Jump to content

Lazwola

Members
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Lazwola

  1. Av ren nysgjerrighet, hva ville dere gjort om dere ble stoppet i kontroll på vei til skytebane/jakt med våpen i bilen? Si fra på en skikkelig måte til vedkommende som stopper deg med en gang, eller ikke si noe før du får spørsmål - enten om hvor du er på vei eller etter at våpenet/futteral eventuelt er oppdaget i bilen? Er det forskjell på jaktvåpen (rifle, hagle) og håndvåpen i så måte?
  2. Hadde vært gøy om en eller annen gærning hadde søkt på et slikt ombyggingssett sammen med lengre pipe med begrunnelse IPSC rifle semiauto minor forutsatt at riggen da faller inn i IPSCs definisjon av rifle vel og merke.
  3. Beretta 87 Target med Leapers Tactedge Commando 6" rød/grønnpunkt. Artig sak
  4. Først, takk for alle synspunkter - både dere som har skrevet her og på PM. Var i kontakt med min lokale politistasjon på telefon i dag, og de var også av den oppfatning at dette var interessant informasjon. De foreslo å levere en bekymringsmelding i slike tilfeller, noe som kan gjøres anonymt hvis det er ønskelig fra melders side. Jeg kommer til å sende mitt lokale våpenkontor en e-post, slik at det eventuelt blir tatt videre derfra. Hva politiet gjør med informasjonen får bli deres sak, men da vet jeg ihvertfall at jeg har gjort det jeg kan som ansvarlig og seriøs våpeneier. Dette handler jo litt om hvordan man framstår utad også, og i den sammenheng er det jo ikke dumt å - som en skriver her - begynne å merke annonser med "useriøse henvendelser blir videreformidlet til politiet" eller lignende. Synd at det skal være sånn, men der er vi altså. Selv om jeg nå har fått den inputen jeg trengte, la for all del debatten gå videre. Fortsatt interessant å høre hva andre mener.
  5. Har for tiden et håndvåpen for salg ute på Finn. I den forbindelse fikk jeg en sms med tilbud om å selge for nesten dobbel pris hvis jeg kunne se mellom fingrene på det med godkjent søknad. Det utgår selvsagt, men spørsmålet er hva pleier folk å gjøre etter sånne henvendelser? Tipse politiet eller la det skure?
  6. Walther PPS. Artig sak som går rett i kassa med både det 6 og 7-skudds medfølgende magasinet. Har hatt en slik First Edition i 9mm i noen år nå - er ikke den som får forlate våpenskapet oftest, men veldig gøy de få gangene jeg skyter spesialpistol. PS: Blir muligens å finne på handelskammeret snart.
  7. Jeg vet man på fullstørrelsemodeller kan kjøpe adapter slik at man kan bruke 3.generasjons rekylfjær, og der er utvalget fortsatt bedre enn for gen4. Rart om det ikke skulle finnes til subkompakte og. Sjekk sider som rockyourglock, glockparts, glockmeister, Brownells osv, disse sender vel slike deler til Norge.
  8. Det spørs, er de originalt fra CZ? Du kan ikke bruke tredjeparts magbunner på originalmagasiner. Hvis du bruker uorginale magasiner er det derimot lov... Men uansett kan man ikke bruke magbunner som tilfører uforholdsmessig mye vekt. Hva er så for mye? Regelen er vel til en viss grad åpen for tolking, men ifølge en del tråder på IPSC forumet global village er det ikke mye slingringsmonn. Jeg ville som sagt kjørt safe og gått for originale plast/gummibunner.
  9. Hvilken divisjon har du tenkt å skyte innen Dynamisk? Hvis svaret er PD, må du ta hensyn til regelen som sier at man ikke kan montere tyngre magasinbunner på originalmagasinene, siden alle hjelpemidler som gjør magasinskift raskere pr. def. er ulovlig. Det er likevel unntak for bumperpads og tape, forutsatt at de tilfører minimalt med vekt. Jeg ville nok gått for så tynne gummi-bunner som mulig, det skal være greit innafor regelverket. (Shadow-bunnene feks).
  10. Stemmer, den er helt rå på pakketeip og bobleplast!
  11. Takk for tioset, skal sjekke ut opinel. Bantamen kjøpte jeg på ebay, http://pages.ebay.com/link/?nav=item.vi ... 1214627640
  12. Artig å se at det er en foldekniv-tråd her inne! Selv har jeg litt dilla på å handle foldekniver fra ebay, da gjerne for under den magiske 200kr-grensa. Er blitt overraska over hvor mye som selges som er av relativt bra kvalitet til tross for den lave prisen. Tenkte jeg skulle legge ut noen bilder av de foldeknivene jeg har i samlingen til nå: Starter med Victorinox. Har fått litt dilla på dette merket, spesielt Alox-serien. Har også klokke av samme fabrikat, så noe må det jo være Fra venstre: Bantam, Cadet, Pioneer Solo, Pioneer, Pioneer Farmer. Så noen mellomstore foldekniver: Fra venstre: Boker Miner, Victorinox Sentinel, Gerber Mini Covert. Videre: Fra venstre: Meyerco Catch Dog, Kershaw Wildcat Ridge En liten luring: Boker Subcom. Så til mer tradisjonelle design: Fra venstre: Rough Rider Toad Sticker, Earnhardt 4" Large Toothpick, Rough Rider 3" Texas Toothpick, Rite Edge Laguiole-style Toothpick. Jeg har nok en forkjærlighet for små kniver av mer tradisjonelt design, og ser ikke bort fra at det blir flere etter hvert Må også snart vurdere å finne en løsning for å henge dem på veggen, gjerne låsbart skap/monter med glassfront eller liknende så ikke nysgjerrige barnehender får tak i dem etter hvert. Skal prøve å huske å legge ut bilder her etter hvert som flere kniver kommer i hus
  13. Slår et slag for Glock her: Glock 17 eller 19 til production. Driftssikker som fy, toleranser som en Trabant produsert i DDR, rakler og skrangler men det smeller hver gang, som er det viktigste Når det gjelder deletilgang og pris er det få som kan matche Glock, fullt sett med reservedeler hvis noe skulle skje koster ikke mange kronene. Magasinene har indikator for alle skudd, og koster 350-ish kroner/stk (sammenlikn gjerne med andre leverandørers priser, hehe). Ikke noe rallemikk med nedspenning eller fikling med hanen, men enkelt og greit samme avtrekk hver gang, pek og skyt. Sett inn en OEM Glock minus-connector i en gen4 (20 dollar eller noe i den duren) og du har et avtrekk på 2.3 kg, just innafor kravet. Et helt hav av tilgjengelig ekstrautstyr som hylster og liknende skulle du få helt dilla. Nevnte jeg 33-skudds magasin? Så til minusene: Avtrekket er naturlig nok ikke sammenliknbart med SA-avtrekket til en Shadow, og det å mestre en Glock på samme måte som en CZ eller en Tanfo krever nok en del mer trening. Nokså bratt læringskurve med andre ord, men slett ingen umulighet. Våpenet er veldig lett, så rekylopptaket er nokså levende med den konsekvensen at kontrollerte dobbeltskudd tar litt lenger tid. Som en kjenning en gang sa: Det å tape med en Glock er egentlig helt greit, for da har du unnskyldninga klar. Mens det å vinne med en Glock er også heeelt greit
  14. Takk for svar. Det var egentlig det jeg antok, at CZ med tynne aluplater blir noe av det samme. For min del blir en CZ med aluplater akkurat litt for kronglete ved magskift i IPSC til at jeg føler jeg har god nok kontroll. I dag skyter jeg en Glock 17 Gen 4 uten backstrap, som passer meg mye bedre. Som du påpeker, også her må jeg slippe opp grepet ørlite grann for å manipulere magutløseren, men er godt innafor comfortsonen hva gjelder fast grep, kontroll på pekevinkel mm. Så får det heller være at Glocken er litt mer "levende" enn CZ'en. Rådet må bli å ta turen til forhandler for å holde pistolen og finne ut om skjeftevinkel og ergonomi passer deg, før du endelig bestemmer deg. Hvis pistolen passer, tror jeg ikke du gjør mye feil med en Stock 3 ihvertfall.
  15. Håper det går greit at jeg låner tråden litt: Du sier CZ ble for stor for deg, men at Stock 3 passer bedre? Interessant. Jeg hadde også problemer med å få skikkelig grep på en Shadow jeg hadde pga små hender/korte fingre, var spesielt klønete ved magasinskift siden jeg måtte løsne hele grepet for å nå magutløseren med sterkhånds tommel. Solgte pistolen pga det, til tross for at det ellers var en veldig god pistol. Jeg har vært litt nysgjerrig på Stock 3 Special, men har vært skeptisk til grepsstørrelsen siden den jo er tufta på samme design som CZ'en. Men du mener altså Stock 3 er mindre i grepet/annerledes ergonomisk, slik at den er bedre for oss pinglegutta?
  16. Hvis jeg har: Forsvarets CLP kjøpt på materiellutsalg. Ellers går det i Biltemas helsyntetiske 5w-40 til 75,- literen. Renser med solvent og smører med billigste sort. Oljen sitter kanskje ikke så lenge, men come on - det er en Glock 17 vi snakker om her Med 5-6 dråper olje for hver puss har man en stund av en flaske.
  17. Berettaen er ganske lett og med nokså høy kjernelinje, så den er nok ikke optimal til hurtigprogrammene. Du kan si den har 1911-liknende ergonomi, single action avtrekk med ekstern sikring og hane. Et veldig rent avtrekk som kanskje er litt i tyngste laget, med litt mye ettervandring. Men gud for en artig pistol, kan brukes til alt fra baneprogrammer, skyting på bowlingkjegler, dssn sivilpistol og annen blinkskyting. Min spiser alt av ammo og er langt mer presis enn operatøren. Holdbare 10-skudds magasiner i metall, inkl followeren. Har også et par rødpunktsikter til min, og vurderer kikkertsikte bare for gøy Pistolen stiller vel litt i samme liga som Ruger mk3 og lang xesse, litt bak smith 41 og milevis foran walther p22, sig moshito og liknende. Jeg vil absolutt anbefale en 87 til en på rekreasjonsskytter/klubbnivå som setter pris på et prisgunstig, annerledes og artig alternativ.
  18. Jeg har en Beretta 87 Target, og grepet er ganske lite. Så om du har normale til store hender ville jeg nok prøvd å holdt i en før du bestemmer deg.
  19. Utfylt og levert. Greit å kunne bidra selv om vi ikke er medlem i EU, disse direktivene har jo som kjent en tendens til å komme snikende uansett.
  20. Connectoren er en avtrekksdel som gjennom sin utforming/vinkel bestemmer noe av avtrekksvekten på en Glock. Disse er merket med ulike symboler for hva de gjør med avtrekket. Standard umerket connector på generasjon 1-3 Glock gir rundt 5lb avtrekksvekt, mens en som er merket med minus skal etter sigende gi 3.5lb ( i realiteten er det vel nærmere 4-4.5lb). Man har også en pluss connector som gir ca 8lb, for de spesielt interesserte. For 4.gen Glocker er det noe annerledes: pga at de måtte endre utformingen på avtrekkshuset for å korte ned på rammestørrelsen, ble også vinklene som bestemmer avtrekksvekten endret. Dette førte til tyngre avtrekk på gen4-modeller ved bruk av standard Glock connector, tror de lå på 6-6.5lb da de først ble lansert. Dette løste de med innføringen av en "dot connector" som tar avtrekket på gen4 ned til Glocks standard 5.5lb avtrekk. Den kalles dot fordi den er merket med en prikk i selve godset. Man kan helt uproblematisk bytte connectorer mellom gen1-3 og gen4, jeg kjører en minus i min gen4 og ligger vel hårfint over minimum avtrekk for IPSC PD.
  21. Skal du kjøpe Fobus-hylster vil jeg anbefale en variant hvor man kan justere hvor hardt våpenet skal sitte. Fobus er av erfaring jæsklig trange, og det er kjedlig og plundre med en 1911 som sitter fast når pipet kommer (enten det eller dra med deg hele paddlen opp i trekket ) Sjekk forresten Ebay, du får kjøpt Fobus direkte fra Israel for rundt 30 dollar, ofte med gratis frakt. Sent from my ST18i using Tapatalk 2
  22. Har god erfaring med Glockparts.com, mulig det er litt leveringstid på gen4-deler. Minus-connector bør gå bra, i en gen4 er den forventet å gi ca 5lb. Kjøp gjerne dot'en i tillegg i tilfelle minusen blir for lett over tid, avtrekket blir litt lettere etter hvert. Edit: Og nei, du trenger ikke tillatelse, verken import eller fra tante. forbehold om mulige restriksjoner fra selgere i USA, er ikke alle som er like ivrige på å selge våpenrelatert isenkram til Norge.. Sent from my Glock 17 using Tapatalk 2
  23. Evt. også de fleste matchpistoler. Det som er litt artig er at en GSP f.eks. oppfyller 2 kriterier og blir ulovlig i det du gjenger pipa på den for montering av feks. lyddemper... kanskje ikke det mest praktiske å gjøre, men det illustrerer jo at man kan få noen litt spesielle utslag med dagens lovgivning.
  24. Heisann! Jeg filmet med en Contour Roam som har en vidvinkellinse på 170 grader, som antakelig er grunnen til at holdene ser lengre ut enn de var. Som det skrives over her var de fleste hold på 8-12 meter, lengste på ca 25. Hastigheten er det nok ikke gjort noe som helst med gitt, what you see is what you get
×
×
  • Create New...