Jump to content

TMB

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

TMB last won the day on August 8 2019

TMB had the most liked content!

Community Reputation

41 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TMB

  1911-tråden

  Det er sikkert blitt diskutert opp og ned, men er det noen som kunne komme med anbefalinger på hvilket løp det lønner seg å kjøpe. Og mer viktig, hvem produsenter skal en holde seg unna.. (nedre pris sjiktet.) Har en Renington 1911 skrivemaskin fra 1942 som sprer overraskende mye, og som kammeret nå begynner å bli litt romt på. Jeg skyter for det meste med 230grain bly kuler .
 2. Hvordan håndheves nåværende regelverk ang jakt med våpen kjøpt med søknad for konkuranse? (forutsatt at de tilfredstiller jaktforskriften)
 3. Meget bra oppsumert madlychip. Trur du har trukket ut essensen av tråden i innleggdet ditt. Og jeg er enig i 99% av det du skriver, men av praktiske årsaker så innebærer design pre 1890 rimelig mange våpen, og jeg vil tru dette blir vanskelig å håndheve for Politiet. Produksjonsår er derfor lettere å håndheve for politiet. (foruten gamle hagler uten produsent navn eller serie nr, der eneste mulige aldersbestemmelse er nitro merke eller ei) Jeg jobber med en liten artikkel for klubben min på det punktet der, men er sikkert ikke ferdig før jul kjenner jeg meg selv rett.
 4. Nei, min hensikt er ikke å trolle, men jeg spør for å søke informasjon hvor grensen på luftvåpen kaliber går og hvor .50 cal ble hentet fra. Tenkte da at paintball kanskje var grunnen. Og du har svart ganske nøyaktig på mitt spørsmål, så jeg er fornøyd. Var ikke min hensikt å tråkke noen på tærne, og om du går barfot så beklager jeg det. Jeg burde kanskje valgt ett mindre realistisk eksempel for å ikke bli mistenkliggjort for å ha gjort noe sånt selv. Og heller ei valgt en dialog som samsvarer med den realiteten som vedkommende mest sansynligvis ville ført i en slik situasjon. Min hensikt med eksempelet var å belyse at det per i dag praktiseres veldig forskjellige tolkninger av lovverket i di forskjellige distriktene, samt at en vurdering fra en trafikk rapport som baserer seg på et uhell (skylig eller ei) hvor en forskremt gammel dame kaller deg for "truende" kan gi utslag som vil følge deg livet ut. (eksempelet hadde nok vært bedre om jeg snudde om på hvem som var foran, og at han bremsa for en skoleklasse som skulle over fotgjengerovergangen) Men jeg kan ikke skrive om konteksten nå som den er kommentert. For å hente tilbake tråden jeg dro litt i. Det er ikke alltid at en på ett kontor klarer å fatte rett avgjørelse vedrørende om en burde ha våpen eller ikke. Gjennom 6måneders medlemskap i en klubb så ser man litt mer helheten i personen som søker våpen. Så på det grunnlag sier jeg at det er bedre å måtte være medlem i en klubb for å erverve våpen, fremfor å kun ha plettfritt vandel. Jeg forstår frykten til POD i forhold til skadeomfang, og frykt for masseskytinger, og at de ikke ser på munnladere og perkusjonsrevolvere som samfunnskritisk farlig. Men som nestleder i en skyteklubb vil jeg også værne om enkeltmenneske. Ett liv tapt er ett for mye. Vi som klubb vil bistå Politiet i deres arbeide så godt vi kan, og sørge for at de medlemmer vi velger å ta inn er skikket for å kunne eie våpen. Men tilbake til kaliber på luftvåpen. Det burde jo egentlig være en max grense på joul. Da spiller kaliber ingen rolle.
 5. .50cal luftgevær? Hvor går øvre grense for prosjektil diameter? Er dette for å gi spillerom for paintball? Og hvilken lovlig bruksområde har ett .50 cal luftvåpen (med kraft og presisjon som overgår de fleste munnladere) som ikke ett 5.5mm kan dekke? Ser kun mulig misbruk; krypjakt, hærverk, drap. Og er ikke dette kravene for å erverve våpen generelt? Bare du slipper å være medlem i en skyteklubb. Så istede for at en klubb skal evaluere ett menneskes sinstilstand over en periode på 6måneder, så skal en på kammeret vurdere dette i 15minutter mens han sjekker opp at søker i værste fall aldri har blitt tatt i ugjerninger og sluppet unna hver gang og har dertil plettfri vandel... Hva skjedde med det tette båndet politiet søker med skyteklubbene rundt om? En klar og tydelig våpenlov vil være det beste for alle parter. Men jeg har sett justismord på kloss hold, og hvordan visse politidisktrikter håndtere saker er skremmende. Men av samfunnskritiske hensyn velger jeg å fremsette ett fiktiv eksempel; "butter du med i ræva på en kjærring som bremser for ei måke med bilen sin, og hever stemmen til det gamle neket. og hun avgir forklaring at du er "truende og farlig" så kommer de og tar jaktbørsa di. Og er du heldig har børsa gått i kverna før saken er henlagt pga beviset tilstand... " Det er politiets oppgave å ivareta den autoritære rollen sin som lovens utøvende makt, men og ikke samfunnets diktator. og med ivareta menes; ta vare på, ta hånd om, passe på. Den respekt politiet skal ha skal være fortjent, ikke tatt i form av frykt. De skal være en hjelpene hånd, ikke en knyttet neve.
 6. Ikke farlig? Skal respekten for skytevåpen viskes ut bare fordi en lader fra munningen? Bør en ikke inneha en viss kunskap før begynner å leke med sprengstoff (les svartkrutt). De fleste svartkruttgrupper og klubber har sikkerhetskurs, god veiledning av skyttere når det kommer til lading og håndtering av svartkrutt. Det er ikke uten grunn. Og når det kommer til "låge skotkapasitet", jeg kan tømme min 1860 Colt Army like fort som en med dobbleaction revolver. 6 skudd med ladet rett i tønna med svartkrutt og rundkule var like dødlig i ville vesten som i dag. Jeg er glad vi har forbund som NSU og SWS. Det gir bredde i skytesporten. Og ang forslaget i våpenlova § 15 tredje ledd. Jeg forstår att jeg er blitt gammel når jeg ikke er enig i at 18 åringer skal få erværve håndvåpen. Synes den grense på 21år vi har i dag skal forbli urørt. Beklager ungdom, verden skal ikke være helt blottlagt på 18års dagen deres... Noen gleder er verdt å vente på.
 7. Hei. Du MÅ ha våpenkort for å kjøpe krutt, holder ikke kun med NSU medlemskap. (men ingen som kan nekte deg å f.eks lade .45acp med pyrodex om det er det du har våpenkort på fra før. (går to magasin før det er full stopp foresten) Pyrodex er klasset som vanlig røksvakt. Men kan kjøpes om selv om en kun har våpenkort på svartkruttvåpen (les perkusjonsrevolver) Og ang transport. Jeg får sendt til jobben, men må hente pakka på postkontoren uansett.... Merkelig system det der... Svartkrutt i løsvekt er ikke lov å sende per post. (ferdigladet ammo derimot )
 8. Hvilken dimensjon på wolframelektroden brukte du? Må nok ned på 1mm. Noe standard 2,4mm vil du aldri klare å få stabil bue på med så lave amper som kreves der.
 9. Ett råd kan være å låne deg en skikkelig kraftig loddebolt med spiss, og varme direkte på selve skruen. Om du fortsatt er redd for varmespredning til løs og kasse kan ei våt fille surres en gang rundt løpet og trekkes slik at ny del av filla ligger rundt løpet ettersom den blir varm.
 10. TMB

  .32R short?

  .32 short RF samt de herlige 32-40 winchester soft point jakt ammo. Jeg antar at disse er fra ca 1920, trur de tidligere boksene var kun merket UMC.
 11. TMB

  .32R short?

  Ingen som vil gi en veiledning i ca verdi?
 12. TMB

  .32R short?

  Mulig jeg ble litt revet med og gav litt for mye for en eske i lag med litt annet snadder jeg kjøpte i dag. Så da spør jeg i etterpåklokskapens navn; Hva må en ut med for en komplett pakke .32 Smith & Wesson?
 13. Om det er slik med vismut at den "siger" med tiden, så vil jo kuler i rett dim få holdbarhetsdato... Og sprøhet... ikke bra til jakt. Men en får jo custom kuletenger, og en kan jo bestille ei med mål tilpassa det medie en støper med, så kuledim blir nærmest mulig 100% korrekt rett ut av tanga. Har du prøvd å sleppe a i ei bøtte med vann rett fra tanga? og målt brinell med og uten brå kjøling. og kanskje delt hu og titta på korningen i microskop?
 14. Du får nok sette deg ned med litt julevaska, en dasj balistol i varmt vann gjør vaska lettere i børsene som er brukt så de ikke ruster.
 15. Ett par bilder her inne, og du får svar på hva det er, ca pris etc. Ofte er det mange som antar at ett våpen er antikk bare fordi det er rustent og ser gammelt ut. Regler vedrørende eldre uregisterte hagler produsert etter 1890 er at de skal registeres ved vidresalg.
×
×
 • Create New...