Jump to content

TMB

Members
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mutter’n har ødelagt hånda si, og trenger litt hjelpemidler for å klare seg i hverdagen. Så da må det litt kreativ tenking til. Noen som ser hva det skal bli?
 2. Hvor i landet holder du til? Det er mange lokal lag rundt om som driver med svartkruttskyting. Ta gjerne kontakt med ditt lokale lag og forhør deg litt. Ofte er den beste kunskapen den du får på banen sammen med andre erfarne svartkruttskyttere. Sharps finnes i både NSU og SWS sitt skyteprogram. Litt ettersom hva du ønsker å fokusere på.
 3. Dere sover i timen. Hvor er ildsjelene som skal forsvare den fine ordningen vi så lenge har hatt i Norge i henhold til svartkrutt våpen produsert før 1890? Dere er klar over at ordlyden er fjernet fra lovverket, og at forskriften som sier noe hva som ikke er definert som våpen henviser til ett punkt i våpen loven som ikke lenger har relevant innhold for unntakene. Dette betyr i praksis at alt av våpen for krutt og prosjektil vil ved neste korsvei bli registreringspliktig eller krevd plombert... Alle dere småsamlere med antikke våpen som har investert store summer, ja, plombere, bli medlem i Norsk Våpenhistorisk Selskap eller grave det ned i hagen er de valg du står ovenfor om du ikke vil ta opp kampen. Se om du finner paragraf 1, annet ledd og les ordlyden der: Se link: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2018-04-20-7?q=våpenloven https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1961-06-09-1?q=våpenloven
 4. Skal holde oss til prisrelatert diskusjon, salg vil komme på finn.no og evt her på salgssia på kammeret. Ja, er inneforstått at de svenske ligger lavere på ønskelistene her på berget enn de norsk produserte. jeg har ett par strøkne svenske, ene av de er nesten uskutt med pga en produksjonsfeil fra 1868. (baksiktet sitter på skrå i forhold til framsiktet så ett nytt spesial baksikte med flyttet skruhull må lages. Børsa er nummerlik, hadde det ikke vært for at noen en gang i tiden har pusset vekk rust utvendig på løpet ville jeg sagt den hadde vært urør. så om jeg legger den ut for 5000kr så fornærmer jeg ingen med det?
 5. Ingen som vil komme med noen retningslinjer på hvor jeg bør legge meg i pris? ingen her på kammeret som er interessert? Kan medbringes på Ekebergmarkedet.
 6. Er nok som det blir sagt her, ett nytt løp satt på ei gammel børse på 1840 tallet en gang. Hadde løpet vært smidd selv hadde nok han tatt seg tid til å utforme innfestningen lik den eksisterende. Er nok kjøpt ett løp ett sted og oppdatert flintbørsa selv. Rart det ikke står noe merking på løpet.
 7. TMB

  Tørking av Eik emner

  Ut fra tabellen er jo Eik værstingen ja. Og klarer man ikke bli av med garvesyra ved å tørke det, så er en jo like langt. Da får jeg heller dreie emnene, og bruke noe annet til riflestokk. Men noen kniver skal det da bli av dette. Kløyver de største stokkene over midten, og maler endene med trelim. Så får det halvparten tørke ute, og den andre halvparten tørke i boden. Så får vi se om ett år hvordan det ligger ann.
 8. TMB

  Tørking av Eik emner

  vil ikke mengden garvesyre avta ettersom det tørker? Og vil ikke evt en alkalisk olje bidra til å motvirke dette? Og for e børse som blir brukt max 1 gang i året kun for morro skyld er tyngde uviktig. Jeg tenkte bare at ingen andre hadde gjort det, så hvorfor ikke.. Og de knivene jeg har laget skaft av eik til har blitt fine, men det har vært reine brukskniver med mora rustfritt stål. Da får jeg felle litt bjørk å la den ligge i elva å trekke gjennom vinteren... Ang søknad, så kommer det jo ann på hvor den står, og hvor gammel den er... Jeg fikk bare de øvre delene for å si det slik...
 9. Da det har dukket opp ei annen børse jeg har lyst på vurderer jeg å selge unna noen rollingblock rifler jeg har som tar opp plass. Hva er verdien på en Remington 1867 med valnøtt stokk og jernkappe i kolben. Børsa er i orginal stand. Den er av de første som kom til Sverige/Norge antar jeg, satt sammen i statene. nedre børsa på bildene.
 10. TMB

  Tørking av Eik emner

  Hei. Jeg har skaffet meg 100kg med eik, noe skal brukes til riflestokk, og noe til diverse kniver. Men jeg lurte på tørketid og tørkemetode som er best egnet for eik. Eika er nyhugget, (ja, var søkt om) Enmene jeg fikk tak i er 35-40cm i diameter og ca 40-70cm lange. Skal jeg bare male de i enden å la de ligge ute i vedstabelen under tak? eller inn i boden. hva er max-min luftfuktighet for å hindre sprekking.
 11. Søren, var litt kjapp i sta og skulle lade noen 6.5x55 med 140gr Nosler comp kuler og N160 krutt. Oppdaget etter 15patroner at jeg hadde fylt feil rør med feil tennhetter. Så nå er disse ladet med Federal 215 magnum tenhetter som jeg vanligvis bruker til 12mm remington. Hvor stor trykkendring kan jeg forvente meg i disse feilladde hylsene. Spec; Norma 6,5x55, Nosler competition 140gr kuler, 39gr N-160. MIns å huske at noen sa til meg en gang at 210 vs 215 tennhetter på svartkrutten tilsvarte omlag effektforskjell på + 5gr svartkrutt og mer kammertrykk da ting skjer fortere. Børsa de skal gå i er ikke noe krag, men en Kongsberg M67. Så burde i grunn tåle en del mer enn hva kanskje boka tilsier er max på 6,5x55. Noen som har råd?
 12. Hvor mye 333 ble brukt? Hva type filt etc?
 13. Kanskje det burde lages en samletråd med sabelbajonetter og deres serienummer. Slik at rifle og bajonett kan igjen gjenforenes. Og kanskje fastsettes en fast pris på disse slik at en lettere skal kunne bytte om rett nummer dukker opp?
×
×
 • Create New...