Jump to content

Tobfa

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

60 profile views
 1. Kan noen forklare meg hva de ulike tallene står for og forskjellen (og evt. ulemper og fordeler) mellom forskjellige gjenger. Virker som M14x1 og M15x1 er de mest utbredte, men hva skiller disse fra f.eks M13x1 og M18x1? Er helt nybegynner innen dette og håper noen guruer her inne kan gi meg (om mulig) en enkel forklaring. På forhånd takk!
 2. Hva med: https://www.skittjakt.no/a-tec/191364/a-tec-optima-45-30-5-8-24-unef-optimal-hybrid-modul-demper ?
 3. Skal du ha én demper som skal så er Hausken jd 224 et godt alternativ. Demper 31-37db Veier 310g Tåler skuddserier på opptil 10-15 skudd
 4. Kjøp brukt på finn.no så slipper du dette styret. Ligger en Z3 her om du ikke er fast bestemt på Z5: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=204385476 Eller kjøp Z6 først som sist, så har du en kikkert du vil være fornøyd med i mange år fremover. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=199787585
 5. Ja takk begge deler. Kjøp en demper til hvert formål hvis du er mye på banen. Kjøp en solid demper i titan som tåler lengre serier på banen, og en mindre alu-demper på jakt eller A-tec carbon om du ikke vil at lavere vekt skal gi dårligere demping i skogen. Jeg ser også etter lyddemper, og kommer til å gå for A-tec H2 (Hertz 2) fordi jeg har sett god effekt av A-tec sine gamle hertz-dempere.
 6. Kommer ikke til å kjøpe v4 etter dette innlegget! Mulig den må på verksted, men jeg har ikke peiling i det hele tatt.
 7. Sier du dette på bakrunn av egen erfaring eller har du hørt det fra andre Sauer-eiere?: Problem? Her må du utdype @Mix Mener du at ved normalt vedlikehold så vil en Sauer ruste mer enn tilsvarende ikke-rustfrie rifler? Gjelder dette alle Sauer-modellene eller tenker du spesielt på 100?
 8. Ser den, men som første rifle så gjør jeg det enkelt. Og skal behovet melde seg senere, så har jeg erfaring med Sauer, og kan da avgjøre om jeg vil kjøpe Sauer igjen eller kjøpe et helt annet merke.
 9. Så bra! Da går jeg for S 100. Tror den er mer enn god nok for meg som nybegynner. Ja
 10. Hvis du har en å anbefale så tar jeg gjerne i mot råd om en annen rifle i mellomklassen, men tror jeg lander på Sauer 100 om ingen har noe negativt å si om den eller kommer med et bedre forslag.
 11. .308 Men jeg lurer mest på om bytte av løp lar seg gjøre.
 12. Er i ferd med å bestille Sauer 100 classic xt (istedet for Tikka T3x lite til fordel for pris og trepunkts sikring), men begynte å tenke på det med å bytte ut pipa etter x (noen som vet?) antall skudd. Har lest flere diskusjoner her inne om hvor vanskelig det er å bytte pipa i 101, og den er jo ganske lik 100. Ingen stor fare om bytte av pipe ikke lar seg gjøre, siden S 100 er relativt billig og det kanskje er like dumt å bare bytte ut hele rifla, men om noen her inne vet så hadde det vært flott.
 13. Ser at Tetra Gun våpenolje har bruktemperatur fra -73°C til 399°C.
 14. Så lenge rifle, kikkert og demper ikke får "varige mén" etter en tur i kulda, så er jeg fornøyd. Dette er det ingen som har opplevd og skrevet om i tråden så langt. Og om man skulle få ising i mekanikken så er det sakte tining og smidig overgang ved temperaturforskjell som dere sier. Om jeg så må avbryte pga. rim på linser, ising i våpendeler eller kraftig mirage, så vet jeg hvertfall hvor grensa går for hva som tillater seg ved standard oljing av utsatte deler. Verre er det for de på som er nødt til å stole 100% på våpenet når en sulten isbjørn kommer løpende i 40 km/h.
×
×
 • Create New...