Jump to content

Tobfa

Members
 • Posts

  126
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

136 profile views

Tobfa's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

16

Reputation

 1. Helt enig! Prøvde en 223 rem forleden. Det var luftgevær-feeling. Ulempen er jo løpsslitasje og dårligere utvalg av fabrikkammo på 6,5×55 kontra .30.
 2. Det var da ikke så verst. Med andre ord: ingen bekymring for stor løpsslitasje slik som f.eks. 6,5×55. Ja. Bronsebørsten skal man kanskje være litt forsiktig med, men litt olje på en klut skader ikke.
 3. Noen som vet løpslevetid på 30-06 kontra 308?
 4. Ok? Hvilke stokker slår GRS når det kommer til jakt- og banebruk?
 5. Hvorfor ikke til jaktbruk? Stor, klumpete og vekta?
 6. Når koronaen setter en stopper både for jegerprøvekurs og skytebanene, så kan jeg fortsette å gnu på rifler. Jeg prøvde en rifle med 3-12×56mm kikkertsikte påmontert, og jeg ser at kolbeforhøyeren som sto påmontert var helt nødvendig for å se hele siktebildet. Jeg ser derfor behovet for justeringsmuligheter på min fremtidige rifle der jeg trenger en kolbeforhøyer av noe slag. Tikka kan leveres med justerbar kolbeforhøyer, men GRS Sporter (laminatstokk) så mye "kulere" ut. Bedre pistolgrep, justeringsmuligheter både i høyde og lengde, varmere og mer kvalitetsfølelse. Men rifla blir 3,4kg kontra 2,8kg. Noen tanker om hva jeg bør gå for? Enkel kolbeforhøyer i plastikk, eller GRS Sporter som veier en del mer og som krever litt vedlikehold i ny og ne?
 7. Utsolgt og bestillingsvare på de nettsidene jeg får opp. Kanskje Jaktdepotet kan levere raskere enn Jakt og Friluft? https://www.jaktdepotet.no/display.aspxmenuid=-6016&isUrlRewritten=true&mobil=ja
 8. Det hjelper veldig om du presiserer hvilken S&B du er ute etter. Jakt og friluft har denne på lager i følge nettsiden deres: https://www.jaktogfriluft.no/schmidt-bender-3-12x50-zenith-fd7 Førstemann til mølla: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=167834550 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=209747237 Kikkertsalg har flere modeller: https://www.kikkertsalg.no/?s=Schmidt+%26+Bender
 9. Kom nylig over ei nydelig utstyrt rifle i 243 win på finn.no. Kun skutt 50 skudd. Noen som har erfaring med dette kaliberet til toppjakt, rev og rådyr? Hvordan er kulebanen til 243? Har hørt at 243 er en løpsbrenner med løpslevetid jaktpresisjonsmessig opp til 4000 skudd hvis man er heldig. Det er i tillegg dårlig utvalg på treningsammo har jeg sett, og fusion leverer ammo til lavest pris: 16,25 dersom man kjøper 100 skudd eller mer. Rifla selges billig, sikkert på grunn av kaliberet, men det er snakk om Tikka, S&B og Hausken til en meget hyggelig pris på 10k. 308 er nok et bedre kaliber til mitt bruk, men da må jeg fort ut med 25-30k for å få samme kvalitet. Hvordan er rekylen i 243 vs 308? Gå for pent brukt 243 eller gå for ny 308 til tredobbel pris, men tredobbel løpslevetid? Ja. Jeg vet at 243 kun er lovlig opp til og med rådyr, men så blir det nok bare rådyr med det første også.
 10. Tikkaens 56cm kontra Browning med sine 51cm har ingen praktisk betydning når du selv sier at du ikke kommer til å strekke holdene over 150m. Det du heller bør tenke over er magasinene til Browning. Det er en del som har hatt trøbbel med de:
 11. Jegerprøvekursene holdes fortsatt ikke her jeg bor pga korona, og det ser derfor mørkt ut for årets jaktsesong - må jo søke om våpen i tillegg etter bestått eksamen. Det er snakk om at folk som gjennomførte kurset i fjor fortsatt ikke har tatt eksamen, så jeg (og flere andre) havner nok langt ned på prioriteringslisten. En mulighet er jo at en bekjent av meg søker om våpen og at jeg får dratt på banen med vedkommende og øvd slik at jeg er klar for jakt i det jegerprøvekursene arrangeres igjen. Titter litt på finn.no i ny og ne og kom over noe som kan være av interesse hos noen her inne på kammeret eller en førstegangsjeger med våpentillatelse i orden. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=117514205
 12. Når gikk 308 og 30-06 av moten? Hva er det som nå har tatt over?
 13. Ja. Ut i fra videoer på nett så synes jeg den 3-punktsikringa til M12 lager ganske mye lyd. Går for oppspenner og får prøve å være litt forsiktig når det gjelder.
×
×
 • Create New...