Nittedal sporting jeg heiv i hagla. Skuddhold var 15meter. Katta falt i smellen. Så ser ingen betenkeligheter med å bruke de patronene til due jakt.
 15. Noen som har historien bak 32-40 Ballard? Og evt vet om noen tomhylser...
×
×
 • Create New...