Jump to content

Cpt.BeerBeard

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

About Cpt.BeerBeard

  • Birthday 03/19/1992

Recent Profile Visitors

70 profile views

Cpt.BeerBeard's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

2

Reputation

  1. Helt korrekt Skal ta med meg den om å teste ut på dyr, der tror jeg det er mye og hente som du sier! Må bare finne de først
  2. Skal prøve det til helga og møte mye tidligere, i hvert fall til ettermiddags drevet. Vi kjører som regel ut sammen på morgenen, så den er litt verre. Prøve å ha litt mer fokus på veien til post enn jeg har hatt frem til nå med «korteste» vei rett frem bilen og til plassen jeg skal sitte. Skal få lagt på sånn camoteip på børsa før helga, har klart å lage den metalliske klinke lyden et par ganger og den bærer ufattelig godt. Har Discovery jaktdressen fra Dovrefjell og er veldig fornøyd, men har kjøpt meg en posteringspose også fra Dovrefjell, og denne er litt sånn «vindjakke» aktig i stoffer og føler denne knitrer godt. Så lenge man sitter helt stille så er det jo greit, men så fort man beveger seg for å ta opp kikkert, rifle, drikke etc. lager det lyd føler jeg. Men så sitter jeg inni «lyden» også da, men ville jo tro at hører jeg det, hører dyra det Prøver å bruke kikkerten, men dårlig til å ta den opp før jeg er på post. Bør kanskje begynne å skanne terrenget før jeg går inn på hogstflaten og slikt fremover ser jeg Også syntes jeg det er vanskelig og se ting igjennom kikkerten fordi den skjelver så fælt, men det går kanskje på trening ville jeg tro? Har du noen kjappe råd på bli bedre med kikkert? Helt klart, og har vært mer i skauen så langt i år enn jeg har vært på mange år så det er da noe. Og mer skal det bli! Skal ta med alle råd og triks som er skrevet og leke snikjakt når jeg har mulighet i skauen rundt her jeg bor. Tidspunkt som er mest aktuelle er vel i inn mot skumringen.
  3. Ja, bildøra blir møysommelig lukket og ståltermos er tapet for å unngå skåling med andre harde ting Føler jeg blir veldig selvbevisst på egne lyder, og da føler jeg bare det bråker mer Første gang jeg er med på elgjakt og har ikke vært bortpå dyr før så da er jeg veldig usikker på hvor lista ligger, annet enn så stille som mulig. Men man må jo komme seg på post også i løpet av dagen, så derfor spørsmålet melder seg. Det med å bevege seg i skjul/uten silhuett er nok noe jeg må jobbe med.
  4. Artig tråd, skal prøve å «leke» smygjakt i skauen i mellom helgejakta. Jeg har dog et spørsmål som uerfaren jeger, når jeg beveger meg til post, typ et sted mellom 100-500m fra der man parkerer bilen. Hvor stille er stille nok gange til post? Noen som har noen meninger her?
  5. Ja, oljet og tørket av med tørr fille, og gnikket litt ekstra godt på rundt innfesting i kasse og på løpet. ikke skrudd til med moment, fulgte YouTube videoen til Akam R Hone for «utskifting» av løp. Regner med at jeg finner momenter i håndboka for rifla, og at denne kanskje kan lastes ned fra Schults & Larsen sine nettsider?
  6. Mulig dette er spurt om før, men hvis dere har tatt ut/løsnet pipa og satt den inn igjen (ved rens, oljing osv.), har dere opplevd store treffpunktsendringer?
  7. Har noen blitt noe klokere på dette med hvilken hagl størrelse på rådyr som funker med blyfritt?
  8. Kommer ikke til å lade i de mengdene som nevnes over her, ikke i nærheten engang. Ser for meg at det kan bli opp mot 1000, men ikke noe særlig over, litt avhengig av hvordan det er å komme seg på banen på vinteren. Hvis man kan få halvert prisen på skuddet i forhold til hvordan det ligger an i dag på 14,- smellet er det incentiv nok for meg for å kunne skytte mer Å jage presisjon på ammunisjon er ikke en så høy prioritet enda, må få inn det grunnleggende først. Per nå samler jeg helt greit innenfor 10-ern på 200m sittende og det plinger i gongene i de aller fleste tilfellene på Myhrespiten når jeg prøver meg der.
  9. Så langt har jeg skutt rundt 4-500 skudd på banen fra mai til nå, og hadde en lang pause på vårparten fra slutten av mai til august. koster vel 700,- pr. 50 pk med treningsammo fra S&B. Alltid greit med noen som poengterer slikt, så no worries har lest om hjemmelading en stund, uten å ha noen konkrete planer, bare av nysgjerrighet. Er fortsatt i vurderingsfasen Driver å snuser på pistol skyting også og er rekrutt hos en pistolklubb i nærheten så skal ikke se bort ifra at det blir aktuelt med litt mindre kaliber også etterhvert.
  10. Takk for tips, skal ta med meg den videre!
  11. Søren, hadde jeg tenkt på dette tidligere hadde jeg hatt en god haug med hylser allerede Tanken er å lade for rimeligere treningsammo. Holder til i Drammen
  12. Benytter denne tråden jeg for et kjapt spørsmål: Jeg har skutt en del på bane i det siste, jeg kjøper treningsammo på banen og hylsene kaster jeg bare i bøtta når jeg rydder. Er dette noe jeg bør ta vare på hvis jeg har planer om å begynne å lade selv? Stort sett S&B ammo jeg får kjøpt der, kan man f.eks. Sette kuler fra andre produsenter i den hylsa, eller bør man bruke norma hylse med norma kuler, osv? Edit; så ikke før jeg postet at denne ligger under pistol lading, dette gjelder egentlig lading for rifle og 6,5x55 om det er relevant.
×
×
  • Create New...