Jump to content

Chrono

Members
 • Posts

  130
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Chrono's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

8

Reputation

 1. Jeg har lest flere tråder her inne, men det er forskjellige meninger og tolkninger på dette. Jeg skal selge et våpen, og har noe ammunisjon til det. Må det selges til kjøper av våpenet eller kan det selges til andre privat? Det er fabrikk ammo.
 2. Her var det ingen som plukket opp hva jeg mente som "angreps-kniver", alstå samme kategori som "assault-weapons/rifles". Som reporter i NRK sa "Angreps-våpen". Det er ingen ting som heter angreps våpen. Slik som skumle/militær lignende rifler.
 3. Det er viktig at folket får vite hvor ufarlig lovlig ervervede skytevåpen er. Jeg mener at et forbud mot angreps-kniver er veien å gå for å opplyse Ola Nordmann.
 4. For å opplyse folket burde alle jegere gå sammen om å stemme fram et forbud mot kniver. Kniver er langt farligere enn skytevåpen ifølge https://www.politiet.no/globalassets/04-aktuelt-tall-og-fakta/drap/drapsoversikt-kripos-2017.pdf - Komitragisk at kripos bruker tomhylser på forsidebildet. Bare se på tilstander i England. Det er forbudt å gå med lommekniv...rart det skal være knivdrap da.
 5. Fra hvilken dato blir det ulovlig å eie høykapasitetsmagasiner? Vil dette kun gjelde eie, eller vil de være lov å f.eks låne/bruke høykapasitets magasiner av dynamisk skyting eller andre på bane?
 6. På hvilken måte var det sviktende? ISIS krigere får returnere til England og Sverige ihvertfall. Imens i England blir hundeeier/komiker som har lært sin hund å gi nazihilsen idømt 2 års fengsel. Andre blir arrestert for å ytre seg kritisk til terrorister og illegale innvandrere. Også der spiller politikken på følelser.
 7. Greit nok så lenge det ikke rammer meg (enda). Fin holdning
 8. Det vil jo skje. Så 3 års tid på å bli kvitt den. Eller har det nylig skjedd et vidunder som har gått meg hus forbi?
 9. Det er leit å se hvor frekke folk er på Finn.no. Jeg har ikke samvittighet til å lure noen til å kjøpe noe som blir forbudt. Rett og slett skammelig. Jeg nevnte det da jeg kom i snakk med jakt og friluft ang kjøp av salongrifle. Der sa de jeg kunne få innbytte på den, for så å selges videre til dynamisk. Fikk svar på mail om bud på 2000,- Så hvis noen vil ha samvittigheta i behold kan det være tingen. Selv om 2000,- er skambud.
 10. En skal være naiv om man ikke tror kampen snart kommer til alle andre halvauto. Hva skal folk med helauto? Semi-auto er like farlig, og oftere brukt i massakrer. Mer nøyaktig, og mer effektiv bruk av ammo. Det er tydelig at det spilles på følelser. Magasinkapasitet på hagler har blitt redusert. .50 AE er blitt forbudt pga .50 S&W. Nå Utøya rifla og magasinkapasitet. NJFF har ikke mobilisert våpeneiere. Jeg støtter spleiselaget og facebook gruppe som er nevnt her. Det er også viktig å spre budskapet til venner, slekt og bekjente. Inviter med på skyting. Jeg har selv konvertert min særdeles røde(SV) søster, og veninner av kjæreste. Demonstrasjoner, sultestreik osv. er veien å gå fremover for å opplyse folket. Vi har fakta på vår side, selv om motstanden spiller på følelser nytter det ikke å ta diskusjonen på deres nivå. "never argue with an idiot. they will only bring you down to their level and beat you with experience"
 11. https://www.politiforum.no/artikler/i-dag-vedtas-ny-vapenlov-som-forbyr-utoya-vapenet-og-som-gir-politiet-storre-fullmakter/432139 "Politiet får anledning til å oppsøke våpeneier uten forvarsel for å inndra våpen." Ubehagelig at de bruker ordet "anledning" Grøss... Videre står det Politiet får utvidede fullmakter Politiet får nå en plikt til å følge opp våpentillatelser, slik at man får kontroll av om folk fortsatt oppfyller kravene til å eie våpen etter en viss tid. Blant annet skal politiet kunne kreve kopi av medlemslister til skytter- og våpensamlerorganisasjoner, samt få rett til å undersøke om våpen oppbevares riktig. Politiet får videre hjemmel til å ta beslag i våpen og ammunisjon i inntil to uker, hvis det er mistanke om brudd på de personlige vilkårene eller grunn til å tro at våpen kan bli misbrukt. Dette kan skje uten forvarsel. Mens justiskomiteen stort sett står samlet om lovforslaget, sier Senterpartiet seg uenig på noen punkter. SP vil blant annet ikke at forbud mot halvautomatiske våpen skal ha tilbakevirkende kraft og vil gi kompensasjon til eiere hvis det skulle bli noe av. De vil også at eiere av våpen skal varsles minst 48 timer i forkant av at politiet skal hjem til dem for å gjennomføre kontroll. Dette ønsker ikke flertallet i komiteen, som innstiller på at politiet ikke trenger varsle i forkant.
 12. Så det er ulovlig å rydde i ammo-skapet, eller gå ifra arbeidet i 5 minutter selv om ytterdøra er låst? De fleste av oss har vel hatt en 22lr patron liggende i en våpenbag etter skyting. Skam! Ammo kan da lovlig låses inn i Ikea skap, en låst ytterdør mens jeg er hjemme skulle man tro var bedre. Lovlige våpeneiere er kriminelle til det motsatte er bevist ja...
 13. Hva er vitsen med det? En annen ting. Hvis jeg har pusset våpenet eller ryddet i ammo skapet hender det seg det ligger noe ammo her og der. Kanskje en 22lr patron har falt på gulvet. Kanskje jeg tar en pause for å spise. Blir jeg da kriminell om det kommer kontroll?
 14. Hvis de har klart å forby hagler med lengre magasin, og .50 S&W. Klarer de å forby alt. Jeg vet ikke hva som har blitt forbudt de siste årene. Men det hadde vært interessant å vite begrunnelsen de brukte på disse to forbudene jeg har hørt om.
 15. Sånn historisk (fra 80-tallet.) Hva har så langt blitt forbudt, og hva var begrunnelsen for forbudene?
×
×
 • Create New...