Jump to content

MagnusEJ

Members
  • Posts

    85
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MagnusEJ

  1. Heeeeelt normalt. Mk1-2-3 er skikkelige møkkapistoler, spesielt med lyddemper på tuten. Det er rett og slett bare kruttslam, kanskje litt bly, blandet med litt for mye olje. Vil ikke ta stilling til om detblir såpass møkkete med bare 500 skudd, men dersom det er 500 skudd med Remington ammo så vil jeg ikke se bort i fra det, heller.
  2. Så til sakens kjerne; jeg burde ha husket å si at jeg kun har fire moduler på MK3'en. Nå har jeg nylig fått enda en A-Tec Rimfire i hus, så jeg skal ved tid og stunder eksperimentere litt for å finne en god løsning i forhold til effekt/lengde/vekt. Og så kommer spørsmålet om jeg skal kjøpe en tredje A-Tec, eller om jeg skal gå for en Ase Utra Rimfire til Quad'n (som skal ha .17HMR-pipe en dag...når SAKO gidder). Btw, er det kun jeg som sliter med at innlegget blir borte ved Forhåndsvisning, og når noen poster nytt innlegg i mellomtiden? For å si det veldig pent, så blir jeg en smule forbannet når det skjer for åttende gangen på kun en halvtime.
  3. Jeg har en adapter til Mk3 bull barrel liggende. En enkel og ganske snedig løsning for de som ikke ønsker å gjenge pipa, men adapteren ødela balansen for min del. SAK-demperen er god som gull. Ut i fra mine ører, så dempet en møkkete SAK bedre enn A-Tec Rimfire'n jeg kjøpte som erstatning. Diameteren på SAK'n er større enn på A-Tec, men sistnevnte er kanskje en aning lenger? Dersom du skulle ønske å teste en løsning med adapteren, så er min ledig...
  4. Vann i pistoldemper er et godt gammelt triks som funker veldig bra - i alle fall for de to-tre-fire-fem første skuddene. Etter det så er det pleier demperen å være tørr... Jeg har vært på pistolbanen med en brusflaske med vann mange ganger, og ser ingen problemer med det. Hvis noen på banen skulle være så kjepphøye at de begynner å snakke om grønn overledning, orming av piper og hva nå enn, så må de gjerne gjøre det, men faktum er at vann eller demperolje (ja, det finnes) i pistoldemper fungerer helt toppers. WD40 og 5-65 fungerte, også, men siden evt fuktighet i demperen ender opp i trynet på skytter, så er vann mitt førstevalg. Vann i en rifledemper vil jeg være litt mer skeptisk til, for å være ærlig. Har aldri testet, men sitter med en gnagende følelse om at høyere trykk OG vann kan resultere i flyvende demper, og/eller metallfragmenter på ville veier. Ville IKKE ha prøvd så fremt ikke fabrikanten sier at det er greit, og det tror jeg ikke A-Tec gjør. Diverse milspec dempere kan sikkert, men en relativt rimelig demper for folket...neppe.
  5. Jeg har spottet for makker'n på ca 900m, og da samlet han relativt konsekvent 5 skudd på ca 20cm med hjemmeladet 8g Scenar fra ei pipe som hadde gått mangfoldige tusen skudd. Presisjonen er i 200STR'en er ikke et problem på maks praktisk avstand for 6.5x55, vil jeg påstå. Selvfølgelig med visse forbehold om vær og vind.
  6. ...du har ikke punktum på telefonen din..? Prøv å legg inn f.eks SwiftKey fra Market. Det har jeg, og jeg får faktisk ikke komma som et alternativ i det hele tatt påfeltet kulediameter.
  7. Hvis den "slår seg på" under skyting så er det vel en fare for den sliter med magasinene siden det er den eneste måten den kan låse sear'n. Låses avtrekket helt, eller skjer det bare ikke noe? Hvis det siste så høres det mer ut som litt vel mye friksjon mellom sear og disconnector. Jeg har hatt det, og Den aller beste løsningen er å kjøpe inn Mk2 bushingen fra Volquartsen. Da blir problemet HELT borte og kan aldri gjennoppstå. Koster 97kr på Midway, men kan vel fås for en 8-10USD over dammen... Alternativet er en MacGyver-løsning som Bisley påpeker, ved å tilpasse enten en shims eller bare file vekk haken på mag.sikringen. Jeg har prøvd alle tre, men Volquartsen bushingen gir best resultat med tanke på avtrekk. Når jeg tenker etter, så har jeg brukt mer tid på å mekke på Mk3'en enn å skyte med den.
  8. Ingen av dem. Du trenger ikke EUU fra Norge for å eksportere litt kronasjer... http://www.bis.gov.uk/assets/biscore/ec ... u-form.doc" target="_blank" target="_blank Ninjaedit; siden Spire vil gjøre en EUU, så er det en vesentlig stor fare for at de vil ha et International Import Certificate samtidig. Helt meningsløst, men prøv å fortell det til en britisk byråkrat. IIC utsteder UD her på berget.
  9. Sett på Guncrafter Industries The American? Koster "bare" ca 23 lapper, men da slipper du i det minste at noen har laget stygge hull i avtrekkeren, samt at du får normal pipe og bøssing. Men lykke er relativt...
  10. MagnusEJ

    Sako Quad

    Det ble fort til fullt sett, ja Nå er det bare å vente i spenning på at smuglergodset forlater amerikans jord.
  11. MagnusEJ

    Sako Quad

    Konge! Det var Jetcarrier jeg var mest skeptisk til, egentlig. Men dersom de har videresendt pakka, så er det jo bare gull og grønne skoger. Jeg føler et aldri så lite behov for boltknob selv, hvis ikke skulle jeg vært behjelpelig med den skinna. Takker & bukker!
  12. MagnusEJ

    Sako Quad

    Vel og bra, men DIP sender ikke ut fra USA. Det er heller ikke mye glede å finne hos JoeBob Outfitters - som eneste nettbutikk som selger DIP-ting. Hva er da alternativene? Kan Jetcarrier frakte noen biter aluminium med noen freste spor i, eller kommer det til å klikke for US State Department når de ser "picatinny" på forsendelsen? Siste alternativet er enn viss personlig kurér. Men han er det vanskeligere å få svar fra enn vår herre Så, min herrer, noen tips? Det er sikkert noen som har stæsjet opp salongen i nyere tid?
  13. Njaaaaa - pirke-pirke-pirke. Du kunne jo ha gradert "Langt hold" litt mer. 800m i spredning på maks og minimum er jaggu litt Middelpunktet på 1100m er pokker meg vesentlig mye vanskeligere enn bare 900m med "normalkaliber", har jeg erfart. Jeg synes denne definisjonen var veldig bra: ..for den sier ikke noe om avstand vs kaliber. F.eks vil jeg si at .408CT på 600m er feigt, mens 6.5-something på 1200m er mandig.
  14. MagnusEJ

    Ny rifle i 308

    Tjaaaaaaa, et fundamentalt spørsmål er "hvor mye penger er du villig til å avse". For det er bare fantasien som setter grenser, og det er bare knapt nok. Det er ingen tvil om at alle tre modellene du nevner er gode nok, men custom-bygg blir trolig "best" (en vanskelig definisjon, forresten) og nesten garantert dyrest. Og så har du spørsmålet nytt eller brukt. For en en del år siden vurderte jeg faktisk nøyaktig samme alternativer. SSG-3000 var utprøvd og falt i smak, men ble for dyr. TRG-22 var det mange-mange måneders ventetid på, og den gangen hadde jeg aldri prøveskutt en (men det har jeg nå, og børsa er dritfin!). Fabrikk-Rem700'en ble for...kjedelig, i mangel av et bedre ord. Så da ble det et slags kompromiss: custom bygd Rem700 (ikke at det var fort gjort, heller...). Akkurat nå føler jeg meg programforpliktet til å nevne at jeg skal selge den børsa med alt utstyr fordi den samler støv, og fordi jeg har ei annen børse som gjør samme jobben. Annonse her Men akkurat hva du burde velge blir veldig opp til deg og din kropp. Det beste er å prøve de aktuelle børsene dersom mulig, for å finne ut om du ligger godt bak dem eller ei. Personlig er jeg veldig fornøyd med Rem700/AICS'n, og kunne absolutt tenkt meg å beholde den. Men støvsamling + boliglån = meh..salg. Angående kikkert, så var det en Nightforce NXS innom en kort periode før den ble byttet ut med en S&B PMII med miliradian justering og mildot retikkel. Den kikkerten passet meg såpass bra at det ble storebroren på den nyeste børsa. Det viktigste, etter min mening, er at retikkel og justering passer sammen. Dvs mildot med miliradian justering, et-eller-annet-MOA-retikkel til MOA-justering. OG at kneppene er 100% repeterbare, og helst så tett opp mot 1.0 som mulig. Ender man opp med f.eks 0.9milirad pr knepp, så er det ikke verdens undergang..før man skrur 70-80 knepp, da utgjør det faktisk litt. Kort fortalt: kjøp en kvalitetskikkert med en gang, så slipper du å kaste bort penger på noe som kommer til å frustrere mer enn det smaker. Men om det står S&B, Zeiss, Premier, Nightforce eller noe annet på den...det blir opp til smak og behag.
  15. 2-25x56? Den var ny.. Mener du 5-25x56'en, så snakker vi samme språk. Så vidt det er. Totalt justeringsområde i høyde er 26 miliradianer på 5-25x56'en, og 3-20x50'en har det samme da den og kommer i double turn. Dette er tallene S&B selv kommer med. Det vil si at i justeringsområde får du ingen forskjeller på de to modellene. Det du får forskjeller med er at 5-25'en dessverre har samme synsfelt på 5x som den har på ca 7,5x. Her har regelrett S&B jukset for å gi inntrykk av større zoom-område enn de faktisk klarte å levere. Det er faktisk ikke lenge siden en faktor på 3 var maks av hva som var fornuftig, og 4 ble sett på som grensesprengende. 5 ble tydeligvis for mye for S&B, så derfor er jeg uhyre spent/skeptisk til en faktor på 6,5. JEG tviler, selv om 3-20x'en frister. Men det er mer av fysisk størrelse, enn praktisk zoom-område. Men helt ærlig talt, hva i helvete er vitsen med .338LM på 50-200m? "Langhold" starter på 5-600m for normalkalibrene, og for .338LM må du jaggu passere 1000m før du kan snakke om langhold. På det jeg vil kalle det riktige holdet for .338LM, dvs 1200-1500m, så ville jeg nok hatt så mye som 25x å rutte med. Det går helt fint å skyte på de holdene med 20x, da det går fint å skyte store låvevegger med åpne sikter på de holdene, og, men alt kommer ann på størrelsen på målet.
  16. Det er ikke nødvendigvis fy-fy. Så vidt jeg husker er det 3+1 på elg, hjort og..øhum..rådyr, og 2+1 på resten ved HALVAUTO RIFLE. Og nei, det er ingen krav til å plombere magasinene. Så hvorfor i helvete en kjøttpøkk fant på det stuntet vedrørende hagler må gudene vite, hvorfor kunne ikke selvjustisen fungere der, og?
  17. Ja, altså, hvorfor gå for normale og kjedelig effektive 6.5x55 når man kan få nesten sammen futten ut av en 6.5x47..uten å helt få det til? Enkle løsninger er oftest best, men noen ganger er de sære løsningene ganske underholdene, og
  18. Jammen, høggern, du er DFS-skytter. Vi andre er opptatt av å ha det moro Eller...øhm...kompensere for total mangel på samboer ved å kjøpe flere våpen til avsindige priser..?
  19. Tror du virkelig ingen - politi, politkere eller diverse moralister med loven i hånd - hadde slått ned på dette hvis det var i strid med loven og forskriftene? Dette har vært praksis i 20-30 år eller mer, så noen hadde nok merket det, tatt i betraktning at alt Forsvaret driver med skal kontrolleres og godkjennes av Forsvarskommiteen. Her er det ikke snakk om salg av ammo til gudoghvermann som måtte ønske billig ammo. Det er kun salg til faste ansatte i Forsvaret med gyldig våpenkort, hvor hensikten er å gi de som ønsker det - uten at det skal bli en merkostnad for skattebetalerne - en billig anledning til å heve egne skyteferdigheter. Vil påstå at dette er hjemlet i den berømmelige plakaten på veggen, og dermed forankret av Kongen i statsråd. Men for all del, tro hva du vil. Heldigvis vet de som bestemmer bedre.
  20. Njaaaa, det er en sannhet med modifikasjoner - som Høggern påpeker. Antall skudd er avhengig av hvilken gren man tilhører, og hva slags avdeling, og dens operative status. Enkelte har bare "krav" om 50 skudd pr år, mens andre får mer. De siste unevnelige får så mye de gidder... I tillegg er "organisert trening" en smule difust. Det heter seg noe sånt som at "..der ikke mulig, kan forsvarsgren/tilsvarende gi dispensasjon...". Sånn cirka. Utgangspunktet er at det skal skytes gitte tabeller, men i praksis finnes det vel fortsatt såpass med rom for egentrening at ingen nødvendigvis henger seg opp i det - selv om en GI ikke har gitt tommelen opp for uorgansiert egentrening. Sånn jeg husker det, så ser det ut til at du traff spiker'n på hodet, ja. Det er en viss prosentandel av totalt antall NROF medlemmer. Men jeg skjønner ikke helt hvordan regnestykket skal foregå. Eller antall skudd pr hode i prosentandelen som skal få.
  21. Kjøp Sphinx! Ta opp lån eller begynn i jobb nummer to for å få råd til ammo. Avtrekksjobb trenger du ikke. Faktisk, siden negativitet etterlyses, så vil jeg si jeg ikke er helt fornøyd med grepsplatene på Sphinxen. De er litt for glatte og flate. Der var de ruglete og avrundede platene på Sp-01 bedre. Men vil heller ikke ha tykkere grep på Sphinxen, for da blir det for stort.
  22. Tror du har misforstått et vesentlig punkt; det er ingen som snakker om å knalle elg på 1000m med .308win. Bare som et eksempel, så har en .338LM ladet med 300gr Scenar over 2200J på 1000m. MEN før noen misforstår med vilje(!); jeg sier ikke at noen skal skyte elg på 1000m med Scenar! Ikke på 2m, heller. Ønsker bare å poengtere at det finnes andre verktøy enn .308win og 6.5x55
  23. Jeg er nysgjerrig, Jack Flash, i tre poster på rad klarte du å bruke "militærteknologien" - riktig nok en gang i form av "militære teknologien" - men hva i granskauen legger du i det? Rifle? Kikkertsikte? Lyddemper? Tofot? Laser? Grønne klær? Kuler og krutt er egentlig sabla militært, når jeg tenker etter..for det var der det først startet for mange hundre år siden. Du startet for så vidt bra med et poeng om ikke å gjøre avlivningsprosessen vanskeligere enn nødvendig, men så klarte du kunststykket med å rote deg bort fra ditt eget poeng med å gjøre jakt til en sport hvor viltet skulle ha en sjans. Med andre ord, du vil helst skyte på vilt i bevegelse, eller i en situasjon hvor det er vesentlig sjans for bevegelse. Hvordan faller det sammen med "om å ikke gjøre avlivningsprosessen vanskeligere enn nødvendig"? Moral og etikk er kjempeflott, er jeg blitt fortalt. Men ikke i når den er påtvunget fra folk som ser på seg selv om moralens store og gudommelige voktere. Gjerne folk som strengt tatt ikke vet forskjellen på moral og etikk, sånn for sikkerhets skyld. Men en ting er åpenbart; you can't have democracy, and eat...uh..enjoy it, too. Fritt etter et godt gammelt ordtak om kaker - pussig nok fra omtrent samme tidsrom som kuler og krutt ble introdusert...uten at det nødvendigvis er noen stor sammenheng.
  24. Jeg sitter akkurat og lurer på om jeg orker å vente til 6.5x47-pipa mi er utslitt med å skifte til 7mmSAUM Verden er full av vanskelige og kritiske avgjørelser. Tror ærlig talt ikke du tjener noe særlig. Ferdigladet Lapua Scenar koster skjorta og litt til. Ca 14kr pr 7g, og for lengre hold er 7g egentlig litt pinglete. Sub skal jeg ikke uttale meg om. Presisjonen er dog ikke noe å klage over på avstander mellom 100 og 900m.
  25. Kan forstå gjøken, jeg. Men synd for deg. Synes jeg. Jeg valgte Sphinxen etter relativt lang vurdering mellom en SP-01 og 3000 Production. Til syvende og sist ble det 3000 fordi jeg hadde hatt lyst på den siden den kom, og fordi jeg hadde råd. Og litt fordi avtrekket på SP-01 var såpass rufsete på den demomodellen jeg fikk klå på. Selv om den kostet ca 1/3 av Sphinxen mener jeg det blir for dumt å måtte sende et flunka nytt våpen til børsemaker for å fikse avtrekket. Såpass prinsippfast må jeg få lov til å være. Men er Sphinx 3000 overpriset? Mja, trolig. Men det er prisen en del mennesker er villig til å betale, og derfor kan Sphinx Arms fortsatt kjøre den prisen for en håndbygd ikke-custom pistol. Bra for dem. Så får hver enkelt gjøre seg opp en mening om man vil kjøpe en digitalklokke til noen hundrelapper, eller et høykvalitets mekanisk ur fra Sveits
×
×
  • Create New...