Jump to content

Begnadøl

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

116 profile views
 1. Hallo! Har selv en Sauer 202 i disse kalibrene du prater om. Har et løp I 6.5x55 som brukes til trening, jaktfelt og kanskje litt rev. Har et løp i 30-06 som fulgte med rifla. Brukte dette i noen år, og fungerte bra på elg og alt annet. Kappet det på 51 cm, men synes det ble mye munnings flamme og demperen ble veldig brent. Dette står nå bare i skapet uten å bli brukt. Så fikk jeg lyst på noe nytt så kjøpte et løp i 9.3x62 og bruker bare dette på jakt nå. Veldig god effekt i elgen med en stor fin sårkanal gjennom dyret som gir pene slakt. Har brukt Oryx og Mega i 18.5 gram og synes mega fungerer like bra som Oryx. Synes Oryx er nesten er litt for bra da det kan bli litt blodslått. Er jo smak og behag med alt, men med en demper så synes jeg 9.3 ble en utrolig god rifle å skyte med. Tror nok dette har blitt mitt favoritt kaliber.
 2. Har sett på en optika 3-18. Men vet ikke om jeg vil ha med 50 eller 56 åpning... Hva tror dere? Kommer vel til å bli mest brukt på skytebane, jaktfelt og litt revejakt. Kanskje prøve litt Langhold også. Hvilket retikkel ville dere kjøpt med ?
 3. Her har dere en video av muffe løsning. Kan virkelig anbefale Viken børsemaker.
 4. Hallo. Dette har nok blitt skrevet om ved flere anledninger, men jeg er ikke så god på søkefunksjonen her inne på forumet. Har ei rifle jeg bruker til alt av jakt i kaliber 9.3x62, og det går mest i elgjakt. Har en hund som man har blitt glad i og samtidig har lyst til å skyte mest mulig elg for i los, men mange sjanser glir bort da jeg er litt redd for gjennomskyting og rikosjett. Jakter i et terreng der det står tett og er veldig mye stein i bakgrunn rundt elg og hund så ser etter ei kule der man kanskje unngår gjennomskyting. Har sett litt på kuler i 232 grains som oryx og rhino, men har ikke prøvd noen av dem enda. Har noen her inne tips om dette med kuler som brukes for hundefører, men samtidig fungerer bra som postjeger også? Har noen poster der skuddavstand kan bli opp mot 200 meter. Takker for svar og innspill på gode kuler som kan lades.
 5. 77kr stk i 9.3x62..! Litt av en pris. 50 skudd og du har skutt for prisen av en ny demper.
 6. Begnadøl

  Homogene kuler

  En fin test av de kanskje mest kjente homogene kulene der ute i dag.
 7. Ganske interessant video som viser ekspansjon av kanskje de mest kjente kobberkulene der ute i dag. Verdt en titt.!!
 8. Finnes det noen linsebeskytter som passer en V8 1.1-8 bak ? Vet hjulet til å justere lyset sitter langt bak, men hadde hjulpet å få dekt linsene bak også når man løper rundt i skogen.
 9. Gøy å mimre litt tilbake til høsten i disse corona tider.
 10. Sendte dem en forespørsel om å ettermotere tårn på min V8. De skulle ha 3000,- for denne jobben! Er det verdt pengene? Er jo veldig lettvindt når man skal skru, men spørs hvor mye det blir brukt i jakt.
 11. Hei. Har en optima 45 med moduler i 30cal. Vet dere om noen selger løse moduler slik at jeg kan bruke den på et annet kaliber også ?
 12. Noen som kan forklare meg hva dere liker med FFP i stedet for SFP? Har hatt en kikkert med FFP, men falt aldri helt for det.
 13. Har prøvd det, men kan se ut som at stokken er litt skeiv i forhold til pipa ut fra kassa.
 14. Begnadøl

  Sakoklubben

  Hvorfor kommer ikke 85 syntetic black i alle kalibre ? Er det noen forskjell på den og Stainless som gjør at dette ikke er mulig ?
 15. Har kjøpt en semi weight 19 mm pipe som skal passe i min Yukon stokk. Ser at stokken er litt skrå og tar litt i pipa på venstre side. Er det noen tips der ute for å gjøre noe med dette?
×
×
 • Create New...