Jump to content

Luft

Members
  • Posts

    162
  • Joined

  • Last visited

About Luft

  • Birthday 02/16/1917

Luft's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Flott! Takk for hjelpen folkens, nok en gang
  2. Ok, takk for kjappe svar! Dette er jo suverent(: "Så lenge godkjent søknad på aktuell våpentype og kaliber.........." -Så det holder altså med våpentype og kaliber, og ikke ned i detalj som pistolmerke eller lignende..(: Jeg husker da jeg søkte om våpen, da politiet ville ha med i søknaden nøyaktig hvilket merke/pistol jeg skulle kjøpe, innkludert opplysninger om selger som da var en anerkjent våpenbutikk. Men, de 2 siste svarene som har kommer her nå blir litt om hverandre ang. delen jeg skal beholde. Holder det at jeg tar vare på den, eller måå jeg ned på politistasjonen med den?
  3. Lar dette seg gjøre på lovlig vis?: Jeg fant en kjøper igår, men problemet er at jeg reiser på ferie om 2 dager og er borte i 4 uker, og kjøperen er interessert i å få dette unnagjort i dag eller imorgen. Han sier han kan komme med penger ikveld eller i morgen, men jeg tenker at det ikke er så lett som så..?.. Selv om han har papirene i orden, må vi vel gjennom en liten papirmølle nede på politikammeret sammen uansett eller? Jeg mener, det er vel ikke så enkelt som at jeg signerer på våpenpapiret hans og leverer det til politi på egenhånd imorgen? Takk for hjelp
  4. Folkens! Jeg er meget uvitende om temaet, og derfor postet jeg denne tråden. Jeg har aldri solgt et våpen noen gang, og tenkte det var bedre å ha med dokumentasjon av pistolklubb i annonsen enn å la det utebli - dette gjorde jeg i fall det var nødvendig. Om det ikke er nødvendig skal jeg fjerne det! (: Skudda har jeg vel lov til å selge til privatpersoner uten noen form for dokumentasjon eller?
  5. Det var noe slikt jeg så for meg Terje, ja, en liten runddans. Det var en enkel og fin forklaring.(: Her er annonsen foresten: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=50338264&editAd=true
  6. Hei 30Ihmsa og takk for kjapp respons! Så det er kun "godkjent kjøpstilatelse" fra kjøper jeg trenger altså. Jeg så for meg en del papirer som skulle sendes mellom kjøper/selger og signeres? altså en liten runddans av e papirmølle før jeg da kan sende pistolen. Bør jeg melde fra til politiet at jeg selger pistolen, eller blir dette registrert automatisk gjennom kjøpers våpensøknad, hvor våpenets serienummer osv blir omregistrert?
  7. Hei! Setter stor pris på om noen kjapt kan forklare meg runddansen ang. det å selge en pistol på rett måte. Jeg skal som nevnt selge en pistol (på Finn): Om jeg blir enig med en kjøper, hvordan er gangen i dette? Noe spesielt jeg må passe på, slik at jeg vet at jeg selger pistolen til "rett mann" og at alle papirer er i orden og ting blir gjort 100% rett? Takk!
  8. Ja takk, tror jeg begynner å få taket på det nå - full betaling til hovedklubb og deretter få trekt fra 225-275kr på de andre regningene fra Bi-klubbene. Har betalt fullt opp i et par år nå og har ingenting imot å støtte NSF med 4 kontigenter egentlig, men nok er nok fra 2014 av
  9. Det var billig.. Den billigste årskontigenten jeg har betalt i år har vært på 500kr..dyreste 750kr..Dette er mer enn dyrt nok så om jeg da slipper å betale de 225kr til forbundet 4 ganger har jeg spart 675kr!! (..hihi...) Edit: Nei det blir mer, 825kr spart....Jeg misforsto det du skrev der gitt..
  10. Tror jeg har funnet ut av det, men skyt meg gjerne om jeg tar feil. Medlemsavgiften man får fra klubbene består av en del som går til klubben og en annen del som går til NSF. Det er derfor opp til hver og en å gi beskjed til klubbene man er medlem av, at man kun skal betale klubbkontigenten, slik at man slipper unna NSF-kontigenten med mer enn 1 gang pr. år. Er det noen som vet hvor mye den årlige NSF-kontigenten er på? Dette blir noe å ha i bakhodet til neste år, tror det er vanskelig å få tilbake noe når man først har betalt.
  11. God Morgen! Jeg er nå medlem av 4 skytterklubber og det begynner å bli dyrt å betale medlemsavgifter. Har forstått det slik at man kan få tilbake deler av disse kontigentene fra norges skytterforbund..? Er der noen som vet hvordan dette fungerer? hvordan går man frem og hvem kontakter man?
  12. ok uvaner, napping osv har du mulighet til å luke vekk uansett hvilke pistoler du bruker, men det er også klart at det blir vanskelig å se resultatene av treninga om du har en luftpistol som sprer som e hagle(: jeg tror, at om du kjøper noe billig møkk som ikke treffer samme hvor godt avtrekket ditt er - vil du gå rimelig kjapt lei. men om du kun skal trene teknikk og virkelig ikke bryr deg om hva du treffer, ville jeg kjøpt en luftpistol som ligner på kruttvåpnet du skal kjøpe deg.
  13. siden du har hatt sikkerhetskurs, velger jeg å gå ut i fra at luftpistol-kjøpet er en slags "mens jeg venter på å få kjøpe kruttvåpen" overgang(?), slik at du kan trene litt hjemme eller hvor som helst. Men, du skriver "innendørs bane", så jeg forstår ikke helt om du ønsker å skyte luft på 25m eller hva? har dere ikke kalibervåpen i klubben du kan låne inntil du får kjøpe selv? om du vet hva du skal kjøpe av kruttpistol når den tida kommer, kan du jo eventuelt kjøpe en luftpistol som ligner på denne? hvis du skal handle 22-matchpistol bør du virkelig kjøpe deg en match-luft, slik at ihvertfall grepet vil kjennes igjen når du får kalibervåpenet. om du kun skal skyte for moro skyld (noe som selvfølgelig er helt ok ), betyr det da så mye om pistolen treffer 8èr eller 10èr?
  14. Nøyaktig dette skjedde meg, med min LP-50. Jeg returnerte til slutt pistolen og fikk kjapt beskjed om at regulatoren var ødelagt. Det er (visstnok) denne som regulerer hvor høyt lufttrykk skuddet skal ha. på min LP-50 skal den gi 70b på hvert skudd, mens jeg på den tiden bare hadde 30-40b... Den hadde sannsynligvis vært ødelagt helt fra jeg kjøpte den, men jeg hadde ingen erfaring på den tiden, og merket det naturligvis ikke. etter at den ble byttet ut, skal jeg love deg jeg merket forskjell...og måtte skru 30klikk ned. Det er veldig uvanlig at regulatoren ryker, men det skjedde med min og du kan jo sjekke om det har skjedd med din og, om du fremdeles ikke har funnet ut av det. Det er en av de dyreste delene på pistolen din - prøv å hold deg innenfor garantitiden
  15. Jeg og fåreslår at du tar deg en tur til Moss, og send gjerne en mail til kontaktpersonen du finner på terminlista om det er noe du lurer på. Det gjør jeg innimellom og får bestandig et kjapt og hyggelig svar. Jeg er ikke selv medlem av denne klubben, men har skutt masse stevner her. Kan selv skrive under på at man ikke trenger å satse profft for å bli akseptert for å delta på treninger/stevner. Slik jeg ser på det, er det stort sett en konkuranse i året - NM, og alle stevnene er mer eller mindre trening frem til denne. Jeg har aldri opplevd at det har vært en "vinner" på noe stevne, annet at man kan regne ut ifra resultatlista hvordan man har gjort det i forhold til andre. Andre folk mener sikkert noe annet som vanlig , men stevneskyting er bare sosialt og gøy. Har besøkt alle klubbene i Østfold, skutt luftstevner der, og opplever en veldig varm mottakelse alle steder. Bra dra dit og sjekk det ut. Om det er noe du har lyst til å gjøre er det bare å gjøre det
×
×
  • Create New...