Jump to content

Begnadøl

Members
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

138 profile views
 1. Passer min 202 i de koffertene som er beregnet for 404 ? Det er vel ikke noen forskjell ? 🤔 Synes den kofferten er liten og hendig så fikk lyst på en sånn.
 2. Har en radiostyrt bil jeg tenkte å feste en blink av villsvin eller bjørn på slik at man kan skyte på bevegelige mål hjemme. Noen her som har prøvd dette før og har noen tips til hvordan man kan feste blinken i bilen ?
 3. Har aldri prøvd hullspiss på jakt og har vel ikke tenkt tanken heller. Det fungerer sikkert bra, men tror jeg bestiller meg noen varmint kuler fra Sierra og prøver dem først. Har bestilt meg tofot også så begynner vel å bli ganske klar for å prøve litt jakt. Kunne kanskje trengte en lokkefløyte eller 2. Noen som har tips til fløyte og erfaring med hva som fungerer av lyder?
 4. Type Lapua Scenar også? De flyr ikke bare rett igjennom?
 5. Ok, får vel prøve 100 grs da. Har ladeboken og står data for 100 grs rekruttkule bak på n19 boksen, så kan vel bruke den som utgangspunkt.
 6. Bruker du 85 eller 100 grs? Har du noen ladedata? Har noe n19 krutt liggende
 7. Melder meg inn i den tråden her. Har til nå omtrent bare jaktet elg, men den sesongen er jo ikke så lang så har tenkt til å prøve andre former for jakt. Revejakt er noe jeg har veldig lyst til å prøve, men ikke spesielt erfaren på dette. Har et par fløyter liggende, men lurer på hvordan dere går frem når dere skal skaffe dere terreng å jakte på. Er det via inatur, eller ringer dere bare grunneiere for å høre om muligheter? Er det skog eller helst områder med jorder dere jakter på ? Ser det har blitt mye mindre rådyr her de siste årene, så vil prøve å lokke litt rev her for å se om det er mye av det. Har et løp i 6.5x55 jeg tekte å bruke. Tenker at 9.3 kan bli voldsomt, selv om den gjør jobben. Noen tips til ammunisjon jeg kan bruke? Ferdig rulla hadde vært lettvint, men lader litt selv også hvis det er større utvalg der. Blir spennende å prøve. Er ikke lenge til start nå
 8. Nei, har ikke kjøpt noe. Blir vel ikke noe før jakta heller, og er litt usikker på hva jeg vil ha av kikkert.
 9. Noen som har prøvd ut Nosler e-tip i 9.3x62?
 10. Noen som har prøvd E-tip i 9.3x62? Var på Jaktdepotet i dag, og han selgeren fikk lurt med meg en pakke. Tenkte til å bruke på elg. Kjøpte også en pakke Partition i tilfelle jeg ikke blir fornøyd, men er villig til å prøve E-tip på elgen.
 11. Hehe, kan tyde på god bruk av google translate i den mailen ja 😂 I disse såkalte SB/SR patronene er det vel fylt bra nok med krutt for å få disse økte hastighetene til i korte løp. Tror du krympingen vil ha noe å si på presisjon ? De har vel testet dette bra på fabrikken skulle man tro.
 12. Kjøpte du hit sb eller vanlig hit? Har et løp på 50 cm selv. Noen som eventuelt har erfaring med evo 290grs ?
 13. Er en Sauer 202 med 200str pipe. Da blir det vel å lade litt lavere å prøve på nytt. Dumt jeg ikke gjorde det med en gang.
 14. Har prøvd å være nøye med å søke opp ladedata før jeg prøvde å lade. Ser at i ladeboken har dem brukt 38 og 39 grs i N140. Ser på VV sine sider at dem deler opp 6.5x55 i Swedish Mauser og SE som du skriver. Hva er forskjellen ? På våpenkortet mitt står det 6.5x55 SKAN. Det sto igjen en boks med n140 hjemme som jeg tenkte å bruke opp, men ga god presisjon. Kan lade noen på 35, 36 og 37 grs og se om det gjør susen. Prøvde å lade med N-19 krutt i ladinger på 42, 42,5 og 43 grs med samme 8.0g scenar kule, man ga ikke like god presisjon. Tenkte å prøve nærmere 44 grs også. Ellers så har jeg tenkt å lade noen jaktkuler i 9.3x62 og tenkte da på å bruke N150. Hvis det er dette du bruker hadde det vært kjekt med bare ett type krutt til begge kaliber som jeg har.
 15. Hallo. Har nå ladet litt 6.5x55. Kule 8.0 g scenar med N140 38 grains lading. Regnet med at dette var en velprøvd lading da den sto flere steder i ladeboken og på nettsiden for krutt produsenten. Har ikke ladet så mye før, så har testet litt og ser at de gir bra samling til meg å være. Men ser at tennhettene kan bli veldig flate på noen hylser, og på andre ikke. Se spesielt hylse til høyre. Hylsen glir lett ut og inn av kammer, og ser ikke noen andre tegn på trykk. Har brukt noen Winchester hetter som pappa hadde liggende som jeg tenkte jeg kunne bruke opp. Noen tanker og tips rundt dette?
×
×
 • Create New...