Jump to content

MarkusRN

Members
 • Posts

  27
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MarkusRN's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

11

Reputation

 1. Hei! Har nylig montert en ny avtrekker på min ruger m77 mkII. Kjøpte en Timney avtrekker på finn som passer veldig bra og er veldig komfortabel men det er et ganske stort problem som gjør våpenet veldig farlig. Når jeg monterte på den nye avtrekkeren var det allerede frest bort litt av avtrekkeren for at sikring skal kunne gli over og unngå at våpenet fyrer av som alle sikringer er til for. Men her er problemet at det er frest bort for mye så når jeg har "ladet" våpenet og tar på sikring så kan jeg trykke på avtrekker og sette av hanen, når jeg da åpner sikringen vil den fyre av. Dette mener jeg er veldig utrygt. Skal jeg be om pengene tilbake eller er dette mulig å fikse hos en børsemaker?
 2. Takk for svar! Har bestilt en Boyds At-One Thumbhole nå til 338 min! Gleder meg veldig til å prøve den! Er montering veldig rett frem?
 3. Hei! Har en Ruger M77 i kaliber 338 WM. Er veldig glad i denne rifla som jeg har arvet av mitt store forbilde som er morfaren min! Jeg vil gjerne ta godt vare på denne og ønsker at denne skal få en liten oppgradering! Jeg ønsker å bytte stokken pga tilpassingen av denne er litt dårlig. Jeg er en veldig lang person med lange hender og lang nakke. Jeg har hørt med bredvold skjefter som lager spesialtilpasset stokk, men er veldig lang ventetid. Har også sett på KKC som lager en stokk til M77 men er til 308 desverre... Har dere noen tips til hvor jeg kan få tak i en god stokk til denne? Hadde satt veldig pris på noen forslag ettersom jeg sitter litt fast i letingen.
 4. Helt enig i det som blir skrevet her. I det elgen stod ute i det åpne plutselig så valgte jeg å felle ettersom den stod i ro, men tror jeg ble litt usikker på første så jeg fyrte av et til. Men denne vurderingen tokk jeg kjapt ettersom jeg heller ønsker at den skal dø enn å gå med skade evnt. Har skutt på skytebanen i 15 år nå men er liksom den første jakta mi så var en god erfaring og jeg skal skyte masse skudd nå før neste jakt når banen åpner igjen! Gleder meg allerede til neste elgjakt!
 5. Hei! Ste faren min har nettopp bygget nytt hus og ønsker et nytt våpenskap ettersom det forrige han hadde var et hvelv. Det han ønsker er helst noe som er brannsikkert ettersom han har ganske viktige papirer som han ikke ønsker skal gå tapt i en evnt brann. Vi har også noen våpen som trenger oppbevaring! Har dere noen tips til et godt og solid skap til dette? Ønsker jo noe som er veldig solid og holder godt. Pris har ikke så mye og si...
 6. Hei! Har nå vært med på årets elgjakt for første gang og har fått skutt 2 elger! Utrolig gøy og spennende og har fått stor mersmak på elgjakt! Jeg har blitt invitert inn via stefaren min og fikk lært mye av han. Nevnte til han i helga at jeg var interessert i evnt å melde meg inn en gang. Da viste han meg bare et bilde av en elghund, da skjønte jeg tegning og tenkte fort. Har egnt tenkt lenge på det å skaffe meg en elghund, syns det er så gøy å se utviklinga til hvor erfarne eller motsatt det kan bli! Vi har en løshund på laget og 2 band, han som har løshund nevnte til meg at jeg skulle skaffe meg en løshund, jeg har tenkt mye og vurderer å gå til askaffelse neste år. Jeg tror ikke jeg tar i år pga tid og at jeg vil har litt tid å vurderer alt. Jeg er veldig gira på å anskaffe meg elgund, har hatt hund siden jeg var liten og er veldig vandt til hund, har stor kjærlighet for hunder og elsker å kose med hunda på laget. Jeg er veldig målretta på det å få trent denne opp til å bli en god løshund! Han som har løshund på laget har en veldig dyktig hund, ho er veldig ung men utrolig dyktig, går ikke for langt hvis den går ut av terreng og loser som oftest på elg, ho er fortsatt ung men ser for meg at denne kan bli ganske dyktig! Har dere noen erfaring, tips til anskaffelse av elghund?
 7. Tusen takk for fine ord fra dere! Setter stor pris på å få så mye hyggelig tilbake og det at jeg gjorde et rett valg i forhold til 2 elg. Jakta har et helt fantastisk miljø og folka på laget gjør elgjakta til en helt nydelig opplevelse! Dette er første elgjakten jeg var med på og har fått stor mersmak på å fortsette med elgjakt, sånn jeg hørte det fra laget er det ikke ofte man skyter 2 elger første jakta man er med på. Kan ofte ta flere år. Men er storfornøyd med å se at alle de flere 100 skudda på skytebanen ga resultater! Masse lykke til videre i jakta til dere alle!
 8. Hei! Er ganske fersk i elggamet og liker å spørre om råd her inne for jeg får så mye positive og gode svar tilbake fra dere så her kommer et nytt! Skaut min første elg for 2 uker siden og i dag skaut jeg min 2 elg, veldig fornøyd! Det eneste var det at jeg måtte plante 3 skudd i den for at den skulle falle... jeg fikk litt merkelig følelse etterpå at jeg ikke var så fornøyd med fallet pga jeg plasserte 3 skudd i den. Alle 3 var god samling hvor det hadde truffet lever og lunge. Grunnen til at jeg skjøt 3 var at, første skuddet sto sen helt i ro og jeg følte det var litt dårlig skudd, det andre satt greit følte jeg men ingen reaksjon fra dyret, så jeg bestemte meg for å skyte et til sånn i tilfelle, da begynte den å kromme ryggen og falt sekunder etterpå. Jeg sa til laget etterpå at jeg skjøt 3 pga jeg var usikker på de første hvor godt jeg traff og jeg ville felle dyret, bedre å få felt enn skadeskyting. Tenker jeg rett her? Bør jeg ha dårlig følelse?
 9. Hei! Har nå vært på elgjakt i 5 dager. Har fått skutt min første elg og er storfornøyd med det! Jeg brukte da min 338 WM som ga et fall ganske fort i lungene. Eneste jeg la merke til var det at federal fusion Jeg bruker lagde et ganske stort inngang og utgangshull. Skadet en del av kjøttet på ene skulderen. Har dere noen tips til ammunisjon som ikke lager så mye skade? De på laget sa at de ikke brukte det lengre akk pga det her. Noen sier fusion er bra og billig andre sier det bare splinter og ødelegger kjøtt
 10. Tusen takk for alle svar! mye fornuftig å lære her! Veldig glad for å stille spørsmål her ettersom det er så mange folk med så mye kunnskap som kan lære meg nye fornuftige ting! Så takk så mye så håper jeg dere også får en bra elgjakt!
 11. Hva slags mat pleier dere å ha med? Vet at jeg noen dager ikke er så tidlig hjemme kanskje, er real turmat bra å ha med pluss litt snacks? Jeg er en type som trener og spiser mye, blir veldig fort sulten.
 12. Mye bra tips her! Takke for det! Kjøpte et par nye alfa jaktstøvler, har ikke gått de helt inn enda men er mer foring i de enn de jeg brukte i fjord som var m77 militærstøvler, med et lag skinn mellom føtta mine og ute... fikk et tips om avispipir mellom sokker og sko? Også har stefaren min en jerven fjellduk jeg evnt kan legge over beina som en nevnte over så jeg?
 13. Hei! var med en dag i fjord på elgjakt som var min første gang! Syns det var utrolig gøy den ene dagen måten samarbeid mellom lag, hund og fører var så artig! Nå skal jeg få sitte på post alene, har forberedt meg med mange hundrevis av skudd på skytebanen. Og nå føler jeg meg klar og skudda sitter godt! Har dere noen tips til hva jeg bør tenke på aleine på post? Har egen radio som jeg har kobla til peltora mine, har dere erfaring med dette, funker det bra? Også noen tips til bekledning? Frøs noe så hinsides sist jeg satt på post, var ekstremt kaldt på tær og fingre
 14. Hei! Har nå nylig fått meg en 338 win mag rifle. Veldig fornøyd med denne og har fått ordnet lyddemper på den så den ikke sparker så hardt. Har nå bestått storviltprøven med den og er klar for jakta! Bare lurer på, var en litt eldre kar som sa at jeg bare bør bruke bonda kuler på elg ellers er det fare for at mye kan "sprenge" hvis jeg treffer bein med en billig kule... er dette sant eller bare tøv? Har 2 pakker med federal fusion i dette kaliberet, vil det blir bra resultater av det eller kan jeg risikere mye splinter hvis jeg treffer bein?
 15. Takker så mye for tips! Ja det med rekylen var kanskje litt overdrevet ettersom jeg ikke har skutt det før. Planen for lyddemper er mest pga lite rekyl og litt mindre lyd, skal bruke denne på elgjakt for det meste. Har tenkt ut en plan har en helt lik type ruger i 308 også så kan evnt bruke den på trening og så 338 på prøven og utover jakta? Fikk 40 skudd med ganske god ammunisjon hvor disse er blykuler. Men ja, jeg er veldig vandt til banesykling hvor det er lite rekyl og lettere avtrekk, når jeg gikk over til jakt ble våpenet ganske mye kjappere i rekyl og avtrekket var kort og konkret kan man si!
×
×
 • Create New...